Suse vs. Ubuntu
Suse vs. Ubuntu
ktory z tychto linuxov je lepsi a v com? neviem, ktory sa mi viac oplati nainstalovat
Ja ti na túto otázku odpovedať neviem. A ani neviem ktorý je lepší.
Ubuntu je parádne v tom že má vlastné fórum v češtine aj v slovenčine, irc český kanál, jabber miestnosť, takže ak si s niečim nevieš rady, ľudia radi a ochotne pomôžu, bez toho by som sa ja ani nepohol.
Perfektné inštalovania cez Appitude [inštalácia prebieha pomocou apt-get install <nazov_programu>]. Pochádza je z Debianu čo sa používa na Servery a je tam veľmi populárny kvôli Stabilite.
Želám veľa nervov a trpezlivosti.
// hlasovania sa zdržujem kedže neviem / nemôžem porovnať.
Ubuntu je parádne v tom že má vlastné fórum v češtine aj v slovenčine, irc český kanál, jabber miestnosť, takže ak si s niečim nevieš rady, ľudia radi a ochotne pomôžu, bez toho by som sa ja ani nepohol.
Perfektné inštalovania cez Appitude [inštalácia prebieha pomocou apt-get install <nazov_programu>]. Pochádza je z Debianu čo sa používa na Servery a je tam veľmi populárny kvôli Stabilite.
Želám veľa nervov a trpezlivosti.
// hlasovania sa zdržujem kedže neviem / nemôžem porovnať.
no ja neviem ja som mal aj ubuntu aj suse teraz mam suse stale mal som aj slackware ale to mi kamarat dal a v tom som nic nevedel Suse sa mi zda byt jednoduchsia , ubuntu som dlho nemal bo som tam nevedel nainstalovat gfrafiku ale to som lamil ja podla mna su tie verzie dost vyrovnane a su aj najstahovanejsie na jednom serveri ubuntu je prva a Suse 2 ja byt tebou tak si hodim mincou 
-
mr.fritz
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Suse vs. Ubuntu
odporucam ti vyskusat viac distribucii a uvidis ktora ti najlepsie sadne, zacni s live distrami, ktore sa "odnozili" od distier ako debian, slackware, gentoo, mandrake ...Stopa napísal:ktory z tychto linuxov je lepsi a v com? neviem, ktory sa mi viac oplati nainstalovat
napr. ja som mal gentoo, pak som chcel vyskusat nieco ine, tak som si nahodil debian etch, no po tyzdni som sa zase vratil ku gentoo, kazda distro ma vyhody a nevyhody
-
m3thod-man
Star
aj by som si dal ubuntu ak by mi dakto pekne vysvetlil ako sa tam dam len cisto do konzoly bez vsetkeho lebo v Suse to viem ale tam mi to neslo a nemohol som install grafiku....... Poprosil by som niekoho a vopred Dakujem, alebo daky link na clanok THX, bo som mal ubuntu len chviu ale bolo to o dost ine ako Suse a dost ma to sralo som musel volat kamosovi ze ake je root heslo a to som musel pisat dake chu**** do konzoli a uz si ich nepametam tak ak to niekto vie tak sem pls alebo ss prosim, vopred dik ale nepohrdnem ani linkom
-
m3thod-man
Star
-
mr.fritz
Medium Star
tak tak, ja som zacal s Gentoo a naucil som sa omnoho viac ako ked som mal kedysi davno RedHat8.0 co si vsetko nainstaloval sam a ja som nemal ani ponatia "kde co je" a "co ako funguje". ovsem na Gentoo treba pevne nervy.m3thod-man napísal:a k teme serte na hentake sracky.Ked sa chcete nieco naucit tak jednoznacne Debian,Slackware alebo Gentoo.To su Linuxy.
-
m3thod-man
Star
-
funThomasik
Light Star
-
BEGGAR
Kubuntu
Ubuntu je dobre ale odporucam ked zacinas to kubuntu lebo na nom nie vsetko lahko ale vacsinu lahko male percento tazko. Ma to pekne prostredie a rychlu instalaciu. Na suse sa mi nepaci ze sa moc prekomercializoval ale aj preto ze mi kedysi preformatoval disk. Viem ze to nebola jeho chyba ale odvtedy ho nemam rad:D.
KUBUNTU
KUBUNTU