BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

erapo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

Majky napísal:erapo, erapo, erapo ... neveriaci Tomáš :? . Tie "rozprávky" majú takú moc...že keby si nemal take zatvrdnuté srdce...po jednom verši sa rozplačeš a priznáš - koľká sila a pravda z toho ide!!! :shock: Žiadna iná kniha nemá v sebe toľko moci a pravdy! Ja viem...zasa budeš pýtať dôkaz...hej...
Nic nepytam, ale skus si precitat aj inu literaturu, like Korán, Védy a podobné...aj Mŕtva kniha ma svoje caro....(a si myslim, ze povies: "To su iba rozpravky")
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

cisto pre uplnost: v com su rozdiely medzi Bibliou, Koranom, knihou Mormon, Ciernou Perlou, satanskou Bibliou...? :?: :twisted:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Stoporko napísal:cisto pre uplnost: v com su rozdiely medzi Bibliou, Koranom, knihou Mormon, Ciernou Perlou, satanskou Bibliou...? :?: :twisted:
Ja osobne, hovorim za seba, by som Bibliu a Koran od zbytku oddelil. Akosi ich nechcem ani nahodou porovnavat..
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

erapo napísal:Nic nepytam, ale skus si precitat aj inu literaturu, like Korán, Védy a podobné...aj Mŕtva kniha ma svoje caro....(a si myslim, ze povies: "To su iba rozpravky")
Nečítal, šak čo si budeme klamať. Ale ani nechcem. Našiel som zmysle v tomto...ale to je ťažko vysvetľovať, pokiaľ si to nezažil. Neviem ako ti to vysvetliť. Skúsim takto: Keď ťa bolí celé telo a nesmierne trpíš a nikto ti nevie pomocť, každý ti len šlubuje, ťahá peniaze, veša na teba bomby a posiela ťa robiť "dobrú" vec...hľadáš liek, skúšaš, nevieš si rady a všetko ťa bolí stále viac... . A zrazu narazíš na osobu, ktorú si nespočetne-krát urazil a nespočetne-krát jej vrazil klinec do rúk, kydal na ňu, šiel proti nej, vravel, že jej slovo je výmysel a rozprávka.
A tá osoba si ťa pritlačí na hruď a povie odpúšťam Nič ti nesľubuje, ale začína liečiť. Pozníma z teba to, čo iný na teba navešali, lieči zranenia od zlých ľudí i od teba samého ... a v jej blízkosti ti je tak dobre. Zdá sa ti, že si našiel všetku lásku sveta! Vyčítaš si, že si jej nedal šancu skôr! Presne toto som našiel ja, presne taký je Ježiš!. Nepotrebujem hľadať, lebo som našiel. Amen.

P.S.: Aj ty si s Ním môžeš pohovoriť. Vravel som ti viackrát, že môžeš. Keď som písal tieto slová, cítil som, že hľadáš. Veď aj táto téma vo fóre o tom svedčí. Kto nehľadá...nepýta sa a nezačína o tom diskutovať :). I to, že chceš dôkaz. Nehľadaj...vravím ti, že si našiel :wink:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

:lol: Taaak prave som sa zdvihol zo stolicky od smiechu.
Si uvedomte ze jezisa nikto z vas nepozna lebo ten typek uz zomrel temer pred 2000 rokmi.A ked zomrel tak ho rozozrali cerviky a zacalo to straaasne smrdiet.Si predstavte ako zacne smrdiet mrtvola po 3 dnoch....To by asi len tak niekto nerozchodil :lol:
A tym padom ho ani nikto z vas nestretol a na nikoho neprikladal ruku lebo by skor ten dotycny dostal lepru ci ine svinstvo....a ne to este lecil
:D

Ako mozete verit niecomu co (ne)bolo pred 2000 rokmi ak sa mnohi hadaju len o tom ci SNP bol ci nebol holokaust aleob kopa inych veci co uz nie su doverihodne po par rokoch....ne ze teraz kazda trubka to bude brat doslovne a zacne tu rozvadza to ze sa neda porovnavat holokaust s bibliou a jezisom....
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Nie nie...vieš málo na to, aby som ti to vysvetľoval. Prepáč...to proste musíš zažiť. Prepáč... :oops:

