Suse vs. Ubuntu

Všetko ohľadom Linuxu...

Suse vs. Ubuntu

Suse
17
29%
Ubuntu
42
71%

Celkom hlasov: 59

Stopa
King
King
Používateľov profilový obrázok

Suse vs. Ubuntu

Príspevok od používateľa Stopa »

ktory z tychto linuxov je lepsi a v com? neviem, ktory sa mi viac oplati nainstalovat
havarka
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa havarka »

Ja ti na túto otázku odpovedať neviem. A ani neviem ktorý je lepší.

Ubuntu je parádne v tom že má vlastné fórum v češtine aj v slovenčine, irc český kanál, jabber miestnosť, takže ak si s niečim nevieš rady, ľudia radi a ochotne pomôžu, bez toho by som sa ja ani nepohol.
Perfektné inštalovania cez Appitude [inštalácia prebieha pomocou apt-get install <nazov_programu>]. Pochádza je z Debianu čo sa používa na Servery a je tam veľmi populárny kvôli Stabilite.

Želám veľa nervov a trpezlivosti.

// hlasovania sa zdržujem kedže neviem / nemôžem porovnať.
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

no ja neviem ja som mal aj ubuntu aj suse teraz mam suse stale mal som aj slackware ale to mi kamarat dal a v tom som nic nevedel Suse sa mi zda byt jednoduchsia , ubuntu som dlho nemal bo som tam nevedel nainstalovat gfrafiku ale to som lamil ja podla mna su tie verzie dost vyrovnane a su aj najstahovanejsie na jednom serveri ubuntu je prva a Suse 2 ja byt tebou tak si hodim mincou :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Preferujem Ubuntu. Paci sa mi politika DEVov, ochota komunity, dobre releasy, user friendly prostredie.
mr.fritz
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Suse vs. Ubuntu

Príspevok od používateľa mr.fritz »

Stopa napísal:ktory z tychto linuxov je lepsi a v com? neviem, ktory sa mi viac oplati nainstalovat
odporucam ti vyskusat viac distribucii a uvidis ktora ti najlepsie sadne, zacni s live distrami, ktore sa "odnozili" od distier ako debian, slackware, gentoo, mandrake ...
napr. ja som mal gentoo, pak som chcel vyskusat nieco ine, tak som si nahodil debian etch, no po tyzdni som sa zase vratil ku gentoo, kazda distro ma vyhody a nevyhody
xphreak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa xphreak »

Na to ktory je lepsi tazko je odpovedat.
Ak si zaciatocnik tak asi ze je lepsi SuSe.
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

ja som Debian fan.Takze asi skor to ubuntu.Kedze je odvodene od Debianu.Ale racej kubuntu..
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

aj by som si dal ubuntu ak by mi dakto pekne vysvetlil ako sa tam dam len cisto do konzoly bez vsetkeho lebo v Suse to viem ale tam mi to neslo a nemohol som install grafiku....... Poprosil by som niekoho a vopred Dakujem, alebo daky link na clanok THX, bo som mal ubuntu len chviu ale bolo to o dost ine ako Suse a dost ma to sralo som musel volat kamosovi ze ake je root heslo a to som musel pisat dake chu**** do konzoli a uz si ich nepametam tak ak to niekto vie tak sem pls alebo ss prosim, vopred dik ale nepohrdnem ani linkom
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

ja mam kubuntu a normalne ked my nastartuje kdm tak si dam prepnut do konzoli a uz som tam :)
ale mozes skusit aj jednouzivatelsky rezim pripis ako parameter kernelu single a nastartujete to bez X mne to ide aj tak aj tak :)
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to useffil to musis zmenit uroven behu pri starte...to sa meni v /etc/inittab a polozka initdefault.rozne distribucie maju rozne cisla urovni..tam to budes mat popisane..

a k teme serte na hentake sracky.Ked sa chcete nieco naucit tak jednoznacne Debian,Slackware alebo Gentoo.To su Linuxy.
havarka
Medium Star
Medium Star

Ale no no no, sak aj ubuntu je linux, to ako keby si povedal ze MS Windows nie je OS. Trosku kludu a nie kazdy si chce / musi / vie konfigurovat jadro, kompilovat program, niekto to chce len na web / mail / filmy / mp3 a takemu davat doporucovat napr gentoo je IMHO zbytocnost.
mr.fritz
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr.fritz »

m3thod-man napísal:a k teme serte na hentake sracky.Ked sa chcete nieco naucit tak jednoznacne Debian,Slackware alebo Gentoo.To su Linuxy.
tak tak, ja som zacal s Gentoo a naucil som sa omnoho viac ako ked som mal kedysi davno RedHat8.0 co si vsetko nainstaloval sam a ja som nemal ani ponatia "kde co je" a "co ako funguje". ovsem na Gentoo treba pevne nervy.
:aasmile1: Gentoo :aasmile1:
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jj presne ide o to sa nieco naucit.Ked mas vsetko nastavujes cez neake okna a nechapes ani riadne co nastavujes,tak pri problemoch nevies co sa ani riadne deje...tym nexem povedat ze nastavovanie pomocou okien je zle :wink:
havarka
Medium Star
Medium Star

ja sa snažím v ubuntu nastavovať šetko cez term, a čo najmenej okná chcem sa učiť, ale chcem to aj používať, gentoo mi vŕta v hlavičke, a určite ho plánujem raz skúsiť. :)
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Mna Gentoo prevrtalo nacisto ;) Fungujem na nom uz vyse 3 roky. Zaciatky bolo tazke, ale teraz je to rozpravocka. Doporucujem kazdemu, kto chce vediet, kde sa v systeme nastavuje kazda najmensia blbost.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

no ja som skusal knoppixa aj ubuntu aj mandrivu a teraz mam suse a paci sa mi najviac......je vpohode..najviac mi sadlo......
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

ubuntu pretoze je zalozene na mojom oblubenom debiane
BEGGAR

Príspevok od používateľa BEGGAR »

ja som skusal mandrivu 10.1,2005,2006,2007, suse 10.1 a potom som skusil ubuntu 6.06 jednoznacne sa mi pacil najviac ako na jedinom som tam rozbehal grafiku :lol: ma fakt peckove forum na ktorom som nasiel vseto co som potreboval. proste sa mi pacilo najviac..
cimo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Kubuntu

Príspevok od používateľa cimo »

Ubuntu je dobre ale odporucam ked zacinas to kubuntu lebo na nom nie vsetko lahko ale vacsinu lahko male percento tazko. Ma to pekne prostredie a rychlu instalaciu. Na suse sa mi nepaci ze sa moc prekomercializoval ale aj preto ze mi kedysi preformatoval disk. Viem ze to nebola jeho chyba ale odvtedy ho nemam rad:D.

KUBUNTU
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

no ja som niekedy Suse rad nemal , zdalo sa mi dost pomale ,vela veci mi tam neslo , ale ked vysla verzia 10.2 tak jedine Suse
Napísať odpoveď