akurat velke KULO si ty mohol zazit.....dokaz, nevies co je dokaz? mne staci 1 obycajny dokaz.....Majky napísal:Čo pokladáš za dôkaz? Chceš vidieť a zažiť veci, ktorých som bol svedkom ja? Nevieš si predstaviť, aké veci sa dejú... . Myslíš, že by som tu písal, ak by to neboal pravda?
Čo pokladáš za dôkaz?
BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
-
erapo
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
-
Majky
Light Expert
Nie nie...takým spôsobom to nefunguje
.
Tak ako si ty zvedavý na môj dôkaz, ktorý by ťa presvedčil...ja som zvedavý na tvoj, ktorý presvedčí mňa, že to všetko je výmysel.
P.S.: Keď si raz popáliš ruku ohňom a brutálne ťa to pečie...presvedčí ťa niekto, že ťa to nebolelo? Veď ty dobre vieš, ako to vlastne je!!! Lebo si to prežil ty.
Nejde vôbec o dokazovanie. Takáto diskusia - moje slovo proti tvojmu - nikam nevedie. Ale v jednej veci máš pravdu...takto na ďiaľku ti neviem predložiť dôkaz. Ale jednu vec chcem...aby si niečo také zažil a mal skúsenosť i ty
.
Tak ako si ty zvedavý na môj dôkaz, ktorý by ťa presvedčil...ja som zvedavý na tvoj, ktorý presvedčí mňa, že to všetko je výmysel.
P.S.: Keď si raz popáliš ruku ohňom a brutálne ťa to pečie...presvedčí ťa niekto, že ťa to nebolelo? Veď ty dobre vieš, ako to vlastne je!!! Lebo si to prežil ty.
Nejde vôbec o dokazovanie. Takáto diskusia - moje slovo proti tvojmu - nikam nevedie. Ale v jednej veci máš pravdu...takto na ďiaľku ti neviem predložiť dôkaz. Ale jednu vec chcem...aby si niečo také zažil a mal skúsenosť i ty
-
Stoporko
VIP
... pokial teda Boh naozaj je a dal si tu namahu, aby niekolko ludi napisalo jeho myslienky, ciny...jeho Slovo, hadam si uz da pozor, aby sa to Slovo zachovalo take,ake ho On chce mat i pre dalsie generacie! Je pekne skumat Bibliu z historickeho hladiska, no NEZABUDAJME, od Koho ta kniha/kniznica vlastne pochadza!!!!!keris napísal:... ALE! nemyslim si, ze by sa mala brat doslova. su v nej historicke prvky, avsak je tam aj vela prikraslenych veci. treba si vsak uvedomit, ze biblia ako ju pozname dnes vznikla v 4.storci n.l. je prilis naivne si mysliet, ze zostavovatelia bible vtom obdobi vlozili do novej biblie vsetci povodne veci a nic nevynechali. to potvrdzuju najdene stratene zvitky, ktore povodne boli sucastou biblie. historia krestantva je prilis hmlista, z toho obdobia sa zachovalo strasne malo pisomnosti. krestanstvo by si nikdy neupevnilo svoje postavie, keby do seba nevclenilo ,,pohanske,, vyznania a tym ulahcilo prechod ludi na novu vieru...
ad Erapo: dokaz... myslis si, ze keby sa na oblohe zjavil VELKY napis ERAPO, MILUJEM TA. podpisany - BOH, uveril by si v neho?
Nemyslim si. Dopaze, ved vobec to, ze zijes, to, ze ta tolko krat nezrazilo auto i ked mohlo, ze ludstvo ako take prezilo tak mrte vela vojen... co do paze este chces? Osobnu skusenost? Vies, Boh (dovol, budem ho dalej nazyvat Ocko...) je natolko vzdialeny, aby nikto, kto o Neho nestoji, sa necitil nim byt obmedzovany a nuteny. No Ocko je pritomny nam ludom natolko, ze ten, kto Ho chce blizsie spoznat, Ho najde. Z toho vyplyva, ze skus vyskusat modlitbu. Alebo prid do nejakeho Krestanskeho spolocenstva (len NIE do kostola - vacsinou totalne pokrytectvo) - v kazdom meste je nejaka mladez (ak si z Ba, mozme sa dohodnut a ukazem ti ludi, ktori to s Ockom myslia vazne). Vies, On sa ti nebude vnucovat ani skrze zazraky, ani skrze znamenia. On caka na teba. Ak Ho chces najst, hladaj ho.
-
erapo
Light Star
aspon to ze priznas.....a mam dokaz...preco Boh "existoval" iba nejakych 100 rokov? (cca trochu dlhsie) preco nepride teraz? preco nas tu iba tak nechal pod nadvladou satana?Majky napísal:Ale v jednej veci máš pravdu...takto na ďiaľku ti neviem predložiť dôkaz. Ale jednu vec chcem...aby si niečo také zažil a mal skúsenosť i ty.
