Bojove umenia a pod.

O športe...

Ktoré bojové umenie je vaše najoblúbenejšie ?

Muay Thai
95
28%
Kung Fu
30
9%
Karate
24
7%
Judo
8
2%
Capoeira
30
9%
Aikido
39
12%
Combat Sambo
6
2%
Taekwondo
29
9%
ine
74
22%

Celkom hlasov: 335

aLi3n_aTtacK
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa aLi3n_aTtacK »

Hovorte si čo chcete, ale podla mňa je najúčinnejšie bojové umenie - MUAY THAI(thajský box) ... :D :D
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

mno mna zaujima tai-chi, ale duchovne cvicenia :)
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

Tomasito napísal:Neviete, ci sa niekto v BA seriozne venuje brazilskemu Jiu Jitsu?

PS to haliegro, kde si absolvovala ten kurz KM? V niektorych technikach mi to dost pripomina SAMBO (rusky combat system).
su si podobne ako aj americko-britsky SCARS,ruske SAMBO,izraelska KRAV-MAGA,a ceske MUSADO-MCS(Military combat system) napriklad. setky tieto a mnohe dalsie ale su podla mna hodnotne iba v plnej bojovej forme skor ako "umenie"

http://www.krav-maga.com/founder.html
http://www.combatsambo.szm.sk/
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

elko520 napísal:Wing Tsun-Kung-fu! www.ewto.sk Vrelo odporucam! Je to kung-fu prispôsobene na boj na ulici! Za 3 roky sa tam naucis viac ako na nejakom karate
za 10 rokov (bez urazky, bol to len priklad) Pre vsetky vahove kategorie a vekove skupiny. Podstatou je : "Search and Destroy!" (najdi a znic)
Hej mozno je to pravda,ale nezabudni v com ide karate.. Karate je sport.. To co hovoris ty je bojove umenie-cista ulica bez pravidiel.. Tam sa rozhoduje o jednom udere.. 8)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Chlapce Jeet Kune Do je velmi agresivne bojove umenie.. Moj foter ho cvicil sice bez trenera,ale islo mu to celkom dobre.. 8) Mal kamarata chodil na karate k trenerovi.. Karate ma strasne vela nefunkcnych a neekonomickych pohybov (nic proti tym ludom,ktori ho cvicia).. Ucil sa z knih a hned si zacali spolu radit.. Moj fotrik tomu kamararovi daval vela uzitocnych rad.. Trener mu potom hovoril ako sa zlepsil.. Foter chcel,aby som chodil na Aikido aj to je dost dobre-tam ide o vyuzivanie sily protivnika.. Velmi zaujimave.. No skoda ja niesom na bojove sporty.. :oops:
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

Neviem preco myslite, ze karate sa da pouzit v normalnom boji. Ved tie bloky su len aby to dobre vyzeralo. Ak ste si vsimli, pri kumite zapasiaci neblokuju "kake uke", atd, ale normalne vykryju. Ale urcite to nie je uplne zbytocne pri boji, pretoze treningom karate clovek ziska silu, odolnost, rychlost,... A netreba vediet ziadne super chvaty, proste staci jeden silny uder a super to nerozchodi. A kopy pokial nemate silne nohy a neviete rychlo kopnut su takisto nanic, super to moze vyuzit proti vam.
devil236
Novice
Novice

Karate

Príspevok od používateľa devil236 »

Mozte mi povedat co mate proti karate? Vsade kde chodim nanho iba kydaju. PRECO NECHAPEM TO. Robil som ho dost dlho a nieje tam jeden blok ktory by sa nedal vyuzit. Vsetko ma svoje opodstatnenie. Teraz trosku rozpisem co si myslim o jednotlivych bojovych umeniac.
Kazdy chvali AIKIDO hmmmm lenze to treba cvicit minimalne 10 rokov lebo v realnej situacii vam vyuzitie sily supera asi moc nepomoze.
Co sa tyka NINJUTSU - to som tiez skusil ehm salta a premety v boji :D:D...... - dobre na predvadzanie

