geforce fx 5200

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

geforce fx 5200

Príspevok od používateľa Emkej »

ako si mam tuto graficku nastavit aby isla naplno alebo ake ovladace si mam stiahnut a skade?
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
ale nedavaj tam najnovsie lebo to bude blbnut

daj si tam originalne alebo nejake ine ale starsie...
BTW neviem ako ju chces vytunovat ale zazraky od tej grafy necakaj je to dost smejd

No tak toto by som netvrdil, lebo najnovšie ovládače na tieto karty sú aj tak prd platné!
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Niektore 5200vky isli pretaktovat hodne dobre! Ale ak je to 64bit, tak to ani netaktuj, je to zbytocne... Ak je 128bit tak to hod na max. co to da... Ale vykon stale nikde :P :wink:
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

a dufam že nemáš Inno 3D fX 5200 lebo to ani nepretaktuješ o 10 Mhz a už to zhorí tomu ver..tá grafika s atk prehreje že sa odpáli taktuj iba ak je to 128-bit ale ja tak ti to nedá nič do výkonu ja mám 64 bit a nepomáha nič..asi sa na to vykašle lebo odšupujem ešte druhú kartu
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dobre diky za vase nazory asi to necham tak
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

toto je najlepšie a najednoduchšie pre začínajúcich OC. z tejto adresy stiahni súbor coolbits:
http://www.mvktech.net/component/option ... er/cat,98/
rozbaľ a povoľ zápis do registrov.
vo vlastnostiach graf. karty sa ti zobrazia nové možnosti.
klikneš na ponuku "nastavenia časovacej frekvencie" - ručné pretaktovanie - odsúhlasíš, že to je na tebe :wink: a klikneš na "zistiť optimálne frekvencie"

nárast výkonu môžeš zistiť niektorým zo starších 3dmarkov, napr 2001, 03., ale asi nebude príliš veľký :)

asi takto to vyzerá:
Prílohy
nvidia.jpg
nvidia.jpg (78.72 KiB) 1431 zobrazení
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dobre dik skusim
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

karty fx serie sa neoplati taktovat... vysledok je maximalne + 5 ak boh da a pri vyssich seriach - 5900 tak 10 percent k vykonu, co sa vzhladom k zvysenej opotrebenosti a teplote ani neoplati...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:karty fx serie sa neoplati taktovat... vysledok je maximalne + 5 ak boh da a pri vyssich seriach - 5900 tak 10 percent k vykonu, co sa vzhladom k zvysenej opotrebenosti a teplote ani neoplati...
geforce FX5700: default - 2800 bodov v 3dmark 03, /3.60/ on WHQL drivers ver. 81.95

geforce FX5700: overclocked 510/650 bez artefaktov - 3600 bodov v 3dmark 03, /3.60/ on Z-tweaked 82.12

vypočítaš to ty, alebo mám ja? +28,5%
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nauc sa citat, chalan si chce nastavit graficku nie preflashovat bios, s rivatunerom take nieco nedosiahne... a zasa ma nutis smiat sa ale nevadi a ak sa nemylim tak ma 5200 - nekavalitne pamete o tom sa mu moze len snivat ze dosiahne taky narast, ani nahodou
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

lenze ty si hovoril obecne o celej rade FX ;-)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ano obecne cela rada fx je slaba na taktovanie... krija je ale vynimka
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:Nauc sa citat, chalan si chce nastavit graficku nie preflashovat bios, s rivatunerom take nieco nedosiahne... a zasa ma nutis smiat sa ale nevadi a ak sa nemylim tak ma 5200 - nekavalitne pamete o tom sa mu moze len snivat ze dosiahne taky narast, ani nahodou
ty sa nemôžeš smiať nikomu. ani si nepamätáš čo píšeš, a čím prispievaš do diskusie.

