Dalsia IP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Dalsia IP

Príspevok od používateľa mikkimikki »

sry za nazov temy ale nevedel som ako to napisat !

mam SWITCH a dva kompy do oboch som si natiahol kabal ale kedze to nieje router mohol som mat net zapnuty len na jednom PC .. na druhom mi IPcka kolidovala s tym 1. PC .. ale ked som zmenil posledne trojcisie na ip v druhom PC net isiel aj tam aj tam .. otazka: moze mi na to provider prist ze mam dalsiu ip, co mi moze spravit, neskodim tym druhym ?

vopred dakujem
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

mozes pouzivat IPcku niekoho ineho ... a o nie je dobre :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

A mozu ti na to prist. A pravdepodobne ti daju pokutu. (zavisi od poskytovatela netu) Kolko, to neviem, chod sa opytat :D
magnum
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa magnum »

kinjeril napísal:A mozu ti na to prist. A pravdepodobne ti daju pokutu. (zavisi od poskytovatela netu) Kolko, to neviem, chod sa opytat :D
ako sa to da zistit ? ja len pre info pretože som na sieti kde je nas okolo300 uživatelov a dost uživatelou si kradne ip ktore maju net a nepatria im potom su s tym problemi ale nič sa s tym nerobi dik za info
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Dalsia IP

Príspevok od používateľa erytrocyt »

mikkimikki napísal:sry za nazov temy ale nevedel som ako to napisat !

mam SWITCH a dva kompy do oboch som si natiahol kabal ale kedze to nieje router mohol som mat net zapnuty len na jednom PC .. na druhom mi IPcka kolidovala s tym 1. PC .. ale ked som zmenil posledne trojcisie na ip v druhom PC net isiel aj tam aj tam .. otazka: moze mi na to provider prist ze mam dalsiu ip, co mi moze spravit, neskodim tym druhym ?

vopred dakujem
riešiš tu niečo, ale nenapísal si prakticky nič... Kto je tvoj poskytovateľ internetu, aký máš typ pripojenia atď. atď... :!:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

magnum napísal:ako sa to da zistit ? ja len pre info pretože som na sieti kde je nas okolo300 uživatelov a dost uživatelou si kradne ip ktore maju net a nepatria im potom su s tym problemi ale nič sa s tym nerobi dik za info
Ako? Neviem, nie som poskytovatel. Ak chces este jednu IP, musis o nu poziadat. Ja len viem, ze to vedia.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

magnum napísal:ako sa to da zistit ? ja len pre info pretože som na sieti kde je nas okolo300 uživatelov a dost uživatelou si kradne ip ktore maju net a nepatria im potom su s tym problemi ale nič sa s tym nerobi dik za info
MAC adresa?
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

ja mam doma router a nanom 3 kompi uz asi 3 roky,raz sa tatko omylom preriekol neakemu typkovy z nextry(poskytovatel) a ten ze mu da doplatit ale neak sa to zahovorilo
milanko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa milanko »

ak si nastavis povelenu ip-cku na dasli komp, tak skodis cloveku ktory ma tu ip-cku pridelenu. Dostanete sa do kolizie ak budete naraz zapnuty a druhemu z vas sa nepodari dostat na siet. :twisted:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

milanko napísal:ak si nastavis povelenu ip-cku na dasli komp, tak skodis cloveku ktory ma tu ip-cku pridelenu. Dostanete sa do kolizie ak budete naraz zapnuty a druhemu z vas sa nepodari dostat na siet. :twisted:
Ja by som skor povedal, ze ten co sa chce pripojit s adresou, ktora uz na sieti existuje, tak sa nepripoji. Tzn. "kto prv pride ten prv melie"
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

Trošku zainvestuj router môžeš kúpiť už od 1300sk a máš po probléme. Boli tu už témy či môžu na to príjsť, asi aj môžu ale pokiaľ nemajú nejaký bonz tak je to ževraj neefektívne testovať každého zákazníka na to, že či je za routrom viac kompov.
Napísať odpoveď