Skrátený tvar zo slova weblog, označuje formu on-line písania, pre ktoré je charakteristický formát jedného stĺpca s často aktualizovaným chronologickým textom.“
Blogy alebo weblogy sú internetové denníky. Bloger do nich denno-denne zaznamenáva svoje myšlienky a postrehy. Jednotlivé zápisy sú často veľmi prozaické, od receptov až po náreky nad ľúbostným životom blogera. Ale najlepšie blogy inteligentne komentujú aktuálne udalosti a súčasťou každého zápisu sú odkazy na príslušné články.
„No a čo?“ spýtajú sa možno niektorí čitatelia. „Prečo by som mal strácať čas a hrabať sa v amatérskych písačkách nejakých technobláznov?“
Ale práve v tom je krása blogovania. Tento systém je samoselektujúci. Najhoršie blogy klesajú na dno. Nikto o nich nevie. Najlepšie blogy stúpajú na vrchol a vynáša ich tam iba množstvo blogerov, ktorí na ne odkazujú.
Weblogy v takej či onakej forme existujú minimálne od roku 1994. Ale dnes si vďaka bezplatne dostupnému softvéru môže blog vytvoriť prakticky každý. Blogosféra za posledné tri roky exponenciálne rastie a na internete sa objavujú stovky tisíc, ba možno až milióny nových blogov.
Väčšina z nich je bezcenná. Ale vďaka samoselektujúcej povahe blogosféry nie je problém nájsť najlepšie, najpopulárnejšie blogy. Všade sú linky na najlepšie stránky a čím častejšie sa na ne odkazuje, tým viac ich zobrazuje vyhľadávač Google.
Bohuzial, alebo chvalabohu neblogujem... Rozmyslal som o tom ale asi by som nemal velmi o com pisat, resp. pisat by mozno aj bolo o com, ale asi by sa mi nechcelo
pamatam si na casy spred roka ked na sme.sk blogovalo par ludi(stranka bola este v testovacej prevadzke), kazdy blog stal za precitanie, malo to uroven, ale z ten rok sa to preplnilo a vela z tych blogov nestoji za nic. Samozrejme sem0tam si nieco precitam ale je toho malo. A zalozit si svoj blog? Radsej poviem o svojich zazitkoch kamaratom, cas by aj bol ale nemam pocit ze by som z toho nieco mal, aj ked som si parkrat povedal ze z toho a toho zazitku by bol skvely blog kazdopadne proti blogom nic nemam, len ich necitam
Velmi sa mi paci tento blog narozdiel od inych tu spomenutych...Gratulujem...
Na jednom z predchadzajucich bolo dokonca naka fotka trubice z dolnej juhoslavie ci odkial....
Ale fakt ze proste pohoda paka tento