Eutanazia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste za povolenie eutanazie

Ano
118
81%
Nie
22
15%
Co je eutanazia?
5
3%

Celkom hlasov: 145

p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

gwixt napísal:no neviem ,.... dobrovoľné usmrtenie seba samého sa podla mna (aj podla SSJ) nazyva samovrazda
Ak hovorime o terminologii, tak ano. Ale toto, neviem, ako by som to slovami popisal - sluzba? Proste mam taky pocit a myslienku v hlave, kt. neviem opisat slovami. :?
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Samozrejme ze Ano a tie konzervativne nazory...blabla a styl ze zneuzitie...tu nehovorime o zneuzivania le o samotnom "zakroku".
HOVORIM ANO. :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pamatajte na Hypokratovu prisahu :shock:
a NIKTO si nemoze byt isty, ze prave za sekundu po injekcii nenajdu liek na danu chorobu (vsetko je nevyliecitelne len v danom case na danom mieste :D )
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Stoporko napísal:pamatajte na Hypokratovu prisahu :shock:
a NIKTO si nemoze byt isty, ze prave za sekundu po injekcii nenajdu liek na danu chorobu (vsetko je nevyliecitelne len v danom case na danom mieste :D )
To je take teoretizovanie ze vacsia pravdepodobnost ako vyhrat v lotto. :lol:
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

Áno môže,ale nie pri banalitách.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ukoncit niekoho zivot je zial nevratna akcia. A NIKDY nevieme co prinesie buduci den :D
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Hm... a teraz sa zamyslite nad sebou a si tak povedzte, ci by ste to niekomu pichli??? Alebo by boli povereni kati, ktori by to pichali?
Vitalij
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vitalij »

Retsko napísal:Hm... a teraz sa zamyslite nad sebou a si tak povedzte, ci by ste to niekomu pichli??? Alebo by boli povereni kati, ktori by to pichali?
To mas podobne ako trest smrti. Je to praca tych co davaju smrtiacu injekciu, pustaju plyn a podobne. A co sa tyka diskusie ze co ak sa najde liek sekundu po usmrteni ma taku hodnotu ako "co ak sa zisti nevina dotycneho ktory bol odsudeny na trest smrti". Clovek by mal sam rozhodovat o svojom zivote.

Jedniny vaznejsi je problem so zneuzitim
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

Vitalij napísal:To mas podobne ako trest smrti. Je to praca tych co davaju smrtiacu injekciu, pustaju plyn a podobne. A co sa tyka diskusie ze co ak sa najde liek sekundu po usmrteni ma taku hodnotu ako "co ak sa zisti nevina dotycneho ktory bol odsudeny na trest smrti". Clovek by mal sam rozhodovat o svojom zivote.

Jedniny vaznejsi je problem so zneuzitim
hej sam by mal rozhodovat-aj ked sam vlastne nerozhoduje o svojom zivote..nikdy nevie co sa stane....ale nemali by o jeho zivote rozhodovat druhi ludia....

a zneuzitie-to je big risiko, ale nie najzavaznejsie a naj problem
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

povolit a priebeh by bol nasledovny - rodicia syna alebo dcéry ktory(a) je na tom tak ze uz by musela byt v podstate takou živou mrtvolou proste žije ale nevníma a žije a dýcha len za pomoci prístroja resp. ked je uraz resp. choroba v takom stadiu ked by musel byt pacient(ka) v umelom spanku po cely zivot. Vtedy by rodicia podali ziadost nejakej nezavislej komisii lekarov, ktori by museli prejst nieco ako bezpecnostnou previerkou aby sa nedali podplatit a pod. ti na zaklade ziadosti argumentov a faktov rozhodnu ci ano ci nie. S rozhodnutim od lekara by sa malo ist k niekomu kto by mal na starosti eutanazie a pri vykonavani aktu eutanazie by mal byt lekar, policajt (pre istotu) a ten co vykonava eutanazie. Potom by nasledovalo vybavovanie pohrebu ale to uz je o inom...
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

Ja si mylim, ze clovek sa ma nechat pri zivote, aj ked je v kome. Ak je tazko chory, resp. raneny a nie je sanca na uzdravenie, tak by som mu daval iba sedativa, no zivot by som mu nevzal. Nech zije a zazije este nieco, ak sa mu to da. A ak je iba na pristrojoch, tak by som asi pockal taky tyzden, ci vobec zacne dychat a tak. Ak nie, tak pristroje vypnut. Ja davam osobne prednost prirodzenej smrti ako predlzenie zivota za kazdu cenu.
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

