Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

FEFE: pozri, zober si japonske bojove umenia, pri nacviku uderov napriklad vzdy vydychujes ked udieras, aby si "zo seba vydal vsetko"... vela krat pomoze aj zvuk,,, a ked uz davas pri vytlakoch,klikoch, uderoch zvuk,tak sa logicky vydychuje, je to super pomoc, lebo potom to akoby nerobis len tou castou tela ktoru posilujes, ale zapajas akoby viac.. aj pluca a mozno aj mysel, takze pri klikoch vydych do zeme ako keby si sa chcel od nej odfuknut :D ;)
FEFE
Expert
Expert

Príspevok od používateľa FEFE »

Takze

k zemy - nadych
hore - vydych alebo zadrzat dych

Uz ste ma uplne poplietli kazdy hovori inak tak ako teda :D :lol:
B3rET
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa B3rET »

Holubar napísal:omg,vidim,ze sa tu zisli sami profesionali :roll:
B3rET:Ako mozes byt taky hlupy a brat steroidy?Ved ani nevies,co to poriadne je.Tipujem, ze nevies poriadne ani cvicit ani jest...a uz beries sterace. omg,s istotou ti viem predpovedat, ze vsetko co pocas toho naberies,vystis hned ako ich prestanes brat.
Ale nejak sa mi to nezda,pretoze steroidy znacky weider? :? To mi je nejake podozrive. Weider je znama firma pre doplnky vyzivy, preco by si spinili meno so steroidmi?Myslim, ze si si precital zle obal a kupil si si nejaky gainer. Napis sem zlozenie.

Co sa tyka kreatinu:preco nie?Ved na nom rastu aj naturalisti. Je to prirodzena zlozka ludskych svalov, nic cudzorode.Ja dam tak 2-3 cykly do roka a s ucinkom som spokojny.

Nadych a vydych:pom to napisal spravne. Ale pri vacsich zataziach zvyknem zadrzat dych a vydychnem az ked vytlacim vahu. Doda to viac sily...pomaha to pri drepoch a inych tazkych cvikoch
viem som retardovany sekol som sa myslel som proteiny :lol:
S@ndman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa S@ndman »

Holubar napísal: Co sa tyka kreatinu:preco nie?Ved na nom rastu aj naturalisti. Je to prirodzena zlozka ludskych svalov, nic cudzorode.Ja dam tak 2-3 cykly do roka a s ucinkom som spokojny.
Preco nie?Zral som kreatin a doje*al som si pecen,a doktor pri ktorom som sa liecil mi potom povedal,ze 4 ludom takmer zlyhaly oblicky a vsetci brali kreatin :wink:
P.S. Ked som ho bral tak som neslopal resp. vobec neslopem!
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lewis »

to si musel toho kreatinu zrat dost vela, lebo je vedecky dokazane ze kreatin monohydrat nema ziadne vedlajsie ucinky pri doporucenych davkach uplne ine to moze byt ked toho zjes za vagon.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Kreatin nie je skodliva latka. Je to len ATP, kt. sa ti normalne vytvara v tele, takto ho len dostavas v trosku zvysenych davkach. Inak, ked necvicis, ho proste vymocis. Hlavne nechlastat.

Tip: Ked sa chces totalne nabudit napr. na trening a riskovat, ze si rozmlatis srdce, sprav toto: daj si polievkovu lyzicu + redbull. Na treningu budes slapat, ako na ectasy. :wink: Odskusane, ale neodporucam to robit, kto nie je sportovec, zvyknuty na velku zataz.
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

sory p4ra ale to je najvecsia k.k.tina aku som pocul, lebo aj trenovany clovek nemusi take nieco zniest. creatin sa ma davat cajova lyzicka to je asi necelych 5gramov a polievkova je aj 20gramov a redbul na to? asi blby clovek co to skusil. inak redbul obsahuje kofein a kofein nuluje ucinky creatinu, takze dost dobra sprostost, lebo je to uplne zbytocne riziko.
ak niekto je aj pred treningom unaveny a nevladze tak radsej nech doposilky nelezie akoby mal urobit take nieco.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

p4ra napísal:Kreatin nie je skodliva latka. Je to len ATP, kt. sa ti normalne vytvara v tele, takto ho len dostavas v trosku zvysenych davkach. Inak, ked necvicis, ho proste vymocis. Hlavne nechlastat.

