mas pravdu, je to odlisnemambo55 napísal:sice nie som krestan, ale preco je potom vsade zobrazovany na krizi?? Koran je ale trosku odlisnejsi od Biblie...takze sa niet co cudovat, ze je tam par nezhod...
BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
Ad. Dan Brown - Da Vinciho Kod, etc. (diskusia)
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=18510
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=18510
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
kokso, rimskym vojakom vtedy slo o krk - Jezis bol "prominentny" odsudenec a keby ho len tak ledabolo zvesili z kriza... chlapci by mali RIADNY prusvih. Navyse bol rimsky zvyk lamat viselcom koncatiny, aby sa rychlo ududili - ked uz viseli moc dlho (pricina smrti v ukrizovanie tkvie prave v pomalom duseni sakeris napísal:neviem kolko ludi ho videlo po smrti, ale v Korane je napisane ze Jezis nezomrel na krizi ...
Ad Erapo: ty kokoz, "veris" aspon, ze 1,0 + 1,0 = 2,0 ? A ze bola druha svetova vojna? Ked mas o niecom ocite svedectvo - napr. ja som videl splodenie svojho brata
-
keris
Amateur
mas pravdu, ale zvykom nebolo odovzdat rodine telo ukrizovaneho, ale nechat ho napospas prirode, hlavne ak to bol ako pises prominentny odsudenec. a preco sa v biblii zidia vykresluju ako ty, co zabily vlastneho krala? ved jezisa zabily rimania, a predsa na nich nepadne ani jedineho kriveho slova...Stoporko napísal:kokso, rimskym vojakom vtedy slo o krk - Jezis bol "prominentny" odsudenec a keby ho len tak ledabolo zvesili z kriza... chlapci by mali RIADNY prusvih. Navyse bol rimsky zvyk lamat viselcom koncatiny, aby sa rychlo ududili - ked uz viseli moc dlho (pricina smrti v ukrizovanie tkvie prave v pomalom duseni sa) a ako vieme, Jezisovi koncatiny nelamali, no prebodli mu brusnu dutinu, z ktorej natalo krvacanie a pravdepodobne zasiahli i mocovy mechur "a vytryskla krv a voda..." voda bolo v tej dobe oznacenie i pre moč (dufam, ze sa nemylim
). Anyway, rimania si VEDELI postrazit svojich odudencov, obzvlast, pokial to boli "velke zvierata."
-
Stoporko
VIP
pretoze iniciativa vysla od zidov a Jezis ako ich kral - hahaha... pokial mi je zname, zidia ocakavali / ocakavaju
prichod Mesiasa, ktory ich mal vyslobodit z poddanstva, okupacie... skratka dobreho politika, vojvodcu...a to Jezis NEBOL. Jeho kralovstvo je o niecom inom
k odovzdavaniu tela- neviem, ale domnievam sa, ze Jozef z Arimatie - vplyvny maco, prosil Pilata o Jezisovo telo (tak je to pisane
). Preco mu ho vydali... inak neviem. Ale cisto z logickeho hladiska - ak mas na starosti evidentnu mrtvolu, ktora ti visi nad mestom, preco by si ju za prachy nepredal nejakemu typkovi? Zbavis sa mrtvoly - miesto pre dalsiu popravu
, zarobis si do vrecka... co viac chciet?
k odovzdavaniu tela- neviem, ale domnievam sa, ze Jozef z Arimatie - vplyvny maco, prosil Pilata o Jezisovo telo (tak je to pisane
-
keris
Amateur
vplyvni maco to hejStoporko napísal:pretoze iniciativa vysla od zidov a Jezis ako ich kral - hahaha... pokial mi je zname, zidia ocakavali / ocakavajuprichod Mesiasa, ktory ich mal vyslobodit z poddanstva, okupacie... skratka dobreho politika, vojvodcu...a to Jezis NEBOL. Jeho kralovstvo je o niecom inom
![]()
k odovzdavaniu tela- neviem, ale domnievam sa, ze Jozef z Arimatie - vplyvny maco, prosil Pilata o Jezisovo telo (tak je to pisane). Preco mu ho vydali... inak neviem. Ale cisto z logickeho hladiska - ak mas na starosti evidentnu mrtvolu, ktora ti visi nad mestom, preco by si ju za prachy nepredal nejakemu typkovi? Zbavis sa mrtvoly - miesto pre dalsiu popravu
, zarobis si do vrecka... co viac chciet?
-
keris
Amateur
velezradu? vladli tam rimania, neviem o tom ze by ho ukrizovaly za velezradu. ale nehovorim ze nie. pekne ze sa aspon na niecom zhodnemeStoporko napísal:suhlasim![]()
len k tomu kamenovaniu - Nemohli, lebo zidia nesmeli vtedy Jezisa ukamenovat pre velezradu - to mohli LEN Rimania , zidia si mohli riesit len take male miestne spory...a
-
Stoporko
VIP
a co si myslis, z coho bol Jezis obvineny? Z toho, ze zadara liecil ludi?
Sotva. Pokial viem, tak ho "odsudili" za to, ze o sebe hlasal ze je kralom a Synom Bozim. To sa pochopitelne zidom nepacilo a tak... zidovsky kral mhol v tej dobe byt JEDINE rimanmi dosadeny manik...
a jedna podstatna vec: Jezis NIKDY nepovedal, ze chce byt kralom tu na zemi... rozhodne nie kralom v zmysle politik...
a jedna podstatna vec: Jezis NIKDY nepovedal, ze chce byt kralom tu na zemi... rozhodne nie kralom v zmysle politik...
-
erapo
Light Star
tak to verim, i ked som mal tento tyzden v skole polemiku o tom s matikarkou.....a to si sa ako pozeral na splodenie brata? vysvetli...Stoporko napísal:Ad Erapo: ty kokoz, "veris" aspon, ze 1,0 + 1,0 = 2,0 ? A ze bola druha svetova vojna? Ked mas o niecom ocite svedectvo - napr. ja som videl splodenie svojho brata![]()
, tak to asi bude pravda, po 9mesiacoch sa mlady narodil
-
Majky
Light Expert
- ak si kresťan a nie si pevne zakoreneny vo svojom presvedčení - odporúčam nečítať. Čo je to za dielo vidieť podlľa jeho ovocia!!! Chalani z mojho stretka to čítali a mali (pekne dlho čo robiť), aby si to v hlave urovnali. A priznali, že nebol ešte čas to čítať.MystiQ napísal:Joj, citali ste Da Vinciho kod??? Ked som si to precital, bol som soknuty tym nazorom na bibliu a celkovo na krestanstvo
Ak by sa chcel niekto pýtať: I malému decku nedáš skôr niečo ťažžšie na žalúdok, pokiaľ nie je na to pripravené. Keď podrastie....potom mu dáš i "ťažšiu" potravu...
Tá kniha je písaná v polopravde a nepravde tak rafinovane, že málo komu to nenadlomí vieru!!! Odskúšané na pár ľuďoch