Ake je vaše auto snov??

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
quasimoto
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

gandus napísal:a kto ma 125 koni na liter objemu????

no predsa VW: 1.4 TFSI = 175k

175:1.4=125!!

nebojte sa ani ja VW nemam rad, ale motor maju fajny, zvlast tento, mohli by ho hodit do Pola, hned by som jedno bral....=)

btw honda ma uz skoro 5 rokov motor so 100k na liter (Mugen samozrejme neratam, tuningove motory su nieco ine) a a nikdy nemachrovala tak ako teraz vw. nechapem ich politiku, urobia maly vykonny motor, kt. by aj mohol byt lacny, ale kedze je unikatny tak je zasa drahy a vlastne to nema vyznam. golf 1.4 TFSI stoji skoro milion to je za take auto vela ci uz ma litrovy vykon 70 ale 150k
hmm to je pekne ale na co to je? Golf s tymto motorom zacina na 890.000 Sk :!:
To je iba o 75.000 menej ako Golf FTI s 2.0 TFSI (200k)
bnavyse 1.4 ma turbo aj kompresor, cize bude menej spolahlivy a viac veci sa moze pokazit. Ak by to bolo za cenu motorov 1.6 alebo trosku viac tak nepoviem nic, ale takto nevidim zmysel.
gandus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gandus »

no ved to co ste napisali vlastne len podporuje moju teoriu, vw NEdokaze ani zdaleka vyrabat take motory ako japonske automobilky, a tym prispevkom som nechcel povedat nic proti honde, ibaze VW ma fajny motor od pohladu, keby bola cena adekvatna motoru 1.4 alebo povedzme 1.6 bolo by to corektne, takto sa len chvastaju. Maju zly (on nie je az tak zly, ale pomer cena, vykon, udrzba je zly)motor za viac penazi ako v inych automobilkach omnoho lepsie (napr. ja neviem, honda....:))

o zavedeni motora 1.8T do Pola GTi viem, ale hadam ho este nejako modifikuju, ved ten motor uz je relativne zastaraly, vo vyssich otackach straca dych, mala 1.4 kt. je pre to auto lahka, alebo akurat, nezatazi prednu napravu a tym padom lepsie vyvazenie a bla bla bla....okrem toho ma aj vyssi vykon....ale polo s nou nebude stat mnej ako 750 - 780 000skk....:/

a hlavne ste to pani vyjadrili v 3 dolezitych bodoch:
1. Honda je super
2. VW Sucks
3. Nie su rovnake, ani porovnatelne ;)

//edit: sorry ludia, zle som sa vyjadril, ale umysly som mal dobre....=)
//edit2quasimoto..presme to som prave pisal ked ty si to odoslal, tak len tolko ze sulhlasim takmer vo vsetkom
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

