Gitary

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Aka gitara vám vyhovuje?

Elektrická gitarka
74
62%
Akustická gitarka
30
25%
Elektroakustická
16
13%

Celkom hlasov: 120

TheDrummeR
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa TheDrummeR »

hmm tak ja hravam na el. a ak. iba v mojom sukromi.....inak v kapele hravam na bicie.........

Akustika=Yamaha
Elektrika=1.Behringer Stratocaster V-Tone, 2.Epiphone LP100
Bicie=Stagg

:aasmile3:
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

juro145 napísal:vies co, takto ti to poviem: spanielka je na ucenie. ked vies hrat na spanielke, nieje pre teba problem hrat na eletrike, ked zacnes eletrikou, bude pre teba problem hrat na spanielke. hawk
vidiet ze sa tomu nerozumies,napr. hra v stoji a v sede je obrovsky problem,dalej sirka krkov a takto to mozeme rozoberat az az
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

ja mam basku fenderu 4-strunovu...ale vlastne len snimace a elektronika su z nej.telo je objednavkove.a ked gitara tak podla toho co hram nie???
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

no takze hram na elektrickej, s vianocami planujem dokupit nejaku lepsiu aparaturu, davam prednost elektrickej, koli jej univerzalnosti, kedze s dobrou aparaturou sa da dosiahnut velmi kvalitny cisty aj skresleny zvuk a s nejakym efektom aj simulacia akustiky aj ked to nie je to iste, no zatial akustiku nepotrebujem tak si vystacim s tymto. Na elektrickej som aj zacinal, nepresiel som si ani ludovou skolou umenia ani nicim co by suviselo s klasickou gitarou a ani mi to nechyba, hram preto lebo ma to bavi a na klasickej ma to akosi nelaka a do nicoho sa tlacit neplanujem, akordy stupnice a pod sa daju ucit aj na elektrickej cize nevidim vtom problem :D
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

predtym: bassgitara Jolana Galaxis, teraz: bassgitara Ibanez SR400

ibaneza: http://fotky.azet.sk/jsFotka.phtml?i9=2 ... v=1&ftid=3

Obrázok
min01
Expert
Expert

Príspevok od používateľa min01 »

Žiadna ja negitarujem ale chcem s tym začať
m4r3k
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m4r3k »

ja hram na elektrickej

Mam takuto: Fokus
Ale raz si kupim takuto: Steve Vai Ibanezu
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

gitarista.ueuo.com napísal:Ale raz si kupim takuto: Steve Vai Ibanezu
Pekná sedmička, ale bude aj pekne drahá :wink: .
m4r3k
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

fikus-kukis napísal:....ale bude aj pekne drahá :wink:
okolo 100 litrov. :roll:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ja som hral asi tri tyzdne ( :oops: ) na akustike a potom som prvy krat chytil do rucky elektriku.bol to squier bullet a tak sa mi zapacil ten nadherny zvuk a to ako krasne sadne strat do ruky (nie ako tucna spaniela) proste sa mi na nej zapacilo uplne vsetko.tak som si zacal hladat gitarku od ruky.zohnal som tento hard and heavy strat Jackson. ma tremolo floyd rose.je to bohova gitarka.akurat je v kusa zlom stave ale to nevaa :D .som ju uspesne "odhrdzil" a kupil nove srubky a je ako nova
Prílohy
gitarka.jpg
gitarka.jpg (173.77 KiB) 763 zobrazení
Fall
Medium Star
Medium Star

gitarista.ueuo.com napísal:ja hram na elektrickej

Mam takuto: Fokus
Ale raz si kupim takuto: Steve Vai Ibanezu
no tak to bude teda riadny skok od fokusky k tej ibaneze :wink:
iked keby som mal 100 tisic na gitaru urcite si dam radsej spravit na mieru ako kupovat model ineho hraca...

