Chcem sa informačne spýtať, čo musím urobiť pre to, aby som mohol legálne vlastniť nejakú automatickú zbraň, dajme tomu taký klenot ako AK-47 alebo AG-36 ? Dá sa to vôbec na Slovensku legálne? Myslím tým, že by som to mal doma aj s nábojmi a dajme tomu, strielal na strelnici.
Racius napísal:Chcem sa informačne spýtať, čo musím urobiť pre to, aby som mohol legálne vlastniť nejakú automatickú zbraň, dajme tomu taký klenot ako AK-47 alebo AG-36 ? Dá sa to vôbec na Slovensku legálne? Myslím tým, že by som to mal doma aj s nábojmi a dajme tomu, strielal na strelnici.
Zial, ty ako "bezny clovek" mozes zabudnut na take nieco .. jednou vetou: "Ty pre to nemozes urobit nic."
Snad keby si prislusnik neakeho specialneho utvaru, alebo neakej uzko specializovanej silovej zlosky, inak nemas sancu. A aj keby, domov ta s tym nik nepusti, na to zabudni.
Racius napísal:Chcem sa informačne spýtať, čo musím urobiť pre to, aby som mohol legálne vlastniť nejakú automatickú zbraň, dajme tomu taký klenot ako AK-47 alebo AG-36 ? Dá sa to vôbec na Slovensku legálne? Myslím tým, že by som to mal doma aj s nábojmi a dajme tomu, strielal na strelnici.
ak by si to mal v pivnici ano... v susednych dedinach sa stavalo ze zastavil ukrajinsky ziguliak a chlapi predavali kadeco..hlavne 47cky... za par supov...ale kao sme v EU zlate cosi skoncili...
jackb napísal:ak by si to mal v pivnici ano... v susednych dedinach sa stavalo ze zastavil ukrajinsky ziguliak a chlapi predavali kadeco..hlavne 47cky... za par supov...ale kao sme v EU zlate cosi skoncili...
Ja zbrane zrovna nemusim. A to som vyuceny opravar sportovych a polovnickych zbrani Zo skoly sme chodievali strielat z brokovnic na strelnicu. Celkom zabava... Na vojne sme strielali so sapiiikov, aj to sa dalo... Ale nenavidel som to, lebo potom nasledovalo CISTENIE!!!! HNUS!!!!!
Kedysi som sa o to dost zaujimal, hraval som aktivne airsoft s FN-P90, noi uz so mju predal. Planujem zbrojak a potom nejaky maly S&W alebo SiG Sauer P228
nemam nechcem ani v blizkej buducnosti neplanujem zbrane ma nepritahuju skor odpudzuju ale su a ja nerobim demonstrativne vyhlasenia prec zo zbranami tetno preostriedok moze sluzi aj k dobremu a aj zlemu v rodine polovnikov nemame takze sa podobnym veciam nevenujem, ale otec bol raz riaditelom firmi a mal pistol pre ochranu ked odstupil tak si pistol zo sebou nebral a ani zborjny pas nemal stacilo im ze bol na vojne a ze vedel ako tak strielat ! cize zbrane nemusim nelakaju ma netuzim po nich
HH tak to musim skusit . aj ked neverim ze moja vzduchovka zokaze rozbit okno ...raz som s nou strelil holuba , zaprasilo sa z neho a kkt odletel proste slabota . ale zase ma uz svoje odzite . uz sa pouziva asi 30 rokov a to je celkom slusne . ked bude mat oco cas tak ju chceme opravit ...
Pedrosino napísal:moj ujo je polovnik a ztohi vypliva ze ma pusku aj sem tam nieco ulovi ale iba vramci noriem na odstrel zvierat
Tak žto je fakt super...pokial ta obcas zoberie a da ti zastrielat...poznam z vlastnej skusenosti.... Steyer-scout!! super zvuk a skoro ziadny spatny naraz
miki690 napísal:HH tak to musim skusit . aj ked neverim ze moja vzduchovka zokaze rozbit okno ...raz som s nou strelil holuba , zaprasilo sa z neho a kkt odletel proste slabota . ale zase ma uz svoje odzite . uz sa pouziva asi 30 rokov a to je celkom slusne . ked bude mat oco cas tak ju chceme opravit ...
To okno sa rozbilo... Ale nastastie bolo uz sero, tak som s kamosom rychlo zdrhol a nikto nic nevidel...
čo ja by som vsetko chcel......samozrejme ze obdivujem zbrane a mam ich rad
pači sa mi EQ beretta - znama z filmu equilibrium,ze vraj sa predava ale je svinsky draha
a neake zbrane typu walther P99 a pod...nieco co je lahke a ucinne
samozrejme pusky tiez ake skor odstrelovacieho typu.
chcem sa spytat niekoho kto sa vyzna, ci sa da u nas zlegalizovat drzanie pusky SVD dragunov...nakolko mam moznost si tuto zbran zaobstarat od kamosovho (r.i.p. ) bratranca (pravdaze najskor zbrojny pas) za cca 15k z ukrajiny.
Nie...zbraň nemám...a ani nemám potrebu ju vlastniť...je to síce pekná vec...ale slúži na zabíjanie...a okrem toho si svoje názosry viem obhajovať aj inak..
SchYzo napísal:chcem sa spytat niekoho kto sa vyzna, ci sa da u nas zlegalizovat drzanie pusky SVD dragunov...nakolko mam moznost si tuto zbran zaobstarat od kamosovho (r.i.p. ) bratranca (pravdaze najskor zbrojny pas) za cca 15k z ukrajiny.
A co uvedies ako dovod, koli comu ju chces zlegalizovat?