Novy harddisk
-
alchymista
Light Expert
Novy harddisk
pripojil som novy 200GB harddisk parael ATA, klasicky cez 80 zilovy kabel, jumper som dal do ppolohy slave. Comp vsak hovy hardver "nevidi", stale je tam len povodny disk vidiet. Ako mam ten uplne novy sformatovat, ked sa mi nezobrazuje. OS mam WIN XP. Bezi bez problemov. Novy harddisk je predne taky isty ako ten povodny. Ako ho mam spojezdnit, kde robim chybu? Dakujem
Nepisal si, kde hladas novy disk vo Windowse.. ci cez Prieskumnika (Total commander a ine), alebo uz cez specialny program na pracu s diskami napr. Partition Manager, Ranish Partition Manager, Disk Management vo WinXP......
Ak ti to nezobrazuje napr. v Prieskumnikovi, tak pricinou je novy disk, ktory este nema vytvorene particie.. a nie je naformatovany. V tomto pripade treba nahodit vyssie spominane programy Partition Manager, Ranish Partition Manager alebo Disk Management vo WinXP a cez jeden z nich urobit particiu a tu naformatovat..
Ak bereme do uvahy druhy pripad, ze disk nevidis ani vo vyssie spominanych diskovych manazeroch, pozri sa do BIOSu, ci tam ho vidis.. resp. pri zapnuti pocitaca, ked sa nacitava cpu/ram/vga/hdd.. je tam nejaka zmienka? ..chybove hlasenie? Pozri si aj jumpre vsetkych zariadeni, ktore mas na tom kabli zapnute, skus este raz vybrat a zasunut kabel.. atd. atd. atd.
Ak ti to nezobrazuje napr. v Prieskumnikovi, tak pricinou je novy disk, ktory este nema vytvorene particie.. a nie je naformatovany. V tomto pripade treba nahodit vyssie spominane programy Partition Manager, Ranish Partition Manager alebo Disk Management vo WinXP a cez jeden z nich urobit particiu a tu naformatovat..
Ak bereme do uvahy druhy pripad, ze disk nevidis ani vo vyssie spominanych diskovych manazeroch, pozri sa do BIOSu, ci tam ho vidis.. resp. pri zapnuti pocitaca, ked sa nacitava cpu/ram/vga/hdd.. je tam nejaka zmienka? ..chybove hlasenie? Pozri si aj jumpre vsetkych zariadeni, ktore mas na tom kabli zapnute, skus este raz vybrat a zasunut kabel.. atd. atd. atd.
Re: Novy harddisk
Zabudol si uviesť o aký disk ide, Disky od WD jednoducho yebni o stenu a hotovo! Nikdy mi nefrčali spoľahlivo a korektne. Furt som musel znasilnovať systém, aby som ich rozchodil....
alchymista napísal:pripojil som novy 200GB harddisk parael ATA, klasicky cez 80 zilovy kabel, jumper som dal do ppolohy slave. Comp vsak hovy hardver "nevidi", stale je tam len povodny disk vidiet. Ako mam ten uplne novy sformatovat, ked sa mi nezobrazuje. OS mam WIN XP. Bezi bez problemov. Novy harddisk je predne taky isty ako ten povodny. Ako ho mam spojezdnit, kde robim chybu? Dakujem
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Novy harddisk
Tak ty si teda divny tvor zatial co poznam ludi a je ich teda adost vacsina ma wd a mam ho aj ja a fici uz 4 roky a nepoznam nikoho osobne komu by sa wd pokazil ja som tejto znacke verny a verim aj seagate,maxtor, a mozno by som kupil aj samsung ale nikdy nie ibm proste od toho ruky prec to je ine ale zasa to tu niekto vyvrati ze on ma z ibm|hitachi| len dobre ale sak to je nazor kazdehoLukunka napísal:Zabudol si uviesť o aký disk ide, Disky od WD jednoducho yebni o stenu a hotovo! Nikdy mi nefrčali spoľahlivo a korektne. Furt som musel znasilnovať systém, aby som ich rozchodil....