Debian Install

Všetko ohľadom Linuxu...
ehm123
King
King

Debian Install

Príspevok od používateľa ehm123 »

Skúšal som nainstalovať DEBIANA ale instalacia ide veľmi pomali(niekedy sa zdá že už zamrzla ale o 10min sa zas pohne o kúsok),či už ide o verziu 3.1.r1 alebo 3.1.r0a pri netinstall ide zas dobre,ale nechce mi rozpoznať sietovku mám "NVIDIA nForce Networking".Neviete v čom je problém?Pri install ubuntu,ktorý je založený na DEBIANE to ide v poho aj sieťovku rozpozná.
cyko
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cyko »

Podľa mňa Debian prerástol do takého stavu ako Wokna XP. Furt je tam z niečim problém a má čím ˇdalej tým slabšiu podporu hardware, rovnako ako SUSE. Tvoj problém so sieťovkkou: skúšal si ju aktivovať manuálne v nastavení siete?
ehm123
King
King

cyko napísal:Podľa mňa Debian prerástol do takého stavu ako Wokna XP. Furt je tam z niečim problém a má čím ˇdalej tým slabšiu podporu hardware, rovnako ako SUSE. Tvoj problém so sieťovkkou: skúšal si ju aktivovať manuálne v nastavení siete?
Napíše že nič nenašlo a že nemôže ďalej pokračovať.(Je to netinstall)
Snowmannn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snowmannn »

warezman napísal:Napíše že nič nenašlo a že nemôže ďalej pokračovať.(Je to netinstall)
to je zvlastne, ja som zatial nemal problem so ziadnym hw a co sa tyka ovladacov na sietove karty tak som nikdy nemal problem. Napadlo ma ze ak ides cez net install z diskiet tak treba stiahnut aj tretiu disketu, tam su prave ovladace na vsetky mozne sietove karty. A hlavne si ocheckuj ci ju nemas nahodou zakazanu v biose alebo podobne, alebo bude najlepsie ked sem smaris co ti vypise lspci
ehm123
King
King

Snowmannn napísal:to je zvlastne, ja som zatial nemal problem so ziadnym hw a co sa tyka ovladacov na sietove karty tak som nikdy nemal problem. Napadlo ma ze ak ides cez net install z diskiet tak treba stiahnut aj tretiu disketu, tam su prave ovladace na vsetky mozne sietove karty. A hlavne si ocheckuj ci ju nemas nahodou zakazanu v biose alebo podobne, alebo bude najlepsie ked sem smaris co ti vypise lspci
Vieš ono aj vypíše zoznam ovľadačov ale NVDIA tam neni.Ale skôr by ma zaujmalo prečo normalna instalacia ide moc pomali
Snowmannn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snowmannn »

warezman napísal:Vieš ono aj vypíše zoznam ovľadačov ale NVDIA tam neni.Ale skôr by ma zaujmalo prečo normalna instalacia ide moc pomali
myslim ze ta sietovka nebude od nvidie, to ze mas na doske nvidia chipset neznamena ze tam je aj zvukovka, sietovka a ostatne periferie od nvidie. Tak najprv presne zisti co tam mas za sietovku alebo pri vyzve na loadnutie modulov loadni vsetky
ehm123
King
King

Snowmannn napísal:myslim ze ta sietovka nebude od nvidie, to ze mas na doske nvidia chipset neznamena ze tam je aj zvukovka, sietovka a ostatne periferie od nvidie. Tak najprv presne zisti co tam mas za sietovku alebo pri vyzve na loadnutie modulov loadni vsetky
Nejak to spravím,ale haluz že keď dám instalovať testing verziu debianu tak instalacia ide v pohode.Možete to :lock:
grgnet
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grgnet »

Ludia debian je dobry a stabilny len skoda ze su s vyvojom na hardwate pomaly, ubuntu ci co to je je great pretoze to je debian na new hardware
Zamknuté