Ktoru politicku stranu by ste volili? + Povolebna diskusia!

Diskusie na politické témy...

Ktorú politickú stranu by ste volili v nasledujúcich parlamentných voľbách?

ANO
17
3%
HZDS
26
5%
KDH
16
3%
KSS
17
3%
SDKU
140
27%
SF
11
2%
SMER
84
16%
SMK
13
2%
SNS
97
19%
inú - ziadnu
102
20%

Celkom hlasov: 523

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tak sa na to skusme pozriet inak. Pokial Fico nebude robit ziadnu "zlobu" tak naco sme ho volili? Preco sme volili niekoho, ktoreho nemame "otestovaneho" a nenechame dokoncit ludi, ktori su vo vlade to co zacali? A zacali to nielen podla nas ale aj podla zahranicia spravnym smerom. CR si nas bere za priklad reforiem. Argument, ze rozkradli stat neberiem, rozkradat budu vsetci rovnako. Otazka kto okrem kradnutia posunie krajinu spravnym smerom. Lukasenkov pritakavac Ficko? No nemyslim si.
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

t0m4s3 napísal:Tak sa na to skusme pozriet inak. Pokial Fico nebude robit ziadnu "zlobu" tak naco sme ho volili? Preco sme volili niekoho, ktoreho nemame "otestovaneho" a nenechame dokoncit ludi, ktori su vo vlade to co zacali? A zacali to nielen podla nas ale aj podla zahranicia spravnym smerom. CR si nas bere za priklad reforiem. Argument, ze rozkradli stat neberiem, rozkradat budu vsetci rovnako. Otazka kto okrem kradnutia posunie krajinu spravnym smerom. Lukasenkov pritakavac Ficko? No nemyslim si.
CR nas neberie ako priklad reforiem berie nas tak cska pravica- ODS... Ludia sa mali v cechach 100 krat lepsie aj za lavicovej vlady a ekonomicke ukazovatele a ukazovatele zivotnej urovne sli v cechach vzdy hore...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

maslo napísal:CR nas neberie ako priklad reforiem berie nas tak cska pravica- ODS... Ludia sa mali v cechach 100 krat lepsie aj za lavicovej vlady a ekonomicke ukazovatele a ukazovatele zivotnej urovne sli v cechach vzdy hore...
na ukor coho? Zeby statneho dlhu ktory dosiahol neprijatelne cisla? Ceska Republika ide na zotrvacnikovi efekt a ak tam niekto vyrazne nezasiahne dojde im dych a pojde to dolu vodou. Snad nieco "koalicia" nastartuje a bude tu lepsie ako na Slovensku, ktore som dnesnym dnom osobne pochoval.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

jackb napísal:nj...ale aspon to bol v prvaku pekny pohladn a dvor pana Kina...
Tak ma tam pekne.. :lol: Skoda, ze nie vdaka poctivej praci.. (toto nie je americky sen..)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Pamatam si este obdobie volieb v r. 1998, tiez v r. 2002... hysteria okolo meciarizmu tu bola ovela vacsia ako momentalne voci Ficovi a dnes je situacia aka... bez HZDS pravdepodobne nebude zostavena vlada. BTW. je naivne si mysliet, ze vlada vedena SDKU tu bude na veky vekov. Ked Smer zostavi vladu, aspon budu mat prilezitost ukazat co v nich je. Zaroven netreba zabudat, ze to bude moct byt len koalicna vlada, t.j. Smer nema sancu vladnut sam. Ak by Smer skoncil v opozicii, v buducich volbach by mohol zvitazit este suverennejsim vysledkom. Kazdopadne by bolo vhodnejsie si pockat a neprepadat zbytocnej hysterii. Volici boli ti, kto rozdal karty... pockajme si ako tieto karty v prebiehajucich rokovaniach zuzitkuju jednotlive strany.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Pamatam si este obdobie volieb v r. 1998, tiez v r. 2002... hysteria okolo meciarizmu tu bola ovela vacsia ako momentalne voci Ficovi a dnes je situacia aka... bez HZDS pravdepodobne nebude zostavena vlada. BTW. je naivne si mysliet, ze vlada vedena SDKU tu bude na veky vekov. Ked Smer zostavi vladu, aspon budu mat prilezitost ukazat, co v nich je. Zaroven netreba zabudat, ze to bude moct byt len koalicna vlada, t.j. Smer nema sancu vladnut sam. Ak by Smer skoncil v opozicii, v buducich volbach by mohol zvitazit este suverennejsim vysledkom. Kazdopadne by bolo vhodnejsie si pockat a neprepadat neodovodnenej hysterii. Volici rozdali karty, pockajme si ako tuto particku pokru zahraju jednotlive strany.
Podla mna ak Fico nezostavi vladu teraz tak o styri roky uz nebude mat sancu, pretoze sa prejavia pozitiva reforiem a pravica bude mat ovela silnejsie argumenty ako teraz..