-
Majky
Light Expert
Hm...boli už aj nadpisy
1. Veľké srdce, ktoré sa ti zjaví na oblohe vo chvíly, keď ti je ťažko. Ako by vietor dokázal z mrakov zložiť veľké srdce?
2. A vypísať na oblohu Jeho meno?
3. Keď ťa pritlačí bieda...všetko padá, ostáva ťi hodiť si to...a zrazu to všetko začne do seba zapadať, veci sa riešia...pred tvojími očami sa menia srdcia ľudí...a niekto to zlo mení na dobro a ty sa nestačíš diviť...
4-xx. Je toho veľa...veľa veľa, čo by som ti mohol písať a zozprávať...
Na koľko % si si istý, že tu nie je? By si sa divil, keby sa postavil pred teba! A nemusel by nič povedať...sám by si vedel, kto to je
.
Vravím ti...nenechal !!!!!!
1. Veľké srdce, ktoré sa ti zjaví na oblohe vo chvíly, keď ti je ťažko. Ako by vietor dokázal z mrakov zložiť veľké srdce?
3. Keď ťa pritlačí bieda...všetko padá, ostáva ťi hodiť si to...a zrazu to všetko začne do seba zapadať, veci sa riešia...pred tvojími očami sa menia srdcia ľudí...a niekto to zlo mení na dobro a ty sa nestačíš diviť...
Na koľko % si si istý, že tu nie je? By si sa divil, keby sa postavil pred teba! A nemusel by nič povedať...sám by si vedel, kto to je
Vravím ti...nenechal !!!!!!
-
erapo
Light Star
Nieco podobne by mi stacilo.....Stoporko napísal:ad Erapo: dokaz... myslis si, ze keby sa na oblohe zjavil VELKY napis ERAPO, MILUJEM TA. podpisany - BOH, uveril by si v neho?
ja by som bol rad keby ma zrazilo....ved aky je zmysel zivota? SMRT!Nemyslim si. Dopaze, ved vobec to, ze zijes, to, ze ta tolko krat nezrazilo auto i ked mohlo, ze ludstvo ako take prezilo tak mrte vela vojen... co do paze este chces? Osobnu skusenost? Vies, Boh (dovol, budem ho dalej nazyvat Ocko...) je natolko vzdialeny, aby nikto, kto o Neho nestoji, sa necitil nim byt obmedzovany a nuteny. No Ocko je pritomny nam ludom natolko, ze ten, kto Ho chce blizsie spoznat, Ho najde. Z toho vyplyva, ze skus vyskusat modlitbu. Alebo prid do nejakeho Krestanskeho spolocenstva (len NIE do kostola - vacsinou totalne pokrytectvo) - v kazdom meste je nejaka mladez (ak si z Ba, mozme sa dohodnut a ukazem ti ludi, ktori to s Ockom myslia vazne). Vies, On sa ti nebude vnucovat ani skrze zazraky, ani skrze znamenia. On caka na teba. Ak Ho chces najst, hladaj ho.
a kolko ludi neprezilo?ze ludstvo ako take prezilo tak mrte vela vojen...
No Ocko je pritomny nam ludom natolko, ze ten, kto Ho chce blizsie spoznat, Hovno najde.....
skusal som...nepomohlo....Z toho vyplyva, ze skus vyskusat modlitbu.
btw. ty si Svedok Jehovovy?
-
erapo
Light Star
ludia vam uplne drbe? nikdy som nevidel nic na oblohe (okrem zajacov ale to s tym nema nic spolocne...cista zhoda nahod...).....a mam dost postraty zivot a nejak nic do nicoho nezapada, nevies preco?Majky napísal:Hm...boli už aj nadpisy![]()
Na koľko % si si istý, že tu nie je? By si sa divil, keby sa postavil pred teba! A nemusel by nič povedať...sám by si vedel, kto to je.
to by bol dokaz...keby sa postavil, ale myslim si, ze je to nerealne...a to ma posuva viac k teorii, ze neexisuje....
-
Stoporko
VIP
...nie, svedok Jehovov nie som...
a zivot som mal zniceny tiez
moja vlastna (aspon dufam) definicia zazraku: Zazrak je udalost nevysvetlitelna pre danych ludi vo svojej dobe, kedy sa udiala.
a on neexistoval len dakych trapnych 100 rokov... ak myslis Jezisa, tak toho zmucili po dakych 33.
No tym sa to neskoncilo
Ked ti niekto vstane z mrtvych (videlo ho vtedy +-500 ludi), je to vcelku haluz. Btw, myslim si, ze Boh je tak trochu mimo cas... takze pre neho je nasich 1000 rokov asi ako pre nas nanosekunda...
a zivot som mal zniceny tiez
moja vlastna (aspon dufam) definicia zazraku: Zazrak je udalost nevysvetlitelna pre danych ludi vo svojej dobe, kedy sa udiala.
a on neexistoval len dakych trapnych 100 rokov... ak myslis Jezisa, tak toho zmucili po dakych 33.
