7282,- a to len vstupuje na trh
Core 2 Duo E6300
Core 2 Duo E6300
http://bibo.ekatalog.biz/zbozi/cpu-inte ... ?p=z:77853
sa tesim, co myslite, ako klesne cena AMD, ked tato 1.8Ghz je rychlejsia ako Athlon 64 X2 3800+ ktory stoji 11500,- ? 
to si nemyslim, ale napriklad som vobec nepochopil tym 40tim percentam o ktorych si pisal. Ak myslis, ze AMD zlacnie o 40%, neni to nahodou malo? Su to dost drahe procesory ked si vezmes aky maju teraz vykon.t0m4s3 napísal:nie o vsetko sa da diskutovat. Myslis ze tema kde piati napisu cenu, za aku sa podla nich bude dany procesor predavat, je niecim uzitocna?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tak konkretne priklad X2 3800+ o ktorom som pisal. Teraz sa da zohnat za cca 8500czk s DPH. Ak by zlacnel o 50% jeho cena by bola tesne nad hranicou 4000czk s DPH. To uz je celkom konkurencie schopne. AMD zase nemoze zlacnovat ako sa im zachce, vsak skrachuju. Intel im pekne prikuril novou architekturou a aj pomerom cena/vykon. Najlepsie vsak z toho vyjdu zakaznici.teso napísal:to si nemyslim, ale napriklad som vobec nepochopil tym 40tim percentam o ktorych si pisal. Ak myslis, ze AMD zlacnie o 40%, neni to nahodou malo? Su to dost drahe procesory ked si vezmes aky maju teraz vykon.
Ceny procesorov AMD po zlave 24.7.
http://dailytech.com/article.aspx?newsid=3361
http://dailytech.com/article.aspx?newsid=3361
a prave to sa mi paci, i ked ja pojdem (ako vzdy) na Intelt0m4s3 napísal:Tak konkretne priklad X2 3800+ o ktorom som pisal. Teraz sa da zohnat za cca 8500czk s DPH. Ak by zlacnel o 50% jeho cena by bola tesne nad hranicou 4000czk s DPH. To uz je celkom konkurencie schopne. AMD zase nemoze zlacnovat ako sa im zachce, vsak skrachuju. Intel im pekne prikuril novou architekturou a aj pomerom cena/vykon. Najlepsie vsak z toho vyjdu zakaznici.
a ked si zoberes ze taky Athlox64 X2 5000+ bude stat len 282$ (resp. 324$ EE verzia) tak to je ako zadarmo oproti terajsim 649$
je to lacnejsie (resp rovnake) ako C2D E6600 - 316$
a X2 5000+ rozhodne nie je zly procesor ..
je sice pravda ze C2D su na rovnakej frekvencii vykonnejsie, ale ak AMD nasadi takuto cenovu politiku tak si este rozmyslim ci kupim E6600 alebo X2 5000+
je to lacnejsie (resp rovnake) ako C2D E6600 - 316$
a X2 5000+ rozhodne nie je zly procesor ..
je sice pravda ze C2D su na rovnakej frekvencii vykonnejsie, ale ak AMD nasadi takuto cenovu politiku tak si este rozmyslim ci kupim E6600 alebo X2 5000+
-
prask
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
presne nad tym istym rozmyslam, koncom roka pojdem upgradeovat PC hlavne ram doska grafika. lenze procak mam A64 3500+ a nemam ho ani rok takze som si ho etse ani nestihol poriadne uzit a zrazu by som mal menit fsetko este aj s procakom?
radsej kupim iba tu dosku a procak pol roka pocka kym nanho zarobim a este pojde s cenou trochu dole. takze teraz som na 80% rozhodnuty ze to bude amd soc939
radsej kupim iba tu dosku a procak pol roka pocka kym nanho zarobim a este pojde s cenou trochu dole. takze teraz som na 80% rozhodnuty ze to bude amd soc939
len či za toho pol roka budu na skladeprask napísal:presne nad tym istym rozmyslam, koncom roka pojdem upgradeovat PC hlavne ram doska grafika. lenze procak mam A64 3500+ a nemam ho ani rok takze som si ho etse ani nestihol poriadne uzit a zrazu by som mal menit fsetko este aj s procakom?
To mate pravdu, ak ma niekto dosku pre AMD a nechce ju menit tak si asi kupi AMD.
Ale clovek co ma dosku, ktora mu podporuje Core 2 nema dovod menit aj dosku.
Co sa tyka DDR a DDR2 to som celkom nepochopil. Videl som dosky co su pre Core 2 a podporuju DDR aj DDR2
Taktiez mi to pripada ako predpoklad, ze Intel nepohne s cenami, ja osobne si myslim, ze Core 2 si neudrzi takuto cenu, teda, ze zlacnie behom par mesiacov. Vidim to tak, ze AMD bude musiet spravit cosi viacej ako len zlacniet. Bude to prospesne ako pre Intelakov, tak aj pre AMDckarov
Ale clovek co ma dosku, ktora mu podporuje Core 2 nema dovod menit aj dosku.
Co sa tyka DDR a DDR2 to som celkom nepochopil. Videl som dosky co su pre Core 2 a podporuju DDR aj DDR2
Taktiez mi to pripada ako predpoklad, ze Intel nepohne s cenami, ja osobne si myslim, ze Core 2 si neudrzi takuto cenu, teda, ze zlacnie behom par mesiacov. Vidim to tak, ze AMD bude musiet spravit cosi viacej ako len zlacniet. Bude to prospesne ako pre Intelakov, tak aj pre AMDckarov