Ktoru politicku stranu by ste volili? + Povolebna diskusia!

Diskusie na politické témy...

Ktorú politickú stranu by ste volili v nasledujúcich parlamentných voľbách?

ANO
17
3%
HZDS
26
5%
KDH
16
3%
KSS
17
3%
SDKU
140
27%
SF
11
2%
SMER
84
16%
SMK
13
2%
SNS
97
19%
inú - ziadnu
102
20%

Celkom hlasov: 523

allias
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa allias »

Ked sa uz bavite o tych mensinach. Mal som moznost prejst krizom krazom Svajciarsko. V mestecku Ponte Tresa som si musel objednat pivo v restauracii len taliansky, po nemecky mi nikto nerozumel.
Ked som sa pytal svajciarov ci s tym nemaju problem, tak sa na mna jeden kukol jak na martana a opytal sa: "Aky a preco?"
Cele spolitizovnie madarskej otazky a strasenie tzv. madarskou kartou ma na svedomi sovinisticko-extremisticka Strana Narodnej Srandy. Je to taka zbytocna strana asi ako organizacia s nazvom Matica Slovenska.
Ak bude na Slovensku koalicia SMER+HZDS+SNS je Slovensko pekne v prdeli, absolutne neakceptovatelne a investori nas budu obchadzat az cez Egypt. V tom pripade by bolo dobre zmenit text hymny na "Boh ochranuj Slovensko"
A propo. Niekedy som pravidelne pozeral relaciu "Ja mudry schybi". Vzdy ma napadla myslienka, ze s takymi ludmi sa daju vyhrat aj volby. Prave sa to naplnilo.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Joe-Joe napísal:Ked sa uz bavite o tych mensinach. Mal som moznost prejst krizom krazom Svajciarsko. V mestecku Ponte Tresa som si musel objednat pivo v restauracii len taliansky, po nemecky mi nikto nerozumel.
Ked som sa pytal svajciarov ci s tym nemaju problem, tak sa na mna jeden kukol jak na martana a opytal sa: "Aky a preco?"
Cele spolitizovnie madarskej otazky a strasenie tzv. madarskou kartou ma na svedomi sovinisticko-extremisticka Strana Narodnej Srandy. Je to taka zbytocna strana asi ako organizacia s nazvom Matica Slovenska.
Ak bude na Slovensku koalicia SMER+HZDS+SNS je Slovensko pekne v prdeli, absolutne neakceptovatelne a investori nas budu obchadzat az cez Egypt. V tom pripade by bolo dobre zmenit text hymny na "Boh ochranuj Slovensko"
A propo. Niekedy som pravidelne pozeral relaciu "Ja mudry schybi". Vzdy ma napadla myslienka, ze s takymi ludmi sa daju vyhrat aj volby. Prave sa to naplnilo.
Dobre hovoris, len chcem dodat, ze podla mna je narodna strana dolezita, zvlast ked si chcu madari tiez odtrhnut kusok moci. Nemyslim to v zlom, ale treba ich trocu pribrzdit. Na to by mala byt SNS, ale SNS vdaka Slotovi vyzera ako extremisticka strana a v tejto podobe mi ani nenapadlo dat jej hlas.
A myslim si, ze na Slovensku by bolo dobre trochu zvysit narodnu hrdost, lebo napr. tu v CZ, ked je nejaky statny sviatok, tak su vsade rozvesane statne vlajky(napr. aj na vozidlach MHD), co som u nas nevidel. A je prijemne vidiet, ze su na svoju krajinu hrdi(primerane, nie ako v USA :D ) Takze o toto hlavne by sa mala starat SNS spolu s Maticou Slovenskou. Ale MS len upada este viac ako SNS.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Svajciarsko nie je v EU, pre tuto krajinu je specificky jedinecny politicky system, ktory nenajdeme nikde v EU, ani vo svete, cudzinci tvoria 21% obyvatelstva + svojou mnohojazycnostou je dlhodobo zname, kedze ma 3 oficialne jazyky: nemcina, francuzstina a taliancina. Narodne jazyky ma dokonca 4... okrem 3 spominanych este retoromancina.

Joe-Joe, kedze taliancina je jednym z oficialnych jazykov Svajciarska, asi preto si na svoju otazku dostal odpoved aku si dostal a dotycni na teba pozeral jak na martana. BTW. porovnavat v tomto Svajciarsko so Slovenskom je "kapanek" odvazne... na Slovensku totiz na rozdiel od Svajciarska mame jeden oficialny- statny- jazyk a tym je podla zak. o statnom jazyku Slovencina.

