Co si myslite o karikature MOHAMMEDA a reakcii na to
Každý extrém je zlý a ten Islámski o to viac, že sa v ňom pripúšťajú všetky prostriedky na dosiahnutie cieľa. (Svätá vojna a.i.) Okrem siekt a iných fanatických skupín je Islám najväčší potláčateľ ludských práv a slobôd, hlavne u žien a detí, a to v niekoľkých štátov. Tam kde je chudoba a bieda tam je aj silná diktátorská moc napr: v podobe Islámu.
V Európe je veľa prisťahovalcov z Arabského sveta a dá sa preto očakávať ďalšie takéto prejavy. Každé násieli je zlé a treba ho odsúdiť.
V Európe je veľa prisťahovalcov z Arabského sveta a dá sa preto očakávať ďalšie takéto prejavy. Každé násieli je zlé a treba ho odsúdiť.
Ze sloboda prejavu a tlace, je v europskych civilizovanych krajinach zarucena. Noviny zverejnili, bohuzial, len verejne tajomstvo. Ked im niekto naznaci, to, akym sposobom oni horlia za svojho boha, to sa im nepaci. Ale to, ze oni verejne urazaju vsetky ostatne nabozenstva, od krestanstva pocnuc, konciac budhizmom, to ich nesere. Dal by som si vytlacit toho ich "bobmoveho" boha na hajzlak!
Uz ma vazne seru, s tym ich napravovanim nevercov!!!
(sorry za taky komentar, ale dneska som pocul v radiu jednu dost dobru reportaz o tom a vazne mi otvorila oci... ecce raz sry)
(sorry za taky komentar, ale dneska som pocul v radiu jednu dost dobru reportaz o tom a vazne mi otvorila oci... ecce raz sry)
ked sa pozeram na to dianie teraz, po zverejneni karikatury, tak to vidim tak, ze keby zavladne na celom svete mier /teoreticky/, tak by sa zacali zabijat medzi sebou.. nemali by proti comu bojovat a to je to jedine, co vedia, ine nic.. nehovorim, najdu sa medzi nimi aj normalny jedinci, ale ti su bohuzial dost skryty v tom dave fanatikov.. nieje mozne, co dokazu robit kvoli jednej karikature, len najhorsie natom je, ze europa je pre tych blaznov najblizsia civilizovanejsia cast, kde by mohli napachat skody.. staci si vziat za priklad pred nedavnom co sa dialo vo francuzsku.. stale vravim, ze akakolvek viera je pliagou tohto moderneho sveta.
posledne? ja by som povedal, ze vsetko boli bud kvoli viere/nabozenstvu, alebo nabozenstvo bolo aspon minimalne na pozadi tych konfliktov... moj nazorIVANN napísal:Mas pravdu s tou vierou..ked s ito tak vezmes
tak posledne konflikty boli bud kvoli nabozenstvu (kosovo,terorizmus,2 svetova,afghanistan,cecensko,blizky vychod atd) alebo rope ci inej surovine....
-
psycho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
vidim ze niektory maju zjavnu potrebu urazat islam aj moslimov. A poniektorim zasa uslo ze to ze to je karikatura je bezpredmetne a podstne je ze zobrazit hocijako osobu v islame je hriech ale zobrazit mohameda nuu...
A ked niekto nema jasno v tom co je dzihad tak nech si nebere do huby to comu nerozumie.
Neviem co su to za noviny ale zjavne maju zaujem rozstvat dost nemalo ludi.
A ked niekto nema jasno v tom co je dzihad tak nech si nebere do huby to comu nerozumie.
nas tak trapi, ci je hriech v islame zobrazovat osoby.. uvedom si, ze uz len tato veta, ktorou som Ta citoval je tak trosku mierne povedane "mimo"..psycho napísal:vidim ze niektory maju zjavnu potrebu urazat islam aj moslimov. A poniektorim zasa uslo ze to ze to je karikatura je bezpredmetne a podstne je ze zobrazit hocijako osobu v islame je hriech ale zobrazit mohameda nuu...
-
psycho
Medium Star
na to ze vas to netrapi tu vyjadrujete pozoruhone rozhorcenie nad ich reakciou ktora je uplne logicka, odhliadnuc od vyjadreni typu seci moslimovia su kkti, nemaju to v hlave v poriadku, islam je urazka zdraveho rozumu a podobne.padrino napísal:nas tak trapi, ci je hriech v islame zobrazovat osoby.. uvedom si, ze uz len tato veta, ktorou som Ta citoval je tak trosku mierne povedane "mimo"..
Inac netusim ci tym chcel povedat.
To ze vnimaju urcite veci osbne a reguju na ne by nemal byt podnet k provakacii ale k vzajomnemu respektvaniu rozdielov
Moslimske nabozenstvo akekolvek zobrazovanie Mohameda zakazuje. Na druhej strane je tu argument v podobe tzv. slobody prejavu. Kazda zo stran ma svoju pravdu a pravdupovediac po formalnej stranke nemozno ani jednej nic vycitat. Je to problem.
PS: Akokolvek, zaujimave je, ze doteraz nemali ziadne media problem v tomto smere moslimske nabozenstvo respektovat...
PS: Akokolvek, zaujimave je, ze doteraz nemali ziadne media problem v tomto smere moslimske nabozenstvo respektovat...
-
psycho
Medium Star
V tom ze formalne je to v poriadku mas samozrejme pravdu. No chvalime sa civilizovanostou, principmi slobodami ale ked niekho vyslovene urazia tak je problem sa ospravedlnit? Toto uz je podlamna vyslovene provakacia a mam dojem ze niekto sa na tom dobre vezie.Tomasito napísal:Moslimske nabozenstvo akekolvek zobrazovanie Mohameda zakazuje. Na druhej strane je tu argument v podobe tzv. slobody prejavu. Kazda zo stran ma svoju pravdu a pravdupovediac po formalnej stranke nemozno ani jednej nic vycitat. Je to problem.
PS: Zaujimave vsak je, ze doteraz nemali ziadne media problem v tomto smere moslimske nabozenstvo respektovat...
pozor! zaklad je ten, ze oni akykolvek rozdiel nedokazu a nechcu respektovat, tak neviem, z akeho titulu sa tu stavias na poziciu ich ochrancov! co sa tyka nadavok na moslimov a islam ako taky, mne to neadresuj pod citovanim mojho prispevku, pretoze sa ma to netyka..psycho napísal:na to ze vas to netrapi tu vyjadrujete pozoruhone rozhorcenie nad ich reakciou ktora je uplne logicka, odhliadnuc od vyjadreni typu seci moslimovia su kkti, nemaju to v hlave v poriadku, islam je urazka zdraveho rozumu a podobne.
Inac netusim ci tym chcel povedat.
To ze vnimaju urcite veci osbne a reguju na ne by nemal byt podnet k provakacii ale k vzajomnemu respektvaniu rozdielov
-
psycho
Medium Star
pisal som jasne vas tak ako ty nas a koli tomu som aj uviedol to co som uviedol nebolo to adresovane iba teba. Rozdieli dokazu respektovat ale ak kazdy neakceptuju urazku co je podla mna logicke. To s tym ochrancom si nabuduce odpusti.padrino napísal:pozor! zaklad je ten, ze oni akykolvek rozdiel nedokazu a nechcu respektovat, tak neviem, z akeho titulu sa tu stavias na poziciu ich ochrancov! co sa tyka nadavok na moslimov a islam ako taky, mne to neadresuj pod citovanim mojho prispevku, pretoze sa ma to netyka..