BOL Jezis Kristus ZID?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

jackb napísal:tak preco to riesis?!
napísal som, že ja nezomriem zaslepený. a k tej viere :arrow: v tomto prípade

Kód: Vybrať všetko

a presne v tomto je problém ľudí, ktorí v niečo veria...
som nemyslel na vieru v boha. držím sa pravidla, že najprv verím sebe, potom ľuďom, a ak by som veril v boha tak je až na poslednom mieste.
hľadám vo všetkom logické vysvetlenie, a ak ho získam tak nemusím veriť ani v "nepoškvrenené počatie panny Márie". to môžeš rovno veriť, že deti nosia na tento svet ešte stále bociany. :wink:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Suhlasim s Krijou...
Treba sa spoliehat na seba...Tym ze v nieco verim to je strasna pakaren....
A neposkvrnene pocatie???
Vysvetlil by som to tak ze ked uz mozno naozaj spolu neyebali...mno typek sa jej spravil na brucho(jozef) a ona sa potom spravil sama a semeno si omylom drbla aj do vaginy...mno a bolo neposkvrnene pocatie....
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

krija napísal:napísal som, že ja nezomriem zaslepený. a k tej viere :arrow: v tomto prípade

Kód: Vybrať všetko

a presne v tomto je problém ľudí, ktorí v niečo veria...
som nemyslel na vieru v boha. držím sa pravidla, že najprv verím sebe, potom ľuďom, a ak by som veril v boha tak je až na poslednom mieste.
hľadám vo všetkom logické vysvetlenie, a ak ho získam tak nemusím veriť ani v "nepoškvrenené počatie panny Márie". to môžeš rovno veriť, že deti nosia na tento svet ešte stále bociany. :wink:
kedze v Boha neveris,neveris ani v to ze jemu je mozne vsetko-ci uz sposobit pocatie u panny,chodenie po vode ale vzkriesenie mrtvych... tu v tom pripade nieje o com..ale myslim ze sme OT...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

A preco by sme mali verit v boha....nikdo ho nikdy nevidel...ani nic...aj ked bohus povedal ze ja vasu pi*u taky nevidel....ale to je o inom....
Veris v boha lebo ti to bolo od malicka huckane do hlavy...to ako ked este v staroveku si ludia mysleli ze blesky a burky su znamenia od boha...ale casom sa zistilo ze je to proste len cosi obycajne....
A tak to je aj s tym bohom...Este teraz si zopar ludi mysli ze boh je nevim co ale nakoniec sa zisti ze nic take nie je ze je to vsetko kauzalny vztah...abo ina volovina....
Sme sice OT ale co tu chces nariesit s tym ci jezis bol alebo nebol zid...???
Tak zamknite temu lebo uz aj tak kazdy povedal co si mysli... 8)
jackb
Redeemer
Redeemer

Boha sice nikto nevidel na vlastne oci,ale kto chce na kazdom kroku vidi ze Boh je. Kto ho vidiet nechce ho nevidi.
no asi tolko k vereniu...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

A v com ho vidis? priroda,domy ludia? to nie je boh sefko ee.
Nehul to uz :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

Martin44 napísal:A v com ho vidis? priroda,domy ludia? to nie je boh sefko ee.
Nehul to uz :lol:
to by si musel zazit...ale co ti tu budem vykladat ked ty to aj tak beres tak ako keby som tu halucinoval... :roll:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

tomu sa nehovori boh ale sugescia a vymyvanie mozgu od malicka....to je ako ked ta od malicka vychovavaju ze zabijanie je dobre tak ti to tiez pripada prirodzene....
jackb
Redeemer
Redeemer

Martin44 napísal:tomu sa nehovori boh ale sugescia a vymyvanie mozgu od malicka....to je ako ked ta od malicka vychovavaju ze zabijanie je dobre tak ti to tiez pripada prirodzene....
ak sa na to pozeras takto tak mas pravdu,to iste by som mohol povedat ja tvoj pohlad-od malicka ti tlacia do lebene kalerab ze Boha niet a ti co v neho veria su ubohi zatemneni dementi zijuci v stredoveku... :roll:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

btw, preco martin44 este nema basu, ved tu uraza ludi a vysmieva sa im, vid pravidlo 6. :?

jezis zrejme bol zidom, kedze ho sudili pred sanhedrinom
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Martin44 napísal:Suhlasim s Krijou...
Treba sa spoliehat na seba...Tym ze v nieco verim to je strasna pakaren....
A neposkvrnene pocatie???
Vysvetlil by som to tak ze ked uz mozno naozaj spolu neyebali...mno typek sa jej spravil na brucho(jozef) a ona sa potom spravil sama a semeno si omylom drbla aj do vaginy...mno a bolo neposkvrnene pocatie....
myslim ze dost drsne slova na takeho ako si ty - teda 0

Tato diskusia sa tyka ludi ktori v tom maju aspon kusok prehlad , nie taki co pridu kusok pourazat vsetko a zvysit prispevky...

