Deep Purple

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Lord_3D
Addict
Addict

Deep Purple

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Pozná niekto túto super skupinu ? Je to dosť staré ale super...
čo na nu hovorite ?
XaRaX
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa XaRaX »

Jasne je to rockova legenda, obcas si to rad pustim, pesnicku smoke on the water musi poznat kazdy, ked nie podla nazvu tak aspon podla uvodnehu rifu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Deep Purple :smt035 :smt034
Úžasná kapela, úžasná hudba. :smt020 Mám kompletnú diskografiu, síce dosť stará kapela, ale DOBRÁ ! :smt023
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

moj foter to zboznuje,a mna tym ako gitaristu totalne nakazil,takze u mna jednoznacne ano

// milujem pesnicku CHILD IN TIME-tato pesnicka je taka nadcasova,ze ked ju vzdy pustim niekomu ,tak by ani nepovedal ze ma skoro 30 rokov
tie hammondy su neuveritelne pocuvatelne,a tiez boli slavene v Portugalsku s kapelou Scorpions
a nenadarmo bol Paice vyhlaseny za najlepsieho bubenika vsetkych cias a s platnou BURN,ktora bola vyhlasena za najlepsiu hard rockovu platnu vsetkych cias
Lamor
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lamor »

mne sa zo starsich viac paci black sabbath alebo led zeppelin ale samozrejme aj d.p. je klasika napriklad taky smoke on the water je pecka :smt035
AppleBred
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AppleBred »

No konecne sa tu riesi aj nieco ine nez "slovensky rap"

A k teme: Deep Purple su legenda, uzasny typci ktori robia uzasnu hudbu. Pred pol rokom mali v Brne koncert tak sme aj s par ludmi boli a je neuveritelne co ty dedkovia este stale vedia na podiu vyprodukovat. A ak nahodou niekto nevie tak, v 2005-om im vysiel novy album Rapture of the Deep. Hity ako smoke on the water tam sice nie su, ale je to stale spickova rockova hudba a rozhodne sa nemaju za co hambit.

BTW: pozna niekto verziu smoke on the water ktoru hraju G3 (Satriani, Vai, Malsteen) ?? Napriek tomu ze Deep Puple zboznujem, tak ich verzia sa mi zda este dokonalejsia.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

XaRaX napísal:Jasne je to rockova legenda, obcas si to rad pustim, pesnicku smoke on the water musi poznat kazdy, ked nie podla nazvu tak aspon podla uvodnehu rifu.
jj, asi tak, DP su fakticky legendy rocku a ako by neviemko povedal, bez nich by to nebolo ono...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Som hrdy majitel vsetkych platni Deep Purple. :) Dobra mjuziq. Priviedol ma k nej otec, kt. ich videl aj nazivo niekolkokrat spolu s mamou.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Moje TOP 3 od Deep Purple:
1. Soldier of Fortune,
2. Child In Time,
3. Hush.

A moj nazor na nich? :aasmile1:
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

p4ra napísal:Som hrdy majitel vsetkych platni Deep Purple. :) Dobra mjuziq. Priviedol ma k nej otec, kt. ich videl aj nazivo niekolkokrat spolu s mamou.
aj mňa k tomu priviedol otec. A teraz sa všetci ľudia čudujú čo to počuvam.....Lebo že vraj 13-ročne "deti" zvyčajne nepočuvaju a ani nepoznaju Deep Purple :!: a Otec je rád že počuvam kvalitnú hudbu... :wink:

btw:Ja mam rád Speed King a Child in Time.....
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

toto je jedna z mojich najoblubenejsich kapiel vobec :) proste kapela co nieco dala celemu svetu hudby, ficali na nej hadam vsetci nasi otcovia :D a je neumierajucou legendou... zvlast ked si pustim prve tri albumy citim z nich uplne jedinecnu atmosferu a feeling aky v tej dobre este nemal skutocne nikto... samozrejme ze mam kompletnu diskografiu + plus nejake klipy + nejake neoficialne veci :wink: najviac sa mi z tych notoricky znamych pesniciek pacia asi Child in time a Soldier of fortune... dalej aby som nezabudol v tejto kapele hrali a hraju zive instrumentalne legendy ako Ritchie Blackmore, Jon Lord, Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Joe Satriani... dalo by sa o nich fakt vela pisat, no proste krasa :aasmile1: :aasmile1: :aasmile1:
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

vesper suhlas... :) nieco uzastne ,a to som si myslel ze ma to neoslovi nejako ,ale uplne ma to pohltilo a je to fakt skupina s velkym S:)
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

