Bojove umenia a pod.

O športe...

Ktoré bojové umenie je vaše najoblúbenejšie ?

Muay Thai
95
28%
Kung Fu
30
9%
Karate
24
7%
Judo
8
2%
Capoeira
30
9%
Aikido
39
12%
Combat Sambo
6
2%
Taekwondo
29
9%
ine
74
22%

Celkom hlasov: 335

cre@tor
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa cre@tor »

pozri chodim na karate okolo 10 rokof ... mozem povedat ze techniku uz mam davno zvladnutu ... co sa tyka sutazi ... katy neabsolvujem iba kumite ... a vyuzitie v boji ... zatial ked som mal enaky konflikt vzdy mi pomohglo ... ja uz sa inak ako predpisanymi technikami z karate obranovat prip. utocit neviem ... to uz mam vzite so sebou ... tazdy ench si na karate rozprava co chce .... vacsinou sa do neho opieraju ludia ktory sa ho_no rozumeju do sportou .. a este viac do bojovych ... pozri sam vies jake mas schopnosti a myslim si ze ci je to kung fu karate thajsky boc kickbox alebo hocico ine ked to vies dobre vzdy to vyuzijes :) ... mam kamarata ktory chodi 7 rokof na karate .. dva roky si dal pauzu .. rpestupil do odielu capoery ci jak sa to pise .. tam sa neskutocne zdokonalil v pohybe a dynamike noh .. vratil sa spat ku karate a je z neho "drztic kosti" ... takze len tolko 8)
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

nenavidim tych kryplov mysli si to o sebe ze ked to chodi povi to dve slove a neni mu nic rozumiet.. a potom mu das jednu na nos a moze ist s tymi svojimi vriskancami a blbostami dom
andone7
Light Star
Light Star

Re: Karate

Príspevok od používateľa andone7 »

devil236 napísal:Mozte mi povedat co mate proti karate? Vsade kde chodim nanho iba kydaju. PRECO NECHAPEM TO. Robil som ho dost dlho a nieje tam jeden blok ktory by sa nedal vyuzit. Vsetko ma svoje opodstatnenie. Teraz trosku rozpisem co si myslim o jednotlivych bojovych umeniac.
Kazdy chvali AIKIDO hmmmm lenze to treba cvicit minimalne 10 rokov lebo v realnej situacii vam vyuzitie sily supera asi moc nepomoze.
Co sa tyka NINJUTSU - to som tiez skusil ehm salta a premety v boji :D:D...... - dobre na predvadzanie

THAJSKY BOX - ktomu mam uctu - su to tvrdi chlapici chcel by som vidiet karate vs thajsky box
KUNG FU- pekne strasne pekne ale v praxi neviem ci vyuzitelne - chcel by som vyskusat ale nieco take tu zatial nieje
JEET KUNE DO - urcite fajn bojove umenie ale no slovensku asi nedostupne
CAPOEIRA - tanec s prvkami boja :oops:
WING TSUN- momentalne to robim. Ale proti mua thai aleba karatistovi pochybujem. Ale na poulicnych grazlikov urcite staci.
To su moje osobne nazory. Som zvedavy na reakcie.
dpc a Taekwon-do je kde????? :smt097
Ozzy989
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ozzy989 »

Uz od malicka som fanusikom bojovych sportov a podla mna ma kazde bojove umenie nieco pekne. Mna osobne dostala capoeira, ale neodsudzujem ostatne. Na priklad take wu-shu je tiez celkom pekne.
Podla mna sa da kazde vyuzit v aj v praxi len si treba osvojit pohyby.
Capoeira hybe svetom. :D
Ozzy989
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ozzy989 »

Ono sa to nezda ale aj capoeira je dost dobra. Keby ste dostal niekto takym Compassom do hlavy len dost tasko sa to rozchodi. Na treningu sa nam stalo uz par nehôd a kamos musel neraz ist k zubarovi. A to podotykam ze sme iba zaciatocnici. Ale nieje to len o sile capoeira je zalozena na ovladani svojho tela v kazdej situacii , či už v stojke na rukach alebo v nejakom salte. A pritom je to aj tanec :D .
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

v skratke? v praxi je tazko pouzitelne proti umeniam ako muai tai, teakwondo, aikido a pod.
je to dobre na kondicku

//kinjeril: Pouzivaj pre editaciu svojich prispevkov tlacidlo "Uprav"!
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

last_knight napísal:v skratke? v praxi je tazko pouzitelne proti umeniam ako muai tai, teakwondo, aikido a pod.
je to dobre na kondicku

