Novy harddisk

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
alchymista
Light Expert
Light Expert

Novy harddisk

Príspevok od používateľa alchymista »

pripojil som novy 200GB harddisk parael ATA, klasicky cez 80 zilovy kabel, jumper som dal do ppolohy slave. Comp vsak hovy hardver "nevidi", stale je tam len povodny disk vidiet. Ako mam ten uplne novy sformatovat, ked sa mi nezobrazuje. OS mam WIN XP. Bezi bez problemov. Novy harddisk je predne taky isty ako ten povodny. Ako ho mam spojezdnit, kde robim chybu? Dakujem
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

skus pouzit PartitionMagic 8.0 a cez to zo nahodit do win
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jeremi »

urcite mas zle prepnuty jumper poyrty sa ako mas zpojeny ten prvy disk ci je master alebo slave

ak to nebude v tom je vadny disk
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nepisal si, kde hladas novy disk vo Windowse.. ci cez Prieskumnika (Total commander a ine), alebo uz cez specialny program na pracu s diskami napr. Partition Manager, Ranish Partition Manager, Disk Management vo WinXP......

Ak ti to nezobrazuje napr. v Prieskumnikovi, tak pricinou je novy disk, ktory este nema vytvorene particie.. a nie je naformatovany. V tomto pripade treba nahodit vyssie spominane programy Partition Manager, Ranish Partition Manager alebo Disk Management vo WinXP a cez jeden z nich urobit particiu a tu naformatovat..

Ak bereme do uvahy druhy pripad, ze disk nevidis ani vo vyssie spominanych diskovych manazeroch, pozri sa do BIOSu, ci tam ho vidis.. resp. pri zapnuti pocitaca, ked sa nacitava cpu/ram/vga/hdd.. je tam nejaka zmienka? ..chybove hlasenie? Pozri si aj jumpre vsetkych zariadeni, ktore mas na tom kabli zapnute, skus este raz vybrat a zasunut kabel.. atd. atd. atd. :)
Lukunka
Novice
Novice

Re: Novy harddisk

Príspevok od používateľa Lukunka »

Zabudol si uviesť o aký disk ide, Disky od WD jednoducho yebni o stenu a hotovo! Nikdy mi nefrčali spoľahlivo a korektne. Furt som musel znasilnovať systém, aby som ich rozchodil....
alchymista napísal:pripojil som novy 200GB harddisk parael ATA, klasicky cez 80 zilovy kabel, jumper som dal do ppolohy slave. Comp vsak hovy hardver "nevidi", stale je tam len povodny disk vidiet. Ako mam ten uplne novy sformatovat, ked sa mi nezobrazuje. OS mam WIN XP. Bezi bez problemov. Novy harddisk je predne taky isty ako ten povodny. Ako ho mam spojezdnit, kde robim chybu? Dakujem
Rotten77
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Rotten77 »

mne robilo to iste a chybicka bola v tom ze potrebujes SP 2 aby ti spravne nacitalo taky velky disk + v spravcovi diskov ho naformatujes :wink:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Novy harddisk

Príspevok od používateľa cORP. »

Lukunka napísal:Zabudol si uviesť o aký disk ide, Disky od WD jednoducho yebni o stenu a hotovo! Nikdy mi nefrčali spoľahlivo a korektne. Furt som musel znasilnovať systém, aby som ich rozchodil....
Tak ty si teda divny tvor zatial co poznam ludi a je ich teda adost vacsina ma wd a mam ho aj ja a fici uz 4 roky a nepoznam nikoho osobne komu by sa wd pokazil ja som tejto znacke verny a verim aj seagate,maxtor, a mozno by som kupil aj samsung ale nikdy nie ibm proste od toho ruky prec to je ine ale zasa to tu niekto vyvrati ze on ma z ibm|hitachi| len dobre ale sak to je nazor kazdeho
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

uf. tak teraz mám ja momentálne rovnaký problém :(. dneska som si kúpil 80Gb HDD. zapojil som všetko ako má byť, aj mi ho zobrazilo pri štarte PC, ale vo wine to nejak nejde :(. už som skúsil všetko a stále nič. tu je aj obrázok (aby ste verili :wink:) :arrow:
Obrázok
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

skontrolovali ste ci ho nasiel bios?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Skúšal si aj "Ovládacie panely -> Nástroje pre správu -> Správa diskov"?
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:skontrolovali ste ci ho nasiel bios?
ujo bios ho našiel. :?

edit///

už to ide. :wink: :smt039
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Reli.c: A problem bol kde??? Nebol naformatovany, ze???
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

A ani particia tam nebola, ked to vsetko zmakol cez Disk management.
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Reli.c: A problem bol kde??? Nebol naformatovany, ze???
nj :(. nebol naformatovaný a ako mishenko napísal, tak nebola ani particia. :? :oops:

/btw robil som to prvýkrát. takže v tom niesom nejak "zasvätený" :oops: tak sa nesmejte
Napísať odpoveď