Postihnutie

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Postihnutie

Príspevok od používateľa butthead »

Neviem či som správne nazval a zaradil tému... kedže sa to týka aj vzťahov tak som to dal sem...
Ste tu niekto taký kto má zdravotné postihnutia, napr. sluch, zrak atď, ako vám to ovplivnuje v realnom živote... :?:
Ja od narodenia mám o polovicu horší sluch, takže moja verbálna komunikácia nieje bohviečo, kamaráti sa snažia so mnou porozumeť a za to im dakujem... nemal som do teraz vážny vzťah s babou a to mám 21 .. a to je hlavný problém :( .. snažím sa byť sám sebou, nie som nejak uzavretý, som spoločenský typ, optimisticky naladený... ani sa nejak nesnažím lutovať... pritom som celkom slušne vyštudoval OA a som prijatý na informatiku
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja osobne nie som postihnutý, ale môj otec čiastočne. (Fakt len velmi slabo) a to tak, že pred 12 rokmi mu z chrbtice vybrali dve platničky, čiže musel obmedziť fyzicky pohyb (príliš sa nenamáhať) a dostal preukaz ZŤP a žltý trojuholník na auto. Postupne sa to rokmi zlepšilo, znova začal behať na hory, zasurfuje si na priehrade a už aj maká vo firemnej záhrade. Bohužiaľ mu ale pred 2 rokmi vzali preukaz aj dôchodok, čiže už musí pracovať. :(

ALE, má to aj takú malú výhodu, preukaz ZŤP nemusel odovzdať, čiže napr. keď ideme na priehradu, vrátnikovi spoza okna iba ukáže preukaz a ideme ďalej, bez platenia. :D Vrátnici si ho pamätajú, takže ich netrápi, či je preukaz platný, alebo nie a tí ktorí si ho nepamätajú, tým je to jedno, pretože aj tak nevedia, čo je ZŤP a pustia nás bez platenia. :D

Edit: Ja mám tiež trošku slabý sluch, keď som mal okolo 6-8 rokov som sa liečil, je to lepšie ale napr. keď hovoria do mikrofónu na nejakom velkom priestranstve, alebo vo vysielačke, tak tomu nerozumiem, nerozoznám to. To bude ale možno aj tým, že som bol obdarený dokonalým hudobným hluchom. :P
mastermind
VIP
VIP

Re: Postihnutie

Príspevok od používateľa mastermind »

butthead napísal:Neviem či som správne nazval a zaradil tému... kedže sa to týka aj vzťahov tak som to dal sem...
Ste tu niekto taký kto má zdravotné postihnutia, napr. sluch, zrak atď, ako vám to ovplivnuje v realnom živote... :?:
Ja od narodenia mám o polovicu horší sluch, takže moja verbálna komunikácia nieje bohviečo, kamaráti sa snažia so mnou porozumeť a za to im dakujem... nemal som do teraz vážny vzťah s babou a to mám 21 .. a to je hlavný problém :( .. snažím sa byť sám sebou, nie som nejak uzavretý, som spoločenský typ, optimisticky naladený... ani sa nejak nesnažím lutovať... pritom som celkom slušne vyštudoval OA a som prijatý na informatiku
mozno to bude zniet pateticky ale skus sa menej snazit byt sam sebou. poznam par zrakovo postihnutych ludi a citit z nich ze chcu byt nasilu sami sebou. skus sa aj ty menej snazit, mozno to pomoze.
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

No ked sa mam priznat, tak ja mam tiez take mensie (recova vada), ale nie je to zas az take vazne, snazim sa to uz ovladat a tak, takze nie je to az take vazne,chvalabohu :) (klop klop klop) ... a co sa tya teba, tak sa tym az tak velmi nezaberaj, skus sa zabavat aj bez toho ... vidim, ze si docela uspesny a co sa tyka vztahov, tak sa s tym az tak netrap. Raz pride ta prava :)
johny141
Star
Star

Príspevok od používateľa johny141 »

MystiQ napísal:No ked sa mam priznat, tak ja mam tiez take mensie (recova vada), ale nie je to zas az take vazne, snazim sa to uz ovladat a tak, takze nie je to az take vazne,chvalabohu :) (klop klop klop) ... a co sa tya teba, tak sa tym az tak velmi nezaberaj, skus sa zabavat aj bez toho ... vidim, ze si docela uspesny a co sa tyka vztahov, tak sa s tym az tak netrap. Raz pride ta prava :)
Recova vada?kokces?lebo ja ked rychlo rozpravam tiez za dost zakokcem aked som bol maly stale som koktal ale teraz uz len ked rychlo rozpravam....ale to neni postihnutie
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

johny141 napísal:Recova vada?kokces?lebo ja ked rychlo rozpravam tiez za dost zakokcem aked som bol maly stale som koktal ale teraz uz len ked rychlo rozpravam....ale to neni postihnutie
no ja ked som bol maly tak som tiez koktal, ale teraz to nie je len ked rychlo rozprvam, stava sa mi to aj pri beznej rychlosti
johny141
Star
Star

Príspevok od používateľa johny141 »

MystiQ napísal:no ja ked som bol maly tak som tiez koktal, ale teraz to nie je len ked rychlo rozprvam, stava sa mi to aj pri beznej rychlosti
presne aj umna ale urcite nekokcem ako normal koktavy ludia....je to len take zbezne pri rychlosti....
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

kokcem len vtedy ked niečo nemám dobre rozmyslené, ináč s koktaním no problemos... len zle hovorím r a tým ludia nerozumejú čo hovorím
Josh19
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Josh19 »

