BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

erapo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

Majky napísal:- ak si kresťan a nie si pevne zakoreneny vo svojom presvedčení - odporúčam nečítať. Čo je to za dielo vidieť podlľa jeho ovocia!!! Chalani z mojho stretka to čítali a mali (pekne dlho čo robiť), aby si to v hlave urovnali. A priznali, že nebol ešte čas to čítať.
Ak by sa chcel niekto pýtať: I malému decku nedáš skôr niečo ťažžšie na žalúdok, pokiaľ nie je na to pripravené. Keď podrastie....potom mu dáš i "ťažšiu" potravu...
Tá kniha je písaná v polopravde a nepravde tak rafinovane, že málo komu to nenadlomí vieru!!! Odskúšané na pár ľuďoch :? - ďakujem pekne za také bludy...neprosím...!
1) i ked som to necital si myslim, ze clovek pod 25 rokov to nema sancu pochopit...poznam, resp. videl alebo cital som vela Brownovych prednasok a myslim si, ze ako beletria urcite nestoji za nic, ale nazory su dobre, len zle pochopitelne pre mladsie publikum....to vidim na mojich spoluziakoch, ked sa dejepisarka pyta na nejaky rytierky rad a on povie Illuminati....vtedy mi zastava mozog a premyslam preo neni na knihe napisane "Do 18 rokov nepristupne"....ved ty ludia nechapu co citaju....

2) preco to zhadzujes? hovoris ze su to bludy? a mne tu nadavate, ze hovorim o biblii ako o rozpravkach....ty robis to iste... :?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja som krestan, ale myslim si, ze Da Vinciho kod by si urcite mali precitat aj krestania, aby prestali byt taki zaryti a otvorili si oci.
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

Ako možeš porovnať Bibliu s tou knihou?

Pre p4ra: Čo rozumieš pod pojmom zarytý kresťan a ten, čo nemá otvorené oči? Ale to sa pýtam vážne, fakt tomu nerozumiem. Žiadne podrývanie 8)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Majky napísal:Ako možeš porovnať Bibliu s tou knihou?

Pre p4ra: Čo rozumieš pod pojmom zarytý kresťan a ten, čo nemá otvorené oči? Ale to sa pýtam vážne, fakt tomu nerozumiem. Žiadne podrývanie 8)
To ani nejde porovnavat. Mne sa Biblia paci, cital som ju viac krat a uznavam tu knihu. Ale takisto sa treba pozriet aj na Browna a jeho dielo. Mnohe veci su tam spochybnene na zaklade fakt.

Nepoviem ti presne, co su zaryti, lebo to je moj osobny nazor, kt. sa ti mozno nebude pacit a ostatni sa do mna naviazu mozno tiez. Povedzme, ze to napisem len takto: zbytocne prehanaju.
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

erapo napísal:1) i ked som to necital si myslim, ze clovek pod 25 rokov to nema sancu pochopit...poznam, resp. videl alebo cital som vela Brownovych prednasok a myslim si, ze ako beletria urcite nestoji za nic, ale nazory su dobre, len zle pochopitelne pre mladsie publikum....to vidim na mojich spoluziakoch, ked sa dejepisarka pyta na nejaky rytierky rad a on povie Illuminati....vtedy mi zastava mozog a premyslam preo neni na knihe napisane "Do 18 rokov nepristupne"....ved ty ludia nechapu co citaju....
Hej, tak to je. Toto si napísal super... . Mám takú skúsenosť, ako som už písal. Prečítali si to chalani z môjho stretka a potom mali kopec otázok a nejasností...a pochybností. Vieš, keď sa rozprávaš s človekom, ktorému sa podlomil základ, istoty a veci, o ktoré sa opiera...no nič závidenia hodné. Preto som písal, že tá kniha nie je určená každému. Takže asi tak :wink:
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa keris »

Stoporko napísal:a co si myslis, z coho bol Jezis obvineny? Z toho, ze zadara liecil ludi? :D Sotva. Pokial viem, tak ho "odsudili" za to, ze o sebe hlasal ze je kralom a Synom Bozim. To sa pochopitelne zidom nepacilo a tak... zidovsky kral mhol v tej dobe byt JEDINE rimanmi dosadeny manik...

