BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

keris
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa keris »

mambo55 napísal:sice nie som krestan, ale preco je potom vsade zobrazovany na krizi?? Koran je ale trosku odlisnejsi od Biblie...takze sa niet co cudovat, ze je tam par nezhod... :D
mas pravdu, je to odlisne :) mozno nie je zaujaty, co sa o biblii neda povedat.
mambo55
Star
Star

Príspevok od používateľa mambo55 »

keris napísal:mas pravdu, je to odlisne :) mozno nie je zaujaty, co sa o biblii neda povedat.
neviem, ale rad by som si precital aj jedno, aj druhe :D
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

Joj, citali ste Da Vinciho kod??? Ked som si to precital, bol som soknuty tym nazorom na bibliu a celkovo na krestanstvo :?
mambo55
Star
Star

MystiQ napísal:Joj, citali ste Da Vinciho kod??? Ked som si to precital, bol som soknuty tym nazorom na bibliu a celkovo na krestanstvo :?
priklanam sa k tvojmu nazoru, ale to bolo na cirkev...aky je rozdiel medzi krestanstvom a cirkvov?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Ad. Dan Brown - Da Vinciho Kod, etc. (diskusia)
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=18510
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

MystiQ napísal:Joj, citali ste Da Vinciho kod??? Ked som si to precital, bol som soknuty tym nazorom na bibliu a celkovo na krestanstvo :?
preco je tazke uverit niektorym veciam? :? D.V. Kod by som nebral ako hodnoverny zdroj :)
mambo55
Star
Star

keris napísal:preco je tazke uverit niektorym veciam? :? D.V. Kod by som nebral ako hodnoverny zdroj :)
preco nie? mne sa to zdalo celkom dobre! a aj sa mi trochu nazor na cirkev zmenil! podla mna to ma co doseba!
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

mambo55 napísal:preco nie? mne sa to zdalo celkom dobre! a aj sa mi trochu nazor na cirkev zmenil! podla mna to ma co doseba!
ved som nehovoril, ze je to zla kniha :D ale je to len roman, ak ta tato tema zaujima skus citat ine knihy :wink:
mambo55
Star
Star

keris napísal:ved som nehovoril, ze je to zla kniha :D ale je to len roman, ak ta tato tema zaujima skus citat ine knihy :wink:
precital som toto, Anjeli a Demoni, Digitalna pevnost(tak nejak sa to vola)... ja hovorim, iba ze nieco pravdive na tom bude!
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

mambo55 napísal:precital som toto, Anjeli a Demoni, Digitalna pevnost(tak nejak sa to vola)... ja hovorim, iba ze nieco pravdive na tom bude!
odporucam Danielove spisy....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

keris napísal:neviem kolko ludi ho videlo po smrti, ale v Korane je napisane ze Jezis nezomrel na krizi ...
kokso, rimskym vojakom vtedy slo o krk - Jezis bol "prominentny" odsudenec a keby ho len tak ledabolo zvesili z kriza... chlapci by mali RIADNY prusvih. Navyse bol rimsky zvyk lamat viselcom koncatiny, aby sa rychlo ududili - ked uz viseli moc dlho (pricina smrti v ukrizovanie tkvie prave v pomalom duseni sa :twisted: ) a ako vieme, Jezisovi koncatiny nelamali, no prebodli mu brusnu dutinu, z ktorej natalo krvacanie a pravdepodobne zasiahli i mocovy mechur "a vytryskla krv a voda..." voda bolo v tej dobe oznacenie i pre moč (dufam, ze sa nemylim :oops: ). Anyway, rimania si VEDELI postrazit svojich odudencov, obzvlast, pokial to boli "velke zvierata."

Ad Erapo: ty kokoz, "veris" aspon, ze 1,0 + 1,0 = 2,0 ? A ze bola druha svetova vojna? Ked mas o niecom ocite svedectvo - napr. ja som videl splodenie svojho brata 8) :twisted: , tak to asi bude pravda, po 9mesiacoch sa mlady narodil :wink:
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:kokso, rimskym vojakom vtedy slo o krk - Jezis bol "prominentny" odsudenec a keby ho len tak ledabolo zvesili z kriza... chlapci by mali RIADNY prusvih. Navyse bol rimsky zvyk lamat viselcom koncatiny, aby sa rychlo ududili - ked uz viseli moc dlho (pricina smrti v ukrizovanie tkvie prave v pomalom duseni sa :twisted: ) a ako vieme, Jezisovi koncatiny nelamali, no prebodli mu brusnu dutinu, z ktorej natalo krvacanie a pravdepodobne zasiahli i mocovy mechur "a vytryskla krv a voda..." voda bolo v tej dobe oznacenie i pre moč (dufam, ze sa nemylim :oops: ). Anyway, rimania si VEDELI postrazit svojich odudencov, obzvlast, pokial to boli "velke zvierata."
mas pravdu, ale zvykom nebolo odovzdat rodine telo ukrizovaneho, ale nechat ho napospas prirode, hlavne ak to bol ako pises prominentny odsudenec. a preco sa v biblii zidia vykresluju ako ty, co zabily vlastneho krala? ved jezisa zabily rimania, a predsa na nich nepadne ani jedineho kriveho slova...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pretoze iniciativa vysla od zidov a Jezis ako ich kral - hahaha... pokial mi je zname, zidia ocakavali / ocakavaju :D prichod Mesiasa, ktory ich mal vyslobodit z poddanstva, okupacie... skratka dobreho politika, vojvodcu...a to Jezis NEBOL. Jeho kralovstvo je o niecom inom :)

