USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Komo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

Dair: neveril by si, kolko ludi chce aj na cierno emigrovat do USA a uz vobec by si neveril, kolko z nich by sa najradsej vratilo a vysrali sa na celu Ameriku.

A teraz je to este tazsie..v minulosti, ked si mal turisticke viza, tak si si mohol vybavit "social security number" to je nieco ako u nas cislo, pod ktorym ta vedu v socialnej poistovni, a na zaklade neho si si mohol vybavit 'ID" a na zaklade "ID" si mozes vybavit vsetko (vodicak, ucet,PRACU!, bla, bla bla).

Proste ludia co tam chcu teraz ist, si jednoducho nemozu najst legalne pracu, ovsem, je tu jedna moznost, ilegalne social security number, ale bude ti treba 5 az 10 000 $
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

Komo napísal:neveril by si, kolko ludi chce aj na cierno emigrovat do USA a uz vobec by si neveril, kolko z nich by sa najradsej vratilo a vysrali sa na celu Ameriku.

A teraz je to este tazsie..v minulosti, ked si mal turisticke viza, tak si si mohol vybavit "social security number" to je nieco ako u nas cislo, pod ktorym ta vedu v socialnej poistovni, a na zaklade neho si si mohol vybavit 'ID" a na zaklade "ID" si mozes vybavit vsetko (vodicak, ucet,PRACU!, bla, bla bla).

Proste ludia co tam chcu teraz ist, si jednoducho nemozu najst legalne pracu, ovsem, je tu jedna moznost, ilegalne social security number, ale bude ti treba 5 az 10 000 $
tak to je celkom dost logicke ved tam denne maju hufy pristahovalcov (a sami maju problem s nezamestnanostou) a este maju davat soc.sec.no. (si predstav ze viem co to je) hocikomu????
Mam len ja pocit alebo aj ini ze si tu kusok reagoval odveci...
Nebola rec o tom ze spomedzi vsetkych ziadatelov nedostane viza 8% co sa mi zda vpohode...
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

az taky problem z nezamestanostou ze za tizden jeden chalan ktory robil o tomto projekt nasiel 6 miest.
ilmater
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ilmater »

Komo napísal:Proste ludia co tam chcu teraz ist, si jednoducho nemozu najst legalne pracu, ovsem, je tu jedna moznost, ilegalne social security number, ale bude ti treba 5 az 10 000 $
Neviem, ci je to presne toto cislo, co tu spominas, ale cosi podobne sa da vybavit oficialne na urade. Bez toho nemozes ist pracovat ani nedostanes vodicak, bo s medzinarodnym europskym si mozes v amerike akurat pripalit cigaru. Jo a urcite to nestoji 5 litrov :lol: :lol:
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

^Nevermind napísal:az taky problem z nezamestanostou ze za tizden jeden chalan ktory robil o tomto projekt nasiel 6 miest.
tak to ti poviem ze jasne ze zalezi kde momontalne si...
Bol si v statoch? Ti to poviem na priklade vychodne Slovensko a Blava...
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ved ten chalan to robil v USA v PA .. v jednom malom meste nasiel 6 miest za 7 dni .. samozrejme ze tam aj cely den pracoval. a v statoch som bol. preco sem miesas vychodne slvoensko?
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

pretoze si predstav ze aj v takom vyspelom super specialnom krasnom USA su mesta kde si pracu len tak nezozenies... resp si ju nezozenie hocikto...
(a len mi nepovedz ze ked chces tak zozenies, jasne nejaku sracku kde cely den cistis nejake ***** za $2/h)
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

ked robis legalne tak mas minimum 5$/hod.

A neboj, si myslis ze americke urady nevedia o vacsine nelegalnych pristahovalcov?
Myslis, ze americania by za 5-10$ /hod robili ako smetiari, upratovacie caty atd... jedine ak cernosky, ale tie tiez len v ciernych stvrtiach, lebo bielych by tam pobili.
PP132
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PP132 »

ilmater napísal:Neviem, ci je to presne toto cislo, co tu spominas, ale cosi podobne sa da vybavit oficialne na urade. Bez toho nemozes ist pracovat ani nedostanes vodicak, bo s medzinarodnym europskym si mozes v amerike akurat pripalit cigaru. Jo a urcite to nestoji 5 litrov :lol: :lol:
To je uplna blbost ze sa v USA neda jazdit na medzinarodny vodicak ..... da sa to v USA v pohode ale iba 1 rok.... potom si uz musis urobit ich vodicak
PP132
Medium Expert
Medium Expert

Komo napísal:ked robis legalne tak mas minimum 5$/hod.

