Ja osobne nie som postihnutý, ale môj otec čiastočne. (Fakt len velmi slabo) a to tak, že pred 12 rokmi mu z chrbtice vybrali dve platničky, čiže musel obmedziť fyzicky pohyb (príliš sa nenamáhať) a dostal preukaz ZŤP a žltý trojuholník na auto. Postupne sa to rokmi zlepšilo, znova začal behať na hory, zasurfuje si na priehrade a už aj maká vo firemnej záhrade. Bohužiaľ mu ale pred 2 rokmi vzali preukaz aj dôchodok, čiže už musí pracovať.
ALE, má to aj takú malú výhodu, preukaz ZŤP nemusel odovzdať, čiže napr. keď ideme na priehradu, vrátnikovi spoza okna iba ukáže preukaz a ideme ďalej, bez platenia.

Vrátnici si ho pamätajú, takže ich netrápi, či je preukaz platný, alebo nie a tí ktorí si ho nepamätajú, tým je to jedno, pretože aj tak nevedia, čo je ZŤP a pustia nás bez platenia.
Edit: Ja mám tiež trošku slabý sluch, keď som mal okolo 6-8 rokov som sa liečil, je to lepšie ale napr. keď hovoria do mikrofónu na nejakom velkom priestranstve, alebo vo vysielačke, tak tomu nerozumiem, nerozoznám to. To bude ale možno aj tým, že som bol obdarený dokonalým hudobným hluchom.