ANTIFICO

Diskusie na politické témy...
TOMIAW
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TOMIAW »

hojko napísal:No dnes to Fico dobre natrel Dzurindovi v Site :)
skor by sompovedal ze to bolo opacne dzurinda nalozil ficovi
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

no to urcite.. :lol: cigan traposil s tym ze ma fico nejake auto a decko chodi do sukromnej skoly...

meciar sa mal postavit a dat obom k.o. :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna to bolo maximalne trapne, co skusal pouzit Miky na Fica, ze jeho syn chodi do sukromnej skoly a vyvaza sa na Volve. Vsak keby Fico argumentoval tym, ze Dzurinda a jeho vlada moze za to, ze statisice deti chodia do normalnych skol, pretoze ich rodicia su na pokraji chudoby a to kvoli tejto a minulej vlade, tak neviem ako by to Miky argumentoval. Tiez ked zacal s tym majetkovym prinznanim... je zaujimave, ze Dzurinda zo svojho platu celkovo nic nema, ale jeho kolegovia z vlady maju milionove majetky, auta...
Pauliess
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pauliess »

TOMIAW napísal:skor by sompovedal ze to bolo opacne dzurinda nalozil ficovi
Tiež som to chcel napísať. :)
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

hojko napísal:Podla mna to bolo maximalne trapne, co skusal pouzit Miky na Fica, ze jeho syn chodi do sukromnej skoly a vyvaza sa na Volve. Vsak keby Fico argumentoval tym, ze Dzurinda a jeho vlada moze za to, ze statisice deti chodia do normalnych skol, pretoze ich rodicia su na pokraji chudoby a to kvoli tejto a minulej vlade, tak neviem ako by to Miky argumentoval. Tiez ked zacal s tym majetkovym prinzanim... je zaujimave, ze Dzurinda zo svojho platu celkovo nic nema, ale jeho kolegovia z vlady maju milionove majetky, auta...
Zhrnul by som to asi takto: V dnesnej politike si kazdy ulieva aj pre seba, ale je dolezite, ktory urobi najviac aj pre stat. Duzri uz daco dokazal, kdezto Fico len drista a slubuje a sam dobre vie, ze takto vzniknute naklady nema sancu pokryt.

Btw Fico si velmi rad vymysla cisla. Myslim, ze to bolo asi pred par tyzdnami v Site (Fico - Dzuri), vtedy dokonca Fico spochybnil statisticky urad a odvolaval sa na vlastych "expertov"... :lol: :lol:
AppleBred
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AppleBred »

Ja si myslim, ze ta zalezitost so skolou bola trochu nepochopena. Pointa bola podla mna tu :
Fico dava dieta do sukromnej skoly, pretoze je kvalitnejsia, respektive preto, ze terajsie nase statne skoly nemaju dobru kvalitu.
Kedze sa predtym bavaili o reforme skolstva chcel tym dzurinda povedat, ze ak by do k transformacii skolstva (coho sucastou je aj spoplatnenie vysokych skol, stipendia a pozicky) tak by sa kvalita skol zvysila, a mohli by aj deti ostatnych ludi studovat na kvalitnejsich skolach a dostat lepsie vzdelanie ako teraz.
Takze mu nenadaval zato, ze dava svojmu dietatu lepsie vzdelanie ale za to, ze ho nechce dopriat ostatnym.
TOMIAW
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TOMIAW »

hojko napísal:Podla mna to bolo maximalne trapne, co skusal pouzit Miky na Fica, ze jeho syn chodi do sukromnej skoly a vyvaza sa na Volve. Vsak keby Fico argumentoval tym, ze Dzurinda a jeho vlada moze za to, ze statisice deti chodia do normalnych skol, pretoze ich rodicia su na pokraji chudoby a to kvoli tejto a minulej vlade, tak neviem ako by to Miky argumentoval. Tiez ked zacal s tym majetkovym prinzanim... je zaujimave, ze Dzurinda zo svojho platu celkovo nic nema, ale jeho kolegovia z vlady maju milionove majetky, auta...
mozno chodia do normalnych skol a su chudobny
BTW ale aspon mame peniaze v statnej pokladnici :wink:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

tomexx napísal:Nahodou nakoniec Miki uplne mimochodom nepriamo spomenul amnestie/Remiasa a Meciarovi hned zacali zilky na tvari vyskakovat. :) :roll:

