Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

psycho napísal:odporucam najprv Koran citat a potom tvrdit co tam je a nieje napisane
V Korane toto napisane nie je. Za tym si stojim. Koran som si cital, aj ked nie cely priznam sa, ale vyslovene sa tam NEPISE: zabijajte, palte, nicte, mrzacte!
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Odporucam http://www.geocities.com/kaninislam/

..okrem ineho texty z koranu ktore trosku vyvracaju to co p4ra napisal..

moslimom nabozenstvo povoluje zabijat
Baguvix
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Baguvix »

p4ra napísal:V Korane toto napisane nie je. Za tym si stojim. Koran som si cital, aj ked nie cely priznam sa, ale vyslovene sa tam NEPISE: zabijajte, palte, nicte, mrzacte!

A čo ak to bolo písané v tej časti čo si nečítal? :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel: Uz len ked vidim, ako primitivne je spraveny ten web, ak ho tak mozem nazvat si pomyslim, co za ludi, to pisalo. Skuste sa mozno sem pozriet a potom hovorte:
http://etext.lib.virginia.edu/koran.html
http://www.quran.org.uk/
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

psycho napísal:odporucam najprv Koran citat a potom tvrdit co tam je a nieje napisane
potvrdujem ze tam take nic nieje a kazdy moslim ti to potvrdi :)
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

^Nevermind napísal:potvrdujem ze tam take nic nieje a kazdy moslim ti to potvrdi :)
ty si moslim ?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

drakeman napísal:ty si moslim ?
Ja nejakych Moslimov poznam, kedze som sa narodil v Bosne a Hercegovine a bolo aj je ich tam plno. S mnohymi sme kamarati dodnes, mam v praci kolegov Moslimov a som sa ich pytal na Koran, ci je tam take nieco a oni sa zhodli so mnou v tom, ze to len fanatici si vysvetluju inak.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

cital som som celkom peknu knizku o Islame,je tam pekne vysvetlene preco sa niektori uchyluju k terorizmu...je to vlastne ich sposob ochrany ich sveta,ktory je uzko spojeny s vierou proti vzrastajucemu sekularnemu vplyvu smerom zo Zapadu...
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

drakeman napísal:ty si moslim ?
neverim v boha a v armensku je gregorianske krestanstvo tusim.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

p4ra napísal:Aryan Angel: Uz len ked vidim, ako primitivne je spraveny ten web, ak ho tak mozem nazvat si pomyslim, co za ludi, to pisalo. Skuste sa mozno sem pozriet a potom hovorte:
http://etext.lib.virginia.edu/koran.html
http://www.quran.org.uk/
To ma vobec nezaujima, mne ide o obsah. Takze tvrdis, ze tiez citaty z koranu a ine informacie tam su falosne :?:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Arian Angel sila krestanstva klesa spolu so vzrastajucou zivotnou urovnou. cim budeme bohatsi tym nam bude nabozenstvo viac ukradnute. v historii k tomu doslo viackrat a hadam viete ako to dopadlo. ne moc dobre pre nevercov. je to asi prirodzeny vyvoj.

taka poznamka na zaver: studujem na technickej skole ale pekne vidno ako tie zakony fyziky a vsetkeho mozneho sa daju aplikovat na ludsku spolocnost.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:To ma vobec nezaujima, mne ide o obsah. Takze tvrdis, ze tiez citaty z koranu a ine informacie tam su falosne :?:
Precitaj si cely Koran a nie len tieto utrzky a uvidis, preco sa takto pise, to je len cast vynata z textu. Ale k tomu webu sa mi neda nevyjadrit. Ved, ked sa pozriem na to, je tam jasna snaha len pospinit Islam, nic viac. Ziadna ukazka niecoho pozitivneho, inej volby, inej moznosti, proste nic. Len snaha povedat, ze Islam je zly a zabit vsetkych Moslimov. Hanba tomu, kto vobec "programoval" (sa musim zasmiat pri tom slove, ked o tom webe hovorim) ten web.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

moj nazor? islam je podla mna najlepsie nabozenstvo aj ked ja v boha neverim .. 99,9% tam veri v boha .. ich teoria je jedna .. kazdy na zemi raz bude moslim .. takto nejako to bolo v korane :)
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