rsc napísal:Radsej by som dal prednost H. Prelude pred preplnovanym nemcurikom
tak je jasne, ze japonec je v niecom lepsi, ale take corrado je uz kultove auto, ja osobne by som si ho kupil, ale urcite nie G60... to ani zadarmo, ked vravis ze preplnane. je na uvazenie, ci sa v dnesnej dobe oplati ist do dakej "stariny" predsa len, ked si zoberies, ze to auto je 14 rokov stare a viac... ale bral by som. idem vykradnut banku a kupujem calibru! :lol:
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:tak je jasne, ze japonec je v niecom lepsi, ale take corrado je uz kultove auto, ja osobne by som si ho kupil, ale urcite nie G60... to ani zadarmo, ked vravis ze preplnane. je na uvazenie, ci sa v dnesnej dobe oplati ist do dakej "stariny" predsa len, ked si zoberies, ze to auto je 14 rokov stare a viac... ale bral by som. idem vykradnut banku a kupujem calibru! :lol:
musel by som mat naozaj dost penazi, ze by som kupil starsi sportiak ako Calibra, GTV, Prelude atd... kvalitne nahradne diely su na tieto modely dost drahe a vyraba ich menej vyrobcov ako masovky. Este napr Corrado by nemal byt problem kedze je to vlastne Golf
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no neviem, ono mozno si clovek mysli, ze napr. calibra je velmi narocne auto, ale praveze opak je pravdou. napr. taky 2.0 16V ma spotrebu (samozrejme ak ho clovek nezenie) v klude okolo 7 l mesto. ak motyka vystreli a ten hore dopusti a kupim si tu calibru :!: tak chlapik na nej robil 6,2 l dialnicu pri 160. to mam odsledovane. a zasa diely tiez nie su az take drahe, ako povedzme na preluda, alebo integru (porovnavam ich, lebo sa daju zcasti porovnat s calibrou). alebo na civica - tam napr. vznika aj ten problem, ze civic je japan verzia, usa a aj europska verzia... a zasa na calibru sa da zohnat vsetko a udrzba fakt nie je az taka draha (jasne ze je podstatne drahsia ako na felde ci fataku). je to sice nemec, ale nie je az taky kazovy. zavisi aj od povodu a majitela, ak ho nahanal a robil mu zle, tak mi zakonite dlho nevydrzi. ta co chcem kupit je povodom z CH, 2.0 16V a co je najdolezitejsie je v povodnom stave!!! co sa tak casto nevidi. je to cukrik. len uvidim, ci sa mi ju podari kupit. splnil by sa mi detsky sen. vzdy som chcel calibru. :smt009 :smt050 brachovi ucarila honda, u mna bola tiez dlho v meritku, ale ked sa objavila tato krasavica, tak sa mi podlomili kolena... len aby sa mi nepodlomili aj po pripadnej kupe KLOP KLOP KLOP :!: nastastie poznam majitela :P . kupa jazdenky je vzdy risk, s tym sa neda nic poriadne robit, treba len davat bacha :x
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:no neviem, ono mozno si clovek mysli, ze napr. calibra je velmi narocne auto, ale praveze opak je pravdou. napr. taky 2.0 16V ma spotrebu (samozrejme ak ho clovek nezenie) v klude okolo 7 l mesto. ak motyka vystreli a ten hore dopusti a kupim si tu calibru :!: tak chlapik na nej robil 6,2 l dialnicu pri 160. to mam odsledovane. a zasa diely tiez nie su az take drahe, ako povedzme na preluda, alebo integru (porovnavam ich, lebo sa daju zcasti porovnat s calibrou). alebo na civica - tam napr. vznika aj ten problem, ze civic je japan verzia, usa a aj europska verzia... a zasa na calibru sa da zohnat vsetko a udrzba fakt nie je az taka draha (jasne ze je podstatne drahsia ako na felde ci fataku). je to sice nemec, ale nie je az taky kazovy. zavisi aj od povodu a majitela, ak ho nahanal a robil mu zle, tak mi zakonite dlho nevydrzi. ta co chcem kupit je povodom z CH, 2.0 16V a co je najdolezitejsie je v povodnom stave!!! co sa tak casto nevidi. je to cukrik. len uvidim, ci sa mi ju podari kupit. splnil by sa mi detsky sen. vzdy som chcel calibru. :smt009 :smt050 brachovi ucarila honda, u mna bola tiez dlho v meritku, ale ked sa objavila tato krasavica, tak sa mi podlomili kolena... len aby sa mi nepodlomili aj po pripadnej kupe KLOP KLOP KLOP :!: nastastie poznam majitela :P . kupa jazdenky je vzdy risk, s tym sa neda nic poriadne robit, treba len davat bacha :x
o spotrebe nehovorim to je ina vec. Ale originalne pripadne kvalitne diely fakt nie su lacne. Aspon mne by prisla skoda davat tolko prachov do cca 15rocneho auta. Daju sa zohnat lacne smejdy alebo diely z vrakacov, ale to je taka kvalita....
a velka vacsina starsich sportiakov mala uz min 3 majitelov a casto boli dost trapene, v CH si vacsina ludi co si mohli dovolit Calibru o par rokov kupila nieco nove, nanajdes tam vela podobnych aut po prvom majitelovi
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Calibra je vskutku krasne auto, problem je v tom, ze bud je to banan a tym padom stvorstope vozidlo (po buracke), alebo je to zospodu cele vyhnite a nemas to ani ako dat na zdvihak ...
Povodne som toto auto chcel kupit, ale ked som si uvedomil potrebne investicie, tak som od toho upustil. Teraz to uz vidim inak, trocha lutujem, lenze aj ked som kontroloval motor, tak bol akurat vyrobca, ktoremu praskali hlavy (tusim KS praskali).
Corrado ma nikdy neoslovilo ...
Ad. 1.8T - treba brat do uvahy, ze je to koncepcne stary motor, male turbo (hovorim o verzii v Polo GTi), ktore zvlada mensi rozsah otacok, ako by si motor zasluzil. Aj napriek tomu sa pysi slusnou spotrebou a peknou dynamikou. VW proste nechce davat novinky do nizsej triedy svojich automobilov a takto to bolo aj s Fabiou RS, ktora sa nikdy nedockala 1.8T. Bohuvdaka, brekekeke.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Calibra je vskutku krasne auto, problem je v tom, ze bud je to banan a tym padom stvorstope vozidlo (po buracke), alebo je to zospodu cele vyhnite a nemas to ani ako dat na zdvihak ...
Povodne som toto auto chcel kupit, ale ked som si uvedomil potrebne investicie, tak som od toho upustil. Teraz to uz vidim inak, trocha lutujem, lenze aj ked som kontroloval motor, tak bol akurat vyrobca, ktoremu praskali hlavy (tusim KS praskali).
Corrado ma nikdy neoslovilo ...
Ad. 1.8T - treba brat do uvahy, ze je to koncepcne stary motor, male turbo (hovorim o verzii v Polo GTi), ktore zvlada mensi rozsah otacok, ako by si motor zasluzil. Aj napriek tomu sa pysi slusnou spotrebou a peknou dynamikou. VW proste nechce davat novinky do nizsej triedy svojich automobilov a takto to bolo aj s Fabiou RS, ktora sa nikdy nedockala 1.8T. Bohuvdaka, brekekeke.
a vdaka tomu, ze sa ta fabia nedockala 1.8T, ale 1,9 TDi, tak si vo VW poriadne vypalili vlastny rybnik :lol:
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

