ANTIFICO

Diskusie na politické témy...
canopus
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

sundevil napísal:prestam s tymi zlatymi vajcami su to keci
tak tvoja odpoved bola uplne bezducha,ty vies tiez
toho taky velky bacov,tam robim tak troska okolo toho asi viem moj zlaty,kolko mas rokov,asi dost malo aby si to pochopil
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

canopus napísal:tak tvoja odpoved bola uplne bezducha,ty vies tiez
toho taky velky bacov,tam robim tak troska okolo toho asi viem moj zlaty,kolko mas rokov,asi dost malo aby si to pochopil
ty sa do toho tak vyznas, tak preco sa vyjadrujes ako prvak na zakladke co opakuje po pani ucitelke, mal by si si nastudovat ekonomiku sieti, najma jej specifika, najma spravanie sa monopolov, duopolov a pochopis preco existuje nieco ako regulacia a nasledne vstupovanie novych hracov na trh a to sa tu u nasrobi, ale niekto to xce zastavit a hadaj kto
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

nie som sice expert, ale dovolim si tvrdit ze porovnavat slovenske elektrarne a CEZ je prejav malomyselnosti. (bez urazky)
hubertus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa hubertus »

canopus napísal:

MY SME SI PREDALI ZLATE VAJICKO :arrow: KTO HO PREDAL :arrow: VLADA :arrow: SDKU,KDH,ANO,SMK :arrow: TAKTO VEDIA SPRAVOVAT AJ OSTATNE REZORTY

TAKZE TOTO JE VASA VIZIA VASICH BUDUCICH STRAN CO BUDETE VOLIT
a aka je tvoja vizia>>koho budes volit ty??smer??
smer su uplne najvacsi smejdi...si pozri tu kandidatku...ich tienovy min financii pan sulaj>>jeho max divne vypocty,ktore hovoria aky je len magor..(co sa tyka znizenia dph na urcite zakladne produkty,alebo jeho jenu*y napad zdanovania uspesnych firiem(+zdanovania dividend) alebo zvysenie dane na 25% pre uspesnych ludi,ktory zarabaju viac...
no kto za to moze ze nejaky sedlak v ktovieakej prdeli sa zvysoka vykasle na vzedalanie,svoju karieru a potom sa cuduje ze nema plat ako inteligentny vysokoskolsky vzdelany clovek ktory si nieco aj odmakal??..>>kvoli tomuto ma mat nizsu dan???

pamatate si na tu akciu co robil smer s kosikmi??nakupil zakladne potraviny u nas a v okolitych krajinach a zadrel ze u nas je to samozrej nejdrahsie a najhorsie.
alebo pan glvac a jeho znamosti so svobodom za ktore sa vobec nehanbi...a este podal smer trestne oznamenie na lipsica za ohovaranie ci co..no jaka je to hovadina,ked to ten glvac povedal??(uz neviem kedy presne a v akych novinach)ved to uplne trapne... :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

canopus napisat vzdelanemu konciacemu vysokoskalakovi sundevilovi, ze nema dost rokov na to aby to pochopil, to je veru vtip mesiaca. Napisem to asi ako mne pisu ostatni: "mas asi jediny patent na rozum, ze?"
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:canopus napisat vzdelanemu konciacemu vysokoskalakovi sundevilovi, ze nema dost rokov na to aby to pochopil, to je veru vtip mesiaca. Napisem to asi ako mne pisu ostatni: "mas asi jediny patent na rozum, ze?"
zato ze je konciaci vysokoskolak vie o zivote este malinko,pride do praxe a realita je ina
sundevil: co studujes?
Slovenske Elektrarne boli ziskove a to je svata pravda,tak preco sme ich predali
skoda tej unie,ze sme tam isli pod tou podmienkou odstavenia V1,dufam,ze aspon viete preco
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Slovenske elektrarne ani nie iba Jaslovske bohunice
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Linkman napísal:Slovenske elektrarne ani nie iba Jaslovske bohunice
tak tejto vete nechapem,ako vsetkemu co tu pises,tato veta nema hlavu ani patu,to bolo k comu pisane?
sundevil
VIP
VIP