a jedna podstatna vec: Jezis NIKDY nepovedal, ze chce byt kralom tu na zemi... rozhodne nie kralom v zmysle politik...
v evanjeliach sa pise:,, Pilat sa Ho spytal: Ci si Ty kral zidovsky? On odpovedal: Ty dobre hovoris. " ak to nie je uznanie, tak potom neviem...
druha vec. jezisa povodne odsudil sanhedrin-koncil zidovskych starejsich, ktory mal pravo vynasat rozsudok smrti, smrt ukamenovanim, az potom ho priviedly k Pilatovi.
2 erapo: preco pod 25? mam 22 a osobne som nemal ziaden problem to pochopit... a Majky pisal o D.V. Kode.
2 Majky: jedine co sa moze podlomit je viera v cirkvi, nie viera ako taka...
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

keris napísal:dobre, ale preco ich povazovat za nieco menej ako bibliu. je zname je aj biblia vychadza zo starsich spisov je a pravdepodobne ze sa tam nedostalo vsetko. niektore su aj hodnotnejsie a hodnovernejsie, nakolko sa ich nedotkla ruka krestanskej cenzury.
Ja som nepovadal ze ich povazujem za nieco menej, ale ze ich nepovazujem za nehodnoverne. A co su to tie starsie spisy z ktorych podla teba vychadza Biblia? Napis konkretne ktora knika a z kadial vychadzala. Lebo tak sa mi vidi ze v tom mas kus chaos.
Ruka krestanskej cenzury :? tak to je vazne blud.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

keris napísal:v evanjeliach sa pise:,, Pilat sa Ho spytal: Ci si Ty kral zidovsky? On odpovedal: Ty dobre hovoris. " ak to nie je uznanie, tak potom neviem...
napisal som, ze Jezis nikdy nebol a nechcel byt POLITICKYM kralom. On je kralom, no nie politikom. Jemu vobec neslo o vymanenie zidov spod rimskej nadvlady... ale o duchovny zivot. 8)
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

keris napísal:v evanjeliach sa pise:,, Pilat sa Ho spytal: Ci si Ty kral zidovsky? On odpovedal: Ty dobre hovoris. " ak to nie je uznanie, tak potom neviem...
druha vec. jezisa povodne odsudil sanhedrin-koncil zidovskych starejsich, ktory mal pravo vynasat rozsudok smrti, smrt ukamenovanim, az potom ho priviedly k Pilatovi.
2 erapo: preco pod 25? mam 22 a osobne som nemal ziaden problem to pochopit... a Majky pisal o D.V. Kode.
2 Majky: jedine co sa moze podlomit je viera v cirkvi, nie viera ako taka...
to bolo cca 25 , to znamena +/- 5 rokov by mala byt ta hranica....
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa keris »

Stoporko napísal:napisal som, ze Jezis nikdy nebol a nechcel byt POLITICKYM kralom. On je kralom, no nie politikom. Jemu vobec neslo o vymanenie zidov spod rimskej nadvlady... ale o duchovny zivot. 8)
lenze vtedy vobec nerozlisovaly medzi politikou a nabozenstvom!! :wink:
2 pHysIQ: z coho usudzujes ze v tom obdobi neexistovala cenzura? podoba terajsej biblie vznikla v 4 stor. n.l, cize priestor a aj pricina tam mohla byt. :wink:
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

o com to hovorite? Bud je niekto krestan s tym, ze dodrziava vsetky veci spojene s tym, alebo je niekto, kto nema s krestanstvom nic spolocne len preziva typicky europsky tradicky zivot ala. vianocny stromcek, a podobne....
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Zaryty krestan je zvacsa aj zaslepeny a urobi cokolvek aby si uchranil to svoje ...teraz prejdem k matrixu len na prirovnanie ako sa vo filme hovorilo tak tne matrix si ludia co v nom dlho ziju budu obranovat stoj co stoj (tak ako krestan bibliu)aj ked nakoniec sa zisti ze ta "biblia" v tom pripade matrix jedna velka loz.
charon71
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa charon71 »

Martin44 napísal:Zaryty krestan je zvacsa aj zaslepeny a urobi cokolvek aby si uchranil to svoje ...teraz prejdem k matrixu len na prirovnanie ako sa vo filme hovorilo tak tne matrix si ludia co v nom dlho ziju budu obranovat stoj co stoj (tak ako krestan bibliu)aj ked nakoniec sa zisti ze ta "biblia" v tom pripade matrix jedna velka loz.
Ono aj zaryty ateista urobi cokolvek aby si uchranil to svoje. Obidve strany su rovnake. Nechapem preco ludia musia tak silno vnucovat svoj nazor inym, nikto nevie kde je 100% pravda. Tak co keby sme nechali kazdeho ist tou cestou ktorou chce a nesnazili sa ho silou mocou pretiahnut na tu svoju, hned by bol na svete klud. :)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

charon71 napísal:Ono aj zaryty ateista urobi cokolvek aby si uchranil to svoje. Obidve strany su rovnake. Nechapem preco ludia musia tak silno vnucovat svoj nazor inym, nikto nevie kde je 100% pravda. Tak co keby sme nechali kazdeho ist tou cestou ktorou chce a nesnazili sa ho silou mocou pretiahnut na tu svoju, hned by bol na svete klud. :)
Lenze ja tu teraz nepredsavujem stranu zariteho ateistu ale stranu ktora je proti Bibilii a tych romanikov co sa v nej pise a to je zasadny rozdiel.
charon71
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa charon71 »