//kinjeril: Pouzivaj pre editaciu svojich prispevkov tlacidlo "Uprav"!
ale da sa pritom aj dobre ovladat svoje telo
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

cavte...rozmyslam ze sa na nieco taketo dam ale chcem sa spytat ze ktore je s toho najlepsie....myslim nieco take v com je obrana utok atd...
takze rozmyslam zatial asi medzi timto: Wing Chun, thajski box, kickbox, capuera...ak by bolo este nieco lepsie tak mozte povedat :)
...taktiez som mal nejake zdravotne problemy takze by bolo asi lepsie keby som sa tam nevycerpaval do bezvedomia...dik
//ps: myslite ze 15rokov uz neni neskoro na take nieco ? :?
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

TomAss napísal://ps: myslite ze 15rokov uz neni neskoro na take nieco ? :?
je to individualne, v niektorych pripadoch je to dost skoro (napr na mauy thai, kickbox...), v inych zas neskoro(karate, judo,...) samozrejme treba to brat s rezervou...

a musis si uvedomit co ti to ma do zivota dat, ci si len xces vyplnit volny cas, ci sa tomu xces venovat na "profesionalnejsej" urovni(zapasy...) alebo len ako sebeobrana na ulicu,...
Pedrosino
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pedrosino »

moj brchanec codil na tajsky box a ze idem aj ja ale j´ked mi povedal co vsetko musel vydrzat tak akoze pass ale jemu to pomohlo v tom ze teraz je zeleznicny policajt a teraz odtial chce ist ku normalnym policajtom
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

Traktorista napísal:je to individualne, v niektorych pripadoch je to dost skoro (napr na mauy thai, kickbox...), v inych zas neskoro(karate, judo,...) samozrejme treba to brat s rezervou...

a musis si uvedomit co ti to ma do zivota dat, ci si len xces vyplnit volny cas, ci sa tomu xces venovat na "profesionalnejsej" urovni(zapasy...) alebo len ako sebeobrana na ulicu,...
aha dik...no profesionalne asi nie skor taku lepsiu sebaobranu na ulici...asi sa rozhednem pre ten wing tchun...
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

drakeman napísal:a my lepsi PC :)
xces povedat vy "kockatejsi" (to mi uslo, nic osobne)
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

TomAss napísal:aha dik...no profesionalne asi nie skor taku lepsiu sebaobranu na ulici...asi sa rozhednem pre ten wing tchun...
hej, ja som robil asi 1,5roka wing tchun, je to na sebaobranu na ulici ucene miernejsim sposobom...

muay thai je aj o kondicii, je to tvrdy sport pri ktorom sa clovek musi naucit znasat aku taku bolest, musi si neustale posuvat hranice... ale to musi clovek vseobecne skoro pri akomkolvek druhu sportu,...
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Traktorista napísal:hej, ja som robil asi 1,5roka wing tchun, je to na sebaobranu na ulici ucene miernejsim sposobom...
WT nie je bojove umenie. :wink:
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

JumperAL napísal:WT nie je bojove umenie. :wink:
niee, a co to mojko prosim ta je? :lol: :lol: :lol: :lol:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Re: bojove umenia

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

yks napísal:dost blbost ... hentake saskovanie ti je na ulici na dve veci ...
:roll:
no myslim si to iste, neviem čo je to za bojove umenie ak k tomu treba trampoliny :roll: skor by som to nazval športom ked už... ak by ma niekto na ulici prepadol tak by mi bolo asi na hovno že viem po trampoline skakať a robiť salta :roll:

Edit: ked už sa chcete učiť bojove umenia, tak niečo poriadne ako wu-chu, určite to poznate, Jet Li je v tomto bojovom umeni majster sveta...
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Traktorista napísal:niee, a co to mojko prosim ta je? :lol: :lol: :lol: :lol:
Sam si to vystihol v tvojom predoslom prispevku. ;-)
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

JumperAL napísal:Sam si to vystihol v tvojom predoslom prispevku. ;-)
ee, to ze som napisal ze je to "vhodne" na sebaobranu na ulici som napisal pre to, pretoze to je z mojho pohladu fakt vhodny vyber ak niekto vybera bojove umenie,...
ale nenapisal som ze to nie je bojove umenie,...
len ze z toho velkeho mnozstva bojovych umeni (karate, judo a neviem co este znameho) je toto podla MNA najefektivnejsie a najvhodnejsie,...

takze neviem ci si mieril na toto alebo na nieco ine,... ked tak specifikuj
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Podla mna existuju tri veci: bojove umenia, bojove sporty a kurzy sebaobrany.
Ani take sumo nie je BU, ale BS, to iste MT.
Napísať odpoveď