US punk-rock

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
heinrich
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heinrich »

punk nigdy nebol o zlozitych hudobnych prvkoch,10 minutovych solach alebo heroickych vykonoch spevakov.
Ak ti toto v punku chyba je vela inych stylov ktore tieto veci maju.Ale zarucene nemaju nic spolocne s punkom.
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -MANeKEN- »

heinrich napísal:Ok...jednen z progresivnejsich nazorov : kapely ako Dead Kennedys,Ramones alebo Misfits mozno zapadaju prachom u ludi ktori sa nevenuju punkrockovej scene globalne ale len u ludi ktori sleduju modernu-sucasnu kvazi punkrock scenu.
take kapely co si tu napisal..ako Blink,Sum,Green day...su kapely ktore sa preslavia 1-2 pesnickami a z toho neskor tazia.Hudobna kritika ich nazvala neopunkeri pretoze im to nic ine nepripominalo...Im taketo pomenovanie prischlo hoci s povodnym punkom maju castokrat spolocne len oblecenie a uces.
Taketo kapely....su hudba isteho kratkeho obdobia....ale potom sa na ne zabudne pretoze pre scenu nic nove nespravili.
Na tie prve kapely sa bude v suvislosti s punkom este dlho dlho spominat....a to ich vzdy udrzi nezabudnute.
NEviem ci si si dobre precital moj prvy prispevok ale ja som tam ziaden Blink, Sum a Green day nespominal. Tieto kapely, ktore robia hudbu pre media a tym aj pre prechy ma absolutne nezaujimaju. Ja som velky fanusik kapely NOFX. Su na scene vyse 20rokov a svojim svojskym stylom priniesli na scenu velmi vela. Ukaz mi kapelu, ktoru si ty spominal, ktora posobila na scene tak dlho... Myslim, ze to bude dost male percento... Ja vobec nezhadzujem zakladatelske kapely prvej generacie punk rocku ale mne osobne ten styl nic nehovori...

btw. trosku OT neviete co je z lamky.net?? dik
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

heinrich napísal:punk nigdy nebol o zlozitych hudobnych prvkoch,10 minutovych solach alebo heroickych vykonoch spevakov.
Ak ti toto v punku chyba je vela inych stylov ktore tieto veci maju.Ale zarucene nemaju nic spolocne s punkom.
prepac ale myslim, ze tento styl hudby ma tiez nazov punk-rock... ci sa ti to paci alebo nie. tak ako inak som mal tuto temu nazvat??
heinrich
Medium Expert
Medium Expert

dlhsie existuju ramones...misfits...a ak sa nemylim tak aj New York dolls boli dlhsie
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

myslim, ze sa to cele ubera inym smerom. zas sa to zvrhava na suboj medzi Old school a New school... :cry: To je uz obohrana pesnicka... Kazdy pocuva nieco ine, co sa mu paci...
Napiste este niekto nazory... Zatial tu mame len tvrdohlavych punkacov :D
mambo55
Star
Star

Príspevok od používateľa mambo55 »

-MANeKEN- napísal:Nemam nic proti pociatocnym punkovym skupinam typu Clash alebo Sex Pistols. Ale zda sa mi to take strasne jednotvarne... 3akordy sa daju pocuvat tak tridsat sekund. New school punk je o inom. Plno prepracovanych riffov, zmien rytmusu. Ide z neho vacsia energia... Mne je ovela viac pocuvatelny, prave koli melodike :idea:
nic v zlom, ale punk je predovsetkim o nazore na svet a na aktualne situacie v svete... a nie o akordoch,... a mne osobne sa lubi to starsie, lebo toto mlade o tom nema ani ponatia co je to punk... :D
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

Pocul si uz vobec niekedy "hento mlade". Ak to sudis podla dvoch kapeil ako su blink ale sum, tak to mas pekne skresleny pohlad. Myslim, ze tieto kapely vyjadruju svoj nazor na svet dostatocne. A mam dojem, ze ich texty su omnoho hodnotnejsie...

Kód: Vybrať všetko

www.plyrics.com
:wink:
mambo55
Star
Star

ako myslis... ty si odbornik ja moc punk nepocuvam...ale ked sa mi nejaky lubi tak si ho s radostou vypocujem a zatial ma oslovili iba Ramones, Rancid, ... a take podobne... blink = punk-rock
sum 41 = rock ´n roll
ale f poho :D
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

"Taketo kapely....su hudba isteho kratkeho obdobia....ale potom sa na ne zabudne pretoze pre scenu nic nove nespravili. "

NEviem ci sa tak skoro zabudne na skupinu ako Blink 182... (urcite nespravili 1,2 hity...Je ich cela kopa)
heinrich
Medium Expert
Medium Expert

Na Blink sa uz davno zabudlo :)
A prosim ta nehovor ze spravili viac hitov ako tie "sracky".To len dokazuje ze hovno vies o tych starych kapelach....Tie sa prave stali zakladom velkeho poctu sucasnich kapiel... { za vsetky spomeniem napr. kapely Metallica alebo U2..popripade Pearl Jam...ktore aj povedali ze napr. taky Ramones boli ich velky vzor.}
PS.: co ty mas s tym ze boli nafetovani ? niektori vazne boli ale kedze aj s tym dokazali skladat vynikajuce pesnicky nemas na to co poukazovat...
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

oK ,ale na blink sa nezabudlo tomu ver :wink:
Rotten77
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Rotten77 »

Len tolko ze Sacek ma pravdu kapely ako blink182 a good charlotte nemaju s punkom spolocne ani prd....ked uz USA tak Rancid a The casualties tie kapely stoja zato :wink:
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

kuaaa. pochopte to, ze tu sa o blinku, good charlote a green day nehovori!!!!!! :roll: :!:
mambo55
Star
Star