Martin44 napísal:Lenze ja tu teraz nepredsavujem stranu zariteho ateistu ale stranu ktora je proti Bibilii a tych romanikov co sa v nej pise a to je zasadny rozdiel.
V tom nieje rozdiel, ty si presvedceny ze biblia je len plna romanov a rozpravok, druha strana je presvedcena ze vecsina v nej je pravda. Ide o to ze ani jedna strana nepresvedci tu druhu. Ide o to ze pokial nevynajdu stroj casu, alebo sa nam nezjavi boh tak vzdy bude mat kazda strana plno svojich "faktov" a tie druhe budu pokladat, len za vymysle. Ide o to ze niektory su si tak isty svojou pravdou az ma to zaraza :roll:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja tvrdim ze je to kniha plna dvojzmyslov a klamstiev a vsetci ked xcu tak si najdu v nej pravdu lebo je ta volovina tak pisana....A ked v tej poondenej knihe je tolko zazrakov preco sa zrazu ako naschval nedeju ked uz mame kamery a podobne veci..ked uz sa aj nieco udeje tak to videla nejaka sfetena kur*a alebo totalne nedoverihodny zdroj alebo to nie je nejak zdokumentovane...proste same kraviny. BIBLIA = TOTAL CHOBOTINA
Curtis Jackson
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Curtis Jackson »

čo je to biblia?
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

Biblia? No ja by som to povedal takto. Tu by sa mali vyjadrovať len tí, čo ju celú prečítali. Lebo väčšinou tu čítam len - je to kktina - ale pri tom tí, čo to píšu nemajú páru o tom, čo je v nej napísané. Takže ak ju niekto celú prečítal, nech vyjadrí svoj názor.
Okrem toho si myslím, že Bibliu nemôžete brať 100% doslova. Ja osobne som ju nečítal, ale plánujem si ju prečítať (som zvedavý či to zvládnem).
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Curtis Jackson napísal:čo je to biblia?
Cirkev hlasa toto: Biblia je zbierka knih napisana z vnuknutia Svateho Ducha. Jej 73 zvazkov vznikalo v rozpati dlheho a sirokeho casoveho horizontu, ktory sa tiahne od 10. storocia pred Kristom, az po obdobie viac ako 50 rokov po Jezisovom zmrtvychstani. Biblia je dielom viacerych autorov. Spisy boli napisane prevazne po hebrejsky - stary zakon a po grecky novy zakon.

2, A keris ja ti odpoviem proti otazkou. A z coho usudzujes ty ze v tom case existovala centura? Vsetky spisy sa nachadzaju v knizniciach po svete. Skus si zobrat slovnik hebrejciny (pripadne iny) a supom chod prekladat. A potom skus porovnat to co si prelozil s danym spisom v Biblii. :wink:
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Zaryty krestan je zvacsa aj zaslepeny a urobi cokolvek aby si uchranil to svoje ...teraz prejdem k matrixu len na prirovnanie ako sa vo filme hovorilo tak tne matrix si ludia co v nom dlho ziju budu obranovat stoj co stoj (tak ako krestan bibliu)aj ked nakoniec sa zisti ze ta "biblia" v tom pripade matrix jedna velka loz.
- myslím, že nemáš pravdu. Uchraniť to svoje? Ver mi, že nie. Akonáhle sa niekto postaví a povie, že verí Biblii...je zaslepený a zarytý? Či ako to mám chápať. Alebo od ktorého skutku sa považuje človek za takého? Od návštevy chrámu? Spovedi? Vyslovení nahlas, že verí v Boha? Od vtedy, keď sa zastane Slova, lebo je presvedčený, že Ježiš je stále s nami? A to nehovorím vtedy, keď to na vlastnej koži pocítil?

Ak by bola Biblia jedna veľká lož - mnohí ľudia by nazažili to, čo zažili. Písal som už viac krát, ale zrejme nečítate. Ponúkol som svedectvo o dielach a zázrakoch, pri ktorých som bol ja osobne. Ale nebudem to opakovať, v mojich príspevkoch je to všetko napísané. Ak by chcel niekto niečo opýtať alebo dozvedieť...máte ICQ, mail, SS :wink:
Napísať odpoveď