THAJSKY BOX - ktomu mam uctu - su to tvrdi chlapici chcel by som vidiet karate vs thajsky box
KUNG FU- pekne strasne pekne ale v praxi neviem ci vyuzitelne - chcel by som vyskusat ale nieco take tu zatial nieje
JEET KUNE DO - urcite fajn bojove umenie ale no slovensku asi nedostupne
CAPOEIRA - tanec s prvkami boja :oops:
WING TSUN- momentalne to robim. Ale proti mua thai aleba karatistovi pochybujem. Ale na poulicnych grazlikov urcite staci.
To su moje osobne nazory. Som zvedavy na reakcie.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ja chodim na aikido 4 roky a na karate nekydam, pokial viem, niekedy v minulosti sa odohral nejaky ultimate turnaj a vyhral to karatista a to tam bolo zastupenych viacero bojovych umeni... co sa tyka aikida, nemusis 10 rokov - zakladne veci zvladas po par mesiacoch a cele je to o pohybe - ako sa utoku vyhnut - technika je uz iba nadpojenie na dobre vyhnutie sa - a teda ked sa dobre vyhnes, super zneistie a ty mozes pouzit jeho energiu proti nemu.

karate - ako aj vsetko ostatne je vyuzitelne iba ked ho ovladas=>aj capoeira(tanec s prvkami boja) moze byt uzitocna ak to dokazes pouzit... tot vsio - nebudem to tu jednotlivo rozoberat, vsetko je na nieco dobre a ako martial arts cvicenci by sme sa medzi sebou nemali hadat...
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

Ja chodim na karate piaty rok a pokladam to za dost uzitocnu vecicku ako aj aikido :wink: . Mam to rad, hoci niektore druhy cvicenia sa mi nepacia, ale rozhodne na to nekydam, proste to necvicim. A inac bojove umenie sa v zivote urcite zijde
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Aj ja chodim na karate uz dost dlho, ale z vlastnych skusenosti viem, ze niektore veci bez perfektneho prevedenia su v skutocnosti nepouzitelne. Samozrejme nehovorim o vsetkom.
Ale karate mam rad.
elko520
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa elko520 »

devil 236
A do ktorej skoly chodis? (mesto) lebo ja som to robil skoro 3 roky a podla mna je to URCITE lepsie ako karate, na ktore som chodil tiez...... Wing Tsun je BEST!!!!!!!!!
elko520
Medium Expert
Medium Expert

H5ck2r napísal:A je to lepsie ako thaiskybox????? :?:
Thajsky box je umenie 8 zbraní, mam pravdu?...... ruky, nohy, kolena, lakte..... vo WT ( Wing Tsun) pouzivas okrem tohto vsetkeho aj prsty dlane hmaty. Thaybox je dobry v tom zmysle ze ta nauci znasat rany a po dlhorocnom trenningu mozes vykopavat lavicky zo zeme, ale tot vse. WT je spacifikovanie utocnika v priebehu 2-3 sekund, sposobom mozno nie cestnym, ale najefektivnejsim..... a na rozdiel od TB sa naucis obranu proti vacsiemu spektru utocnikov, nie len thay-boxerov, ale aj zapasnikov, koratistov, typkov s nozom, palicou........ Myslim si ze WT je najlepsie pre riesenie "problemov" na ulici :wink: ....
elko520
Medium Expert
Medium Expert

ZitePunkom napísal:Hej mozno je to pravda,ale nezabudni v com ide karate.. Karate je sport.. To co hovoris ty je bojove umenie-cista ulica bez pravidiel.. Tam sa rozhoduje o jednom udere.. 8)
Mas uplnu pravdu. Preto nieje WT radene ako sport.... Neviem si predstavit ze by sa sutazilo vo WT-cku... porazeny by odchadzal dolamany, v bezvedomi, alebo mrtvi... :?
devil236
Novice
Novice

Príspevok od používateľa devil236 »

Chodim do skoly v BB. WT JE INE. Na WT sa ucis uplne nieco ine ako na karate. Nechcem porovnavat co je lepsie iba napisem ze keby bol Wtckar vs Karatista tak si myslim ze Karatista by vysiel vitazne.
elko520
Medium Expert
Medium Expert

devil236 napísal:Chodim do skoly v BB. WT JE INE. Na WT sa ucis uplne nieco ine ako na karate. Nechcem porovnavat co je lepsie iba napisem ze keby bol Wtckar vs Karatista tak si myslim ze Karatista by vysiel vitazne.
:smt044

No neviem...

