Mna by zaujimal vas nazor na tuto otazocku:
Ake su podla vas maximalne rozumne teploty (predovsetkym z hladiska zivotnosti VGA) na GPU pri zatazi? (Myslim tym max. ustalenu teplotu pri zatazeni GPU nejakym test. softikom.)
Dik
hh na starej ked mi sem tam skapal ventilator a ja som o tom nevedel a mal som okolo 92 ale akurat sa rozpadol obraz a musel som restartovat PC. Btw na problizne 88 stupnoch som hral asi 3 hodiny Starwars republic comadno a nic. Teraz problizne 60-63 ale do takych 75 je to podla mna ok.
ja mam X800GT a jadro mam na hodnotach daleko vyzsich ako ma X850XT-PE teda presne 610/1150 a teplota v zatazi nepreleze cez 45 s povodnym chladicom by sa urcite rozsipal obraz no a so zalmanom VF700LACU som maval do 60 typicky 55max
rivatunner ma skvele meranie teplot, ale taktiez sa to da zistit v atitool.
no a ci mas senzory hmmm neviem ale na mojej 9600 su takze podla mna budu aj na 9700.
myslíte že keď mám v záťaži - gt6600 128mb ddr3 od msi - 83 stupňov - po cca 20 minútach hrania je to v poriadku? keď hru vypnem tak to klesne na cca 62 - 63. síce tu mám teplo ako v saune, ale tá teplota tomu nemôže uškodiť?alebo mám kúpiť nejaký lepší chladič?
ja mam GF6600 od asusu (game edition ci ako) a v zatazi mam :GPU 48°C a pamat 50°C...ako je rozmedzie teplot na tejto grafe, aby som vedel kolko mozem potom taktnut?
jadro urcite nevytaktujes o tolko aby sa ti rapidne zvysila teplota. do 70 je to ok(podla mn aj viac. ja som bezal na 75-78 rok a pol a pohoda nic sa nestalo, kamos ma 72 uz rok a tiez pohoda)
taktuj kym nemas artefakty...
na niektorom českom webe ohľadom OC som čítal, že teplota GPU pri 6-tkovej rade od nvidie by nemala prekročiť 70°C. vraj dochádza k rýchlejšiemu opotrebovaniu graf. chipu. skracuje sa životnosť.