Kód: Vybrať všetko

karty fx serie sa neoplati taktovat... vysledok je maximalne + 5 ak boh da a pri vyssich seriach - 5900 tak 10 percent k vykonu
5700 je čo? fx séria, alebo koňov k*k*t ?

jemu som poradil, čo je pre neho najlepšie: "ako si mam tuto graficku nastavit aby isla naplno" a o ovládačoch sa vyjadrili tí predomnou, o flashovaní GK som mu nespomenul ani slovo a kde spomínam riva tuner :?: :!:
Janky
Star
Star

Príspevok od používateľa Janky »

mystique napísal:ano obecne cela rada fx je slaba na taktovanie... krija je ale vynimka
LOL mal si,alebo mas fx5900Xt??Pri zmene chladenia som ju dostal takmer na uroven 5950.Chladic s heatpipe...Mozem ti hodit screena ak xces... :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Janky napísal:LOL mal si,alebo mas fx5900Xt??Pri zmene chladenia som ju dostal takmer na uroven 5950.Chladic s heatpipe...Mozem ti hodit screena ak xces... :)
ja ešte dodám, že na tieto karty / fx5900xt / sa dal flashnúť bios z fx5950ultra. tým sa zdvihli napätia na jadre a taktovať si mohol stabilne až do neba. v tej dobe z mainstreamovej karty sa stala high end a lacno /myslím tým prestup o triedu vyššie/.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:ty sa nemôžeš smiať nikomu. ani si nepamätáš čo píšeš, a čím prispievaš do diskusie.

Kód: Vybrať všetko

karty fx serie sa neoplati taktovat... vysledok je maximalne + 5 ak boh da a pri vyssich seriach - 5900 tak 10 percent k vykonu
5700 je čo? fx séria, alebo koňov k*k*t ?

jemu som poradil, čo je pre neho najlepšie: "ako si mam tuto graficku nastavit aby isla naplno" a o ovládačoch sa vyjadrili tí predomnou, o flashovaní GK som mu nespomenul ani slovo a kde spomínam riva tuner :?: :!:
konkretne pri tebe sa zastavim... pokial viem tak na tej fx 5700 mas ty upraveny bios - nemylim sa ze... a argumentoval si tym ze si dosiahol 25 percenty narast, preto som to hovoril

no a este mi chlapci povedze ze aky je to rozdiel 5900xt a 5950??? strasne velky ze, az priepastny...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:konkretne pri tebe sa zastavim... pokial viem tak na tej fx 5700 mas ty upraveny bios - nemylim sa ze... a argumentoval si tym ze si dosiahol 25 percenty narast, preto som to hovoril

no a este mi chlapci povedze ze aky je to rozdiel 5900xt a 5950??? strasne velky ze, az priepastny...
áno upravený, a za tú 5950 ešte daj toto slovo: ULTRA a tým dosiahneš nárast výkonu o viac ako spomínaných 10% /konkrétne je to znova viac ako 20% v každom rozlíšení/.
Prílohy
162385.gif
(8.79 KiB) 683 stiahnutí
162384.gif
(8.77 KiB) 683 stiahnutí
162383.gif
(8.87 KiB) 684 stiahnutí
5900xt.jpg
5900xt.jpg (14.16 KiB) 1602 zobrazení
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

dekarbon napísal:a dufam že nemáš Inno 3D fX 5200 lebo to ani nepretaktuješ o 10 Mhz a už to zhorí tomu ver..tá grafika s atk prehreje že sa odpáli taktuj iba ak je to 128-bit ale ja tak ti to nedá nič do výkonu ja mám 64 bit a nepomáha nič..asi sa na to vykašle lebo odšupujem ešte druhú kartu
ja som na nej bezal pol roka bez chladica a nic sa nespalilo
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

Kolko sa vam podarilo z tejto 5200vky vyzmykat???
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

ten program CoolBits funguje len na GeForce ? potreboval by som totiz daco jednoduche na vytaktovanie ATI Radeon 9200 128 MB....oplati sa taktovat ci ani nie ?
Napísať odpoveď