BzuCo napísal:Ja si mylim, ze clovek sa ma nechat pri zivote, aj ked je v kome. Ak je tazko chory, resp. raneny a nie je sanca na uzdravenie, tak by som mu daval iba sedativa, no zivot by som mu nevzal. Nech zije a zazije este nieco, ak sa mu to da. A ak je iba na pristrojoch, tak by som asi pockal taky tyzden, ci vobec zacne dychat a tak. Ak nie, tak pristroje vypnut. Ja davam osobne prednost prirodzenej smrti ako predlzenie zivota za kazdu cenu.
S poslednou vetou suhlasim. Ale s tymi predchadzajucimi nie. Co je to za zivot, ak clovek "zije" roky na nemocnicnom lozku napojeny na pristroje a nemoze nic vnimat? Ak si to rodina nepraje, tak by sa cakal "zazrak" ale ak si zelaju pribuzni, ze nechcu aby sa takto trapil, tak by mali jednoznacne vypnut pristroje. Samozrejme ako si uz pisal, cakat na prirodzenu smrt je O.K. ale v takomto pripade nie.
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

Les napísal:S poslednou vetou suhlasim. Ale s tymi predchadzajucimi nie. Co je to za zivot, ak clovek "zije" roky na nemocnicnom lozku napojeny na pristroje a nemoze nic vnimat? Ak si to rodina nepraje, tak by sa cakal "zazrak" ale ak si zelaju pribuzni, ze nechcu aby sa takto trapil, tak by mali jednoznacne vypnut pristroje. Samozrejme ako si uz pisal, cakat na prirodzenu smrt je O.K. ale v takomto pripade nie.
suhlasim s nazorom ze "umele predlzovanie" by sa nemalo praktizovat pokial tam nie je nejaka nadej na zlepsenie(nadej umiera posledna-takze nikdy nevieme)...cize skor sa priklanam k prirodzenej smrti , ale ked uz je napojeny a niekto ho odpoji, hmmm asi som divny , ale pripada mi to ako vrazda.......
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

jannndo napísal:suhlasim s nazorom ze "umele predlzovanie" by sa nemalo praktizovat pokial tam nie je nejaka nadej na zlepsenie(nadej umiera posledna-takze nikdy nevieme)...cize skor sa priklanam k prirodzenej smrti , ale ked uz je napojeny a niekto ho odpoji, hmmm asi som divny , ale pripada mi to ako vrazda.......
Ja verim, ze zazraky sa mozu stat, ale uplne si ma asi nepochopil. Ja nechcem, aby lovek ktory ma havariu a polku tela mu amputuju a daju ho na pristroje aj ked by sa mnedychal, ze mozno sa mu zlepsi stav. To nie, lebo by prirodzene bez toho zomrel. Ale ak je niedto v kome a inak fyzicky v poriadku, nech v kome "spi" aj 10 rokov. Potom sa mozno zobudi a po rehabilitacii moze pokracovat v zivote.
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

ja som proti. preco? pretoze vzdy je nadej, ze sa clovek vylieci. Drs nevedia ani zdaleka vsetko o tzn "know-how". Za druhe clovek, ktory ma bolesti( trpi, je v post traumatickom soku atd) nie je schopny racionalne uvazovat... pravdepodobne chce zomriet pretoze nevidi vychodisko, ALE ak by mu niekto povedal, ze o dva dni ci tyzdne sa jeho stav zlepsi, rozmyslal by podla mojho nazoru inak. Avsak to mu povedat asi nikto nevie. pripustam odpojenie od pristrojov, ale len v jednom pripade, kt je vedecky podlozeny a nie je mozne ho vyvratit. Je to v pripade mozgovej smrti. Ak neurolog diagnostikuje mozgovu smrt suhlasim s eutanaziou.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

MystiQ napísal: mala by tam byt moznost aj V NAJNUTNEJSICH PRIPADOCH
Nemyslis si,ze by sa to dalo zneuzivat?? Dost? :twisted: ale na druhej strane ti chudaci ludia ktory to potrebuju.. Fakt diskutabylne..
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

ja som jednoznacne ZA... ved keby chcel clovek kvoli nejakej chorobe umriet a nema to povolene tak myslim ze by sa s tym aj tak nemazal a zabil by sa sam ak by bol v stave to spravit a potom by mu uz nikto nic nemohol... akurat tu je problem s pribuznymi lebo takato vec rozhodne nie je lahke rozhodnutie kedze sa jedna o cloveka ku ktoremu uz maju nejaky vztah, ale tu si treba uvedomit ako tu uz Les pisal ci je este nejaka sanca...
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

urcite ano, radsej umriet ako sa trapit s nejakou chorobou a pod
Lamor
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lamor »

ked to dotycny nahozaj chce resp. nemoze vydrzat bolest -
je to jeho volba ved keby napriklad nebol priputany (nie doslova) na lozko
alebo na invalidny vozik mozno by v tomto pripade
aj tak spachal samovrazdu a nebol by okolo toho taky hunbuk..
Sato42
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sato42 »

Som urcite za povolenie ale aj za to aby sa to prisne kontrolovalo.
Napísať odpoveď