Strelne Zbrane

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mate nejaku strelnu zbran (prip rodinny prislusnik)?

Ano
51
30%
Nie, ale chcem
68
40%
Nie, ani nechcem
51
30%

Celkom hlasov: 170

miki690
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Strelne Zbrane

Príspevok od používateľa miki690 »

Pacia sa vam zbrane ? Obdivujete ich ? vlastnite nejaku ? Alebo vo vas vzbdzuju odpor a bojite sa k nim priblizit ?

myslim ze to tu este nebolo (ak hej tak zmazte :) )

Mne sa strelne zbrane celkom pacia . Ja osobne ziadne nemam (prak sa nerata :D ) , ale oco (cerstvy polovnik) ma brokovnicu (2-hlavnovu, hlavne vedla seba) a tiez aj gulovnicu (bez opakovania a zasobnika cize len na jeden naboj ale zato perfektnu optiku to ma ),chce si kupit aj malorazku a mame este aj vzduchovku ktoru pouzivame najcastejsie na potkany :P . Minuly tyzdem sme boli na strelnici a poviem vam super to bolo , aj ked ta brokovnica dost kope a dva dni ma bolelo rameno (strielali sme na asfaltove holuby , bolo ich 50 a my sme boli traja takze sme si kvalitne zastrielali :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nie, este nevlastnim. No planujem si robit zbrojny pas. Otec ho ma. V Chorvatsku vlastnil glock, tu si planuje tiez nieco podobne zadovazit.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

no moj otec ma nejaku 9mm a ja mam malorazku a vzduchovku :lol:
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

moj dedko ma malorazku (ci jak sa to vola) a s tym poluje
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

rata sa aj AS :lol:
tusim bracho ma CZ 85...
a ja mam AS CZ 75,kedze 85 sa asi ani nevyraba...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja obdivujem Desert Eagle, to je nadhera :smt050
Ale zatial vobec nerozmyslam nad tym, ze by som si DE kupil. Alebo iba repliku, aby som sa mal na co pozerat vo vitrinke :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no hehe m16 mi asi nepredaju abo P-90
a toho DE by som cel aj ja a celkom pekna replika za 1000 na BB maju v airosftshop.sk
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Mám Slaviu 631 :D , chcel by som si legálne zaobstarať Berettu 92/96, len neviem, ako je to so zbrojným pasom + tie skúšky & testy okolo (bo kamošov kamoš vraj behá po nich až doteraz).

BTW: Až nietko niečo viete o tých procedúrach okolo zbrojného pasu, prihodte sem, prosím, príspevok (myslím, že nielen mňa to zaujíma) :) .
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Strelnú zbraň nemám, ale v budúcnosti si určite obstarám vzduchovku. :D
Obecne sa mi radšej ale páčia sečné zbrane, meče, katany, kudly.....
Jaj, keby sa to dalo, tak si v budúcnosti spravím vitrínu s ostrými predmetmi, nechám ju ale otvorenú, za sklom to nie je ono. :)

Včera sa vrátil kamoš z dovolenky z Bulharska a hovoril mi, že tam uvidel nejaký obchod s mečmi, katanami a nožíkmi a v prepočte vraj stála napr. dýka okolo 100 Sk :shock: Keby som bol vedel, dám mu prachy, nech mi kúpi meč. :twisted:
Nevie o tom niekto niečo? O takom obchode, kde a za kolko čo kúpiť?

Aký inak máte postoj pri strelbe? Ja keď strielam zo vzduchovky, tak strielam v stoji, keď som prikrčený, nie je to tak úplne pohodlné a pri ležaní neviem strielať vôbec. :roll:
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no tak nefim co to bolo za mece kamarat je sermiar a tam to pod 20 000 nejde ani hadam a postoj pri vzduchovke prava na spusti pazba zapreta o prave rameno lava drzis pusku a nohy prava v predu pri lezani sa mi striela najlpesie bo lavy laket zaprem o zem a minimalne kyvanie a v drepe abo dakom medzi stupni to je total narit co sa tyka pistole zatial len airsoftova tak podla toho co robim niekedy iba pravou obcas drzim oboma
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

zatial nevlastnim ale casom urcite zaobstaram
Mark2BT
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Mark2BT »

Mno, tak masinkver nemam, ale chcel by som si aspon zastrielat z Barett M82A1. :) :smt067
Xaredon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xaredon »

hmm, no uz som drzal v ruke 9mm. Klasicka devina. Ale nevidim na tom nic zaujiamve preco by som si to mal kupovat. :?
belaC
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa belaC »

nemam, ale chcem aby som si mohol uz konecne vystrelit mozog z hlavy
Sparrow
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sparrow »

ja mam vzduchovku a s kamosom strielame vsetky okolite vtaky ^^

//edit: Este ze sa s tym chvalis, lolo ... kinjeril
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Môj dedo je fanušik do zbrani, a mame doma vzduchovku :) :D
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

fikus-kukis napísal:Mám Slaviu 631 :D , chcel by som si legálne zaobstarať Berettu 92/96, len neviem, ako je to so zbrojným pasom + tie skúšky & testy okolo (bo kamošov kamoš vraj behá po nich až doteraz).