Nuz a obvinovat zo spolitizovania madarskej otazky vylucne SNS je uz total mimoza, kedze SMK je zalozena na narodnostnom principe, jej predstavitelia o Trianone a Versaile otvorene hovoria ako o diele vojnovych zlocincov, prehodnoteni dopadov Benesovych dekretov, o idei velkeho Madarska, Slovensko vnimaju ako Felvidek (horne uhry) atd. atd. To ze maju vo svete mensiny parlamentne zastupenie je normalne, no nikde v EU nenajdeme, aby predstavitel mensiny sedel na poste predsedu parlamentu, podpredsedu vlady, aby mala mensina svoju Univerzitu, atd. Bolo by na case uznat, ze Madari maju na Slovensku nadstandardne podmienky, v nicom nie su diskriminovani a ze nebyt politiky SMK, po politike SNS by zrejme ani pes nestekol...

PS: Skus si co to precitat o Svajciarsku a aspon zbezne temu "Madari nas zachrania!", aby si sa nepodobal na vykvet naroda z tebou spominanej relacie :)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

práve som sa dočítal, že Mečiar odmietol odchod do dôchodku, čo dosť znížilo Dzurindove aspoň teoretické šance spraviť koalíciu.
Na druhej strane koalícia SMER + KDH + SMK, s tichou podporou SDKU pri určitých otázkach nemusí byť zlá.
Hlavne ak si uvedomíme, že väčšina strán vo vláde prešla štiepením, ktoré SMER ešte iba čakajú, a ktoré by ho mohli potom výraznejšie oslabiť.
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Pre VITUSKA :

O com tocis prosim ta...

Za prve: Co spravil Slota v meciarovej vlade pre Slovensko???
menuj...

Za druhe : Aj ja si vypijem, ale nie som vulgarny ani agresivny

Za tretie : Slota hovori to iste aj ked je triezvy aj ked je opity.

Za stvrte : Bugar a SMK spravila pre Slovensko ovela viac, ako SNS... jedine na com stavia SNS je narodny princip.

Za Piate : Na Slovensku je vela Madarov, alebo Slovakov s madarskou narodnostou... Je to narodnostna mensina a je prirodzene ze si chcu presadzovat urcite vyhody a prava... Nehovorim ze s tym suhlasim.. ale nevidim na tom nic nenormalne..

Za Sieste : Taky Brusel povedal, ze nechce SNS...

Za Siedme : SMK prispela k vstupu SR do EU, Nato, a k podpisaniu dalsich medzinarodnych zmluv, a tym sme sa otvorili svetu a svet nam...

Za osme : Podporovala Dzurindovu vladu...

Za posledne : radsej by som volil SMK ako SNS, ale volil som SDKU... ale v parlamente chcem stokrat radsej SMK ako SNS...

Slota je primitiv, ktory v politike nic nedokazal, myslim pre Slovensko nie pre ZA, navyse nema nic, ziadne argumenty, ziadny program, len prazdne slogany na narodnom principe, to moze mat kazdy...

a co sa tyka Ziliny, pocul som o tych jeho praktikach... no radsej pomlcim... :roll:
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Presne tak Slota pre Slovensko nikdy nic nespravil, maximalne hanbu slovakom. Len uraza vsetkych okolo.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

2 Tomasito:

uvádzaš fakty a súhlasím s tebou, ale...
1. históriu píšu víťazi /Trianone a Versaile/
2. dopad Benesovych dekretov. maďari nemajú morálne právo o tom hovoriť, písať a ani to rozoberať. po vstupe SR do Eú už vôbec nie! sudetských nemcov bolo v ČSR takmer 3 milióny.v posledných voľbách pred WWII mali 2. najsilnejšiu stranu v republike. koľko ich je na územý ČR a SR teraz?
maďarov tu je teraz okolo 600 000. dopad žiadny!
3. chybu by som hľadal iba v jednom. bez maďarov a rómov je nás okolo 4 milionov, ale nie sme jednotní. v terajších voľbách, ak sa nemýlim bolo 20 strán / bez SMK / a väčšina mala takmer zhodný program. naozaj to chce 2-3 silné politické strany a nič viac. /viď ČR a maďarsko :arrow: len náš región/ kým budú v parlamente také strany ako SNS a KDH nikdy tu u nás nebude všetko v poriadku. maďari tam budú vždy a s tým sa treba vyrovnať.
Tomasito
VIP
VIP

1. Samozrejme. BTW. bez Trianonu by nebola CSR- az v tejto zmluve Madarsko definitivne uznalo nezavislost Cesko-Slovenska a vzdalo sa akychkolvek narokov na uzemia mimo urcenych hranic. Dnes mnohi Madari, bohuzial aj niektori politici SMK tuto zmluvu oznacuju za nespravodlivu, resp. za najvacsiu tragediu Madarov od porazky v bitke pri Mohaci v roku 1526. Nuz a toto je absolutne neospravedlnitelne, najma ked taketo revizionisticke vyroky pocut aj od druheho najvyssieho predstavitela SMK.