Fico zase len dristal a vymyslal si cisla... onicom.
Sak preto som napisal, ze "az na zaver". BTW. Vladove amnestie boli reakciou na amnestie, ktore predtym svojmu synatorovi (M. Kovacovi ml.) a Kocnerovi udelil prezident Kovac v pripade stamilionoveho podvodu (kauza Technopol). Pritom poniektori, nie len BA pomerov aspon priemerne znali dobre vieme, kto je M. Kocner. Tato amnestia bola udelena na pripad, od ktoreho sa odvijali aj ine obvinenia... Zaujimave na celej tejto kauze bolo, ze po unose M. Kovaca ml. prisiel vtedajsi prezident Kovac st. s tym, ze o unose vedel- vedel o vsetkom, co sa pripravuje a napriek tomu na tento cas odisiel na Donovaly (udajne to bolo zadokumentovane aj v jednej z vtedajsich zapisnic). Je zaujimave, ze ked vtedajsi prezident vedel- ako sam tvrdi- o tom, co sa pripravuje proti jeho synovi, tuto vec nikomu neoznamil, ani nepoziadal o ochranu svojich rodinnych prislusnikov! Ponuka sa vsak dalsia otazka... Preco ani na naliehanie Meciara & Co. neboli dodnes odtajnene spisy suvisiace s oboma amnestovanymi kauzami? Zrejme tieto kauzy niekto potrebuje stale vyuzivat ako svoju predvolebnu agendu. Ja osobne mam celeho Vlada na haku, no zaujimave je uz to, ze popri Vladovych amnestiach sa s oblubou opominaju suvisiace amnestie Kovaca st. a ze Vlado je s oblubou- prave v predvolebnom obdobi- vykreslovany ako vrah etc., a to napriek spominanym naliehaniam, aby sa relevantne vysetrovacie spisy odtajnili, co bolo plne v kompetencii sucasnej, i predchadzajucej vlady. Hold,... ja by som sa musel velice prekonavat, aby som sa na Vladovom mieste vcera udrzal. Miki jednoducho vcera kopal okolo seba ako besny... skoda ze prave takymito a podobnymi invektivami, ktore mu imho medzi nerozhodnutymi volicmi na popularite prilis nepridali.
Tomasito
VIP
VIP

AppleBred napísal:Ja si myslim, ze ta zalezitost so skolou bola trochu nepochopena. Pointa bola podla mna tu :
Fico dava dieta do sukromnej skoly, pretoze je kvalitnejsia, respektive preto, ze terajsie nase statne skoly nemaju dobru kvalitu.
Kedze sa predtym bavaili o reforme skolstva chcel tym dzurinda povedat, ze ak by do k transformacii skolstva (coho sucastou je aj spoplatnenie vysokych skol, stipendia a pozicky) tak by sa kvalita skol zvysila, a mohli by aj deti ostatnych ludi studovat na kvalitnejsich skolach a dostat lepsie vzdelanie ako teraz.
Takze mu nenadaval zato, ze dava svojmu dietatu lepsie vzdelanie ale za to, ze ho nechce dopriat ostatnym.
...? Ved kazdy kto si chce dat dieta na sukromnu skolu a ma na to, moze tak urobit kedykolvek... sukromnych skol je tu predsa dost, dokonca su tu aj sukromne VS (vid. napr. Carnogurskeho VS prava). Ani ja preto nechapem, co mali tieto Mikiho osobne vypady spolocne s tym, ze Fico chce udajne branit ludom studovat, chce branit ludom studovat na kvalitnych skolach etc.

Ide totiz o obycajne zbavovanie sa zodpovednosti statu na ukor ludi, t.j. ak odhliadneme od stipendii, ktore by sa tykali len hrstky naozaj sikovnych ludi, studium by sa tykalo najma tych, ktori by si to mohli dovolit. Pritom sa obchadza podstata, o ktorej zatial nehovori ani Fico, ani Miki a pokial viem, tak ani ziaden iny politik (aspon som nepostrehol)... tou podstatou je, ze na Slovensku je VS pomaly "v kazdej dedine", stale sa udeluju licencie a akreditacie dalsim (vid. posledne zasadanie Vlady, kde sa schvalil vznik dalsich dvoch VS)... A ja sa pytam, naco? Je potom uplne logicke, ze VS stoja stat velke peniaze, kazdorocne produkuju obrovske mnozstva absolventov, ktori vo vseobecnosti tazko hladaju uplatnenenie a ti sikovnejsi potom odchadzaju von. Ja by som naopak VS skoly zlucoval, spriehladnil prijmacky, pricom by sa produkovalo menej a z usetrenych prostriedkov logicky kvalitnejsich studentov (ktorych by za danych okolnosti bolo tak ci onak stale viac nez dost). Pre tych, ktori by chceli studovat za peniaze by tu boli sukromne skoly. BTW. je vseob. zname, ze prave ti, co sa nedostali na statnu VS a maju dukaty, idu nasledne prave na sukromnu VS, kde su prijmacky trapna formalita (mam na mysli konkr. vyssie spominanu VS prava).
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tomasito napísal:Ani ja preto nechapem, co mali tieto Mikiho osobne vypady spolocne s tym, ze Fico chce udajne branit ludom studovat, chce branit ludom studovat na kvalitnych skolach etc.
Fico chce zabranit studovat denne studium za peniaze, teda je proti zavedeniu spoplatnovania denneho studia. Ale aj tak nechapem, co mal v umysle Dzurinda s tym, ze jeho syn chodi do sukromnej skoly. Podla mna Fico spravil dobre - ma to na peniaze, jeho synovi sa dostane viac pozornosti a snad aj lepsieho vzdelania. Keby vlada dokazala ustrazit skolstvo, nasla by peniaze na platy kvalifikovanychucitelov alebo aspon na potrebne dovzdelavanie, tak skolstvo je na uplne inej urovni a ludia by nemuseli davat deti do sukromnej skoly.