Tip: Ked sa chces totalne nabudit napr. na trening a riskovat, ze si rozmlatis srdce, sprav toto: daj si polievkovu lyzicu + redbull. Na treningu budes slapat, ako na ectasy. :wink: Odskusane, ale neodporucam to robit, kto nie je sportovec, zvyknuty na velku zataz.
pred zapasom skusim :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Lewis napísal:sory p4ra ale to je najvecsia k.k.tina aku som pocul, lebo aj trenovany clovek nemusi take nieco zniest. creatin sa ma davat cajova lyzicka to je asi necelych 5gramov a polievkova je aj 20gramov a redbul na to? asi blby clovek co to skusil. inak redbul obsahuje kofein a kofein nuluje ucinky creatinu, takze dost dobra sprostost, lebo je to uplne zbytocne riziko.
ak niekto je aj pred treningom unaveny a nevladze tak radsej nech doposilky nelezie akoby mal urobit take nieco.
Ja som to aj pisal s moznym rizikom. Mam to na sebe odskusane a nehovorim, robte to. Ten ucinok sa nenuluje, ver mi.
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

kofein jednoznacne nuluje ucinky creatinu.
To ze si sa potom citil silny a plny energie neznamena ze je vsetko v poriadku, lebo jedna z hlavnych funkcii creatinu v organizme je ze zadrziava vodu vo svalovych bunkach a tento ucinok creatinu kofein urcite nuluje ako aj niektore dalsie.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Ad. Creatin: Suhlas s Lewisom... Kombinovat Red Bull s Creatinom je nezmysel, kedze Red Bull dehydruje (prave vdaka spominanemu kofeinu). Tuto kombinaciu nikomu neodporucam, prave naopak- pri zvysenom energetickom vykone, ci uz s Creatinoim alebo bez nezabudajte na dostatocny prijem tekutin a mineralov... (fajn su rozne druhy iontovych napojov).
Maki napísal:no ja osobne som to uvidedol ako priklad, ale da sa aj to, proste si das nadhmat... tricepsy cvicim tak,ze bud robim kliky nauzko na pastiah alebo sa oprem na stolicky, nohy na druhu stolicku a vytlacam sa... oba su na triceps super...
OK, kliky na uzko a najma druhy sposob spocivajuci vo vytlacani sa poznam- na tricepsy vyborne cviky, ale stale mi nie je jasne, ako sa da odcvicit triceps na hrazde... Ten nadhmat si zrejme nemyslel vazne, ze nie? Primarne sa zatazuju uplne ine svalove partie (na uzko predlaktrie + chrbat, na siroko chrbat...). Nemylis si hrazdu s kladkou? BTW. triceps hrazda je ina pomocka ako klasicka hrazda, aj ked v niektorych posilkach byvaju spojene, napr. aj s opierkou na predkopavanie (vid. obrazok v prilohe).

PS: Pytam sa aj preto, lebo na hrazde cvicim uz niekolko rokov, v posilke som makal 5 rokov, ale o odcviceni tricepsu na klasickej hrazde som este nepocul.
Maki
Darca
Darca

hmm, no tak dajme tomu,ze som sa trosku sekol, ale ked das na hrazde ruky na nadhmat(hanky dohora) na sirku pliec, tak ja osobne citim aj tricepsy, mozno ze to tak byt nema, ale zasa viem rozoznat co citim, takze asi tak... a co sa tyka toho obrazku, tak to je vpodstate iba iny druh vytlacania sa... ano praktizujem obcas.. a ano, aj kladka je na triceps super ;)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Maki, heh, ja ked nakladam moju mladu, nechci vediet co vsetko niekedy citim. Teraz vazne... pri posilovani- pri kazdom jednom cviku- ide o tzv. primarnu svalovu partiu, t.j. cviky na hrudnik- napr. kliky, benchpress na rovnej lavicke/na sikmej lavicke. Pri tomto cviku sa ti vsak nezapaja len muskulatura hrudnika (sekundarne sa ti zapaja mnoho inych svalov, ktore sa vsak ako primarne precvicuju pri uplne inych cvikoch). Takze ide len o to, ze skor ako niekomu radit doma odcvicit triceps na klasickej hrazde nadhmatom, to uz radsej tie kliky na uzko alebo cokolvek ine, kde vsak precvici triceps ako primarnu svalovu partiu.

