BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
-
Majky
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Mám nápad. Založme novú debatu, kde by sa ľudia, ktorí chcú o Biblii a Bohu vedieť viac, pýtali a tí, ktorý už dlhšie pracujú v tejto oblasti by im vysvetľovali.....hovorili svedectvá.....pomáhali....hm? Ale žiadna ostrá debata. Tá prebieha tu
. A aj by sme sa mohli trošku zoznámiť...t.j., že by sa každý trošku predstavil 
-
erapo
Light Star
nechapem jak mozes tomu verit....dal ti slobodnu volu, aby si sa rozhodol ci sces mat nekonecny zivot s nim alebo zomres ked v neho neveris?? kde je ta slobodna volba??Majky napísal:Boh ťa stvoril, aj keď vedel, že budeš ísť proti nemu. Ale vieš, prečo žijememe na zemi? Máš čas sa slobodne rozhodnúť, či chceš ísť do večnosti, alebo nie. Ježiš nikoho nenúti. Ježiš miluje! Rozhodni sa sám človek, ale akokoľvek pôjdeš, budem ťa milovať. Na konci však...budem spravodlivo súdiť.
-
erapo
Light Star
jj a v pekle je L.A. cize teplo a v nebi je Mount EverestMajky napísal:Kde máš, že zomrieš, ak v neho neveríš? Ta čo si! Aha...vo večnosti. Sorry, myslel som Bk. Ale zle som sa vyjadril. Nezomrieš...budeš žiť, ale nie v Božom kráľovstve. Sú iba dve cesty! Jedna vedie do BK, druhá nie - teda do pekla. Je na tebe, ktorou pôjdeš...
-
Martin44
Professional
To je taka skokotnena tema a vymysel cele krestanstvo...
Ak boh vedel ze clovek pojde proti nemu tak tym padom boh je sadista ked nehal trpie cloveka tym ze ho vyhnal z raja.Lebo aj tym padom ze vedel ze pojde clovek proti bohy tym padom vzal moznost volby...Lebo on vedel ze clovek neposluchne a just si vyberie tu zlu cestu a nie je tu moznost ze by si vybral tu dobru....Takze jednoducho povedane Volovina...
Ak boh vedel ze clovek pojde proti nemu tak tym padom boh je sadista ked nehal trpie cloveka tym ze ho vyhnal z raja.Lebo aj tym padom ze vedel ze pojde clovek proti bohy tym padom vzal moznost volby...Lebo on vedel ze clovek neposluchne a just si vyberie tu zlu cestu a nie je tu moznost ze by si vybral tu dobru....Takze jednoducho povedane Volovina...
-
Majky
Light Expert
Ešte doplním: Adam a Eva sa na Boha nevykašlali. Urobili to, čo denne robíš ty i ja...a hooojne. Takže...nič výnimočné neurobili
Tvoje slová mi pripadajú trošku smiešne, lebo sa tejto veci vôbec nerozumieš. Načo začínaš s vecami, o ktorých nemáš ani páru - vlastne ti to tu už viac ľudí napísalo, len to opakujem.
-
Stoporko
VIP
ked by teda Jezis len zomrel a koniec, preco ho teda po 3 dnoch videlo dokopy vyse 500 ludi i ked bol preukazatellne mrtvy?Martin44 napísal:Taaak prave som sa zdvihol zo stolicky od smiechu.
Si uvedomte ze jezisa nikto z vas nepozna lebo ten typek uz zomrel temer pred 2000 rokmi.A ked zomrel tak ho rozozrali cerviky a zacalo to straaasne smrdiet.Si predstavte ako zacne smrdiet mrtvola po 3 dnoch....To by asi len tak niekto nerozchodil![]()
A tym padom ho ani nikto z vas nestretol a na nikoho neprikladal ruku lebo by skor ten dotycny dostal lepru ci ine svinstvo....a ne to este lecil
![]()
Ako mozete verit niecomu co (ne)bolo pred 2000 rokmi ak sa mnohi hadaju len o tom ci SNP bol ci nebol holokaust aleob kopa inych veci co uz nie su doverihodne po par rokoch....ne ze teraz kazda trubka to bude brat doslovne a zacne tu rozvadza to ze sa neda porovnavat holokaust s bibliou a jezisom....
-
will.i.am
Darca
V Biblii to je pisane cez metafory a tak. Ako mohli ludom pred niekolko tisic rokmi ako vznikol svet a ako clovek??? Museli im to podat tak aby to pochopili. Tak to musite brat s rezervou!
A rozne zazraky a uzdravenia? Ved sa to deje aj dnes, niektori ludia maju ten dar. A Jesis nebol len clovek, no to tu teraz nebudem rozoberat...
A rozne zazraky a uzdravenia? Ved sa to deje aj dnes, niektori ludia maju ten dar. A Jesis nebol len clovek, no to tu teraz nebudem rozoberat...
-
mastermind
VIP
-
keris
Amateur
dobre, ale preco ich povazovat za nieco menej ako bibliu. je zname je aj biblia vychadza zo starsich spisov je a pravdepodobne ze sa tam nedostalo vsetko. niektore su aj hodnotnejsie a hodnovernejsie, nakolko sa ich nedotkla ruka krestanskej cenzury.pHysIQ napísal:Skus kacirske nahradit apokryfickym. Mozno pochopis. A to viem rozlisit.