Chcel by som, aby si bol pri týchto veciach iba raz...viac netreba. A sám by si sa presvedčil :wink:.
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Majky napísal:Nečítal, šak čo si budeme klamať. Ale ani nechcem. Našiel som zmysle v tomto...ale to je ťažko vysvetľovať, pokiaľ si to nezažil. Neviem ako ti to vysvetliť. Skúsim takto: Keď ťa bolí celé telo a nesmierne trpíš a nikto ti nevie pomocť, každý ti len šlubuje, ťahá peniaze, veša na teba bomby a posiela ťa robiť "dobrú" vec...hľadáš liek, skúšaš, nevieš si rady a všetko ťa bolí stále viac... . A zrazu narazíš na osobu, ktorú si nespočetne-krát urazil a nespočetne-krát jej vrazil klinec do rúk, kydal na ňu, šiel proti nej, vravel, že jej slovo je výmysel a rozprávka.
A tá osoba si ťa pritlačí na hruď a povie odpúšťam Nič ti nesľubuje, ale začína liečiť. Pozníma z teba to, čo iný na teba navešali, lieči zranenia od zlých ľudí i od teba samého ... a v jej blízkosti ti je tak dobre. Zdá sa ti, že si našiel všetku lásku sveta! Vyčítaš si, že si jej nedal šancu skôr! Presne toto som našiel ja, presne taký je Ježiš!. Nepotrebujem hľadať, lebo som našiel. Amen.

P.S.: Aj ty si s Ním môžeš pohovoriť. Vravel som ti viackrát, že môžeš. Keď som písal tieto slová, cítil som, že hľadáš. Veď aj táto téma vo fóre o tom svedčí. Kto nehľadá...nepýta sa a nezačína o tom diskutovať :). I to, že chceš dôkaz. Nehľadaj...vravím ti, že si našiel :wink:
Tak a preco mam 17 rokov posrany zivot a nikto este neprisiel?

btw. skus si pozret

Kód: Vybrať všetko

www.vesmirni-lide.cz
tam su tiez taketo podobne reci... :lol: (nic osobne)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Ja nic nepotrebujem zazit a ani nexcem som spokojny s tym ze sa kazdy piatok nadrbem ako prasa a potom hopsa hejsa do brandejsa....
Proste neviem o com je tato diskusia ked veriaci si budu mliet svoje a nevieriaci tiez svoje....
KEby sa skor otvarali temy, ktore niekam aj dospeju...ale taketok axiomy naco...
QyncY
Expert
Expert

Príspevok od používateľa QyncY »

Začal som ju čítať, ale skončil som na prvej strane, bolo tam niečo v tom zmysle, že Boh stvoril ako prvú planétu Zem a potom stvoril hviezdy aby ľudia mohli rozoznať deň od noci a aby im v noci svietili svetielka na oblohe... ( :lol: ) a potom ešte toto s tou Evou a Adamom, že Eva zjedla jablko a potom ponúkla aj Adama a keď to zistil Boh a spýtal sa Adama, že "prečo?", tak ten sa vyhovoril na Evu a Eva na hada, že on ju k tomu naviedol... a výsledok?, prečo had nepovedal" "Boh načo si ma stvoril, veď si musel vedieť, že toto sa stane!", ale ne, veď načo.... A preto si aj myslím, že náboženstvo môže za všetky vojny na tomto svete a keď sa raz zistí, že vo vesmíre žijú aj iné tvory na našej inteligenčnej úrovni a oni budú tiež tvrdiť, že ich Boh stvoril ako prvú ich planétu, tak si viete asi všetci domyslieť, z akého dôvodu vznikne ďaľšia vojna...
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja nic nepotrebujem zazit a ani nexcem som spokojny s tym ze sa kazdy piatok nadrbem ako prasa a potom hopsa hejsa do brandejsa....
- to je fakt život :? .