PS: Nemyslel som to v zlom, len mi prislo luto toho, kto by tvoje slova zobral vazne a nedajboze to iste zacal radit inym... :wink:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

s tou hrazdou a tricepsami...ten cvik sa vola nejak "kliky na bradlach" od hrazdy to ma dost daleko,je to kombinovany cvik na hrudnik a triceps...dost casto s nim zacinam tricepsy
No a k tomu kreatinu...kofein s kreatinom sa podla mna rusia v dlhodobejsom ucinku,kedze kreatin zavodnuje a kofein je mocopudivy...ale o okamzitom ucinku ci nejakej interakcii viac neviem,ani by som sa neodvazil pisat.
p4ra:kreatin monohydrat nie je ATP, je to uplne ina molekula, ktora len poskytuje akysi "nosic" pre odstiepenu molekulu fosfatu z ATP a teda poskytuje tento fosfat pre vznik dalsej molekuly ATP vo velmi kratkom case,co pocitujeme ako narast sily, kedze sval ma prakticky okamzite dalsiu energiu.
A to s tou polievkovou lyzicou je hlupost,kreatin je vo vode a v kyslom prostredi velmi nestala zlucenina, velmi rychlo prechadza na neucinnu formu-kreatinin (ktory sa udajne usadza v klboch), co je vlastne akysi nevyuzitelny bioodpad a je dost mozne, ze to je primarny dovod problemov s pecenou a oblickami, o com pisal sandman.Takze tych 5g v jednej davke je opodstatnenych vlastnostami, inak by sportovci brali aj 100g,ved preco nie.A navyse sa neodporuca davkovat kreatin skor ako hodinu pred treningom,udajne to vedie ku krcom (co mozem aj zo skusenosti potvrdit)
btw to s tou nestalostou kreatinu vo vode a v zaludocnej kyseline riesi po novom tzv kre-alkalyn, co je vlastne zalkalizovany kreatin na pH 12 az 14,vraj ma az 10x vyssiu vstrebatelnost...ale je to len novinka, este neexistuju ziadne nezavisle studie...su to iba reklamne info
Maki
Darca
Darca

njn. mas pravdu.. ludia,ti z vas ,ktori sa radili mojou radou tak sorry, cvik je to dobry, ak ste s nim zacali,dovod skoncit nemate, hocico co robite(telesny pohyb) je len dobre pre vas, a ked cete tricepsy tak kladka,vytlaky a kliky nauzko (najlepsie na pastiach)
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

este by som poradil ludom ktori rozmyslaju ze vyskusaju creatin, skuste radsej glutamin je sice drahsi ale podstatne kvalitnejsi doplnok. v podstate ma velmi podobne ucinky ako creatin a este kombinacia kreatinu a glutaminu je to najlepsie co mozete urobit.

// kazdu davku creatinu ci glutaminu je najlepsie rozmiesat v sladkom napoji, pretoze ten obsahuje cukor a cukor v tele uvolnuje inzulin a inzulin pomaha ovela lepsie vstrebavat ci uz creatin alebo glutamin. a to je velmi dolezite, lebo inak mozu tieto latky cez vase telo len prebehnut a sup uz su aj v zachode. :lol:

// Skus vyuzivat moznost editacie svojich prispevkov- tlacitko UPRAV. Tomasito
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lewis napísal:este by som poradil ludom ktori rozmyslaju ze vyskusaju creatin, skuste radsej glutamin je sice drahsii ale podstatne kvalitnejsi doplnok. v podstate ma velmi podobne ucinky ako creatin a este kombinacia kreatinu a glutaminu je to najlepsie co mozete urobit.
tak to si poradil uplnu blbost.Glutamin svalstvo ochranuje pred odburavanim,cize v ucinku sa podstatne lisi. Je vhodny pocas diety, kedy s tukom odchadza dost vela svaloveho tkaniva...zvysena hladina L-glutaminu v bunkach potlaca katabolicke procesy
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

toje sice pravda ale taktiez ako creatin zadrziava vodu vo svalovych bunkach, pomaha pri regeneracii atd
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lewis napísal:toje sice pravda ale taktiez ako creatin zadrziava vodu vo svalovych bunkach, pomaha pri regeneracii atd
to nieje pravda,dokaz to!
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

Holubar napísal:to nieje pravda,dokaz to!
to asi tym, ze ked zadrziava vodu, tak ta voda regeneruje svaly
Napísať odpoveď