A neboj, si myslis ze americke urady nevedia o vacsine nelegalnych pristahovalcov?
Myslis, ze americania by za 5-10$ /hod robili ako smetiari, upratovacie caty atd... jedine ak cernosky, ale tie tiez len v ciernych stvrtiach, lebo bielych by tam pobili.
Poznam ludi v USA (americanov) ktory robia za menej ako 5 dolarov za hodinu ..... ale nie je ich vela .... zvycajne taky normalny casnik dostava okolo 8 dolarov cisteho na hodinu.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

minimum je $5 alebo tak nejako ale menej ako 5? ved to aby nedokazal normalne zit.
PP132
Medium Expert
Medium Expert

^Nevermind napísal:minimum je $5 alebo tak nejako ale menej ako 5? ved to aby nedokazal normalne zit.
JJ ale to som myslel kamosov ktory pracuju za necelych $5 ale ty pracuju len ako part-time job teda take daco jak brigada. Ale aj to je problem najst tak zle platene miesto. Viem ze jeden kamos co je zmrzlinar pracuje za $6,50 na hodinu co je pre 16 rocneho chalana celkom pekny zarobok.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

no neviem ako to bude s tou ropnou burzou - marec je za chvilu zanami, a burza nikde
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

podla mna je uplne trapne vyhlasovat USA za najsupernajlepsie !!! usa mozno vyspelejsia krajina ako Slovensko ... NO A CO ??? je to jedno ... na slovensku ste sa narodili , na Slovensku ste vyrastli a keby nebolo toho "maleho pos*aneho statu" tak neste ani vy !!! neznasam tie hnusne reci o tom ake je USA najlepsie .... je to ozaj trapne ked toto niekto vyhlasi a na svoju rodnu zem povie je je na nic ... USA neje o nic lepsie ako Slovensko. Hojko podla mna by si mohol podobne kidat aj na SR keby si vybral vsetky chyby v systeme a vsetky krivdy co sa stali narodu, alebo jednotlivcom ... Ale ozaj nemam rad takych trapakov co vyhlasuju USA za "nebo" a SR za "peklo" ...
PS: nikto to neberte osobne ... je to len moj nazor ... :wink:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

miki690: berem to s nadhladom. nejsom slovak => na slovensku som sa nenadoril ale bol som tam par krat. nejsom american => v USA som sa nenadoril ale bol som tam par krat a teraz si dost vsimam rozdiel .. preco by bolo trapne keby slovak povedal ze slovnsko je trapne? ved to ti povie vzdy niekto v danej krajine. Co ti slovaci ktory idu robit do zahranicia napriklad do USA a dari sa m tam a na slovensku nic tak preco by malo obhajovat slovensko? lebo sa tam narodili? ja serem na to kde som sa narodil .. nemam k tomu ziadny vstah kladny a ani nechcem mat aj ked sa tim netajim .. omg skus sa rozhodnut co chces a potom si otvor usta.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

no ... tak akoze ja nebudem hovorit ze Sr je trapne aj keby som isiel do USA a tam sa mi darilo a to uz len preto ze odniekial sa musi startovat ... no a ten start je najdolezitejsi ... a ak budem startovat tak urcite zo Slovenska.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

je trapne vyhlasovat ze USA je najsupernejsie? preco myslis? kazdy kto vyhlasi potom ze slovensko je najsupernejsie je trapas

(nechcem provokovat ale vidim sa v base ... asi)
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

nevermind - je to trapne, ak to povie slovak - ak to povie american, je to spravne
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

^Nevermind napísal:miki690: berem to s nadhladom. nejsom slovak => na slovensku som sa nenadoril ale bol som tam par krat. nejsom american => v USA som sa nenadoril ale bol som tam par krat a teraz si dost vsimam rozdiel .. preco by bolo trapne keby slovak povedal ze slovnsko je trapne? ved to ti povie vzdy niekto v danej krajine. Co ti slovaci ktory idu robit do zahranicia napriklad do USA a dari sa m tam a na slovensku nic tak preco by malo obhajovat slovensko? lebo sa tam narodili? ja serem na to kde som sa narodil .. nemam k tomu ziadny vstah kladny a ani nechcem mat aj ked sa tim netajim .. omg skus sa rozhodnut co chces a potom si otvor usta.
Ano presne preto, lebo si sa tam narodil. AK nemas uctu ku krajine, v ktorej si sa narodil, tak ta naozaj lutujem. Ale ked vyrasties mozno to pochopis. Naozaj nevidim dovod ak z ekonomickych dovodov opustim rodnu krajinu, uplne na nu zanevriet a kydat. Aky to ma zmysel? Akurat ukazes aky si pako.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

presne suhlasim s tomasem. kazdy clovek by mal mat !zdravu! davku patriotizmu.
Napísať odpoveď