Graffiti

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

co je podla vas graffiti?

Umenie
221
62%
Zlocin
57
16%
mam na haku
77
22%

Celkom hlasov: 355

Dead_Warrior
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

elko520 napísal:ale väcsinou tym pozkodzuju verejny alebo sukromny majetok. Vsak len ked si zoberes tie vsetky vagony, elektricki, autobusy......a na opravu a premalovanie idu peniaze z nasich dani, ktore by sa dali pouzit lepsim spôsobom. A ked chcu prejavovat svoj nazor tak nech si kupia nejaku plochu a tam maluju....spevak si tiez musi zohnat financie na svoj koncert......
mozno ze by to vyriesilo ale urcite nie celkovo, legalnych ploch je ukrutne malo keby namiesto novych naterov venovali pozornost na stavbu legalnych ploch tak mozno ze by na tom vagony,steny,elektricky neboli tak zle...Ale vies co je najlepsie ze ludom sa to paci alebo aspon sa to dostava "do zil" ked si pozries hiphopeska tak by sa prisiel nato ze ludia si v poslednej dobe zacinaju objednavat writerov aby im malovali v baroch...
aLi3n_aTtacK
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aLi3n_aTtacK »

Traktorista napísal:je to umenie, ale musi sa realizovat na vlastnom majetku, ako nahle pocarbe moj majetok, je to trestny cin a hoci aj do basy
Dajme tomu, že by som počarbal tvoj majetok, nestačila by Ti náhrada za sposobenú škodu?
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

najlepsie graffity ake som videl
Obrázok
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Graffiti

Príspevok od používateľa dair »

ViRuS napísal:od 1.ho maja ma vstupit do platnosti zakon o graffiti
co si o tom myslite?

podla mna je to pekna blbost ist sediet za to do basy ako daky vrah a navise nic sa tym nevyriesi :!: :!: :!:
tak len som tu pozrel a hned blbost na zaciatku...
nemam nic proti tomuto artu (ak je clovek dobry) ale za vandalizmus do basy preco nie? To iba vrahovia sedia? Ako by si sa ty rano tvaril mat postiekane celne sklo na aute krasnym grafitom...
Graffiti ano ale na vyhradenych miestach :!:

To CANOPUS: to je dobre :D videl som nejakych manikov co kreslia takto podobne byty napr kruhmi, kockami atd co vidno len pod spravnym uhlom (napr pri vchode dnu)
ale bohuzial si nepametam meno tej stranky :?
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

canopus napísal:najlepsie graffity ake som videl
Obrázok
Photoshop rlz :lol:

Ale nie ak je to real, tak respect... :wink:
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

conopus nice a nevies ci to ej robene na Slovensku alebo dade v zahranici?

dair skoro nikto nema nic proti garfitov kazdy povie ze sa mu pacia ale len na vyhradenych miestach..ale zober si kolko uboho malo takych vyheradenych miest je...Kazdy by ich tam rad videl na tych vyhradenych miestach urcite writery ich chcu alebo by na ne pristali ludia by to tiez uvitali...ale co z toho ked ti tam hore si nevidia dalej od nosa a len by vsetkych davali sediet :idea: Writeri by podla mna tam "malovali" na tych vyhradenych miestach keby ich bolo viacej...keby som uvidel dake garfity na celnom skle tak urcite by ma to nasralo ale podla mna ist do basy zato ze si nastriekas niekam svoj grafit(nehovorim o pamiatkach,pomnikoch...) a pojdes sediet..nezda sa ti to prehnane???Povedz mi nieco dako zastrelis pojdes sediet ten zivot co si zobral tak uz sa nevrati posedis si par rokov a si zase na slobode...Writer si nastrieka jeden grafit a pojde sediet cca na tolko isto ako za vrazdu a pritom nikomu nezobral zivot len robil to co ho bavi("malovat")...Mne by stacilo keby ten writer bud uhradil skodu..alebo aby to sam zamaloval....
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Dead_Warrior napísal: ........
.....
nemyslim ze trest za vrazdu je rovnaky ako za vandalizmus (grafitti) takze co to tu pleties. A chlapik ak to ide niekam hodit tak VIE ze je to ilegal, ze ho pri tom mozu chytit, VIE ake to bude mat nasledky takze je to ich volba. Je to tak adrenalin ako umenie... Lenze dost vela ludi co to robi ma nasrate v hlave a taguju a striekaju co pride. Nerespektovanie sukromneho majetku je vandalizmus...
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja som nepovedal ze si to napisal prave ty. Napisal to daky user o par prispevkov vyssie ja som sa ta spytal v tej odpoevdi ci si myslis.....Ano mas pravdu ten co to ide hodit vie ake to moze mat prenho nasledky ak ho chytia a pravo to mu dodava adrenalin...
Lenze dost vela ludi co to robi ma nasrate v hlave a taguju a striekaju co pride
Hmm preco si myslis ze ten ktory teguje alebo hadze po budovach grafity trebars i ilegal pod mostom ma v hlave nasrate? Ak si niekedy kukal Crepiny ci neviem kde to bolo tak to hadzali aj Vysokoskolsky studaci...a vies preco su tegy v MHD? lebo tam nemaju priestor a cas na to aby tam hodili daky serioznejsi grafit :P :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kochajte sa