2. NJN, s Cechmi by som to moc neporovnaval, pretoze ti boli pri vykonavani pomsty na Nemcoch, resp. pri ich vystahovavani podstatne doslednejsi ako my v pripade Madarov (vid. zname pochody smrti). Nechce sa mi hladat presne cisla, ale ak si dobre spominam, vystahovavanie Nemcov zo Sudet bolo spojene z dost brutalnym terorom, verejnymi popravami bez sudu etc. ktore mali na svedomi tisice mrtvych (bez ohladu na to, ci islo o muzov, zeny, deti). Keby sme boli v prip. Madarov rovnako dosledni... (nech si kazdy odpovie sam).

3. Nebolo by nic lepsie ako vyprofilovana politika dvoch silnych stran (dajme tomu lavica vs. pravica) + dve- tri mensie strany... Avsak, ak sa vyrovname s tym, ze Madari (SMK) tam budu vzdy, v tom prip. sa treba vyrovnat s tym, ze tam budu aj strany ako SNS. Nebyt nezmyselneho stiepenia SNS v predch. volebnom obdobi, SNS by bola v parlamente aj uplynule 4 roky. Hold,...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, človek sa vyrovná s kadečím, ale slovenských národniarov vedie janko slota. inteligenčne je na úrovni toho transvestitu z Vyvolených2. potom taký nás reprezentuje na vrcholnej politickej scéne :!:
so stranami typu SNS sa dá vyrovnať, ale mali by fungovať na podobnej báze ako spomínal napr. GothaR
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

no tak co, ideme tipovat kedy Fico oznami vladu smer + sns + hzds?
ihmo, bude nas este natahovat dlho, aj ked je uz dohodnuty, ved sns aj hzds isli do toho s tym ze chcu byt vo vlade a nemaju ziadne poziadavky
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gašparovič nedal časový termín, ale očakáva oznámenie do konca júna.
10 dní, takže zhruba asi tak.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ano dal mu "termin" do konca juna, ale ci bude cakat dovtedy? lebo on sa tak velmi tesi na kreslo premiera, ze uz zajtra moze prist a povedat, mame novu vladu
a mozno este jedna otazocka, myslite si ze ta koalicia vydrzi 4 roky, proti takej opozicii ako bude sdku+smk+kdh? podla dnesnej temy dna na ta3 o tom pochybujem
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

2 sundevil:
ak nenastanú vnútorné rozpory medzi uvedenými stranami /ako v predošlej koalícii/:arrow: čo je ale nepravdepodobné, a niečo kvôli čomu by vyšiel slovenský národ do ulíc, tak sa vláda udrží. proste sa musia vyvarovať chýb, ktorých sa dopustila bývalá koalícia. tá keby si uchovala podporu nadpolovičnej väčšiny parlamentu, tak 17.6. by si nešiel k voľbám.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:Tomasito, človek sa vyrovná s kadečím, ale slovenských národniarov vedie janko slota. inteligenčne je na úrovni toho transvestitu z Vyvolených2. potom taký nás reprezentuje na vrcholnej politickej scéne :!:
so stranami typu SNS sa dá vyrovnať, ale mali by fungovať na podobnej báze ako spomínal napr. GothaR
No ak by sme predchadzajuce 3 body mali zaujimavym sposobom zhrnut do toho co si napisal teraz, suhlasim... cele vedenie, s Janom a Ancou na cele stoji sa konsky kkt na striebornej tacke, t.j. strane s 135 rocnou historiou a nemalym potencialom je viac na skodu ako na osoh. Uz som niekde spominal, ze narodna politika sa da robit kultivovanejsie a najma, tato strana by mala byt pre pripadnych koalicnych partnerov zaujimava prepracovanym programom popri kulturnej oblasti ako v oblasti ekonomickej, tak socialnej etc. Kedze tu vsak mame SMK, s ktorou si SNS nahrava politicke body, zjavne im viac netreba a tak nie je tlak na to, aby sa svojsky hulvat Jano s hysterickou Ancou a celym tym prestarnutym vedenim pobrali na odpocinok...
sundevil napísal:myslite si ze ta koalicia vydrzi 4 roky, proti takej opozicii ako bude sdku+smk+kdh? podla dnesnej temy dna na ta3 o tom pochybujem
Myslim, ze stvorrocnou jednotou si nebudeme moct byt isty, nech bude koalicia zlozena akokolvek, najma nie po uplynulom obdobi, kedy ani cisto pravicova vlada spolu nedokazala vydrzat . Pritom tam neslo len o ANO (s ktorym nemala byt nikdy podpisana koalicna zmluva) a KDH, ale ak si dobre spominam, 2x sa odchodom z koalicie vyhrazala aj SMK. Tolko moj nazor.
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ShanDo »

