BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

erapo napísal:nevyvolali krestania kriziacke vojny?
neviem kolko krat tu budem uvadzat tento priklad, ale asi tolko krat kolko to bude potrebne.

Cize zoberme si ze zalozis erapo corporation. Budes mat super production, super napady, super ludi, super vsetko. Cize si ziskas v celom svete dobre meno, tym padom povest -> neskor to bude nieco ako plextor na opticke mechaniky, b&w na repraky. Po Tebe to zdedi Tvoj syn etc...bla bla. Az sa zrazu najdu chytraci, ktori si povedia ze zneuziju Tvoje dobre meno [uz si post mortem, moc toho neporobis] a za pol storocia budu "erapovci" Ti najvacsi <censored> len preto, ze to zacal clovek [ako uz je u nas zname, ze?] zneuzivat.

Tym som cel povedat ze takto nejak vznikol Tvoj "objektivny" a urcite hlboko obhajitelny nazor, ze krestania vyvolali kriziacke vypravy...

Len tak dalej, ako z kecov, zvastov, zaderov, blbosti ziskas v zivote najviac. Jednoznacne, mozes ist rovno do krcmy a zacat tam rozoberat nasich politikov, alebo nieco podobne, to mas na podobnej urovni.
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -MANeKEN- »

Minule som v TV videl perfektny dokument o skrytom kode v Starom zakone. BOlo tam predpovedane kopu veci ako pad dvojiciek, smrt niakych prezidentov atd atd. poculi ste o tom niekto??
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

-MANeKEN- napísal:Minule som v TV videl perfektny dokument o skrytom kode v Starom zakone. BOlo tam predpovedane kopu veci ako pad dvojiciek, smrt niakych prezidentov atd atd. poculi ste o tom niekto??
jj. Vypadalo to ako osemsmerovky/krizovky ked to lustili :) a mal som aj odkaz na video na internete ale uz je long time gone :/
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

uplink napísal:jj. Vypadalo to ako osemsmerovky/krizovky ked to lustili :) a mal som aj odkaz na video na internete ale uz je long time gone :/
a o co tam presne islo??? a kde si to mozem kuknut alebo more info???
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jannndo napísal:a o co tam presne islo??? a kde si to mozem kuknut alebo more info???
priblizne o to ze v sz su zachytene udalosti budunosti [ci uz viacej, alebo menej vyznamne] a niektori veria ze je tam zakodovana buducnost kazdeho jednotlivca....
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

rofl niekolko 100stran pismen... chlapik prisiel vytiahol pismenka, poskladal D V O J I C K Y a booom buducnost :D rofl pani
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

Spoty napísal:rofl niekolko 100stran pismen... chlapik prisiel vytiahol pismenka, poskladal D V O J I C K Y a booom buducnost :D rofl pani
je to mozne...preto sa ete raz pytam kde by som si mohol pozret viac info alebo pod akym slovnym spojenim si to najdem v googli??
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

Áno, ten dokument išiel. Pozrel som si to. Dokonca existuje stránka, kde si to môže každý človek prakticky skúsiť. Celé to "vyhľadávanie" sa robí v pôvodnom znení Biblie - Tóra. Vtedy sa nepísali napr medzery za slovami - takzetovyzeralonejaktakto :) . Ani iná interpukcia. Ďalsie preklady vznikali krvopotným oddeľovaním, prekladaním, lúštením... (Ak by tu chcel niekto napadnúť moje slová, že si tam mohol dať hocikto hocičo...tak chcem vysvetliť, že z pozície, ktorú Biblia má to nie je možné! Ako...proste je to slovo Boha, teda je ním aj chránené! Pár ľudí si to odskúšalo...ale nežili dlho :? ) A celé to hľadanie...vraj je tam zakódované všetko, tak ako ste písali. Našli sa tam spojenia ako: Bin Ladin...to on zhodí veže, porblémy v bielom dome, tuším že aj cunamy a dokonca si tam nájdeš i svoje meno....atď.

Pokrač. ďalej....
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Niekto tu písal, že si vyberieš písmenká a zložíš slovo. Omyl! Keďže je to Tóra, nenájdeš tam takéto naše slová. Ale je to písané v staaaarom jazyku. O to je to ťažšie! A hľadanie je založené na inom princípe. Po celom svete hľadajú super počítače algoritmy na vyhľadávanie. Aj ty si môžeš anainštalovať soft domov a aj tvoj počítač sa zapojí do celosvetovej "hľadačky". Ak raz nájdeš špec algoritmus, hľadáš s ním už v celom Písme, teda sa nedá, aby si si vyberal, čo ti pasuje, lebo algoritmus je stanovený. Napr...tresnem, každé 68. písmenko. A skús takto zložiť zrozumiteľné slovo.....chápete?

