BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

erapo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

gwixt napísal:neviem ci to patri do diskusie o biblii ale budiz...
ale jedna chyba ktoru robia aj veriaci.....veria v nieco co neexistuje....Luis Pasteur

takto ti poviem....ak som nieco taketo povedal ked som bol mimino tak preco teraz o tom neviem? preco som sa nenarodil so vsetkymi plne vyvynutymi zmyslami....nenarodil som sa s kvantovou fyzikou v hlave? podla mna kvoli tomu, ze sa musime vyvjat....
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Majky napísal:- tak toto si poriadne skomolil!!! Poriadne: "Mlč žena, ešte neprišla moja hodina"

1) Žena - toto vôbec na vtedajšiu dobu nebolo drzé! Povedať žene slovko "žena" bolo niečo, ako prejavenie úcty...akoby si povedal neviem, proste prejav úcty - jemné vyznanie úcty k žene (v "príbuzenskom" vzťahu - matka/syn, žena/muž, žena/cudzí muž atď). Ježiš miloval svoju Matku, ako by jej mohol nadavať :? A slovko mlč nebolo ako dnes, že mlč, huš, buď ticho ty potvora. Význam bol iný..ako: nie nahlas, tichšie,..... Mlč žena - nie presne, ale: tichšie mamka :wink:
2) Nie prines džbány! Čital si Bibliu? Za žena bolo: Ešte neprišla moja hodina. Mária si všimla, že dochádza víno. Povedala to Ježišovi. Išlo však o iné. Ježiš sa nevtiera, ako som už písal v tejto diskusii, a preto čakal kým mu dá mladík nejakým "znamením" najavo, že má problém. Mária potom povedala: "Urobte všetko, čo vám povie...." - to znamená, že už tam musel niekto byť, kto im o probléme povedal :wink:

Uf....druhý krát to radšej opíš z Písma prosím!
no uznavam ze moja parafraza nebola tak "uplne" presna ale viem ze ked som to cital tak mi to prislo na nabozensky text trocha tvrde od cloveka co hlasa lasku a uctu k bliznym. a tiez rypat sa v sv. pisme koli jednej vete sa mi nechcelo.........
ale som rad zes mi to objasnil
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ale toto je pekne na Bohu:
Tak počúvaj, čo sa mi stalo.

Moje dieťa nechcelo jesť. Tak som mu to dal príkazom a išiel som na balkón fajčiť.
Krpec volal, že mám zavrieť dvere, lebo je mu zima. Nové balkónové dvere sa však stále otvárajú, preto som mu povedal, nech ich zvnútra sám zavrie. Môj poslušný Jonáško zavrel - a akonáhle zistil, že sa k nemu nedostanem, odložil lyžicu, zapol si telku a mňa vonku si nevšímal.

Klopal som, ale on sa iba usmieval, pekne som ho prosil, načo začal vyjednávať. Povedal, že otvorí, ak mu sľúbim, že nemusí jesť. Ešteže nepovedal, aby som si kľakol. Takto ponížiť som sa však nechcel. Začal som búchať a nadávať, nech okamžite otvorí. Ďalej sa veselo smial, veľká sranda, ale mňa už v tričku s krátkym rukávom humor prešiel. Poriadne som tresol do dverí a povedal mu, že ho zderiem ako hada. Môj synček sa zľakol.

Potom povedal, že by mi aj otvoril, ale bojí sa, že dostane na zadok. Toto trvalo dobrých dvadsať minút; ľudia z domu oproti pozerali na mňa ako na blázna. Nakoniec som mobilom zavolal na pevnú linku a zmeneným hlasom som si k telefónu pýtal seba samého.

Jonáš povedal, že otec nemôže ísť k telefónu, lebo je na balkóne. Nato som odvetil, že ja viem, ako tam svojho otca vymkol. Jonáš sa opýtal - odkiaľ to viem? Povedal som, že som Boh a viem všetko, aj to, že nechce jesť. Na druhom konci telefónu bolo chvíľu ticho, potom sa ma spýtal, či ako Boh môžem zariadiť, aby nedostal bitku. To sa mi nepáčilo, ale na druhej strane, Boh je milosrdný, tak som mu to sľúbil.

Jonáš mi potom bez slova otvoril dvere a začal jesť.
Ani ja som nič nepovedal, iba som si k nemu sadol a spýtal sa ho, ako mu chutí?
"Dobre, tata," povedal a po chvíli dodal, "volal mi Boh."
"A čo povedal?"

"Že nemáš toľko fajčiť."
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

erapo napísal:ale jedna chyba ktoru robia aj veriaci.....veria v nieco co neexistuje....Luis Pasteur

takto ti poviem....ak som nieco taketo povedal ked som bol mimino tak preco teraz o tom neviem? preco som sa nenarodil so vsetkymi plne vyvynutymi zmyslami....nenarodil som sa s kvantovou fyzikou v hlave? podla mna kvoli tomu, ze sa musime vyvjat....
ty si uplne mimo alebo co??? na com ficis omg??? .... ty nerozoznas prirovnanie od tvrdenia faktu??? ... asi nie .... takze ten moj prispevok bolo PRIROVNANIE!!!
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:ty si uplne mimo alebo co??? na com ficis omg??? .... ty nerozoznas prirovnanie od tvrdenia faktu??? ... asi nie .... takze ten moj prispevok bolo PRIROVNANIE!!!
ale bolo to nerealne prirovnanie....cize si myslis, ze ked sme na zemi = sme v mimino v bruchu a ked sme von z brucha = sme v nebi?? :?
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

erapo napísal:ale bolo to nerealne prirovnanie....cize si myslis, ze ked sme na zemi = sme v mimino v bruchu a ked sme von z brucha = sme v nebi?? :?
neni mozne .... ty si to pochopil ..... :smt023 :aasmile29: :aasmile29:
S@ndman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa S@ndman »

su to kydy pre vypatlancov ako je moj spolubyvajuci... :evil:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

S@ndman napísal:su to kydy pre vypatlancov ako je moj spolubyvajuci... :evil:
...uz ma to pomaly prestava bavit... nejaky argument?
...alebo zase len offtopic hlasky stylu: Je to xoxotina najvacsieho kalibru...a bez odvovodnenia...

