Debian Install
Debian Install
Skúšal som nainstalovať DEBIANA ale instalacia ide veľmi pomali(niekedy sa zdá že už zamrzla ale o 10min sa zas pohne o kúsok),či už ide o verziu 3.1.r1 alebo 3.1.r0a pri netinstall ide zas dobre,ale nechce mi rozpoznať sietovku mám "NVIDIA nForce Networking".Neviete v čom je problém?Pri install ubuntu,ktorý je založený na DEBIANE to ide v poho aj sieťovku rozpozná.
Napíše že nič nenašlo a že nemôže ďalej pokračovať.(Je to netinstall)cyko napísal:Podľa mňa Debian prerástol do takého stavu ako Wokna XP. Furt je tam z niečim problém a má čím ˇdalej tým slabšiu podporu hardware, rovnako ako SUSE. Tvoj problém so sieťovkkou: skúšal si ju aktivovať manuálne v nastavení siete?
-
Snowmannn
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
to je zvlastne, ja som zatial nemal problem so ziadnym hw a co sa tyka ovladacov na sietove karty tak som nikdy nemal problem. Napadlo ma ze ak ides cez net install z diskiet tak treba stiahnut aj tretiu disketu, tam su prave ovladace na vsetky mozne sietove karty. A hlavne si ocheckuj ci ju nemas nahodou zakazanu v biose alebo podobne, alebo bude najlepsie ked sem smaris co ti vypise lspciwarezman napísal:Napíše že nič nenašlo a že nemôže ďalej pokračovať.(Je to netinstall)
Vieš ono aj vypíše zoznam ovľadačov ale NVDIA tam neni.Ale skôr by ma zaujmalo prečo normalna instalacia ide moc pomaliSnowmannn napísal:to je zvlastne, ja som zatial nemal problem so ziadnym hw a co sa tyka ovladacov na sietove karty tak som nikdy nemal problem. Napadlo ma ze ak ides cez net install z diskiet tak treba stiahnut aj tretiu disketu, tam su prave ovladace na vsetky mozne sietove karty. A hlavne si ocheckuj ci ju nemas nahodou zakazanu v biose alebo podobne, alebo bude najlepsie ked sem smaris co ti vypise lspci
-
Snowmannn
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
myslim ze ta sietovka nebude od nvidie, to ze mas na doske nvidia chipset neznamena ze tam je aj zvukovka, sietovka a ostatne periferie od nvidie. Tak najprv presne zisti co tam mas za sietovku alebo pri vyzve na loadnutie modulov loadni vsetkywarezman napísal:Vieš ono aj vypíše zoznam ovľadačov ale NVDIA tam neni.Ale skôr by ma zaujmalo prečo normalna instalacia ide moc pomali
Nejak to spravím,ale haluz že keď dám instalovať testing verziu debianu tak instalacia ide v pohode.Možete toSnowmannn napísal:myslim ze ta sietovka nebude od nvidie, to ze mas na doske nvidia chipset neznamena ze tam je aj zvukovka, sietovka a ostatne periferie od nvidie. Tak najprv presne zisti co tam mas za sietovku alebo pri vyzve na loadnutie modulov loadni vsetky