F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3 napísal:a co maju preteky spolocne s kvalifikaciou a jeho spinavym pocinanim? :roll:
nie všetko čo som písal bolo o preteku:

Kód: Vybrať všetko

PS: v tej zákrute sa ide do 80 km/h max. a ty si si nevšimol ten dym spod pravej prednej pneumatiky...?
toto bolo v inkriminovaný moment v kvalifikácii.

to p4ra
aj keď hovoria o schumim, že je expert aj po technickej stránke, nie je konštruktérom vozidla. niektoré body z tvojho zoznamu tam jednoducho nepatria.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Krija: Takze podla teba zacal Schumacher po tom, ako si zlomil nohy jazdit ferovo? Mne to tak nepripada, neviem preco, mozno nie som sam, ale napriklad ked si vezmem tuto velku cenu Monaka, tak hmm..., mozes tu pisat o dyme z pod pneumatiky a podobne historky, keby sa chcel zachovat fer, tak auto odstavi do lavej casti a neprekazal by tak ziadnemu jazdcovi, navyse komisia, ktora rozhodovala mala k dispozicii vsetky potrebne zaznamy a vysledkom rozhodnutia bolo posledne miesto, takze moj nazor je na to taky, ze urcite rozhodli spravne.

Je rozdiel dodavat zle pneumatiky a pneumatiky, ktore ohrozuju zivot jazdcov.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko od spomínaného mája 2002 /teamová réžia/ presne 4 roky sa ničoho nedopustil. na druhej strane je pravda,že to veľmi nepotreboval.

on ho "zaparkoval" na ľavej strane :wink: z pohľadu jazdca

niki lauda povedal, že robil pár zbytočných pohybov volantom, ale niektorí to videli ako 50:50, že to spravil úmyselne.

s tými pneumatikami máš samozrejme pravdu, ale navrhovali im v každom 10 - 15 kole výmenu pneu. s týmto by tú GP USA nevyhrali, ale mohli sa pobiť o 3. miesto /michelin teams/ a divák by neprišiel skrátka.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija, prestan obhajovat neobhajitelne. To co je vidiet na videu je jasne- absolutne nestandardne pocinanie jazdca, usieraju sa na tom dokonca aj inkriminovani komentatori SPEEDu + ako uz bolo spomenute, komisia ktora mala k dispozicii veskere informacie ci uz z roznych zaznamov, telemetrie a pod. rozhodla ako rozhodla. Naviac, v zakrute Rascasse je unikova zona, nie, Schumacher ju musel tym najnevhodnejsim sposobom zablokovat. To co spravil bolo jednoducho obycajne chrapunstvo a ja ho nemozem nespajat s jeho snahou aj za tuto cenu vyrovnat rekord legendarneho Ayrtona v pocte vitazstiev GP Monaka...
piton24
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

pton

Príspevok od používateľa piton24 »

sumi uz nije to co byval uz sa mu asi nechce :lol: :lol: :lol:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: pton

Príspevok od používateľa p4ra »

piton24 napísal:sumi uz nije to co byval uz sa mu asi nechce :lol: :lol: :lol:
Ja by som skor povedal, ze uz sa konecne ukazalo, ze ked mladi a ambiciozni jazdci maju dobre monoposty, dokazu sa bezproblemov vyrovnat aj takym jazdom, ako je Schumacher.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Krija: Vlavej strane mal miesta a miesta, pozri si ete raz video a uvidis, ze keby dal auto uplne do lavej casti k mantinelu, tak by tam nikomu neprekazalo a Alonso by mohol v klude ziskat Pole position.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

2 Tomasito
nezastávam sa ho, ale snažím sa uvádzať fakty. bol som v Monaku, aj keď nie na F1, ale videl som prakticky celý okruh na vlastné oči.
uvediem tých pár faktov,,spomínaš telemetriu. tá má jednu veľkú chybu,
a tou je :arrow: nezaznamenáva správanie a stav monopostu počas šmyku, čo i len krátkodobého /tu, ale musím priznať, že ja som žiadny nepostrehol/. prečo tak vehementne brzdil, to sa už asi nedozvieme.

2 p4ra
ty to zakaždým trocha prikrášliš :wink: . jediný mladý, kto mu v tejto sezóne dáva na frak je Alonso. kimi je klassa, ale oproti Alonsovi má jednu veľkú chybu-nešetrí monopost, vždy ide na doraz. no a jenson b. je kapitola sama o sebe. možno je lepší pilot ako kimi, ale ak bude sedieť v tej rakovine menom BAR, nikdy titul nezíska.

2 hojko
no, zo screenov vyplýva, že ako som uviedol, z pohľadu jazdca je vľavo, dosť vľavo. kam by si chcel, aby ešte išiel?