Odpovede typu nesnaž sa byť sám sebous ú totálna blbosť ja som mal Eplilepsiu,ale som sa z toho neako dostal bol som sám sebou nijako som na seba neupozorňoval,keď všetci ešte v noci bavili a všade bolo plno báb šiel som radšej spať,lebo som sa z toho chcel dostať,a dostal som sa teraz mám v rozpracovanomo štádiu možno moje budúce dievča,a mám pocit,že ona je moja odmena za všetko čo som si musel vytrpieť,takže ak môžem Buď sám sebou,nepočúvaj veci ktoré by ťa mohli odradiť,pozeraj sa na veci z vrchu,aj na ženy ver že raz príde jedna ktorá ťa bude mať rada takého aký si,a ona bude tvoja Odmena.

Hlavne buď sám sebou,taký aký si naozaj.
To je cesta k úspechu.
5-ula
Light Star
Light Star

Re: Postihnutie

Príspevok od používateľa 5-ula »

butthead napísal:Neviem či som správne nazval a zaradil tému... kedže sa to týka aj vzťahov tak som to dal sem...
chcem ti teraz ja nineco napisat..robim donrovolniku v jednom obcianskom zdruzeni de su postihnute deticky..na vozikoch sluchovo mentalne ...slepe..deticky ktore maju dawnov syndrom..deticky s epilepsiou deticky ktore ani poriadne nevedia co je zivot..snazime sa robit im ho krajsim a ver ze je to to najkrajsie co som doteraz robila..ver ze kazda malickost potesi tuto malu utrapenu a tak velmi nezradnu dusicku a staci tak malo...staci objatie ..staci maly boztek a usmev,,a podakuju sa ti tym najkrajsim cim mozu usmevom a stastim v ociach..takze mi ver ze viem o com pises,aj ked ja sama nemam postihnutie viem prezivat s ludmi ktori su na tom horsie ako my .s ludmi ktorym uz asi nic nepomoze a musia len prezivat zo dna na den ....bez nejakeho ciela bez nejakeho sna..sna byt lepsim..mozme len dufat..a verit ze aspo nase pohlady a usmevy ich robia stastnejsimi.... :| :roll:
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

drzim vam vsetkym palceky,minule som stertoltakyto parik na Margite-Ilone (u nas kupalisko),obidvaja boli nemi,ale ako im to islo a mali dve pekne dvojicky dievcata,takze treba sa snazit a chodit do spolocnosti
Colortraincleaner
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Colortraincleaner »

kamos ma tiez taku vadu a to ze sa zadrhava, inac povedane kokta ... to ze jedno slovo rozstriha na 2-14 slabik z ktorych dakedy to slovo nie je schopny ani cele dopovedat ... aj pres toto si nasiel babu s ktorou sa ma fajne ... tak neztracaj hlavu ... ono to pride ...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

butthead napísal:len zle hovorím r a tým ludia nerozumejú čo hovorím
Viem že to bude znieť sucho a trápne, ale skús vyhľadať logopéda a pokúsiť sa to eR napraviť, až sa dostavia pokroky - a verím, že sa ukážu - uvidíš, ako Ti odľahne.
S tým koktaním mávame všetci problém (niekto viacej, iný menej), keď sa dostaneme do rozpakov a na nepreskúmanú pôdu.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

heh 182 cm vyska a 55 kilo... neviem ci sa to da povazovat za postihnutie :D ale mna to nijak neobmedzuje .. ani mi kosti netrcia.. nevyzeram jak somalec akurat som cenkyyy.. ale ta ket doktorka povedala ze pohodaa ta asi pohodaa
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

skenner napísal:heh 182 cm vyska a 55 kilo... neviem ci sa to da povazovat za postihnutie :D ale mna to nijak neobmedzuje .. ani mi kosti netrcia.. nevyzeram jak somalec akurat som cenkyyy.. ale ta ket doktorka povedala ze pohodaa ta asi pohodaa
Potom už viem prečo máš lebku ako avatar :hehe: Ale nie neuraz sa , ja len tak :lol:
T.o.m
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa T.o.m »

skenner napísal:heh 182 cm vyska a 55 kilo... neviem ci sa to da povazovat za postihnutie :D ale mna to nijak neobmedzuje .. ani mi kosti netrcia.. nevyzeram jak somalec akurat som cenkyyy.. ale ta ket doktorka povedala ze pohodaa ta asi pohodaa
a čo povieš na 193cm a 50 killo???
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

tak to si neviem ani predstavit ... jaky mas bmi index? 10? 5? to uz musi byt velmi krute... ja mam 15.. aj to uz je hlboka podvaha... ale ta chudokrvny nesom, ani podvyziveny, ani pasomnicu nemam... len cenke kosci... ale toto... to by som fakt nechcel...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mas frajerku?
5-ula
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 5-ula »

skenner napísal:mas frajerku?
tvoj obrazok vyzera ze nemas vela kilogramov :lol:
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ale teraz tu nastava otazka, ze ci to dievcatam alebo chlapcom vadi, myslim tieto postihnutia (napr. koktanie)
Napísať odpoveď