to ze sa vam vzda ze niekto vystupuje a chova sa ako neinteligentny neznamena ze je neinteligentny, Slota asi vie co na Slovakov plati takze preco by to nevyuzil, podla mna je inteligentny az prilis...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ShanDo napísal:to ze sa vam vzda ze niekto vystupuje a chova sa ako neinteligentny neznamena ze je neinteligentny, Slota asi vie co na Slovakov plati takze preco by to nevyuzil, podla mna je inteligentny az prilis...
vie len toľko, aby *j*b*l 11% slovákov. nemýľ si to ale s inteligenciou.
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Akoze takto :

SNS a Slota :
1. Primitiv, ktory ma svoju Zilinu pod palcom, a jeho mafianske postupy nebudem rozoberat.
2. Ja si tiez vypijem, aj som sa zje... ale takto som sa nechoval.Po dalsie, ci je triezvy alebo opity, aj tak hovori stale to iste, len ked je opity ma afektovanejsi prejav.
3. Co spravil za Meciarovej vlady? menujte..
4. Co spravil pre Slovensko ???

SNS a Malikova :
1. Nemusim komentovat... Nikdy som od nej nepocul jedno dobre a pozitivne slovo k nikomu, ani jeden usmev.. len hnev, urazky.
2. Spolu so Slotom nemaju ziadne politicke vysledky ani uspechy, len stavaju na narodnom PRINCIPE

KSS a Svec :
1. Tento clovek povedal, ze KSS suhlasi so vstupom ruskych vojsk v roku 1968,neviem co by som dodal.
2. Co spravil tato strana za 4 roky vo vlade? Nic, len poberala platy...

HZD a Gasparovic :
1. Gasparovic vzdy ako Meciarova prava ruka, lenze ked sa koryto zmensuje a ked mu Meciar jasne dava najavo, ze on ide po moci a pre neho nie je miesto, ani na kandidatke, zaklada vlastnu stranu.

SF a Martinakova :
1. Simko a Martinakova odisli potom, ako nastali spory v SDKU, dalsie typicke rozrastanie politikov, ktori chcu viac... takymto efektom bude vznikat viac a viac stran ( vlastnu stranu zalozia Palko, Lipsic, Csaky, Radicova, Cerna, Miklos a dalsi... )

HZDS a Meciar :
1. No tento "Otec" naroda, republiku zalozil len kvoli tomu, ze si rozdelili s Klausom moc. A on mohol vladnut celej krajine, co pri obyvatelstve, ktore je v obdobi po revolucii nie je problem, babky a jednoduchi ludia skocia na reci velkeho vodcu.
2. Ale ukazte mi fakty co spravil pre republiku.menujte...
3. Okrem toho, ze oddialil nas vstup do EU, Nato, a svet, ako aj politicky svet sa od nas odvratil, neurobil pre tuto krajinu nic, prave naopak.
4. Duckeho zmenky, Unos Michala Kovaca ml. , Klananie sa troch kralov a dalsie Lexove kauzy, spolupraca s Rezesom...
5. Nevybudoval v tejto krajine nic.
6. A amnestie? pane boze...
7. A to som nespomenul vsetko.

ANO a Rusko :
1. No niektore myslienky a napady OK, ale ako clovek..
2. Stretol som aj osobne...
3. Nie je to kvoli tomu, ale tie metody..
4. A vnutrostranicke kadejake spory, ved nakoniec ako v kazdej strane..
5. Neverim nejakym celebritkam z markizy...

SDKU :
1. Vo vela veciach sa pomylilo, ale celkove spravilo aj spolu s SMK a KDH pre tuto republiku najviac.

SMK a Bugar :
1. Radsej by som volil ich ako SNS.
2. Spravili ovela viac pre SR ako Slota.