-MANeKEN- napísal:kuaaa. pochopte to, ze tu sa o blinku, good charlote a green day nehovori!!!!!! :roll: :!:
nie? ale momentalne je najznamejsi Punk - Rock Blink, Good, ... :D
aspon podla nazvu temy
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

mambo55 napísal:nie? ale momentalne je najznamejsi Punk - Rock Blink, Good, ... :D
aspon podla nazvu temy
to neni Punk , to je POP !!!! Pocul si vobec niekedy punk? Punk je jednoducha hudba o tom aj svedci styl oblecenia atd. a nie drahe tricko a boty. A co sa tyka toho zapadnutia prachom si nemyslim ze to tak bude - na pesnicky ako Anarchy in the UK alebo Police Truck sa tazko zabuda :wink:
mambo55
Star
Star

cubix napísal:to neni Punk , to je POP !!!! Pocul si vobec niekedy punk? Punk je jednoducha hudba o tom aj svedci styl oblecenia atd. a nie drahe tricko a boty. A co sa tyka toho zapadnutia prachom si nemyslim ze to tak bude - na pesnicky ako Anarchy in the UK alebo Police Truck sa tazko zabuda :wink:
si to lepsie precitaj tema sa vola Punk-Rock ... ale f poho punk, ci som pocul? jasne isteho casu som pocuval Rancid a Ramones ... :D
Ethaniel
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ethaniel »

joooj tak punkrock to je moje :lol: takze rise against su u mna na prvom mieste, aj ked to je dost neznama skupinka-

Kód: Vybrať všetko

http://riseagainst.ic.cz/discography.htm
(snad ma za to hojko nezabije),
potom samozrejme blink 182, a dalej yellowcard, sugarcult, sexpistols, american hi-fi a bowling for soup(aj ked u tohto mam podozrenie ze v tom nieje vela punku:P). Ale myslim ze vela ludi zabuda ze medzi punkrockom a punkom je obrovsky rozdiel. Minimalne v textoch, kym punk je hlavne o problemoch a zazitkoch, tak v punkrocku vidno hocijaku hovadinu(vid blink). Napr. v rise against su niektori clenovia straight-cut a vsetci su vegetariani. takze punk urcite nieje o botkach za 4k a uzasnej frizure. Je to hlavne o zmyslani. No to som uz velm odbocil od temy, takze sry za dlhsi prispevok :oops:
doher
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa doher »

dpc, nac sem stale drbete blink a podobne, omfg radsej sem nic nepiste, ked neviete co pisete, no comment, ja sa tu uz rozculovat nad vami nebudem... ale toto mi neda posledny raz DPC, vies vobec co je punk-rock? :shock: :evil: to ako ja, keby som hovoril o HIP-HOPE a Digital by ma opravoval toto robite presne vy a zbytocne ma vytacate, mne to uz je jedno, tak jak myslite. BLINK182, GREEN DAY, GOOD, RISE, to je vsetko rock alebo alternativa, ale urcite nie punk-rock. Klasicky punk-rock je sex pistols, ramones, vapors a podobne veci okolo 77. Hentie kapely vznikli bud na konci 80-tych rokov alebo v 90-rokoch a preto ich zacali nazyvat tzv. neo-punk, ale neo-punkove kapely nazyvali aj v 80 rokoch stary 77-ckari a to boli skupiny napr. GBH, Abrassive Wheels, The Exploited...Od tejto tzv. 82 vlny punku sa vyvinuly dalsie styly, napr. crust, grind a pod. ale to uz necham stranou, lebop potom sa budem rozculovat, ze tu pisete hovadiny okolo crustu a na ten si ja nenecham "sahat". Dufam, ze som vam to vysvetlil a uz nic nebude treba vysvetlovat :arrow: .
Rotten77
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Rotten77 »

sacek napísal:dpc, nac sem stale drbete blink a podobne, omfg radsej sem nic nepiste, ked neviete co pisete, no comment, ja sa tu uz rozculovat nad vami nebudem... ale toto mi neda posledny raz DPC, vies vobec co je punk-rock? :shock: :evil: to ako ja, keby som hovoril o HIP-HOPE a Digital by ma opravoval toto robite presne vy a zbytocne ma vytacate, mne to uz je jedno, tak jak myslite. BLINK182, GREEN DAY, GOOD, RISE, to je vsetko rock alebo alternativa, ale urcite nie punk-rock. Klasicky punk-rock je sex pistols, ramones, vapors a podobne veci okolo 77. Hentie kapely vznikli bud na konci 80-tych rokov alebo v 90-rokoch a preto ich zacali nazyvat tzv. neo-punk, ale neo-punkove kapely nazyvali aj v 80 rokoch stary 77-ckari a to boli skupiny napr. GBH, Abrassive Wheels, The Exploited...Od tejto tzv. 82 vlny punku sa vyvinuly dalsie styly, napr. crust, grind a pod. ale to uz necham stranou, lebop potom sa budem rozculovat, ze tu pisete hovadiny okolo crustu a na ten si ja nenecham "sahat". Dufam, ze som vam to vysvetlil a uz nic nebude treba vysvetlovat :arrow: .
pekne od srdca kamo :lol: jo kto sahne na crust xcipne na nejaku skaredu chorobu :evil:
noldor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa noldor »

US - PUNK to je aj green day, vraveli ze su neo-punk. daju sa pocuvat a na slovensko dorazila ix hudba iba nedavno! toť moj nazor :wink:
Napísať odpoveď