Problem s internetom [prosim poradte surne]

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

Problem s internetom [prosim poradte surne]

Príspevok od používateľa IQpalenka »

Mam problem s internetom asi 5 dni.
Mam internet mikrovlnku problem s providerom nieje volal som callcentrum u nich problem nieje.
Ked meram rychlost krasnych 2Mbit/s
Mam notebook aj PC - notebook wifi a PC je cez kabel na router
Vsetko prepojene cez router / pred tym asi 2 mesiace som fungoval problem nebol... / signal na notebooku som meral bol vzdy na zelenej osi to znamena ze signal dostacujuci pricom problem nebol nikdy so signalom.
Ip mam staticku
Ked stahujem nejaky subor stahuje v poriadku trosku sa zasekava rychlost..
Ked pozeram internetove stranky napriklad chat kde je dost casty refresh mi zamrzne internet na asi takych 20 sekund zavysi od poctu spustenych stranok a ci je notebook tiez pripojeny na router a ci na nom niekto surfuje na internete, po vypadku sa automatikcy obnovy. maximalne pri testovani mi to zamrzlo na asi 5 minut. To znamena ze ked som si chcel hocijaku stranku spustit neslo a automaticky skype icq msn mi odpojilo cize spadol net. Tento problem mam aj na PC aj na Notebooku

Moze byt toto dovodom?
Je pravda ze sa robila rekonstrukcia v byte asi pred tyzdnom a som si niekedy vecer pripojil router na kabel internetovi a do elektriny a bol asi 5 dni bez el. prudu lebo sa pracovalo ale nic nespadlo na router len bol 5 dni bez elektriny a ked som ho pripojil a zapol PC udaje neboli ulozene na routery akokeby nebol nakonfigurovany pricom som na nom fungoval 2 mesiace za tu dobu bol nonstop v el. prude... ale to je v poho nakonfiguroval som ho a bol som dost kratko na nete prijal som email a tak nestihol som zaznamenat nejake vypadky. Vypol som PC odpojil router. Po dokonceni rekonstrukcii v byte som ho napojil znova mohlo to byt po 2 dnoch udaje boli udrzane cize netrebalo znova konfigurovat. Ked som surfoval dlhsie zbadal som ze nieje nieco v poriadku vid hore vypadky... take ze softwarom to nemoze byt vo windowse som ho preskenoval tune up winaso a vsetko mozne toto robit windows nebude. Co sa tyka routra instalacnu disketu/cd nemam to sa robi cez ip sa pripajam a som ho asi 5 krat prekonfiguroval a aj restartoval a aj tak to robi... neviem co mam robit do servisu? :lol: asi budem prvy co im dava router do servisu :lol: Ludia poradte sere ma to :cry:
uelektronik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa uelektronik »

vyzera to ako hladat ihlu v kope sena.

s toho co si napisal som pochopil ze mas:
- router to book cez wifi
- router to pc cez kabel
- internet to router ( wifi / kabel ) ? - najprv pises ze mas mikrovlnku a potom kabel internetovy ? ako vlastne?

urcite mas nejakeho kamosa ku ktoremu mozes ten router zobrat a otestovat tam unho na jeho pripojeni ( 2 hodiny ho nezabiju ). Ak to bude aj tam robit, je jasny servis.

Ak sa pytas na tu rekostrukciu: pri pripojenom spotrebici na elektriku zalezi na tom aky kabel ma spotrebic (2 alebo 3 vidlicovy). pri 2 vidlicovom kabli a pri vypnutej elektrike zalezi od toho ci ste odpojili iba fazu alebo aj nulak zasuvky. kazdopadne to tu nebudem rozpisovat je to na dlhu debatu ale je dost pravdepodobne ze za tych 5 dni ti v tom routri nieco odislo.
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

elektrina sa nevypinala v byte elektrina sla iba router bol odpojeny z elektrickej siete.

Internetovi kabel od providera ide do routra z routra ide 2 kabel do PC a router vysiela signal po celom byte do notebooku
uelektronik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa uelektronik »

nho ak mas router nejaky shit, co je vacsina dnesnych routrov tak nema ochranu voci tomuto stavu, ked do routra ide napatie s pripojeneho UTP kabla, pricom nie je pripojeny do siete. uz som to tu kdesy pisal na tomto fore ze som nameral medzi zemou televizora a spolocnou antenou v panelaku 150V striedavych statickych (mekkych). Tomuto sa neda celkom zabranit, ked tahas kabel na velku vzdialenost tak zacnu tiect vyrovnavacie prudy, to je inac aj dovod preco sa pouzivaju opticke kable. Ale k veci v tvojom pripade je dost mozne ze nastalo nejake porusenie na vstupe tvojho routra, mozno sa porusil nejaky mikro kondenzator v integravanom obvode alebo ti prerazilo vstupne tranzistory. ked sa prerazia vstupne tranzistory tak zariadenie vacsinou funguje dalej ale ma ine vlastnosti, najma vstupnu impendanciu.... neporadim ti nic ine len vyskusat kamaratovo pripojenie. ale mozno bude problem v niecom inom, kazdopadne uz nikdy nepripajaj vypnute pocitacove zariadenie na kabel ktory je aktivny. na to su zariadenia typu made in rakosnik :) citlive.
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

CHYBA OPRAVENA!

Viete kde bola chyba? Na routery... a to nasledujuca:

Tovarenske nastavenie routra je kanal: USA: 11 Europa: 13 Japonsko: 14

Ja som mal na slovensku nastavene ze 11 cize USA problem opraveny uff :D cize malo byt ze 13 :lol: :lol: :o :o OMG LOL SOM
Napísať odpoveď