Ak sa Ficovi podari vladu zostavit, tak jasne ze nesplni vsetko co nasluboval a luda sa naseru a o 4 roky zase bude musiet pravica opravovat co lavica pokazila a rozdala...

Tak to vidim ja..
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

butthead napísal:len oni ešte nemajú začaté reformi pokial viem.... opravte ma ak sa mýlim
v čechách by také radikálne reformy ako u nás nikdy neprešli. to by asi v čechách znova lietali ľudia z pražskej radnice /teraz podobných a iných inštitúcii/ ako za éry myslím Jana Žišku.
sme v tom istom roku ako oni /2006/ a vidíš ide to aj bez "slovenských reforiem".

Česi majú proste väčšie sociálne cítenie.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:v čechách by také radikálne reformy ako u nás nikdy neprešli. to by asi v čechách znova lietali ľudia z pražskej radnice /teraz podobných a iných inštitúcii/ ako za éry myslím Jana Žišku.
sme v tom istom roku ako oni /2006/ a vidíš ide to aj bez "slovenských reforiem".

Česi majú proste väčšie sociálne cítenie.
socialne citenie je pre mna ekvivalent pre "krmenie nemakacenkov"
Tomasito
VIP
VIP

tomexx napísal:Podla mna ak Fico nezostavi vladu teraz tak o styri roky uz nebude mat sancu, pretoze sa prejavia pozitiva reforiem a pravica bude mat ovela silnejsie argumenty ako teraz..

Ak sa Ficovi podari vladu zostavit, tak jasne ze nesplni vsetko co nasluboval a luda sa naseru a o 4 roky zase bude musiet pravica opravovat co lavica pokazila a rozdala...

Tak to vidim ja..
Nuz ja nie som Nostradamus, treba vychadzat z realnej situacie, t.j. z toho ako dopadli volby. O tom, kedy sa prejavia reformy mozme spekulovat do aleluja... faktom je, ze vlada ktora tu vladla doteraz otvorene hovori o nutnosti oprav niektorych reforiem, tak ako je faktom, ze v rovnakom zlozeni vladnut nebude, t.j. pojde o vladu este vacsich kompromisov, najma po ponauceni sa zo spravania SDKU, vydieracskej politiky SMK a nezodpovednej politiky KDH, ktore 1/2 roka pred volbami opustilo sucasnu koaliciu. Ja povazujem za iste riziko to, ze Smer ostane stranou, ktoru nebude mozne hodnotit na zaklade konkretnej prace a tak z toho, z coho tazila doteraz bude moct tazit aj v nasledujucom obdobi... co ju imho este viac posilni. Miki uz toho nasluboval tiez vela (vid. dvojnasobne platy), no na rozdiel od Fica mal svoje sluby moznost zrealizovat. A o tom, ze ludia uz coskoro pocitia ich reformne kroky hovori od 1998, kedy zacali prinasat prve "balicky ekonomickych opatreni", t.j. tuto frazu pouziva celych 8 rokov- aj z toho tazi Fico, ked sa pyta Mikiho, ci na tie svoje reformy potrebuje 30 rokov (napriek neopakovatelnym vynosom z privatizacie). Hold, vysledky volieb su vysledkami toho, ake nalady vladnu v nasej spolocnosti...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3 napísal:socialne citenie je pre mna ekvivalent pre "krmenie nemakacenkov"
to máš jedno, čo je to pre teba. sú tam vyššie mzdy, nižšie ceny, nižšia nezamestnanosť. sú taktiež schopný dotiahnuť zahraničných investorov/ a nie za minimálnu mzdu/ a v nemocnici nepýtajú dvacku. to nie je reforma, ak dajú všetko zatiahnuť občanovi a oni berú 90 000,- a viac pre nič za nič.