Pod barakom mi stoji jedna Calibra Turbo 4x4. Na pohlad je to krasne vozitko, ale ked som ju pocul nastartovanu a v prevadzke, no daco strasne. Turbo jednou nohou v hrobe aj s motorom. Nekdo jej musel pekne davat.
Co sa tyka starych aut a hlavne europskych, urcite by som nekupoval rocniky starsie ako 10-12 rokov. Ale na japonca by som sa nahovorit nechal, ale sportovy model asi ne. Ale nejaku klasicku 1,4, 1,6 benzin v pohodke ano. S relativne malymi nakladmi ti moze taka Toyotka, Honda alebo Mazda este posluzit. Pripadne Ford, bo ten ma asi najlacnejsie ND.
A k VW sa uz vyjadrovat ani nebudem.
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

rsc napísal:A k VW sa uz vyjadrovat ani nebudem.
Hmm zase nemozem povedat ze by stare VW boli na tom tak zle, su spolahlivejsie ako Fordy, opely a ine mainstreamove europske auta rovnakeho data vyroby :)
gandus
Light Star
Light Star

este k tej 1.8T.....je to dobry motor, ale na Polo je az prilis velky, ma velku spotrebu, akokolvek sa k tomu postavis, samozrejme myslim v porovnani s 1.4TFSI, viem ze to vyzera ako keby som ten motor vychvaloval, zas taky genialny nie je, ale ked uz nieco, tak do Pola sa hodi.....