SMER a FICO :
1. Pan Fico uz bol v parlametne, a nielen to, bol aj vo vlade..
2. Ale to mu nestacilo, videl ze strana v ktorej je upada, tak si zalozil vlastnu lavicu, v podstate jedinu (ktora ale nie je lavicou), takze kedze je to jedina "akoze" lavica, ludia ho volili, avsak ako clovek, sposoby, vyjadrovanie sa.. je jedno velke nebezpecie, vidno na nom, ze len co sa dostane k moci, bude este arogantnejsi ako teraz.. cista zloba..
Dalsia zo stran, ktora sa snazi vyuzit hlavne vyhodu "Antidzurindovskej" politiky...

a este k nieco lavici a pravici, aj ked uz nevladzem...
Preco by mala byt nejaka rovnost???
Rovnost neexistuje ani nebude, ked nie je niekto nadany, sikovny, usilovny, snazivy, proste na to ma a nie je lenivy, tak nech ma... nech ma aj miliony.. a ze Stat sa ma o nas postarat? V prvom rade by sa mal kazdy vediet sam o seba postarat, lenze ludia su tak nauceni este z komunizmu, ze telefonuju z prace, a nosia si veci domov z prace, ze?
Ano stat ma pomahat, tym ktori to potrebuju, ale neviem, Socializmus funguje v severskych krajinach, v takom Norsku, ale to je o niecom uplne inom..

Kazdy sa chce mat ako v Nemecku, USA, Irsku, Anglicku, Francuzsku, Taliansku..ale potom si zvolia "LAVICOVEHO" Fica...

Chcu ist do Unie ale volia ludi, ktorych Unia odmieta...

Chcete rovnost, ale rovna dan vam nesedi, ano rovna dan nie je uplne dobra, ale ani nerovna, pokial nie je system zdanovania dobry, a nie ako predtym, ze podnikatelia museli na 3 x odvadzat dane statu...

Aj tak je to na hovno, Demokracia znamena vlada Ludu a to nebude a nie je pravdou.. bohuzial..
Aj tak tam budu sediet ludia, ktori budu poberat 60 000 -100 000 platy, ktori budu mat svoje vily a dovolenky... a na ludoch im nebude zalezat, cest vynimkam,aj tak sa vlada rozhada ako vzdy, pokial to nebude SMER-SNS a HZDS co je dost mozne, po ficovych vyjadreniach ze nevidi rozdiely a prekazky medzi smerom a tymito dvoma stranami.

Aspon uvidite co ste volili...som zvedavy ci Fico, za 4 ci za 8 rokov tu spravi druhe Norsko, alebo Svajciarsko... velku rit! :evil:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kód: Vybrať všetko

KSS a Svec : 
1. Tento clovek povedal, ze KSS suhlasi so vstupom ruskych vojsk v roku 1968,neviem co by som dodal. 
2. Co spravil tato strana za 4 roky vo vlade? Nic, len poberala platy...
malá chybyčka, boli v parlamente, nie vo vláde.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

ETieNne napísal:Preco by mala byt nejaka rovnost???
Rovnost neexistuje ani nebude, ked nie je niekto nadany, sikovny, usilovny, snazivy, proste na to ma a nie je lenivy, tak nech ma...
Toto je kktina ktoru som tu cital uz velakrat. Nie kazdy kto ma maly plat musi byt lenivy a sprosty ako si tu myslite. Hlavne ide o priepastne rozdiely medzi triedami. V kazdej krajine su (priklad) bankari aj robotnici, ale ked je system dobry a funguje, neznamena to, ze ten robotnik z platu ledva vyzije ale tu je to o niecom inom. A potom tu takyto inteligenti budu vypisovat, ze je sprosty a lenivy a preto ma taky plat dpc :x !
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ETieNne
Stopercentny suhlas.
Aryan Angel - mas pravdu, ale o to ide aj pravici, lenze Fico nasluboval, ze zdani bohatich a ti na zaklade principu solidarity budu vlastne sponzorovat chudobnejsich. Pravica sa to snazi riesit lepsim platom a nie tym, ze zdania bohatych.
btw Solidarita by mala byt dobrovolna, tak nech Ficovci rozdavaju zo svojich platov a platia vzdelavacie kurzy chudobnejsim, ale ber to tak, ze niekto studuje 5 rokov vysku, dostane titul a nakoniec ho stat za tu snahu odeni vyssimi danami... a niekto co ledva zmaturuje ide hned na urad prace a caka, ze mu bude kazdy nukat pracu a nebodaj vysoky plat. Je to sice extrem, ale na vysvetlenie to staci.
A SDKU danovou reformou riesilo nizsie zarobkove skupiny tym, ze si mozu nechat odpustit dane, k tomu danove ulavy pre manzelov, rodiny s detmi...
Zamknuté