Aryan Angel napísal:Krestansky Boh je slaby a preto zanikne. Nebolo to tak vzdy ale krestanstvo uz nie je tym co bolo kedysi.
Merias silu Boha podla poctu ludi, ktory ho vyznavaju?
Krestanstvo je skazene vdaka tomu, ze katolici zacali v stredoveku hlasat spasu zo skutkov. To je zakladny omyl. Je pravda, ze statisticky je krestanov velmi vela, ale v skutocnosti je vacsina z nich krestanmi iba "na papieri", teda vacsina z nich nechodi do kostola a skutocnost je, ze ani tento fakt plnenia "povinnej kostolovej dochadzky" ta nespasi. Bibia hovori, ze spasenie je iba z Boze milosti, ktoru nam ponuka.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

lolop napísal:v boha neverim a ani nigdy nebudem je to len vyplod ludskej fantazije !!! dakto si zmyslel ze existuje ta teraz tomu kazdy veri !!!
Iba jedna vec by ma potom od teba zaujimala, ze kto podla teba riadi cely vesmit a svet? PLS odpovedz.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

BzuCo napísal:Iba jedna vec by ma potom od teba zaujimala, ze kto podla teba riadi cely vesmit a svet? PLS odpovedz.
preco by musel vesmir a svet niekto riadit?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

BzuCo napísal:Iba jedna vec by ma potom od teba zaujimala, ze kto podla teba riadi cely vesmit a svet? PLS odpovedz.
O tomto som hovoril. Ze krestania to proste prehanaju. Ja som krestan, ale vobec si nemyslim, ze vesmir riadi Boh, Budha, Allah (nazvite si 'ho", akokolvek). Preco nemozeme ostat len pri tom, ze vesmir sa riadi sam - fyzickymi a chemickym zakonmi. A je to skor uveritelne, ako tieto "zvasty".
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:O tomto som hovoril. Ze krestania to proste prehanaju. Ja som krestan, ale vobec si nemyslim, ze vesmir riadi Boh, Budha, Allah (nazvite si 'ho", akokolvek). Preco nemozeme ostat len pri tom, ze vesmir sa riadi sam - fyzickymi a chemickym zakonmi. A je to skor uveritelne, ako tieto "zvasty".
Ked us tak fyzikalnymi zakonmi a nie fyzickymi. Myslim si, ze svet je nieco ako orchester. Na to, aby spravne fungoval, treba dirigenta. A podla mna na to fyzikalne a chemicke zakony nestacia. Podla mna je svet vo velmy labilnej rovnovahe, ktoru je mozne lahko vyrusit a treba tu nejakeho "spravcu". Ina otazka: Kto riadi tvoj zivot? Ty?
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ty si ako jeden expert ktory geografiu premenil na nabozenstvo ... presne tento tvoj vesmir ktory riadi sam Boh ... ja si naopak mylim ze vesmir je ako clovek ktory sa osamostatni ... to je protiargument (ak sa to tak da nazvat) proti tvojemu argumentu ...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

BzuCo napísal:Ked us tak fyzikalnymi zakonmi a nie fyzickymi. Myslim si, ze svet je nieco ako orchester. Na to, aby spravne fungoval, treba dirigenta. A podla mna na to fyzikalne a chemicke zakony nestacia. Podla mna je svet vo velmy labilnej rovnovahe, ktoru je mozne lahko vyrusit a treba tu nejakeho "spravcu". Ina otazka: Kto riadi tvoj zivot? Ty?
Tak som sa pomylil no a uz predtym som spominal, ze sa moze stat, NIE SOM Slovak, ale to je jedno. Na to v pohode stacia fyzikalne a chemicke zakony. Ja si svoj zivot riadim sam. Kazdy je strojca svojho osudu a svojho stastia. Nic ti z neba len tak nepadne. To, ze ludia veria v Boha je len preto, ze niekedy davno proste potrebovali v nieco verit, potrebovali sa niecim "ohrnat" proti zlu, ked mali problemy a pod.
Napísať odpoveď