btw, co myslite, aku hodnotu bude mat ojazdene auto s motorom TFSI kde je aj kompressor aj turbo, myslim, ze to bude so stratou hodnoty dost zle, v zmysle, maleho navrati financii po opetovnom predaji noveho auta

btw2- ako presne su rozdelene kategorie poistenia na Slovensku??
mam na mysli objemy motorov, samozrejme
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

gandus napísal:btw, co myslite, aku hodnotu bude mat ojazdene auto s motorom TFSI kde je aj kompressor aj turbo, myslim, ze to bude so stratou hodnoty dost zle, v zmysle, maleho navrati financii po opetovnom predaji noveho auta

btw2- ako presne su rozdelene kategorie poistenia na Slovensku??
mam na mysli objemy motorov, samozrejme
1 - no kedze novy golf stoji 900 000 pochybujem ze vela ludi bude ochotnych dat za trojrocneho golfa 1.4 450-500 000 aj ked tam ten vykon je tak predsa.. to radsej kupia 2.0 FSI alebo 2.0 TDI :)

2-to moze mat uz kazda poistovna inak myslim, je teraz aj podla vykonu
gandus
Light Star
Light Star

quasimoto napísal:1 - no kedze novy golf stoji 900 000 pochybujem ze vela ludi bude ochotnych dat za trojrocneho golfa 1.4 450-500 000 aj ked tam ten vykon je tak predsa.. to radsej kupia 2.0 FSI alebo 2.0 TDI :)
no presne na to som narazal...tie motory nebudu, zvlast vo vyssom veku mat doveru, aspon moj osobny nazor
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

gandus napísal:no presne na to som narazal...tie motory nebudu, zvlast vo vyssom veku mat doveru, aspon moj osobny nazor
Problem je taky, ze uz teraz nemaju doveru a co som pocul od typka, co na tom jazdil, tak to netaha vo vyssich rychlostiach a takmer nezrychluje, ani sa necudujem, objem neoklames :D Dobry motor na pochvalenie sa, ale inak ziadny prevrat, v klude by som si doplatil tych 60l do GTi, pripadne by som dal este menej za ST, nie je o com. Neverim, ze sa im to auto bude predavat, ak nieco nespravia s cenovkou ...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Problem je taky, ze uz teraz nemaju doveru a co som pocul od typka, co na tom jazdil, tak to netaha vo vyssich rychlostiach a takmer nezrychluje, ani sa necudujem, objem neoklames :D Dobry motor na pochvalenie sa, ale inak ziadny prevrat, v klude by som si doplatil tych 60l do GTi, pripadne by som dal este menej za ST, nie je o com. Neverim, ze sa im to auto bude predavat, ak nieco nespravia s cenovkou ...
co som cital, tak nad 200 to uz takmer nezrychluje cize moze byt. sice to nebol este zabehany motor ale ajtak. No podobne som cital aj o octavke II RS
dan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dan »

vairon :twisted:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

dan napísal:vairon :twisted:
to je daka dalsia generacia logana ? :D

quasimoto nebude to az take zle, hlavne u tej octy s 2.0 tfsi, ved golf s tym problemy nema ...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:to je daka dalsia generacia logana ? :D

quasimoto nebude to az take zle, hlavne u tej octy s 2.0 tfsi, ved golf s tym problemy nema ...
ja hovorim len co som pocul a pocul som to od cloveka ktoremu verim, okrem ineho robi redaktora jednej web stranky, sam bol z toho prekvapeny aka je ORS nad 160 leniva
gandus
Light Star
Light Star

ja som tiez pocul ze ten Golf stoji za p*t, ze na maximalku od vyrobcu 203km/h potrebujes dlhy kopec, ze max tak 190 tachometrovych.....

ale sak oni na to pridu ze za cenu Golfa s motorom 1.4 dostanes Hondu Accord so slusnym motorom, prip uz aj audi a3
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

Podla mna pri tej 1,4 Turbo&Compressor ani tak nejde o vykon. Skor ide o pomer vykon-spotreba (a poistka samozrejme). Lebo ponuka 175k, ktore ak chces, mozes vyuzit naplno (vravim o beznom spotrebitelovi, ktoremu sa bude zdat uzasny) a ak nechces, budes mat fajn spotrebu. To je ich najvatsi tromf aj ked pri tej cene nevim nevim. Ten, kto chce jazdit sportovo, si urcite take daco nekupi a pozre sa (ako ujo mishenko povedali) po ST, GTI, CTR, ITR atd. A s tou spolahlivostou sa uvidi za par rokov.
Napísať odpoveď