canopus napísal:tak tejto vete nechapem,ako vsetkemu co tu pises,tato veta nema hlavu ani patu,to bolo k comu pisane?
to bolo k tomu tvojmu tvrdeniu ze sl. elektrarne boli ziskove, linkman konstatuje ze ziskove boli iba bohunice, ale ze celkovo elektrarne az take ziskove neboli
canopus napísal:zato ze je konciaci vysokoskolak vie o zivote este malinko,pride do praxe a realita je ina
sundevil: co studujes?
Slovenske Elektrarne boli ziskove a to je svata pravda,tak preco sme ich predali
skoda tej unie,ze sme tam isli pod tou podmienkou odstavenia V1,dufam,ze aspon viete preco
keby bola realita ina tak by sme VS vzdelanych ludi nepotrebovali a stacilo by nam 9 tried zakladky
Zilinska uni, fakulta pedas, dostudoval som ekonomiku posty a telekomunikacii a momentalne studujem postove sluzby ked ta to tak velmi zaujima
velmi sa v ekonomike nevyznas, ze? vies co je ponuka a dopyt? vies kam idu peniaze ktore zarobi statny podnik, a odkial sa beru peniaze ked je statny podnik v strate? dnes je podnik ziskovy, ale ejha musim toto a toto dobudovat, toto odstavit a naraz je zo zisku strata, takze kedze viem co sa bude diat tak podnik predam, kym je ziskovy, z toho vplyva ze zarobim vela vela penazi jednorazovo, tym mi odpadaju takmer vsetky povinnosti a prechadzaju na niekoho ineho, okrem toho mi podnik bude kazdorocne prinasat zisk z dividend, lebo je jasne ze ten kto ho kupi sa o neho bude nalezite starat
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

zikove boli iba bohunice :!: :lol: ,tak takto som sa este nezasmial,a mochovce akoze co vyrabau menej eletriny,VOJANY,GABCIKOVO,NOVAKY,tieto vsetky boli stratove? :lol:
hlavne bohunice s tym havarovanym reaktorom,ze?
ako sme potom mohli platit uver europskej banke,ked sme boli stratovy,vies co su rezervy?z coho potom funguje teraz vystavba v mochovciach,aspon dufam, ze vies ze tam je vystavba :wink:
to co pises o dopyte a ponuke,vies asi len teoriu,tu mozes vypravat v skole,realita je ina
SE neboli nikdy v strate,a to si dobre zapamataj,za tu cenu co sa predali elektrarne,totalne pod cenu
a ti taliankovia nemali nieco na Ruska?mozno aj preto podpisal rychlo zmluvu,ja som bol a budem jednoznacne za dostavbu 3,4 bloku a z aneyradenie V1,aj ked to uz ( :cry: ) maju taliani na cele s MARCOM ARCELLIM
sundevil
VIP
VIP

pocuj ty expert, vies ako sa tvori cena?
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:pocuj ty expert, vies ako sa tvori cena?
necham si vysvetlit teoriu,zacni :D ,a potom aj z praxe privatizacie SE a jej transformacie hod sem nieco,oki?

kolko mame statnych podnikov?vie mi to niekto povedat?
je nejaky stat ktory si predal svoje statne podniky,ak nam nieco ostalo
ked bude vsetok vyrobny celok v rukach investora,budeme sa mat lepsie?
investor pride,dame mu danove ulavy (kolko ich ma Peugeot,KIA),po 10rokoch odite a ostanu tu velke haly.....
dost bolo nema to vyznam :wink: ,uvidime po volbach ze co bude,nechajme sa pekne prekvapit :lol:
sundevil:sorry ak som ta urazil,ale su to nervy,ked vidim tu ubohost,a hlavne tych co su prepusteni v mochovciach,kazdy jeden,je to velmi smutne :? ,ked investor co ma potom plnu moc,zacne znizovat stavy
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

