myslim ze to tu este nebolo (ak hej tak zmazte
Mne sa strelne zbrane celkom pacia . Ja osobne ziadne nemam (prak sa nerata
asi najjednoduchsie je ist za polovnika ... oco ziskal pas na brokovnice a pusky do neviem akeho kalibru+ na zbrane s kratkou hlavnou (pistolefikus-kukis napísal:Mám Slaviu 631, chcel by som si legálne zaobstarať Berettu 92/96, len neviem, ako je to so zbrojným pasom + tie skúšky & testy okolo (bo kamošov kamoš vraj behá po nich až doteraz).
BTW: Až nietko niečo viete o tých procedúrach okolo zbrojného pasu, prihodte sem, prosím, príspevok (myslím, že nielen mňa to zaujíma).
Ak sa nemylim, tak ti to povoluje zbrojny pas.Sato42 napísal:no u nas asi ustava nezarucuje pravo nosit zbran ako amerike.... (ustavu nepoznam toto je len moja domnienka). Zaidnu strelnu zbran nemam nikto nema v rosne ani som zo ziadnej este nestrielalale najpravdepodobnejsie si nejaku zaobstaram no asi nie v blizekj buducnosti (rodicia by ma vyhodili z domu
) SOobne sa m najviac pacia pistole Wildey pretoze pracuju naprincipedoberu plynov (ako desert napr.) a maju aj vela inych vyhod , no netusim ci je to v EU k zohnatiu..
No, naskor ma zbrojny preukaz sk B a D, predpokladam. To jest na vykon prava polovnictva (D) a na drzanie zbranie za ucelom ochrany osoby a majetku (B), nie? Pri zbrojnom preukaze (D) nie je obmedzeny kaliber zbrane, kedze zakonom o strelnych zbraniach a strelive mas jasne definovane, co je a co nieje polovna zbran. Polovne zbrane maju rozne kalibre, takze asi si sa zmylil. Co sa tyka preukazu na B-cko, umoznuje ti drzat kratke gulove zbrane s jednotnou strelou na ochranu osoby a majetku s tym, ze zbran a strelivo musis drzat osobitne od seba a musia byt zabezpecene proti zneuzitiu alebo odcudzeniu. Zbran musi byt vybita, v komore sa nesmie nachadzat strelivo. Co sa tyka nosenia zbrane, ako si ty naznacil, mozu nastat dva pripady, teda ak chces nosit zbran:miki690 napísal:asi najjednoduchsie je ist za polovnika ... oco ziskal pas na brokovnice a pusky do neviem akeho kalibru+ na zbrane s kratkou hlavnou (pistole) a mal to za pol roka aj s kurzami inac by si asi musel byt fizel alebo robit v nejakej sbs-ke aby si ziskal pas na nosenie zbrane s kratkou hlavnou (neviem ako je to s drzanim zbrani)