USA
-
Komo
Star
- Kontaktovať používateľa:
Dair: neveril by si, kolko ludi chce aj na cierno emigrovat do USA a uz vobec by si neveril, kolko z nich by sa najradsej vratilo a vysrali sa na celu Ameriku.
A teraz je to este tazsie..v minulosti, ked si mal turisticke viza, tak si si mohol vybavit "social security number" to je nieco ako u nas cislo, pod ktorym ta vedu v socialnej poistovni, a na zaklade neho si si mohol vybavit 'ID" a na zaklade "ID" si mozes vybavit vsetko (vodicak, ucet,PRACU!, bla, bla bla).
Proste ludia co tam chcu teraz ist, si jednoducho nemozu najst legalne pracu, ovsem, je tu jedna moznost, ilegalne social security number, ale bude ti treba 5 az 10 000 $
A teraz je to este tazsie..v minulosti, ked si mal turisticke viza, tak si si mohol vybavit "social security number" to je nieco ako u nas cislo, pod ktorym ta vedu v socialnej poistovni, a na zaklade neho si si mohol vybavit 'ID" a na zaklade "ID" si mozes vybavit vsetko (vodicak, ucet,PRACU!, bla, bla bla).
Proste ludia co tam chcu teraz ist, si jednoducho nemozu najst legalne pracu, ovsem, je tu jedna moznost, ilegalne social security number, ale bude ti treba 5 az 10 000 $
-
dair
Guru wannabe
tak to je celkom dost logicke ved tam denne maju hufy pristahovalcov (a sami maju problem s nezamestnanostou) a este maju davat soc.sec.no. (si predstav ze viem co to je) hocikomu????Komo napísal:neveril by si, kolko ludi chce aj na cierno emigrovat do USA a uz vobec by si neveril, kolko z nich by sa najradsej vratilo a vysrali sa na celu Ameriku.
Mam len ja pocit alebo aj ini ze si tu kusok reagoval odveci...
Nebola rec o tom ze spomedzi vsetkych ziadatelov nedostane viza 8% co sa mi zda vpohode...
Neviem, ci je to presne toto cislo, co tu spominas, ale cosi podobne sa da vybavit oficialne na urade. Bez toho nemozes ist pracovat ani nedostanes vodicak, bo s medzinarodnym europskym si mozes v amerike akurat pripalit cigaru. Jo a urcite to nestoji 5 litrovKomo napísal:Proste ludia co tam chcu teraz ist, si jednoducho nemozu najst legalne pracu, ovsem, je tu jedna moznost, ilegalne social security number, ale bude ti treba 5 az 10 000 $
To je uplna blbost ze sa v USA neda jazdit na medzinarodny vodicak ..... da sa to v USA v pohode ale iba 1 rok.... potom si uz musis urobit ich vodicakilmater napísal:Neviem, ci je to presne toto cislo, co tu spominas, ale cosi podobne sa da vybavit oficialne na urade. Bez toho nemozes ist pracovat ani nedostanes vodicak, bo s medzinarodnym europskym si mozes v amerike akurat pripalit cigaru. Jo a urcite to nestoji 5 litrov![]()
Poznam ludi v USA (americanov) ktory robia za menej ako 5 dolarov za hodinu ..... ale nie je ich vela .... zvycajne taky normalny casnik dostava okolo 8 dolarov cisteho na hodinu.Komo napísal:ked robis legalne tak mas minimum 5$/hod.
A neboj, si myslis ze americke urady nevedia o vacsine nelegalnych pristahovalcov?
Myslis, ze americania by za 5-10$ /hod robili ako smetiari, upratovacie caty atd... jedine ak cernosky, ale tie tiez len v ciernych stvrtiach, lebo bielych by tam pobili.
JJ ale to som myslel kamosov ktory pracuju za necelych $5 ale ty pracuju len ako part-time job teda take daco jak brigada. Ale aj to je problem najst tak zle platene miesto. Viem ze jeden kamos co je zmrzlinar pracuje za $6,50 na hodinu co je pre 16 rocneho chalana celkom pekny zarobok.^Nevermind napísal:minimum je $5 alebo tak nejako ale menej ako 5? ved to aby nedokazal normalne zit.
-
miki690
Medium Professional
podla mna je uplne trapne vyhlasovat USA za najsupernajlepsie !!! usa mozno vyspelejsia krajina ako Slovensko ... NO A CO ??? je to jedno ... na slovensku ste sa narodili , na Slovensku ste vyrastli a keby nebolo toho "maleho pos*aneho statu" tak neste ani vy !!! neznasam tie hnusne reci o tom ake je USA najlepsie .... je to ozaj trapne ked toto niekto vyhlasi a na svoju rodnu zem povie je je na nic ... USA neje o nic lepsie ako Slovensko. Hojko podla mna by si mohol podobne kidat aj na SR keby si vybral vsetky chyby v systeme a vsetky krivdy co sa stali narodu, alebo jednotlivcom ... Ale ozaj nemam rad takych trapakov co vyhlasuju USA za "nebo" a SR za "peklo" ...
PS: nikto to neberte osobne ... je to len moj nazor ...
PS: nikto to neberte osobne ... je to len moj nazor ...
-
fuCKYou
Medium Professional
miki690: berem to s nadhladom. nejsom slovak => na slovensku som sa nenadoril ale bol som tam par krat. nejsom american => v USA som sa nenadoril ale bol som tam par krat a teraz si dost vsimam rozdiel .. preco by bolo trapne keby slovak povedal ze slovnsko je trapne? ved to ti povie vzdy niekto v danej krajine. Co ti slovaci ktory idu robit do zahranicia napriklad do USA a dari sa m tam a na slovensku nic tak preco by malo obhajovat slovensko? lebo sa tam narodili? ja serem na to kde som sa narodil .. nemam k tomu ziadny vstah kladny a ani nechcem mat aj ked sa tim netajim .. omg skus sa rozhodnut co chces a potom si otvor usta.
-
t0m4s3
Admin
Ano presne preto, lebo si sa tam narodil. AK nemas uctu ku krajine, v ktorej si sa narodil, tak ta naozaj lutujem. Ale ked vyrasties mozno to pochopis. Naozaj nevidim dovod ak z ekonomickych dovodov opustim rodnu krajinu, uplne na nu zanevriet a kydat. Aky to ma zmysel? Akurat ukazes aky si pako.^Nevermind napísal:miki690: berem to s nadhladom. nejsom slovak => na slovensku som sa nenadoril ale bol som tam par krat. nejsom american => v USA som sa nenadoril ale bol som tam par krat a teraz si dost vsimam rozdiel .. preco by bolo trapne keby slovak povedal ze slovnsko je trapne? ved to ti povie vzdy niekto v danej krajine. Co ti slovaci ktory idu robit do zahranicia napriklad do USA a dari sa m tam a na slovensku nic tak preco by malo obhajovat slovensko? lebo sa tam narodili? ja serem na to kde som sa narodil .. nemam k tomu ziadny vstah kladny a ani nechcem mat aj ked sa tim netajim .. omg skus sa rozhodnut co chces a potom si otvor usta.
-
mastermind
VIP