Na zakladnej skole som chodil dva roky na vyberovej anglickej triedy, ucila ma vyborna ucitela, ktoru pravidelne raz tyzdenne (vo stvrtok pri pivku) stretavam, ked som odisiel na inu skolu, ona sla tusim o dva roky potom ucit na sukromnu skolu alebo jasne povedala, ze deti, ktore ucila na tom prvom stupni boli jedinecne, mali talent a bolo v nich nieco skryte. Dokazala sa venovat aj par ziakom z vedlajsej triedy (ciganom), ktori v druhej triede nevedeli poriadni citat a pisat, kludne ostala po vyucovani aj do stvrtej v skole, pockala na rodicov a sedela tam este hodinu, aby si dobrali to co nevedeli. Keby boli vsetci ucitelia takyto, pripadne keby sa nasli peniaze na to, aby mohli takymto ucitelom zaplatit nadcasy, tak by bola urcite vyssia vzdelanost.
Tomasito
VIP
VIP

test, suhlasim... aj preto tvrdim, ze spoplatnenie skolstva je akurat zbavovanie sa zodpovednosti a opatrenia treba hladat v zefektivneni skolsta smerom do vnutra systemu. Radsej menej a kvalitnejsich VS, ako zbytocne vela menej kvalitnych, miestami naozaj nekvalitnych VS. Toto by samozrejme platilo popri trhu sukromnych VS a kazdy by si mohol vybrat podla toho na co ma.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

AppleBred napísal:Ja si myslim, ze ta zalezitost so skolou bola trochu nepochopena. Pointa bola podla mna tu :
omfg.. aby som to prelozil.. takze pointa bolo v tom: ze tym ze sa spoplatni skolstvo budu mat aj ostatni tj. chudobnejsi moznost studovat na kvalitnych skolach .... sak to je kktina ako vyprazany lad :lol:
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

Aryan Angel napísal:omfg.. aby som to prelozil.. takze pointa bolo v tom: ze tym ze sa spoplatni skolstvo budu mat aj ostatni tj. chudobnejsi moznost studovat na kvalitnych skolach .... sak to je kktina ako vyprazany lad :lol:
Aspon v niecom sa zhodneme :wink:
Kvalita skolstva sa nijako nezvysi. Mozno bude moct par chudobnych studentov s dobrymi vysledkami studovat...ale co ti, co nemaju na platenie skoly, ale ani ich vysledky nie su dostatocne, aby mohli poberat stipendium?...a takych je dost. Argumentacia ze sa maju lepsie ucit je kravina...pretoze ti bohati co si to zaplatia by sa ucili este horsie. Na skolach je bohuzial vela je*lych predmetov, ktore cloveka nezaujimaju a potrebuje sa cez ne len dostat. Ak by sa mala zlepsit kvalita skolstva, museli by najskor dostatocne narast platy ucitelom...videl som jednu studiu...pri ktorej vyratali ze aj keby sa vacsina vyzbieranych peniaze od studentov (podla tych platobnych noriem, ktore vtedy chceli schvalit) pouzili na zvysenie platov ucitelom...ich platy by narastili priemer o 300-800sk na mesiac...to by kvalita vyucby urcite "zrastla" :lol:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

prave dnes som mal stretnutie s veducou bratislavskeho klubu odm a sranda informacia, ze pocet clenov sa po kampani antifico zdvihol z cca. 20 na nieco okolo 50 8)
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

a ty si bol medzi nimi ze ? :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Linkman napísal:a ty si bol medzi nimi ze ? :D
hej :lol: ale nelutujem :wink:
hubertus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa hubertus »

no podla mna to jedna velka pravda... 8)
=»M4tO«=
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa =»M4tO«= »

perfektné nálepky, skoro na každom kroku ich vidim polepené. proste dobrá a skvelá práca. :lol:
SLIMO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SLIMO »

hubertus napísal:
no podla mna to jedna velka pravda... 8)
Tak to mas 100% pravdu :lol:
Up
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Up »

Ty vole, vsetko je v prdeli :new04:
Napísať odpoveď