Drsnak :sneaky:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

krija napísal:ak nejde o umelé oplodnenie, alebo prvotnú verziu B.Beckera /bývalý tenista/, ktorý mal vraj len orálny sex s ruskou modelkou /mimochodom škaredou jak sviňa/ Angelou Ermakovovou :arrow: majú spolu dcéru.
Neurazaj Rusky : ) , neviem co ma ta opica s Ruskom ale povod urcite nie..

Inak k teme.. LumberJack, ak bol zid alebo nebol, chces z toho (jednoho alebo druheho) nieco vyvodit alebo je to cisto zo zaujimavosti otazka.. ?
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Aryan Angel napísal:Neurazaj Rusky : ) , neviem co ma ta opica s Ruskom ale povod urcite nie..

Inak k teme.. LumberJack, ak bol zid alebo nebol, chces z toho (jednoho alebo druheho) nieco vyvodit alebo je to cisto zo zaujimavosti otazka.. ?
Je to aktualna tema a pricina miernych hadok mojich znamych :)
jackb
Redeemer
Redeemer

zelovoc napísal:btw, preco martin44 este nema basu, ved tu uraza ludi a vysmieva sa im, vid pravidlo 6. :?
dakujem :)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

podla mna jezis bol 100% jude o tom hovori viac veci a co sa tyka neposkvrneneho pocatia tak tam podla mna treba hladat a nejake tie nelogicke vysvetlenia, symboly a pod... vsak kto ma trochu prehlad tak vie ze biblia je cela o symboloch...
btw jackb myslim ze ty tiez nie si uplne nestranny :arrow: skola robi svoje :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Vesper napísal: btw jackb myslim ze ty tiez nie si uplne nestranny :arrow: skola robi svoje :wink:
ved ani netvrdim ze som...a vplivu skoly sa len tak nezbavis... :wink:
nadl
Medium Star
Medium Star

Re: BOL Jezis Kristus ZID?

Príspevok od používateľa nadl »

havarka napísal:A toto máš odkiaľ chlapec mój?
Potom nechápem prečo ho dali židia ukrižovať? Podla môjho názoru kristus chcel reformovať židivske naboženstvo no to sa židom nepáčilo a preto Ježiš Nazaretský kraľ židovský skončil na kríží.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: BOL Jezis Kristus ZID?

Príspevok od používateľa Vesper »

nadl napísal:Potom nechápem prečo ho dali židia ukrižovať? Podla môjho názoru kristus chcel reformovať židivske naboženstvo no to sa židom nepáčilo a preto Ježiš Nazaretský kraľ židovský skončil na kríží.
to je co za blbost? len preto ze boli rovnakeho vierovyznania by ho nemohli dat ukrizovat alebo co? zober si dnesnu dobu tu to mas take iste, na veci ako spolocna viera sa nehladi (a je to len dobre lebo potom by sa z nas stal stat kde by boli brutalne utlacane nabozenske mensiny 8) )... takze ukrizovanie zidmi sa mi nevidi ako dostatocny dokaz toho ze jezis nebol zid... skor ta druha vec co pises sa mi zda pravdepodobnejsia... take typicke nekrestanske vedecke vysvetlenie :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Jezis bol ukrizovany preto,lebo hovoril,ze je Mesias. Zidia vsak mali uplne inu predstavu o Mesiasovi,preto Jezisa Nazaretskeho,ktory este oi. hovoril ze je zidovsky kral,a pritom bol tesar popravili za ruhanie sa a poburovanie spolocnosti - "robenie poriadku" v Chrame,vzkriesenie Lazara...
vladopt
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vladopt »

Kristus bol Judejec.Chazari,ktori si dnes hovoria zidia, nemaju s Judejcami ani s Judeou /cast Izraela/ nic spolocne.Chazari su turkotatarsky kmen zo strednej Azie.Ich predkovia na Blizkom vychode nikdy nezili !
V Izraeli ich je asi 90 percent.

Matka Ježiša Krista Panna Mária hovorila aramejsky. Aramejci sú dnes kresťania.
Napísať odpoveď