BTW: Až nietko niečo viete o tých procedúrach okolo zbrojného pasu, prihodte sem, prosím, príspevok (myslím, že nielen mňa to zaujíma) :) .
asi najjednoduchsie je ist za polovnika ... oco ziskal pas na brokovnice a pusky do neviem akeho kalibru+ na zbrane s kratkou hlavnou (pistole :P) a mal to za pol roka aj s kurzami inac by si asi musel byt fizel alebo robit v nejakej sbs-ke aby si ziskal pas na nosenie zbrane s kratkou hlavnou (neviem ako je to s drzanim zbrani)
Sato42
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sato42 »

no u nas asi ustava nezarucuje pravo nosit zbran ako amerike.... (ustavu nepoznam toto je len moja domnienka). Zaidnu strelnu zbran nemam nikto nema v rosne ani som zo ziadnej este nestrielal :( ale najpravdepodobnejsie si nejaku zaobstaram no asi nie v blizekj buducnosti (rodicia by ma vyhodili z domu :D ) SOobne sa m najviac pacia pistole Wildey pretoze pracuju naprincipedoberu plynov (ako desert napr.) a maju aj vela inych vyhod , no netusim ci je to v EU k zohnatiu..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Sato42 napísal:no u nas asi ustava nezarucuje pravo nosit zbran ako amerike.... (ustavu nepoznam toto je len moja domnienka). Zaidnu strelnu zbran nemam nikto nema v rosne ani som zo ziadnej este nestrielal :( ale najpravdepodobnejsie si nejaku zaobstaram no asi nie v blizekj buducnosti (rodicia by ma vyhodili z domu :D ) SOobne sa m najviac pacia pistole Wildey pretoze pracuju naprincipedoberu plynov (ako desert napr.) a maju aj vela inych vyhod , no netusim ci je to v EU k zohnatiu..
Ak sa nemylim, tak ti to povoluje zbrojny pas.
LoL ale pouzit ju len tak nemozes :roll: . Ako mojho fotrika kolega vytiahol "devinu" na sefa, ktory ho za nieco buzeroval a vyhrazal sa mu, ze ho zabije. Mal na to zbrojny pas, ale kedze mu floydi (po prichode) nasli natiahnuty naboj v hlavni, nafleku ho vyhodili a este aj obvinili zo vseobecneho ohrozenia. Takze tu vidite, ze ako si mozete drzanim zbrane dosrat zivot, ked sa nechate vytocit :oops: :lol:

->Ked som bol krpaty, ma fascinovali nabojnice, u nas v petrzke sa valali po zemi kade-tade. Raz som cestou do skoly nasiel fungl naboj. Nechcite vediet, co sme s nim robili :? :oops:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

miki690 napísal:asi najjednoduchsie je ist za polovnika ... oco ziskal pas na brokovnice a pusky do neviem akeho kalibru+ na zbrane s kratkou hlavnou (pistole :P) a mal to za pol roka aj s kurzami inac by si asi musel byt fizel alebo robit v nejakej sbs-ke aby si ziskal pas na nosenie zbrane s kratkou hlavnou (neviem ako je to s drzanim zbrani)
No, naskor ma zbrojny preukaz sk B a D, predpokladam. To jest na vykon prava polovnictva (D) a na drzanie zbranie za ucelom ochrany osoby a majetku (B), nie? Pri zbrojnom preukaze (D) nie je obmedzeny kaliber zbrane, kedze zakonom o strelnych zbraniach a strelive mas jasne definovane, co je a co nieje polovna zbran. Polovne zbrane maju rozne kalibre, takze asi si sa zmylil. Co sa tyka preukazu na B-cko, umoznuje ti drzat kratke gulove zbrane s jednotnou strelou na ochranu osoby a majetku s tym, ze zbran a strelivo musis drzat osobitne od seba a musia byt zabezpecene proti zneuzitiu alebo odcudzeniu. Zbran musi byt vybita, v komore sa nesmie nachadzat strelivo. Co sa tyka nosenia zbrane, ako si ty naznacil, mozu nastat dva pripady, teda ak chces nosit zbran:
1. Mas zbrojny preukaz sk. A - ten ti dovoloje nosit zbran a strelivo spolu. To znamena, ze mozes pri sebe nosit nabitu zbran. Treba vsak podotknut, ze na to, aby ti bol udelena tato skupina zbrojneho preukazu, musis poziadat o vynimku od ministerstva vnutra. (tak je to v zakone). To az rozhodne, ci dostanes alebo nedostanes odporucanie na udelenie preukazu sk. A. Pod A-ckovy zbrojny spadaju totizto aj zbrane, ktore su u nas paradoxne zakazane. Su to zbrane na speciane ucely, vojenske zbrane, zbranove prototypy ... (podrobnejsie to najdes v zakone 190/2003 Z.z., O strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov)
2. Mas zbrojny preukaz sk. C - tento zbrojny preukaz sa vydava osobam, ktore k vykonu svojho povolania potrebuju nevyhnutne zbran. (teda spominana SBS,...) Tu si vsak obmedzeny, teda zbran mozes mat pri sebe len v priebehu vykonu sluzby, povolania, zamestnania... Poskonceni ju musis odovzda a teda samozrejme aj strelivo. :)

Ja osobne momentalne ziadnu zbran nemam. Mam D-ckovy zbrojny, takze je dost pravdepodobne, ze si v neakej blizskej buducnosti neaku zaobstaram. Chcem si rozsirit momentalne D-zbrojny aj o B-cko, clovek nikdy nevie. A kedze by som to mal uz len za 300,-SK kolok, preco nie? :) No a zbrane z ktorych som strielal? ..hmmm... bolo toho uz viac, ale najviac si cenim jeden brokovy automat "Gazelle, kal. 12". To bola pecka, aj ked kopal ako bezny :) Co sa tyka gulovej zbrane (dlhej) bola to, uz presne neviem typ, ale neaka ruska "Bajkal". To bolo delo jak svina. Chlapik mi vravel, ze to maju na medvedov. Bol to kaliber okolo 9, takze "slahojeba" jak svina :D ... Z kratkych to bolo tiez uz co-to, ale naj mi sadla 9mm Berreta.. Vyborna zbran.
Napísať odpoveď