Co si myslite o karikature MOHAMMEDA a reakcii na to

Diskusie na politické témy...
deblasco
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

chapem ze ich to uraza, nechapem ich reakcie a nasilie...
proste sa mi vidi, ze keby ich slusne poprosia, tak by mozno uverejnili aj "ospravedlnenie" a bolo by ticho...
otazka je, KTO podnecuje ludi k nasiliu? KTO im dava zbrane do ruky?
to su ti, ktori si tu karikaturu vzali len ako zamienku na to co sa deje dnes a bude diat dalej...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

psycho napísal:V tom ze formalne je to v poriadku mas samozrejme pravdu. No chvalime sa civilizovanostou, principmi slobodami ale ked niekho vyslovene urazia tak je problem sa ospravedlnit? Toto uz je podlamna vyslovene provakacia a mam dojem ze niekto sa na tom dobre vezie.
Suhlasim, dokonca na to vyssie sam dost priamo poukazujem prostrednictvom PS...
padrino
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa padrino »

psycho napísal:pisal som jasne vas tak ako ty nas a koli tomu som aj uviedol to co som uviedol nebolo to adresovane iba teba. Rozdieli dokazu respektovat ale ak kazdy neakceptuju urazku co je podla mna logicke. To s tym ochrancom si nabuduce odpusti.
to co sa niekomu /teraz ich zoskatulkujem pod "moslimovia"/ zda ako urazka je niekde inde /napr. to francuzsko../ akceptovatelne uplne bez problemov..
tak nerozpravaj o urazke.. to by sa tu potom obvinovali z urazky vsetci navzajom.. okrem toho, pozri sa nato, ako tu kvazi urazku riesia moslimovia /syria, iran, atd./ a odpovedz mi, ci je podla Teba normalne, spravat sa tak a riesit to takto??
S@ndman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa S@ndman »

Vela kriku pre nic.Su to prosto hlupaci,ktori by za Alaha zabili aj vlastnu rodinu. :?
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

S@ndman napísal:Vela kriku pre nic.Su to prosto hlupaci,ktori by za Alaha zabili aj vlastnu rodinu. :?
Neviem o com si presvedceny v co veris aj ked len v seba a svoje schopnosti tak ti rovnako na to moze niekto povedat ze si hlupak.. Je to ich viera, sme civilizovaní, tak budme aj zodpovední.
Je to obycajna provokacia a ak to nebolo myslene ako provokacia tak sa maju ospravedlnit automaticky a nie my sme slobodní..
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

zase tu niekto niekoho podcenil :? ....je to jednoducho ina mentalita. to je mozno zhruba tak ako keby nam zacali branit v slobodnom podnikani a zosmiesnovali nase snahy a presvedcenia-jednoduxo keby nas zacali tak radikalne podcenovat..... a dansko urobilo xybu v tom ze jednoduxo nevie tolerovat ostatnyx, ale vsetkyx moslimov hadzu do jedneho vreca s teroristami+nestastna karikatura....uzasna tolerancia :?
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

Dr.Garden - eeeeeh . kamos (Rezab) je komplet moslim .. (v strede hodiny sa zobere modlit) a ked videl karikaturu tak sa smial az plakal.
ikovan napísal:Je to obycajna provokacia a ak to nebolo myslene ako provokacia tak sa maju ospravedlnit automaticky a nie my sme slobodní..
ospravedlnili sme sa ;)
S@ndman napísal:Vela kriku pre nic.Su to prosto hlupaci,ktori by za Alaha zabili aj vlastnu rodinu. :?
Mojko to nespravi nikto .. ty zijest v tom ze ked sa tam niekomu niekto nepaci tak ho jedneducho zabije? tam maju zakony ktore sa momentalne nejako nedodrzuju ale je to krajina.

S@ndman .. nejeden raz mi nejaky moslim povedal ze ma "zabije" .. nepovedal som mu nejaku urazku ale slovo respect a snazil sa s nim zmierit .. nechcem s nimi mat konflikt a byt proti celej familii ale .. najvecsie zlo nepachaju pristahovalci - moslimovia ale napriklad tuto norovia alebo rasisti ;) alebo kombinacia.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

pravdupovediac ak by ti vsetci arabi zmizli o polnoci z povrchu zemskeho, vobec ale vobec by mi nechybali.banda tupych hlav. pravdou je ze ta karikatura bola provokaciou, pretoze by si nedovolili sa takto vyjadrit o Zidoch. To by este len bolo kriku. Povazujem ich za ciganov blizkeho vychodu, chcu len svoje prava ale povinnosti nikde.ta de sme. vsetci z tych podpalacov by si zasluzili lopatou po hlave. neznasam ich uchylakov perverznych pokryteckych :smt067 :smt067
zupanok
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zupanok »

ako sa zdá nikto si nevšimol, že tu ide o niečo úplne iné
(pýtam sa, akože vlastne začala druhá svetová? -zámienkou)
aj toto je len zámienka na niečo úplne iné (čo asi? ďalší teroristický útok?)
veď posúdte sami: ani ALAHA, ani proroka MOHAMEDA nikto nevidel, tak prečo "všetci" tvrdia, že na tých karikatúrach boli zrovna oni?
Tomasito
VIP
VIP

zupanok, krest. Boha taktiez nikto nevidel, zid. Jahveho podobne. Koran dokonca akekolvek zobrazovanie proroka Mohameda zakazuje, co civilizovany svet dodnes akceptoval. Faktom teda je, ze je to ich posvatny symbol, ktory bol znesvateny. Tak ako tu uz odznelo, tiez si nechcem ani len predstavit, co by vyvadzali napr. zid. obce, keby sa v civilizovanej Europe zacalo v mediach objavovat znesvacovanie zidovskych nabozenskych symbolov, ci Holokaustu etc. Podla mna ide o zjavnu provokaciu.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