Neviem aka je kvalita vyucby v BB(mala by byt dobra..), ale v BA kam som chodil ja bola dost dobra. Vies co? Urob my laskavost. Skus u WT-cka vydrzat par mesiacov(5-6).... nauc sa vyssie techniky a potom si spomen na svoje slova.......... Nehovorim, karate je tiez good, ale, karate sa musis ucit dlhsie ako WT aby z teba bol borec a WT su techniky prisposobene na boj na ulici, ktore skor vyuzijes ako techniky z karate. :wink:
JumperAL
Medium Star
Medium Star

elko520 napísal::smt044

No neviem...

Neviem aka je kvalita vyucby v BB(mala by byt dobra..), ale v BA kam som chodil ja bola dost dobra. Vies co? Urob my laskavost. Skus u WT-cka vydrzat par mesiacov(5-6).... nauc sa vyssie techniky a potom si spomen na svoje slova.......... Nehovorim, karate je tiez good, ale, karate sa musis ucit dlhsie ako WT aby z teba bol borec a WT su techniky prisposobene na boj na ulici, ktore skor vyuzijes ako techniky z karate. :wink:
HH, boj na ulici. A ked ta napadne karatista, boxer? :) To uz nie je ako boj na ulici s ozranmi a detmi. :)
stevec
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stevec »

vsetky bojove umenia ucia vyhnut sa boju, a sebeobrane. Preto prosim rozlisujte bojove umenia a sporty.

Sportove Karate ako take moc neuznavam, ja chodim na tradicne karate- do a to uznavam,a robim s laskou a radostou. To je bojove umenie. Nerozlisujte dobre a zle.

Vsetky bojove umenia maju v sebe to najlepsie. Kazdy clovek sa najde v niecom inom. To co je pre mna dobre nemusi byt vhodne pre niekoho ineho.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

ja som robil WTcko, teraz muay thai,..
ked som robil WTcko maval som sparringi aj s karatistom co robil zavodne karate asi 5 rokov a na sutaziach bol na poprednych miestach,... musim mu priznat ze bol vyrovnanym superom, sem tam som schytal, sem tam on,...
maval som sparringi aj s tipkami co nic nerobili, chlap jak hora, 195cm, adekvatne k tomu kila, svalnaty, a vobec nebol problem,... dostavali na hubu jedna radost,...

presiel som k muay thai, chcel som nieco tvrdsie, nieco na kondicku a tak, sak to poznate,...
stale mavam sparringi aj s takym jednym tipkom co zavodil v takewondo, davam ho,..
nejsu problemy chlapci,...
pokial niekoho bavi taky ten styl cesty, nejakej filozofie pri bojovom umeni, odporucam WT, pokial mas kvalitnych a skusenoych ucitelov, WT ti na ulicu ale aj na karatistov atd staci tak, ze pokial sa tomu venujes, cvicis, davas dole jedna radost,...

zial nemal som este tu cest sparovat s kung-funakom,..
musim si nejakeho vyhliadnut :)
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

Traktorista napísal:maval som sparringi aj s tipkami co nic nerobili, chlap jak hora, 195cm, adekvatne k tomu kila, svalnaty, a vobec nebol problem,... dostavali na hubu jedna radost,...
a ty mas urcite rovne 2 metre a adekvatne kila :D
JumperAL
Medium Star
Medium Star

WT nie je bojove umenie, pretoze tam sa ucis obranu proti uchylakom atd a to v karate, muai-thai ani inde nejde. je to o niecom inom.

TO iste kung-fu, tiez to nie je bojove umenie
Napísať odpoveď