canopus napísal:tu ubohost,a hlavne tych co su prepusteni v mochovciach,kazdy jeden,je to velmi smutne :? ,ked investor co ma potom plnu moc,zacne znizovat stavy
ale ved to je predsa uplne normalne. ked ich prepustil tak ich asi nepotrebuje a moze fungovat bez nich. snazi sa restrukturalizovat tak aby bol co najviac ziskovy. to robi kazdy sukromnik predsa
sundevil
VIP
VIP

vies aka je teoria? strasne jednoducha, cena je dohoda medzi predavajucim a kupujucim, takze ci bolo nieco predane pod cenu nemozes tvrdit, okrem toho mozes vycislit iba uctovnu hodnotu podniku, avsak ta nema s trhovou hodnotou a cenou vela spolocneho, okrem toho metod na vypocet trhovej hodnoty je dost vela ale nexce sa mi to vsetko vypisovat

preco by mal kazdy odist? jasne ze odidu, to je prirodzene, ale mame invedsticie ktore su tu uz X rokov, napr. taky VW, a take platy a vyhody ake maju zamestnanci VW by xcel mat asi kazdy

dalsia vec, poznam podnik, ktory je zazobany ako neviem co, prosperuje - dlhodobo, neustale investuje a expanduje a aj tak ma potrebu znizovat pocet zamestnancov, a setrit ako sa len da, avsak na nespravnych miestach, ale kedze je to podnik co je vlastne vo vlastnictve statu, aj ked nie priamo, nejdem pisat kto ho vlastni, lebo by ste sa tu asi zhrozili, tak je ten podnik vedeny imho do zahuby, taka je slovenska realita, kazdy xce iba co najrychlejsie nahrabat peniaze pre seba
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:vies aka je teoria? strasne jednoducha, cena je dohoda medzi predavajucim a kupujucim, takze ci bolo nieco predane pod cenu nemozes tvrdit, okrem toho mozes vycislit iba uctovnu hodnotu podniku, avsak ta nema s trhovou hodnotou a cenou vela spolocneho, okrem toho metod na vypocet trhovej hodnoty je dost vela ale nexce sa mi to vsetko vypisovat

preco by mal kazdy odist? jasne ze odidu, to je prirodzene, ale mame invedsticie ktore su tu uz X rokov, napr. taky VW, a take platy a vyhody ake maju zamestnanci VW by xcel mat asi kazdy

dalsia vec, poznam podnik, ktory je zazobany ako neviem co, prosperuje - dlhodobo, neustale investuje a expanduje a aj tak ma potrebu znizovat pocet zamestnancov, a setrit ako sa len da, avsak na nespravnych miestach, ale kedze je to podnik co je vlastne vo vlastnictve statu, aj ked nie priamo, nejdem pisat kto ho vlastni, lebo by ste sa tu asi zhrozili, tak je ten podnik vedeny imho do zahuby, taka je slovenska realita, kazdy xce iba co najrychlejsie nahrabat peniaze pre seba
platy a vyhody vo VW?robia mi tam kamosi,a jedine co vravia,ze su otroci,tak to je kruta realita,chcel by som vidiet ich kolektivnu znluvu,ak ten podnik vobec nejaku ma
co je to za podnik sundevil,to by som chcel vediet,ked je to statny podnik :!:
vies co vyhlasili taliani?ze sme predavali elektrinu 2 lacnejsiu,takze som zvedavy ako to bude teraz s nami,opytajte sa rodicov doma, ci ste nemali nedoplatky na elektrine a vode,urcite z vas nikto neplati tieto veci,ale len tak nahmatkovo sa opytajte,lebo co sa deje v tomto state je unikat,chalani zacnete robit a realita bude ina ked si budete musiet vsetko platit vy sami,ked sa osamostatnite,padne vam hned sanka dole
sundevil
VIP
VIP

