Deep Purple
Deep Purple
Pozná niekto túto super skupinu ? Je to dosť staré ale super...
čo na nu hovorite ?
čo na nu hovorite ?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
canopus
Addict
moj foter to zboznuje,a mna tym ako gitaristu totalne nakazil,takze u mna jednoznacne ano
// milujem pesnicku CHILD IN TIME-tato pesnicka je taka nadcasova,ze ked ju vzdy pustim niekomu ,tak by ani nepovedal ze ma skoro 30 rokov
tie hammondy su neuveritelne pocuvatelne,a tiez boli slavene v Portugalsku s kapelou Scorpions
a nenadarmo bol Paice vyhlaseny za najlepsieho bubenika vsetkych cias a s platnou BURN,ktora bola vyhlasena za najlepsiu hard rockovu platnu vsetkych cias
// milujem pesnicku CHILD IN TIME-tato pesnicka je taka nadcasova,ze ked ju vzdy pustim niekomu ,tak by ani nepovedal ze ma skoro 30 rokov
tie hammondy su neuveritelne pocuvatelne,a tiez boli slavene v Portugalsku s kapelou Scorpions
a nenadarmo bol Paice vyhlaseny za najlepsieho bubenika vsetkych cias a s platnou BURN,ktora bola vyhlasena za najlepsiu hard rockovu platnu vsetkych cias
No konecne sa tu riesi aj nieco ine nez "slovensky rap"
A k teme: Deep Purple su legenda, uzasny typci ktori robia uzasnu hudbu. Pred pol rokom mali v Brne koncert tak sme aj s par ludmi boli a je neuveritelne co ty dedkovia este stale vedia na podiu vyprodukovat. A ak nahodou niekto nevie tak, v 2005-om im vysiel novy album Rapture of the Deep. Hity ako smoke on the water tam sice nie su, ale je to stale spickova rockova hudba a rozhodne sa nemaju za co hambit.
BTW: pozna niekto verziu smoke on the water ktoru hraju G3 (Satriani, Vai, Malsteen) ?? Napriek tomu ze Deep Puple zboznujem, tak ich verzia sa mi zda este dokonalejsia.
A k teme: Deep Purple su legenda, uzasny typci ktori robia uzasnu hudbu. Pred pol rokom mali v Brne koncert tak sme aj s par ludmi boli a je neuveritelne co ty dedkovia este stale vedia na podiu vyprodukovat. A ak nahodou niekto nevie tak, v 2005-om im vysiel novy album Rapture of the Deep. Hity ako smoke on the water tam sice nie su, ale je to stale spickova rockova hudba a rozhodne sa nemaju za co hambit.
BTW: pozna niekto verziu smoke on the water ktoru hraju G3 (Satriani, Vai, Malsteen) ?? Napriek tomu ze Deep Puple zboznujem, tak ich verzia sa mi zda este dokonalejsia.
aj mňa k tomu priviedol otec. A teraz sa všetci ľudia čudujú čo to počuvam.....Lebo že vraj 13-ročne "deti" zvyčajne nepočuvaju a ani nepoznaju Deep Purplep4ra napísal:Som hrdy majitel vsetkych platni Deep Purple.Dobra mjuziq. Priviedol ma k nej otec, kt. ich videl aj nazivo niekolkokrat spolu s mamou.
btw:Ja mam rád Speed King a Child in Time.....
-
Vesper
Professional
toto je jedna z mojich najoblubenejsich kapiel vobec
proste kapela co nieco dala celemu svetu hudby, ficali na nej hadam vsetci nasi otcovia
a je neumierajucou legendou... zvlast ked si pustim prve tri albumy citim z nich uplne jedinecnu atmosferu a feeling aky v tej dobre este nemal skutocne nikto... samozrejme ze mam kompletnu diskografiu + plus nejake klipy + nejake neoficialne veci
najviac sa mi z tych notoricky znamych pesniciek pacia asi Child in time a Soldier of fortune... dalej aby som nezabudol v tejto kapele hrali a hraju zive instrumentalne legendy ako Ritchie Blackmore, Jon Lord, Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Joe Satriani... dalo by sa o nich fakt vela pisat, no proste krasa

nieco skvele ... vidiet tam kumst a srdce co dokazuje to ze 30 rokov po nich su stale super ... ritchie blackmoor a jeho feelingy v solach ... super .. a ten klavesak je strasny haluzak na koncertoch
tecie z neho a drbe do tych hamondov
mam rad ...
hush, child in time, smoke on the water a hlavne when a blind man cries
skoda ze takato hudba sa uz nerobi...
hush, child in time, smoke on the water a hlavne when a blind man cries
tak s týmto som vyrastal, keďže toto je asi TOP kapela u väčšiny mojej rodiny... hlavne to ku mne prišlo cez otca... síce cez ich zlatú éru som ešte nebol na tomto svete ale aj tak som ich veľký fanúšik a bol som aj na koncerte... Myslím si, že žiadna kapela nespravila pre rozvoj hard rocku a aj metalu tak veľa ako oni. Sú to proste legendy s veľkým L. Za všetko hovoria ich skladby. Ešte by sa mi nestalo, že by som o nejakej ich veci povedal: "tak toto im nevyšlo".... Proste 
ja som si to vsimol, no akosi mi nedochadza co sa mi snazis naznacit, deep purple sa v dobe svojho vzniku nedal povazovat za metal, takysto ani led zepp., black sabbath hej. Deep Purple sa az postupom casu vyformoval na heavy metal, okrem ineho aj led zeppelin je uz v sucastnosti vraj povazovany za heavy metal, resp za zaklad heavy metalu. Ja som sa len snazil naznacit, ze aj ked je deep purple legenda a velmi dobra urcite sa neda povedat, ze bola naj naj, na rozvijanie hard rocku a heavy metalu mali vtom obdobi vpliv vsetci velikani od queen az po black sabbath rovnakym dielom, kedze ak by len jedna z tychto skupin nevznikla ostalo by jedno obrovske prazdne miestodawo napísal:a aj metalu (vid prispevok - bax-a)
áno s tým môžem len súhlasiť... ja DP považuje za Hard Rock od počiatku až po súčasnosť, ale svojou hudbou a prvkami v nej ovplyvnila aj formovanie heavy metalu a vôbec metalu ako takého... LZ a BS toho spravili tiež dosť to pripúšťam... asi to moje vyjadrenie nebolo najšťastnejšie, ale myslel som to tak, že patrila k tým popredným kapelám, ktoré sa na tom podieľali a môj subjektívny názor je, že práve DP sa na tom podieľala o trošíčku viac... samozrejme nedá sa presne povedať aký diel práce ktorá kapela odviedla, keďže väčšina v tom období prišla s ojedinelými a originálnymi prvkami...Fall napísal:ja som si to vsimol, no akosi mi nedochadza co sa mi snazis naznacit, deep purple sa v dobe svojho vzniku nedal povazovat za metal, takysto ani led zepp., black sabbath hej. Deep Purple sa az postupom casu vyformoval na heavy metal, okrem ineho aj led zeppelin je uz v sucastnosti vraj povazovany za heavy metal, resp za zaklad heavy metalu. Ja som sa len snazil naznacit, ze aj ked je deep purple legenda a velmi dobra urcite sa neda povedat, ze bola naj naj, na rozvijanie hard rocku a heavy metalu mali vtom obdobi vpliv vsetci velikani od queen az po black sabbath rovnakym dielom, kedze ak by len jedna z tychto skupin nevznikla ostalo by jedno obrovske prazdne miesto