k odovzdavaniu tela- neviem, ale domnievam sa, ze Jozef z Arimatie - vplyvny maco, prosil Pilata o Jezisovo telo (tak je to pisane :oops: ). Preco mu ho vydali... inak neviem. Ale cisto z logickeho hladiska - ak mas na starosti evidentnu mrtvolu, ktora ti visi nad mestom, preco by si ju za prachy nepredal nejakemu typkovi? Zbavis sa mrtvoly - miesto pre dalsiu popravu :twisted: , zarobis si do vrecka... co viac chciet?
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:pretoze iniciativa vysla od zidov a Jezis ako ich kral - hahaha... pokial mi je zname, zidia ocakavali / ocakavaju :D prichod Mesiasa, ktory ich mal vyslobodit z poddanstva, okupacie... skratka dobreho politika, vojvodcu...a to Jezis NEBOL. Jeho kralovstvo je o niecom inom :)

k odovzdavaniu tela- neviem, ale domnievam sa, ze Jozef z Arimatie - vplyvny maco, prosil Pilata o Jezisovo telo (tak je to pisane :oops: ). Preco mu ho vydali... inak neviem. Ale cisto z logickeho hladiska - ak mas na starosti evidentnu mrtvolu, ktora ti visi nad mestom, preco by si ju za prachy nepredal nejakemu typkovi? Zbavis sa mrtvoly - miesto pre dalsiu popravu :twisted: , zarobis si do vrecka... co viac chciet?
vplyvni maco to hej :D iniciativa vysla od zidov, ale to ho mohli ukamenovat aj oni, nemusely do toho zatahovat rimanov. Pilat bol podplatitelni, to je zname. ale nam tu je zbytocne sa hadat, my sa pravdu dozvieme ako posledny, ak vobec raz dozvieme :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

suhlasim :D
len k tomu kamenovaniu - Nemohli, lebo zidia nesmeli vtedy Jezisa ukamenovat pre velezradu - to mohli LEN Rimania , zidia si mohli riesit len take male miestne spory...a
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:suhlasim :D
len k tomu kamenovaniu - Nemohli, lebo zidia nesmeli vtedy Jezisa ukamenovat pre velezradu - to mohli LEN Rimania , zidia si mohli riesit len take male miestne spory...a
velezradu? vladli tam rimania, neviem o tom ze by ho ukrizovaly za velezradu. ale nehovorim ze nie. pekne ze sa aspon na niecom zhodneme :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a co si myslis, z coho bol Jezis obvineny? Z toho, ze zadara liecil ludi? :D Sotva. Pokial viem, tak ho "odsudili" za to, ze o sebe hlasal ze je kralom a Synom Bozim. To sa pochopitelne zidom nepacilo a tak... zidovsky kral mhol v tej dobe byt JEDINE rimanmi dosadeny manik...

a jedna podstatna vec: Jezis NIKDY nepovedal, ze chce byt kralom tu na zemi... rozhodne nie kralom v zmysle politik...
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:Ad Erapo: ty kokoz, "veris" aspon, ze 1,0 + 1,0 = 2,0 ? A ze bola druha svetova vojna? Ked mas o niecom ocite svedectvo - napr. ja som videl splodenie svojho brata 8) :twisted: , tak to asi bude pravda, po 9mesiacoch sa mlady narodil :wink:
tak to verim, i ked som mal tento tyzden v skole polemiku o tom s matikarkou.....a to si sa ako pozeral na splodenie brata? vysvetli...
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:a jedna podstatna vec: Jezis NIKDY nepovedal, ze chce byt kralom tu na zemi... rozhodne nie kralom v zmysle politik...
citaj poriadne: "...ja Vas vymanim z tohto zajatia a budem vam vladnu tu, v bozom kralostve..."
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

- ak si kresťan a nie si pevne zakoreneny vo svojom presvedčení - odporúčam nečítať. Čo je to za dielo vidieť podlľa jeho ovocia!!! Chalani z mojho stretka to čítali a mali (pekne dlho čo robiť), aby si to v hlave urovnali. A priznali, že nebol ešte čas to čítať.
Ak by sa chcel niekto pýtať: I malému decku nedáš skôr niečo ťažžšie na žalúdok, pokiaľ nie je na to pripravené. Keď podrastie....potom mu dáš i "ťažšiu" potravu...
Tá kniha je písaná v polopravde a nepravde tak rafinovane, že málo komu to nenadlomí vieru!!! Odskúšané na pár ľuďoch :? - ďakujem pekne za také bludy...neprosím...!
Napísať odpoveď