Dan Brown - Da Vinciho kod, Anjeli a demoni, Bod klamu ....
-
mastermind
VIP
-
constantine
Light Expert
No pekne...
Autor Da Vinciho kódu pôjde pred súd
Dan Brown, autor svetového bestselleru Da Vinciho kód, bude musieť čeliť multimiliónovej žalobe. Autora obviňujú z toho, že jeho kontroverzný príbeh je plagiátom 24 rokov starého diela Svätá krv a svätý grál, ktorého základné elementy protiprávne použil vo svojej knihe.
So žalobou, ktorú podali autori spomínanej odbornej publikácie Michael Baigent a Richard Leigh, sa bude najvyšší civilný súd v Anglicku zaoberať už v pondelok.
Podľa informácií britského denníka The Times sa obaja žalobcovia snažia získať odškodnenie vo výške 10 miliónov libier (540 mil. Sk). Podľa britského práva by však bolo príliš komplikované zažalovať autora ako fyzickú osobu, preto sa poškodená strana rozhodla, že žalobu vznesie voči Brownovmu knižnému vydavateľstvu Random House. Procesu sa bude musieť autor zúčastniť ako svedok.
Ak by súd uznal žalobu za oprávnenú, neznamenalo by to len zákaz ďalšieho predaja knihy Da Vinciho kód, ale ohrozilo by to aj májovú kinopremiéru rovnomenného hollywoodskeho filmového spracovania.
Kedy sa však 41-ročný spisovateľ, momentálne žijúci v americkom štáte New Hampshire, objaví pred súdom, je zatiaľ nejasné. O Danovi Brownovi je však známe, že sa len veľmi nerád ukazuje na verejnosti.
Zdroj: TASR
Mal si si najprv nastudovat, o co v skutocnosti vo vyssie citovanom clanku vobec ide...... ad. plagiatmateu napísal:ja som nazoru ze aj ked neni vsetko pravda co popisal......ale napisal to perfektne....je to super....
plagiát = napodobnenie al. doslovny odpis cudzieho diela bez udania predlohy; dielo, kt. takto vzniklo.
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
videl a cital som veci ako odpoved na jeho knihy a posledne aj davinciho kod a hlavne v nej vychadza z urcitych faktov ktore su uplny vymysel...
Konkretne uz len to bratstvo Sionu je spolocenstvo zalozene jednym francuzom ktory sa neskor k tomu priznal a teda nie je to take stare ako autor tvrdi a kedze na tom je dost kniha zalozena... dost blbe (aj ked presvedcive) fakt dost faktov je tam uplne doverihodne vyvratenych
Konkretne uz len to bratstvo Sionu je spolocenstvo zalozene jednym francuzom ktory sa neskor k tomu priznal a teda nie je to take stare ako autor tvrdi a kedze na tom je dost kniha zalozena... dost blbe (aj ked presvedcive) fakt dost faktov je tam uplne doverihodne vyvratenych
vyjadrim sa k tomu asi nasledovne: Da Vinnciho kod som precital a musim uznat, je to uplne super citanie,...velmi sa mi paci ako opisuje Luver a tie take najkrajsie a najcennejsie pamiatky v Parizi,... a taktiez ma u mna velke plus, uz len kvoli tomu ako sa dokazal postavit proti cirkvi!!
ma talent chalanisko!!
ma talent chalanisko!!
Urcite to nie je okopirovane, v da vinciho kode je kniha Svata krv, svaty gral dokonca aj spomenuta a nemyslim ze je kopirovanie ked autor pouzije teoriu autora svatej krvi o tom ze Jezis mal zenu a deti...MystiQ napísal:Akurat citam Da Viciho kod a je zatial super a ked som pocul, ze vraj bolo okopirovane, tak ma islo roztrhnut