...preco, ludia, preco :roll:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

S@ndman napísal:su to kydy pre vypatlancov ako je moj spolubyvajuci... :evil:
Skor by sa asi hodilo, ze su to kydy pre vypatlanca, ako si ty. Nemas o tom ani sajnu a paru, takze skrot hormon... :roll:
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nema niekto nejaky uplny preklad Judasovho evanjelia?

som cital asi 20% a zaujalo ma to...
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

neznasam tie bludy v bibblii
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

erapo napísal:nema niekto nejaky uplny preklad Judasovho evanjelia?
som cital asi 20% a zaujalo ma to...
Ešte som o takom nepočul....
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

punkermen napísal:neznasam tie bludy v bibblii
Skus si precitat prispevok ktory napisal Stoporko trocha vyssie na tejto stranke.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

je to na cloveku ako si bibliu interpretuje... no a keby sa vacsina z vas o tomto rozpravala aj s niekym kompetentnym ako napriklad s knazom tak by ste sa dozvedeli ze dokonca aj tymto ludom je jasne ze velka vacsina z veci pisanych v biblii nie je pravdiva... su to vlastne vsetko symboly... symboly z ktorych si mame nieco zobrat... taktiez sa v biblii skryva vela faktov (teraz nemyslim Da Vinciho kod :D )
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Bibliu moze citat len inteligentny clovek. Niektore veci su historicke fakty, o ktorých sa v biblii hovori na viacerých miestach, iné sú podobenstva a symboly.
Niektore knihy by nemali chybat v ziadnej domacnosti a patrí medzi ne aj biblia. Na ostatné tu máme kniznicu :wink:
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

Frikso napísal:Bibliu moze citat len inteligentny clovek. Niektore veci su historicke fakty, o ktorých sa v biblii hovori na viacerých miestach, iné sú podobenstva a symboly.
Niektore knihy by nemali chybat v ziadnej domacnosti a patrí medzi ne aj biblia. Na ostatné tu máme kniznicu :wink:
doma bibliu nemam a neviem si predstavit zeby som si po veceroch v nej listoval.. to nie..sice chodim na cirkevnu skolu a za 3 roky som o tomto pocul ze fest vela.
tie symboly a podobenstva sa u nas vysvetlili na hodine nabozenstva taq ze vtedajsia mentalita ludi by nechapala uplne odvovodnenia danych javov a faktov co kde a ako, ale aby to chapali aj taq povediach hlupaci preto sa tam spominaju navonokl velmi jednoduche veci ale pri zamysleni sa je to zlozitejsie... aspon neako takto to bolo povedane... nepametam sa uz presne...
jasne ze biblia moze byt podvrch... hocikto s dobrou fantaziou ju mohol napisat... a nie je to vylucene... su ludia co mavaju moc zive sny a vidia veci ktore predpovedaju blizku alebo vzdialenu buducnost... cize clovek so skvelou fantaziou a schopnostami "vestca" by ju kludne mohol napisat...
a nehovorte ze to nie je mozne...
Frikso
Darca
Darca

ZHNiLa_KaCHNa napísal:doma bibliu nemam a neviem si predstavit zeby som si po veceroch v nej listoval.. to nie..sice chodim na cirkevnu skolu a za 3 roky som o tomto pocul ze fest vela.
tie symboly a podobenstva sa u nas vysvetlili na hodine nabozenstva taq ze vtedajsia mentalita ludi by nechapala uplne odvovodnenia danych javov a faktov co kde a ako, ale aby to chapali aj taq povediach hlupaci preto sa tam spominaju navonokl velmi jednoduche veci ale pri zamysleni sa je to zlozitejsie... aspon neako takto to bolo povedane... nepametam sa uz presne...
jasne ze biblia moze byt podvrch... hocikto s dobrou fantaziou ju mohol napisat... a nie je to vylucene... su ludia co mavaju moc zive sny a vidia veci ktore predpovedaju blizku alebo vzdialenu buducnost... cize clovek so skvelou fantaziou a schopnostami "vestca" by ju kludne mohol napisat...
a nehovorte ze to nie je mozne...
Ja som tiez chodil na taku skolu a aj teraz chodim. Cirkev neuznavam, lebo je to iba politicky subjekt, ale biblia je nieco ine.. Inak nehovoril som, ze listovat kazdy vecer!!! Citaj poriadne!!
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

Frikso napísal:Ja som tiez chodil na taku skolu a aj teraz chodim. Cirkev neuznavam, lebo je to iba politicky subjekt, ale biblia je nieco ine.. Inak nehovoril som, ze listovat kazdy vecer!!! Citaj poriadne!!
vobec som neutocil na teba s tym listovanim.... :) cize klidek a citat viem :)
Frikso
Darca
Darca

ZHNiLa_KaCHNa napísal:vobec som neutocil na teba s tym listovanim.... :) cize klidek a citat viem :)
Tak ma nabuduce necituj :wink:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

inac ja chodim tiez na taku skolu... :D a tiez nemusim cirkev... lebo podla mna cirkev a viera je nieco celkom ine... a biblia patri jednoznacne k viere a nie k cirkvi :wink:
Napísať odpoveď