tomu čomu vy hovoríte reforma ja hovorím: HUMUS
dzurindovci vylepšili image SR v zahraničí, prijatie do NATO a EÚ, ale to je všetko :!:
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

t0m4s3 napísal:na ukor coho? Zeby statneho dlhu ktory dosiahol neprijatelne cisla? Ceska Republika ide na zotrvacnikovi efekt a ak tam niekto vyrazne nezasiahne dojde im dych a pojde to dolu vodou. Snad nieco "koalicia" nastartuje a bude tu lepsie ako na Slovensku, ktore som dnesnym dnom osobne pochoval.
si sa mal pozriet na tie grafy co boli na SME ked porovnavali CR a SR tak takmer vo vsetkom sme boli horsi este aj vacsi rast dlhov tak neviem...
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Oficialne vysledky z volebneho okrsku TN- Staré zlatovce pri Detskom mestečku TOP 5

1. SMER-SD
2. HZDS
3. SDKU-DS
4. SNS
5. KDH

Najvacsi prepad

Nadej - 1 hlas
OKS - 1 hlas
SMK - 3 hlasy

Pokial viem v centre mesta Trenčín vyhralo SDKU a na druhom mieste SMER-SD

Priebežné vysledky SR - Prekvapilo ma že HZDS ma okolo 8% a že SNS má niečo vyše cez 10%

SMER je samozrejme prvý ale má asi toľko koľko SDKU-SMK-KDH dokopy
Do parlamentu sa asi nedostane KSS, ANO
SLIMO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SLIMO »

to je strasne ze ludia su taky ze zvolia toho ozraneho dementa zo Ziliny, co sme uz kompletne potratili rozum???
Tomasito
VIP
VIP

Linkman napísal:Priebežné vysledky SR - Prekvapilo ma že HZDS ma okolo 8% a že SNS má niečo vyše cez 10%

SMER je samozrejme prvý ale má asi toľko koľko SDKU-SMK-KDH dokopy
Do parlamentu sa asi nedostane KSS, ANO
Asi? Co si sa az teraz zobudil a este mas zalepene oci Linkman? Sak to mas uz od rana vsade cierne na bielom... :)
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

ano boli sme hore do 05.00 rano kedy sa volebna komisia oficialne rozišla. Bol nejaký problém ked predseda volebnej komisie išiel na ústrednú voleb. komisiu museli sme čakať na schválenie, no schválili nám to až o piatej ráno.
Nevychádzal im 1 hlas tak museli prepočítavať celé mesto nakoniec to spravili takže je to ok a potom som spal až do teraz.

Mimochodom dávam do pozornosti
http://www.sdkuonline.sk/subory/29526_0 ... 0volby.mp3
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

odporucam zapnut TA3. sedia tam podpredsedovia vsetkych stran. prave Csaky brutalne zjazdil belousovu. ideeees pali :)
Tomasito
VIP
VIP

Uz sa tesim ako tu budu poniektori principialni radikali reagovat, ak z tohto gulasu vzide koalicia SMER + SDKU + HZDS :)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Tomasito napísal:Uz sa tesim ako tu budu poniektori principialni radikali reagovat, ak z tohto gulasu vzide koalicia SMER + SDKU + HZDS :)
tomu ver ze to sa nestane 8) ja by som skor povedal ze bude SMER + SNS + HZDS :wink:
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Vesper napísal:tomu ver ze to sa nestane 8) ja by som skor povedal ze bude SMER + SNS + HZDS :wink:
...potom amen s nami
das fas
Star
Star

Príspevok od používateľa das fas »

Linkman napísal: Mimochodom dávam do pozornosti
http://www.sdkuonline.sk/subory/29526_0 ... 0volby.mp3
Pekny príhovor, Dzurinda nezaprel zmysel pre humor výrokom "..Tony Blair, momentálne najväčší reformátor v Európe, alebo druhý najväčší ..." :lol: :lol:
Zamknuté