2pec napísal:ja si myslim ze ano....pretoze ludska mysel nema ani potuchy ako sa moze koncit a ak ano co je dalej....
... vies ono je to tak neda sa predstavit ani to ze by koncil niekde, ani to ze je nekonecny ... asi tak
.. a neda sa ani predstavit ze co bolo predtym ako vznikol vesmir .... no nech mi niekto povie ako si prestavuje nic
aj si ten článok čítal? Tam sa píše o pozorovateľnom vesmíre:
Avšak pozorovateľný vesmír, ktorý pozostáva zo všetkých oblastí, ktoré nás mohli od Veľkého tresku ovplyvniť, čo je dané konečnou rýchlosťou svetla, je určite konečný
Ale ja si myslím že je nekonečný. A ak aj je konečný, jeho okraj je tak vzdialený že pre človeka je nedosiahnuteľný. Preto možno tvrdiť že je nekonečný
audiotrack napísal:Ale ja sy myslím že je nekonečný. A ak aj je konečný, jeho okraj je tak vzdialený že pre človeka je nedosiahnuteľný. Preto možno tvrdiť že je nekonečný
Toto su vazne haluze. Ja to nikdy nepochopim ! Sak to je nemozne aby bolo nieco nekonecne nie ? Ale vesmir musi byt nekonečný šak de by sa to končilo ? A co je za tym koncom ? konec ? a za tym druhym koncom ? coooo ???
Digital napísal:Toto su vazne haluze. Ja to nikdy nepochopim ! Sak to je nemozne aby bolo nieco nekonecne nie ? Ale vesmir musi byt nekonečný šak de by sa to končilo ? A co je za tym koncom ? konec ? a za tym druhym koncom ? coooo ???
Digital napísal:Toto su vazne haluze. Ja to nikdy nepochopim ! Sak to je nemozne aby bolo nieco nekonecne nie ? Ale vesmir musi byt nekonečný šak de by sa to končilo ? A co je za tym koncom ? konec ? a za tym druhym koncom ? coooo ???
veď aj kruh je nekonečný, nikde nezačína ani nikde nekončí keď si to tak vezmeš
dobre, a čo ak má vesmír tvar rozpínajúcej sa gule a my sme na jej povrchu. Potom je tiež spojený a teda nekonečný rovnako ako ten kruh len som to preniesol do priestoru.
ja si myslim že sa rozpína.... ale človek si nedokáže predstaviť jeho koniec, takže v ľudskom chápaní je nekonečný...
A taktiež si myslim že vesmír sa jedného pekného dňa zruti do seba ako hviezda...A taktiež si myslim že existuje viac vesmírov.....