Ako sa volá tá stránka neviem, ani kde sa dá to toho projektu zapojiť...raz som to mal doma, ale som to neinštaloval.
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Pre erapa:

Ako môžeš povedať, že veríš, ak si pýtaš dôkaz? :shock:
Toto mi prosím vysvetli! Vieš, čo je vlastne viera? :x . Ako môžeš povedať, že veríš...ak si pýtaš dôkaz, hm?
MS FRANKY
King
King

Re: BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

erapo napísal:Aky mate nazor na bibliu a rozpravky v nej uvedene?
Myslím že ľudia by sa mali z biblie poučiť ako to tu už raz písal uplink. A nie stále zabrdávať témami typu boh a podobné filozofické výplodi. Ja sa v živote riadim takím malým pravidlom ak niečomu nerozumiem nesnažím sa to zhadzovať lebo ma nakoniec niekto zhodí stím :wink:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

-MANeKEN- napísal:Minule som v TV videl perfektny dokument o skrytom kode v Starom zakone. BOlo tam predpovedane kopu veci ako pad dvojiciek, smrt niakych prezidentov atd atd. poculi ste o tom niekto??
a funguje to len v anglickej biblii alebo ja slovenskej alebo tej co je pisana po hebrejsky...
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ved som písal vo svojom príspevku, že to funguje iba v Tóre! To je pôvodná biblia....viac o nej v mojich posledných príspevkoch.
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

Majky napísal:Pre erapa:

Ako môžeš povedať, že veríš, ak si pýtaš dôkaz? :shock:
Toto mi prosím vysvetli! Vieš, čo je vlastne viera? :x . Ako môžeš povedať, že veríš...ak si pýtaš dôkaz, hm?
viera ako viera....ja nie som zastanca toho uslovia: "VER! Vsak uvidis...." ja potrebujem nejaky dokaz a az potom zacnem v nieco verit....mozno pre niekoho nezrozumitelne, ale u mna je to tak.....
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

Dnes rano som si privstal, ciste nahodou, a zapal som si Discovery a davali nieco o history kaligrafie a zastavili sa na Biblii.....a hovorili tam, ze biblia nemohla byt dobre prelozena, lebo jazyk v ktorom bola napisana poznal asi jednu osminu slov, ktore pozname teraz...(a to nepocitam vsetky novotvary, slang, neologizmy)....cize kazde slovo malo cca 2-3 vyrazi....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Raz boli dvaja manici - teologovia a kazdy napisal jednu myslienku: Verim, aby som chapal. A Druhy: Chapem, aby som veril. :D
Vitalij
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vitalij »

Stoporko napísal:Raz boli dvaja manici - teologovia a kazdy napisal jednu myslienku: Verim, aby som chapal. A Druhy: Chapem, aby som veril. :D
Anselm a Abelard(ten to trochu schytal)
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

Majky napísal:Ved som písal vo svojom príspevku, že to funguje iba v Tóre! To je pôvodná biblia....viac o nej v mojich posledných príspevkoch.
Mas pravdu, funguje to iba v Tore, nie celej Biblii. Ale problem je ten, ce taketo hladanie "buducnosti" funguje v kazdom texte pisanom v style starovekej hebrejciky (jazyk Tory). Je to vedecky dokazane. Ten text je stavany tak, ze takymto hladanim tam kazdy najde, co chce. O tomto hladani odpovedi v Tore bol natoceny dokument, ale zaujimave je, ze tam o Bushovi bolo, ze bude prezident, ale nebolo tam nic, ze mude 2x za sebou. To vtedy este bola buducnost, ktora v Tore nebola. Oni tam nasli iba to, co sa stalo. A to je mozne s hocijakym podobnym textom.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

erapo napísal:viera ako viera....ja nie som zastanca toho uslovia: "VER! Vsak uvidis...." ja potrebujem nejaky dokaz a az potom zacnem v nieco verit....mozno pre niekoho nezrozumitelne, ale u mna je to tak.....
To potom nie je viera, ale v presvedcenie o skutocnom fakte, zatial co viera je presvedceni o pravdivosti ci existencii veci, ktore sa nevidia a nedaju sa dokazat.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

O pravdivosti a Bozom vnuknuti Biblie mozem napisat iba jedno.
V Bibelii je 6408 versov prorockych udajov, z ktorych sa do sucastnosti splnilo uz 3268, pricom vsetky ostatne proroctva sa vztahuju k buducim udalostiam.
Pozrime sa na to cez pravdepodobnost. Vezmime si, ze pravdepodobnost splnenia jedneho proroctva je 0,5, pricom proroctva v skutocnosti obsahuju take spravy, ktorych pravdepodobnost je 1:1000 a mensia. Takze celkova pravdepodobnost, ze vsetkych 3268 proroctiev (uz splnenych) sa splni, je p=0,5^3268 co v skutocnosti radovo cini 1,714.10e-984. Pre porovnanie mozeme zobrat celkovy pocet atomov vesmiru, co je radovo 10^80. To znamena, ze relativna pocetnost pravdivosti Bibie nie je ani jeden uplny atom z ich celeho poctu vo vesmire.

A ak ste veriaci, no pochybujete o pravdivosti Biblie, tak si ju skuste overit v praxi:

Józua 1:8 Neuhne táto kniha zákona od tvojich úst, ale budeš rozmýšľať o nej vodne i vnoci, aby si ostríhal a činil všetko podľa všetkého toho, čo je napísané v nej, lebo vtedy sa ti podarí tvoja cesta, a vtedy budeš robiť múdre a rozumne.

Podrobte Bibliu takemuto testu:
1. Intenzivne citajte Bibiu aby ste sa doverne zoznamili s jej obsahom.
2. Robte to, co citate - premente poznatky z citania Bibie na ciny.
3. Iba Biblia zarucuje uspech a mudre pocinanie v manzelstve, rodine, praci a vo volnom case. Podla tohto poznate, ze Biblia hovori pravdu.
Napísať odpoveď