No tym sa to neskoncilo
-
erapo
Light Star
ale tak potom o com to je? zaznamy su o nom z 200 rokov mozno...ale potom 2000 rokov nic....nic take velke ako vtedy bolo skoro "na dennom poriadku..."Stoporko napísal:...nie, svedok Jehovov nie som...
a zivot som mal zniceny tiez![]()
No tym sa to neskonciloKed ti niekto vstane z mrtvych (videlo ho vtedy +-500 ludi), je to vcelku haluz. Btw, myslim si, ze Boh je tak trochu mimo cas... takze pre neho je nasich 1000 rokov asi ako pre nas nanosekunda...
-
Majky
Light Expert
Všetko je možné a reálnekeby sa postavil, ale myslim si, ze je to nerealne...a to ma posuva viac k teorii, ze neexisuje....
A opakujem znova: Nenechal!!! Chápeš, čo tým chcem povedať!
-
Stoporko
VIP
podakuj sa ludom, ktori vtedy (a este i dnes) davaju do popredia svoje osobne zaujmy, moc, pychu, peniaze, pred ukazanim Ziveho Boha ludom.
nechcem sa vracat ku teme vojny, ale neda mi
: vies si predstavit, ako este horsie by mohli dopadnut vsetky vojny? V prvej svetovej mohli nemci a Rakusko-Uhorsko vyhrat - hovoril by si po madarsky. V Druhej svetovej by vyhral Hitler - rec=nemcina, ziadne Slovensko, na svete by boli 2, mozno 3 staty (USA, Tretia risa, mozno ZSSR). V Druhej svetovej ti mohli padnut stari rodicia, za komancov ti mohli vyzabijat celu rodinu... ale preco tolko ludi zomrelo? Lebo su sprosti. Stale si myslia, ze vojnou clovek proti cloveku nieco vyriesia. A Boh pokial im chce nechat slobodnu volu (a to musi, lebo inak by sme neboli ludia, ale otroci a stroje
), sa moze uz len divat a branit nam v tom najhorsom.
nechcem sa vracat ku teme vojny, ale neda mi
-
erapo
Light Star
lol a vies kolky stary rodicia padli vo vojnach bezdovodne? vies kolko ludi sa mohlo narodit, kebyze nezomru? kde bol vtedy boh? iba sa na to prizeral?Stoporko napísal:podakuj sa ludom, ktori vtedy (a este i dnes) davaju do popredia svoje osobne zaujmy, moc, pychu, peniaze, pred ukazanim Ziveho Boha ludom.
nechcem sa vracat ku teme vojny, ale neda mi: vies si predstavit, ako este horsie by mohli dopadnut vsetky vojny? V prvej svetovej mohli nemci a Rakusko-Uhorsko vyhrat - hovoril by si po madarsky. V Druhej svetovej by vyhral Hitler - rec=nemcina, ziadne Slovensko, na svete by boli 2, mozno 3 staty (USA, Tretia risa, mozno ZSSR). V Druhej svetovej ti mohli padnut stari rodicia, za komancov ti mohli vyzabijat celu rodinu... ale preco tolko ludi zomrelo? Lebo su sprosti. Stale si myslia, ze vojnou clovek proti cloveku nieco vyriesia. A Boh pokial im chce nechat slobodnu volu (a to musi, lebo inak by sme neboli ludia, ale otroci a stroje
), sa moze uz len divat a branit nam v tom najhorsom.
-
erapo
Light Star
zasadny omyl v tom ako si to pochopil...."neveríš a nechceš priznať" a trochu verim a chcem priznat, ale nemam doakzi na to, aby som veril a priznal!!!!!Majky napísal:Pre erapa:
Počkaj....veď tvrdíš, že neveríš a nechceš priznať, že to čo hovoríme je pravda. Ja by som nešiel, kde by o mňa nestáli... a ty?
-
Stoporko
VIP
si nepochopil, starec?A Boh pokial im chce nechat slobodnu volu (a to musi, lebo inak by sme neboli ludia, ale otroci a stroje Very Happy ), sa moze uz len divat a branit nam v tom najhorsom.
Do strach rodicov mi je nic, to bol len priklad. Treba si uvedomit, ze co vsetko HORSIE sa mohlo stat a vdaka BOHU sa nestalo. Len si o Ludskej rase nenamyslajme nic moc. Era humanizmu je papa a vieme dobre preco. Ludia su aki su. A clovek cloveka v zaklade nezmeni. To moze len programator
-
erapo
Light Star
nevyvolali krestania kriziacke vojny?Stoporko napísal: si nepochopil, starec?![]()
Do strach rodicov mi je nic, to bol len priklad. Treba si uvedomit, ze co vsetko HORSIE sa mohlo stat a vdaka BOHU sa nestalo. Len si o Ludskej rase nenamyslajme nic moc. Era humanizmu je papa a vieme dobre preco. Ludia su aki su. A clovek cloveka v zaklade nezmeni. To moze len programator