VW nadstandartne platy o tom nie je pochyb
okrem toho maju prispevok na dovolenku, prispevok na auto a pod, stabilne zamestnanie, oba zavody na slovesnku patria medzi tie ziskove z celeho koncernu
to ze kamarati su nespokojny, poznam ludi co ledva skoncili SS potom zacali makat v nejakej firme, samozrejme ze manualne, plat 15-16 cisteho sa im zdal maly, tak sup sup do ciech, moknut na stavbach za 50litrov mesacne, ubytko v kadejakych xlievoch a pod,povedzmi je toto zivot?
a povedz mi kolko maju rokov kamarati a kolko priblizne zarabaju? potom ti poviem kolko rokov pracuju moji rodicia a priblizne kolko oni zarobia a budes ticho
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:ale ved to je predsa uplne normalne. ked ich prepustil tak ich asi nepotrebuje a moze fungovat bez nich. snazi sa restrukturalizovat tak aby bol co najviac ziskovy. to robi kazdy sukromnik predsa
restruktualizacia prebehla uz pre nou,tak nechapem preco este stale prepustaju,ale chcel by som vidiet tu zmluvu co sa podpisovala s nimi,ohladne zamestnancov
ozaj mozu byt k nahliadnutiu zmluvy?
majo01
Amateur
Amateur

RE:

Príspevok od používateľa majo01 »

Canopus má pravdu.
sundevil
VIP
VIP

Re: RE:

majo01 napísal:Canopus má pravdu.
v com konkretne :?:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Linkman napísal:nehovorim ze stat je zlym vlastnikom, kuprikladu mozme uviest ziskove jaslovske bohunice ale takto napr. likvidaciu by investor zobral na seba cim by stat usetril nemale peniaze na ine ciele, by sa konecne zhodla cena za 1 GWH elektrickeho prudu bo je stale tato cena iba umelo vytvarana, dalej by investor musel dobudovat elektraren Gabcikovo - vodna elektraren. Dalej by doslo k odmonopolizovaniu elektrarni a umoznil by sa tu trh viacerych energetickych spolocnosti u ktorych by jednotlivci uzatvarali zmluvy a tak by si bezny clovek ci dokonca aj velkoodberatel mohol vybrat z viacero ponuk roznych spolocnosti tj konkurencieschopnost.
Umelo vytvorena cena? Budis, no kde mas istotu, ze tato cena po privatizacii nebude umelo vytvarana aj nadalej? Ked ma niekto profit z jadrovej elektrarne, je logicke, ze sa bude musiet spolupodielat aj na jej likvidacii (obaja dobre vieme, ze tu velkou mierou prispieva EU). Tiez konkurencia... Ako mozes tvrdit, ze bude vacsia konkurencia, ked Enel prevzal "monopol" SE (ku konkurencii sa este vyjadrim)? Pytal som sa vsak preto, ze napr. cesky CEZ, ci taliansky ENEL (kupil SE), alobo Electricite de France atd. su tiez podniky s vacsinovou ucastou statu, pricom su ukazkovym prikladom uspesnej spolocnosti- spolocnosti, ktora si dokonca moze dovolit expandovat na nadnarodnej urovni. Francuzi su pritom znami svojou projadrovou politikou v oblasti energetiky (ad. likvidacia). Pokial ide este o tu konkurenciu, nemylme si distribucne spolocnosti (Zapadoslov. elektrarne- Eon, Stredosl. elektrarne- EdF, Vychodoslov. elektrarne- RWE) s vyrobcom elektrickej energie (SE- Enel). Enel bude jednoducho nadalej dominantnym vyrobcom energie presne tak isto, ako doteraz SE, ak si svoju poziciu este viac neupevni. Konkurencia tu bola vytorena nie predajom SE ako sa domnievas a bohuzial aj mnoho inych ludi, ktori obhajovali predaj SE, ale prijatim zakona, ktory zrusil monopolne postavenie SE ako jedineho dodavatela el. energie na SVK- dovtedy sa mohla kupovat aj v zahranici vyrobena elektrina jedine(!) cez SE. Jednoducho, taktiez zdielam nazor, ze SE ako vyrobcu el. energie sme si pustit nemali, tak ako sme si nemali pustit napr. SPP atd. (bez ohladu na to, kto ich privatizoval). Pritom tu ani tak nejde o zlate vajcia, ako o strategicke podniky, ktore sa nie nadarmo volaju strategicke (vid. obdoby v uz spominanych EU krajinach).
Napísať odpoveď