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Warrior napísal:Hmm preco si myslis ze ten ktory teguje alebo hadze po budovach grafity trebars i ilegal pod mostom ma v hlave nasrate? Ak si niekedy kukal Crepiny ci neviem kde to bolo tak to hadzali aj Vysokoskolsky studaci...a vies preco su tegy v MHD? lebo tam nemaju priestor a cas na to aby tam hodili daky serioznejsi grafit :P :)
teraz si ma nepochopil. snad si nemyslis ze VS je o IQ nad 130?
A si predstav viem co su tagy. Lenze vzhladom na urcitu kulturu prostredia v ktorom sa pohybujes a nejakej tej ucte k cudziemu majetku vies o com tocim ja?
:?
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no hej po opatovnom precitani som ta uz pochopil...a nemyslim s ze VS maju IQ nad 130 to som zase ja nepovedal.....Ale natahajme sa tu uz za slovicka OK? na jednej strane je sukromne vlastnictvo a ucta k nemu na druhej strane je nedostatok legalnych stien... :idea:
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

na jednej strane je sukromne vlastnictvo a ucta k nemu na druhej strane je nedostatok legalnych stien...
Táto výhovorka však neoprávnuje niekomu kreslit po dome hlavne ked ho par dni pred tym vymaloval, alebo nech grafitaci kupia majitelovi farbu na natretie domu a nech si potom maluju a za kazdym co budu chciet nieco nagrafitovat nech donesu resp. kupia majitelovi domu farbu
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano neospravedlnuje ich to ale keby to ti tam hore chceli zmenit pohnut s touto vecou tak by dali postavit legalne steny.....Pri tych ich platoch by ich taka drobnost nezabila..aspon na tomgto to vidiet ako sa oni staraju o obcanov...nechcu grafity alebo len na vyhradenych miestach ale co koli tomu spravia? AKurat tak h0wn0 jedine co spravili bolo ze pritvrdili v postihnuti...njn s tou farbou to mas pravdu...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Si myslim ze pritvrdenie prava je lacnejsie ako stavba grafitackych stien, nie?
A zase Slovensko ma vecsie problemy ako malo priestoru pre graffiti cize nemyslim ze by politici s tym az tak nieco mali robit...
Btw take veci by kludne mohli robit mesta pretoze nejake love by sa tam nasli. Hlavne tie co by isli na cistenie po nich by sa dali na ich "podporu" a mesto by sa tym zbavilo takychto problemov....
TO BY BOLO CELKOM GOOD RIESENIE NIE?
Layla
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Layla »

co su prem mna grafity neviem definovat, niektore sa mi pacia ine su pre mna len carbanice, grafity na budovach udcudzujem je to podla mna zlocin ale piliere mostov su v poho

// a pokial su naozaj pekne tak nemam nic ani proti vlakom :wink:
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Layla napísal:a pokial su naozaj pekne tak nemam nic ani proti vlakom :wink:
tak to ta lutujem, lebo to je otras aby sa cakali aj pekne grafitti na vlaky

DEATH WARRIOR: nie som CONOPUS, ale canopus :lol:
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

canopus napísal: DEATH WARRIOR: nie som CONOPUS, ale canopus :lol:
Tak ma napada (toto je OT) ale po afrikansky (jeden z jazykov pouzivanych v JAR (Juhoafr. Rep.) ze nadavka konciaca s "pus" na konci je nieco ako "...fucker" v anglictine :D
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

dairNo hej tak nie politici ale mesta...Urcite keby dali postavit zopar x metrov dlhych stien v roznych castiach mesta tak by writery malovali tam a tym padom by sa aj vyriesil tento problem nemyslis?..Ale na druhej strane tie stare zasednute panelaky a mosty treba dacim ozdobit sak to posobi ako keby si byval na konci sveta...A ked su tam grafity tak aspon vies ze tu niekto zije a ze sa to tam hybe :lol:

conopus ok conopus mal som zapnuty Caps Lock :oops:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

atrey napísal:Ide o to prejavit sa a aby to videli iny. Nie tak uplne. Ale pochop to na tomto priklade. Spevaka bavi ked spieva pred publikom, je rad ked ho pocuvaju a vravia "kur*a to je dobra hudba". A writer nakresli na stenu svoje umenie, a a bere to ako prejav kultury zvanej HIP-HOP.Ukazuje inym svoju kulturu... to co ho bavi.. chapes. Keby si to kresli doma na stenu tak akokeby si povedal dobremu spevakovi:"Spievaj si doma!" bolo by to normalne?
Mozem ist nastriekat grafity na tvoj dom?
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dair napísal:Tak ma napada (toto je OT) ale po afrikansky (jeden z jazykov pouzivanych v JAR (Juhoafr. Rep.) ze nadavka konciaca s "pus" na konci je nieco ako "...fucker" v anglictine :D
prisiel lingvista DAIR, OT moze byt jedine tvoj, lebo zbytocny spam pre teba :lol: , ty budes jeden z tach pubertakov co sa o nich pisala tema kolko mas 14 az 16?

dead warrior ty si muuulo, ti pisem , ze canopus a nie conopus, keby si aspon vedel co to je
Napísať odpoveď