pinacolada: ked strat tak jednoznacne fender, resp squier a ked chces co najuzsi krk(tj nejaky superstrat) tak sa poobzeraj po nejakej jacksone, ibanezke prip cortke(jak to znie v tych zenskych rodoch divne), ale to je len moj skromny nazor, samozrejme proti gustu ziaden disputat aj tak vzdy najviac zalezi na tom ako vies hrat nie ci mas nastroj za 100 20 alebo 5 litrov a takysto velmi zalezi aj na aparature...ja osobne preferujem klasiku tj Les Paul alebo Stratocaster ked uz moderny tvar tak jednoznacne jacksonovske sipky, len skoda ze sa stym po sediacky blbo cvici
m4r3k
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Fall napísal:no tak to bude teda riadny skok od fokusky k tej ibaneze :wink:
To nie hned, mozno o 20 rokov. :)
Fall napísal:iked keby som mal 100 tisic na gitaru urcite si dam radsej spravit na mieru ako kupovat model ineho hraca...
Jasne, ze ju nekupim ako Vaiov model. Dam si ju urobit. Len sa mi takato velmi paci. :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Fall napísal: pinacolada: ked strat tak jednoznacne fender, resp squier a ked chces co najuzsi krk(tj nejaky superstrat) tak sa poobzeraj po nejakej jacksone, ibanezke prip cortke(jak to znie v tych zenskych rodoch divne), ale to je len moj skromny nazor, samozrejme proti gustu ziaden disputat aj tak vzdy najviac zalezi na tom ako vies hrat nie ci mas nastroj za 100 20 alebo 5 litrov a takysto velmi zalezi aj na aparature...ja osobne preferujem klasiku tj Les Paul alebo Stratocaster ked uz moderny tvar tak jednoznacne jacksonovske sipky, len skoda ze sa stym po sediacky blbo cvici
no lenze to neni obycajny strat.straty maju 3SC alebo 2SC a 1HB no a ten moj ma 2HB ako vacsina les paulov.ja som si tiez chcel kupit lespaul no na svk to nie je az taka rozsirena gitara a potom pa zaujal tento jackson a mal tiez 2HB tak som ho hned vzal.
keby som chcel klasicky strat tak jasne ze by som si kupil squier alebo fender.to da rozum
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

pocuvajte ....
na stranke toho usera noveho: "gitarista.uoue.com" ma v sekcii programy isty "multiefekt" stiahnite si ho(nema ani 0,5 MB) a naucte ma s nim robit pls. :lol: :wink:
m4r3k
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

dawo napísal:pocuvajte ....
na stranke toho usera noveho: "gitarista.ueuo.com" ma v sekcii programy isty "multiefekt" stiahnite si ho(nema ani 0,5 MB) a naucte ma s nim robit pls. :lol: :wink:
Ak chces, o nom vediet viac, tak mi napis do fora na mojej stranke. Tam ti odpoviem, prip poskytnem navod na stranke. :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

gitarista.ueuo.com napísal:Ak chces, o nom vediet viac, tak mi napis do fora na mojej stranke. Tam ti odpoviem, prip poskytnem navod na stranke. :wink:
nie si ty nahodou steve zo stranky gitarista.sk? len teraz mas ban ze? :D
Fall
Medium Star
Medium Star

pinacolada napísal:no lenze to neni obycajny strat.straty maju 3SC alebo 2SC a 1HB no a ten moj ma 2HB ako vacsina les paulov.ja som si tiez chcel kupit lespaul no na svk to nie je az taka rozsirena gitara a potom pa zaujal tento jackson a mal tiez 2HB tak som ho hned vzal.
keby som chcel klasicky strat tak jasne ze by som si kupil squier alebo fender.to da rozum
jakto ze nie je rozsiereny mas kopu znaciek rozne low-end nepodarky, a take lepsie gitarky mas napr vintage alebo sesterska firma gibsonu- epiphone, tak myslim, ze je toho dost
m4r3k
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:nie si ty nahodou steve zo stranky gitarista.sk?
Ano som. No uz ma tam neuvidis. :wink:
m4r3k
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Tento prispevok vyvratil fall.
m4r3k
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Nechcelo sa mi citat celu temu, tak len z prvych 2 stran usudzujem, ze si dawo vymysla.

1. nato aby si vedel hrat vynikajuco na elektrickej nemusis mat zvladnutu akustiku. Je to plus, ale nemusi byt. (pozri na Vaia. On zacal na elektrickej a uz v 20-tich bol virtuoz.)

2.Ked mas 16 rokov, tak pochybujem, ze mas gitaru za 50 litrov. :wink:

3. Na elektrickej sa dost pouzivaju prsty. Nie iba trsatko. Na cistom zvuku, ale aj na skreslenom.
Napísať odpoveď