zupanok napísal:ako sa zdá nikto si nevšimol, že tu ide o niečo úplne iné
(pýtam sa, akože vlastne začala druhá svetová? -zámienkou)
aj toto je len zámienka na niečo úplne iné (čo asi? ďalší teroristický útok?)
veď posúdte sami: ani ALAHA, ani proroka MOHAMEDA nikto nevidel, tak prečo "všetci" tvrdia, že na tých karikatúrach boli zrovna oni?
mozno preto ze to tam bolo napisane ;)

ale je tu aj ina vec (povedal to nejaky analytik ci co a podla mna ma pravdu) ... tie obrazky vysli este v septembri .... a preco to moslimom vadi az o 4 mesiace neskor??? zeby ich potesilo/povzbudilo vitazstvo Hamasu v palestine??? zeby radikali potrebovali len dalsiu zamienku? .... 90% ludi na blizkom vychode co taq strasne protestuju nevidelo tie obrazky.... preco nevybehli do ulic aj civilizovani moslimovia v europe?

ked iransky prezident povie ze izrael treba znicit taq vybehla patina sveta do ulic a hadzala zapalne flase na ich velvyslanectva?

aj ked podla mna niektore(!!) tie karikatury boli provokacne
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

co si o tom myslim? Tak ja by som hodil tych, kto to uverejnil do toho protestujuceho davu a nech im to vysvetlia, preco to dam dali :twisted:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Je to len dalsia politicka hra...
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

podla mna prilis extremne reaguju a to ze vyhlasili sutaz o najkrajsiu karikaturu holokaustu je podla mna moc
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

Nemáte ten obr. ??? :?:
Nevidel som ho :?
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Lord PROXI napísal:Nemáte ten obr. ??? :?:
Nevidel som ho :?
mam tie noviny :P ale nemam skener takze nebude .. a ani keby som ho mal tak by nebol.
zelovoc napísal:pravdupovediac ak by ti vsetci arabi zmizli o polnoci z povrchu zemskeho, vobec ale vobec by mi nechybali.banda tupych hlav. pravdou je ze ta karikatura bola provokaciou, pretoze by si nedovolili sa takto vyjadrit o Zidoch. To by este len bolo kriku. Povazujem ich za ciganov blizkeho vychodu, chcu len svoje prava ale povinnosti nikde.ta de sme. vsetci z tych podpalacov by si zasluzili lopatou po hlave. neznasam ich uchylakov perverznych pokryteckych :smt067 :smt067
Zidia? si mimo.

4All: tak si to zhrnieme. dnes som mal debatu s par moslimami (to koli vam a pravidlu 6) .. no takze Boh je po arabsky Alah ... mohammed je pre nich ako pre nas jezis ... veria ze Boh (Alah) ho zoslal niekolko 100 rokov po jezisovi ... Keby ste tam dali karikaturu boha tak by reagovali tak isto lebo Alah je pre nich ta ista osoba ako Vas Boh .. tj >>> Po arabsky alah znamena boh. a uz prestante nadavat ze moslimovia su to alebo to ked 90% z vas este ani jedneho nestretlo .. ja ich mozem posudit lebo vyrastam v ich blizkosti cely moj zivot. Neviete co je to za ludi tak ich neodsudzujte. maju inu kulturu tak ich aspom respektujte.
Tomasito
VIP
VIP

^Nevermind, jednoducho stacilo napisat, ze v pripade Mohameda ide o Alahovho proroka, co uz tu inak odznelo. BTW. okrem Mohameda su prorokmi aj Abraham a Jezis, ale najvacsi a posledny je prave Mohamed. Jednoducho je to ich posvatny symbol.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

^Nevermind napísal:4All: tak si to zhrnieme. dnes som mal debatu s par moslimami (to koli vam a pravidlu 6) .. no takze Boh je po arabsky Alah ... mohammed je pre nich ako pre nas jezis ... veria ze Boh (Alah) ho zoslal niekolko 100 rokov po jezisovi ... Keby ste tam dali karikaturu boha tak by reagovali tak isto lebo Alah je pre nich ta ista osoba ako Vas Boh .. tj >>> Po arabsky alah znamena boh. a uz prestante nadavat ze moslimovia su to alebo to ked 90% z vas este ani jedneho nestretlo .. ja ich mozem posudit lebo vyrastam v ich blizkosti cely moj zivot. Neviete co je to za ludi tak ich neodsudzujte. maju inu kulturu tak ich aspom respektujte.
ja osobne som velmi tolerantny clovek. ale ich kultura neospravedlnuje nasilie...
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tomasito mas pravdu ;)
mastermind kazdy neni nasilny .. ale vela ich je .. mozem s kludnim svedomim povedat ze vecsina a pocetna vecsina :(
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

nasa kultura snad ospravedlnuje nasilie co pachame my? Rozdiel je v tom ze zapad si na nasilie oblecie biele rukavicky, nasilie je iba prostriedok, nie vysledok a hoci to mozno znie vseljako je to tak. Zalezi na tom ako ho pouzijes a je vecou kazdeho ako si vylozi situaciu, pricom tato je naozaj mimoriadne zlozita a sam som zvedavy ako sa to vyvinie
Kresby samotne (hoc aj takto provokacne) nepovazujem za zdroj napetia ci nasilia len ich niekto zamerne pouzil na roznecovanie, podla mna no na druhej strane kazdy kto co i len trochu pozna islam musel predpokladat co to moze vyvolat. Na zamyslenie stoji aj miesto odkial prislio kresby.
Napísať odpoveď