A v tejto veci máš pravdu...ako som písal v tejto diskusii...moje slovo proti tvojmu. Takže to ozaj nikde nepovedie...
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Napíšem ti to presne: Na počiatku stvoril Boh nebo a zem. Zem však bola pustá a prázdna, tma bola nad priepasťou a Duch Boží sa vznášal nad vodami....

Heeej, aj vojna o ropu je náboženske dielo... :lol:
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

QyncY napísal:Začal som ju čítať, ale skončil som na prvej strane, bolo tam niečo v tom zmysle, že Boh stvoril ako prvú planétu Zem a potom stvoril hviezdy aby ľudia mohli rozoznať deň od noci a aby im v noci svietili svetielka na oblohe... ( :lol: ) a potom ešte toto s tou Evou a Adamom, že Eva zjedla jablko a potom ponúkla aj Adama a keď to zistil Boh a spýtal sa Adama, že "prečo?", tak ten sa vyhovoril na Evu a Eva na hada, že on ju k tomu naviedol... a výsledok?, prečo had nepovedal" "Boh načo si ma stvoril, veď si musel vedieť, že toto sa stane!", ale ne, veď načo.... A preto si aj myslím, že náboženstvo môže za všetky vojny na tomto svete a keď sa raz zistí, že vo vesmíre žijú aj iné tvory na našej inteligenčnej úrovni a oni budú tiež tvrdiť, že ich Boh stvoril ako prvú ich planétu, tak si viete asi všetci domyslieť, z akého dôvodu vznikne ďaľšia vojna...
Skvele si to vystihol...hlavne tu cast:
QyncY napísal:Eva zjedla jablko a potom ponúkla aj Adama a keď to zistil Boh a spýtal sa Adama, že "prečo?", tak ten sa vyhovoril na Evu a Eva na hada, že on ju k tomu naviedol... a výsledok?, prečo had nepovedal" "Boh načo si ma stvoril, veď si musel vedieť, že toto sa stane!"
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Hej...pre teba som písal vyššie, tak si to prosím prečítaj. Či reaguješ iba na to, čo ti vyhovuje ? :wink:
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

QyncY napísal:a výsledok?, prečo had nepovedal" "Boh načo si ma stvoril, veď si musel vedieť, že toto sa stane!",
Prečo Boh stvoril teba, keď vedel, že budeš proti jeho Slovu? Teda i proti nemu? :wink:
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

erapo napísal:btw. skus si pozret

Kód: Vybrať všetko

www.vesmirni-lide.cz
:lol: (nic osobne)
:lol: minule bol ten tipek co zalozil tu stranku na jednotke v relacii pre a proti :lol: to si mal vidiet :lol:

ale co sa tyka biblie verim jej a nikto ma nepresvedci o opaku :smt067 :smt068
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Vesmirni lide....i ja som sa pobavil :wink: .
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

erapo napísal:Tak a preco mam 17 rokov posrany zivot a nikto este neprisiel?
prosim ta .... ked mas 17 tak sa ti zda ze mas posrany zivot ... ale sorry asi ta sklamem ..... horsie veci este len pridu :wink:

17ka je ten najlepsi vek ... ver tomu a uzivaj si
QyncY
Expert
Expert

Príspevok od používateľa QyncY »

Majky napísal:Prečo Boh stvoril teba, keď vedel, že budeš proti jeho Slovu? Teda i proti nemu? :wink:
:) To je tiež dobrá otázka a je ešte mil. takých..., čo z toho vyplýva radšej nenapíšem !
Vitalij
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vitalij »

QyncY napísal::) To je tiež dobrá otázka a je ešte mil. takých..., čo z toho vyplýva radšej nenapíšem !
lebo ti dal aj slobodnu volu sa rozhodnut.
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Boh ťa stvoril, aj keď vedel, že budeš ísť proti nemu. Ale vieš, prečo žijememe na zemi? Máš čas sa slobodne rozhodnúť, či chceš ísť do večnosti, alebo nie. Ježiš nikoho nenúti. Ježiš miluje! Rozhodni sa sám človek, ale akokoľvek pôjdeš, budem ťa milovať. Na konci však...budem spravodlivo súdiť. :wink:
Napísať odpoveď