Jasne, ze poznam, uzasna a nadcasova vec. Legenda ktora polozila zaklady na ktorych stavia snad kazda tvrdsia gitarova hudba. Legendarny song Smoke on the water vazne pozna snad kazdy a kazdy kto vie hrat na gitare si vie zahrat aspon uvodny riff :smt035
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

nieco skvele ... vidiet tam kumst a srdce co dokazuje to ze 30 rokov po nich su stale super ... ritchie blackmoor a jeho feelingy v solach ... super .. a ten klavesak je strasny haluzak na koncertoch :lol: tecie z neho a drbe do tych hamondov :lol: mam rad ... 8)

hush, child in time, smoke on the water a hlavne when a blind man cries :roll: skoda ze takato hudba sa uz nerobi...
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

tak s týmto som vyrastal, keďže toto je asi TOP kapela u väčšiny mojej rodiny... hlavne to ku mne prišlo cez otca... síce cez ich zlatú éru som ešte nebol na tomto svete ale aj tak som ich veľký fanúšik a bol som aj na koncerte... Myslím si, že žiadna kapela nespravila pre rozvoj hard rocku a aj metalu tak veľa ako oni. Sú to proste legendy s veľkým L. Za všetko hovoria ich skladby. Ešte by sa mi nestalo, že by som o nejakej ich veci povedal: "tak toto im nevyšlo".... Proste :happyrespect:
Fall
Medium Star
Medium Star

bax napísal: Myslím si, že žiadna kapela nespravila pre rozvoj hard rocku a aj metalu tak veľa ako oni.
ehm...Led Zeppelin, Black Sabbath...
SRneC
Addict
Addict

Fall napísal:ehm...Led Zeppelin, Black Sabbath...
a aj metalu (vid prispevok - bax-a) :wink:
Fall
Medium Star
Medium Star

dawo napísal:a aj metalu (vid prispevok - bax-a) :wink:
ja som si to vsimol, no akosi mi nedochadza co sa mi snazis naznacit, deep purple sa v dobe svojho vzniku nedal povazovat za metal, takysto ani led zepp., black sabbath hej. Deep Purple sa az postupom casu vyformoval na heavy metal, okrem ineho aj led zeppelin je uz v sucastnosti vraj povazovany za heavy metal, resp za zaklad heavy metalu. Ja som sa len snazil naznacit, ze aj ked je deep purple legenda a velmi dobra urcite sa neda povedat, ze bola naj naj, na rozvijanie hard rocku a heavy metalu mali vtom obdobi vpliv vsetci velikani od queen az po black sabbath rovnakym dielom, kedze ak by len jedna z tychto skupin nevznikla ostalo by jedno obrovske prazdne miesto
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

Fall napísal:ja som si to vsimol, no akosi mi nedochadza co sa mi snazis naznacit, deep purple sa v dobe svojho vzniku nedal povazovat za metal, takysto ani led zepp., black sabbath hej. Deep Purple sa az postupom casu vyformoval na heavy metal, okrem ineho aj led zeppelin je uz v sucastnosti vraj povazovany za heavy metal, resp za zaklad heavy metalu. Ja som sa len snazil naznacit, ze aj ked je deep purple legenda a velmi dobra urcite sa neda povedat, ze bola naj naj, na rozvijanie hard rocku a heavy metalu mali vtom obdobi vpliv vsetci velikani od queen az po black sabbath rovnakym dielom, kedze ak by len jedna z tychto skupin nevznikla ostalo by jedno obrovske prazdne miesto
áno s tým môžem len súhlasiť... ja DP považuje za Hard Rock od počiatku až po súčasnosť, ale svojou hudbou a prvkami v nej ovplyvnila aj formovanie heavy metalu a vôbec metalu ako takého... LZ a BS toho spravili tiež dosť to pripúšťam... asi to moje vyjadrenie nebolo najšťastnejšie, ale myslel som to tak, že patrila k tým popredným kapelám, ktoré sa na tom podieľali a môj subjektívny názor je, že práve DP sa na tom podieľala o trošíčku viac... samozrejme nedá sa presne povedať aký diel práce ktorá kapela odviedla, keďže väčšina v tom období prišla s ojedinelými a originálnymi prvkami... :wink:
SRneC
Addict
Addict

ved to je jasne ze si len vyjadril svoj nazor :wink:
samozrejme ze DP je hard rockova kapela no mna zmiatlo to ze Highway star je vraj povazovana za prvu speedmetalovu piesen :oops:
Napísať odpoveď