2 all
chlapi, všimnite si 1. screen, nestojí v ideálnej stope, domyslite to.
2. screen je moment, ako nasrato dáva ruky z volantu /túto scénu mohol zahrať/. v tomto momente mu zdochol motor. následne sa na tlačovke vyjadril, že okamžite by opustil inkriminované miesto, ak by mu bežal motor.

PS: viem, že my to tu nerozriešime. ako som predtým uviedol aj ja mám pocit tých 50:50, že to mohol spraviť úmyselne, ale...
v ten istý deň Fishichela blokoval Coultharda, a aký dostal trest?
odobrali mu 3 najlepšie kolá v kvalifikácii. tiež to spravil úmyselne.
pre Schumiho to bol neprimeraný trest. vo svete F1 platilo vždy jedno pravidlo: nemajú rovnaký meter pre každého. či to je v prospech, alebo v neprospech Schumiho, ktorého koľvek jazdca, alebo teamu.

a aj vy sa pozeráte na Schumachera takpovediac cez prsty.
Prílohy
ms2.gif
(79.26 KiB) 345 stiahnutí
ms1.gif
(75.92 KiB) 345 stiahnutí
Dem0n
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Dem0n »

Podla mna mohol prejst tou zakrutou... on proste isiel najprv dobre do zakruty, potom zrovnal riadenie a sups bol v pasci... mozno sa "opil" Red Bullom :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem, či ste to už videli, alebo či to sem už niekto nedal, ale je vidno, že aj Schumi je len človek :(
Prílohy
schumi_brzdi.zip
(1004.29 KiB) 51 stiahnutí
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

krija napísal:neviem, či ste to už videli, alebo či to sem už niekto nedal, ale je vidno, že aj Schumi je len človek :(
:lol: :lol: ako odletel lol :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Krija, myslel som lavu stranu trate a nie to kde ostal stat v zatacke. Aby si pochopil aj ty, tak ti prikladam screeny.
Prílohy
zebrak3.JPG
zebrak3.JPG (24.37 KiB) 1032 zobrazení
zebrak2.JPG
zebrak2.JPG (28 KiB) 1032 zobrazení
zebrak1.JPG
zebrak1.JPG (22.04 KiB) 1032 zobrazení
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko, to by si rovno mohol od neho chcieť, aby otočil monopost o 180° a išiel v protismere. to kam ty udávaš smer nemá logiku. pokiaľ si pilot nie je vedomý poruchy na monoposte, tak ani jeden zo všetkých čo jazdia v F1 nepôjde tvojim smerom. vždy sa snažia udržať monopost na trati, v smere závodu a pokiaľ možno v ideálnej stope. takúto haluz som od teba, úprimne neočakával. žeby ti dochádzal dych, alebo posielaš Schumiho do slepej uličky, aby ste sa tam stretli :?: :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ked si pozries to video, tak zistis, ze zacal mat problemy a auto vypovedalo uplne skuzbu niekde v zatacke, muselo mu byt jasne, ze nemoze dojst do ciela, takze mal dve alternativy a tou je odstavit ho uplne vlavo a neblokovat ostatnych jazdcov alebo ho odstavit v zatacke a znemoznit tak ostatnym dokoncit ostre kolo. Moznost, ktoru si vybral posudili aj tratovi komisari sa nevhodnu a nalezite ho za to odmenili.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no a tretia možnosť, nerozbiť káre čumák o bariéru je kde?
nico rosberg to nedokázal a v preteku to tam rovno našil.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Odbocujes od temy s Rosbergom, radsej najdi rozumne argumenty, ktore sa daju zozrat a nie pisat o Rosbergovi!!!
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

argumentov z mojej strany tu už odznelo dosť. to kde odstavil svoj monopost tiež nebolo v ideálnej stope. nikomu nezavadzal. opakujem nikomu. a to stým rosbergom nie je odbočenie od témy. je to len upozornenie na rôzne schopnosti a skúsenosti medzi dvoma spomínanými jazdcami. upozornil som vás /všetkých/ aj ohľadom neprimeraného trestu, vzhľadom k Fishichelovi. ak si ešte pamätáš výsledky tréningu, tak reálnu šancu predbehnúť MS mal len Alonso. nikto iný :!:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:no a tretia možnosť, nerozbiť káre čumák o bariéru je kde?
Vyuzit unikovu zonu, ktora tam prave pre tieto ucely je, znamena rozbit "kare cumak o barieru"? Uz nelej prosim ta... :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Vyuzit unikovu zonu, ktora tam prave pre tieto ucely je, znamena rozbit "kare cumak o barieru"? Uz nelej prosim ta... :roll:
tým piatim metrom tam ty hovoríš úniková zóna :?:
to znamená len jedno: ani nevieš čo to je :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

krija: Ano, tych 5 metrov by mu bohato stacilo na to, aby to tam odstavil, aby sa odtial mohol pozerat na Alonsa ako zajazdi a aby nech trat volnu pre ine vozidla!
Napísať odpoveď