Wake on lan over internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Imperator
Amateur
Amateur

Wake on lan over internet

Príspevok od používateľa Imperator »

Zdar,
chcem sa opytat mate s tym niekto skusenosti ?? Snazil som sa to rozbehat, no bez uspechu. V lokalnej sieti mi zapnutie compov fici v pohode (pouzivam na to softik MagicWake), no cez net to ani za boha nejde. Skusal som pouzit vecicku z http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx no opat bez uspechu. Pouzivam router SpeedToouch 501 a cez neho sa napajam na net. pomoze niekto ?? :(
trizzo
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa trizzo »

zeby nastavenim firewallu? routru? ak je dane pc za firewallom, ktore ma zakazne wake on lan....tak si neskrtnes...
Acryll
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Acryll »

port forward? :)
Imperator
Amateur
Amateur

pri portoch som skusal pouzit aj TCP aj UDP, takze predpokladam ze to je nastavene dobre. Skor sa obavam zapnutia wake on lan v routry. Pod cim to tam mam hladat ?? Je mozne ze by to tam vobec nebolo ?? To sa mi nejak nechce verit. Mate nejaku utilitku ktora na 100 % funguje ?? :?:
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa SSPPYY »

Napis presne co chces urobit. Lebo najskor to bude treba v routry nastavit port forward pre ten port cez ktory to chces poslat. Firewall moze blokovat iba na routry. Ak je naistalovany na PC ten nic nezmoze. A nakoniec to musi pocitac ktory chces zapnut vobec podporovat.
Imperator
Amateur
Amateur

Takze este raz. Chcem zapnut PC cez internet, napr. cez vysie zmienovanu stranku (popripade iny soft). Samozrejme comp to podporuje pretoze v lokalnej sieti to funguje. Testovane cez soft. MagicWake. Poznam MAC adresu sietovej karty, IP adresu routra. Chcem na to pouzit trebars UDP port cislo 7 ! V routry mam nastaveny port UDP cislo 7 aby sa forwardol na IP adresu ktoru dostane moj comp vzdy ked sa zapne. Moja otazka znie je to spravne ak mam ten port forwardnuty na IP adresu mojho compu ?? Podla mna to je jedno pretoze ked je comp vypnuty nema predsa ziadnu IP adresu.

:?
trizzo
VIP
VIP

jo, ale router, resp. dhcp vie, kto ho mal posledne pridelenu. videl by som to skor tak, ze cez router neprejdu pakety, ktore smeruju data na mac adresu sietovky. je to kvoli bezpecnosti a neviem, ci toto nie je default zakazane na vsetkych routroch. este je tu moznost, ze toto priamo blokuje tvoj provider (resp. provider pripojenia pre koncovy bod)... moznosti je vela...
Imperator
Amateur
Amateur

Ok, takze si to overim u providera a uvidime. No a este jedna otazka. Pod cim sa v routroch oznacuje moznost ktora by blokovala tzv magic pakety ?? WOL setting alebo nieco take ?? Lebo v tom routry Speedtouch som nic take nenasiel.
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa SSPPYY »

A asi ani nenajdes. No kazdopadne je to routrom lebo je som sa o to ties pokusal z vonkajsej strany routra teda z WAN siete zapnut PC v LAN sieti za routrom a neslo to. Este mozno by trebalo skusit dat forwardovat dajaky port na routry na dany PC a do WOL programu zadat ten isty port no MAC routra co to urobi ale pravdepodobne nic.
trizzo
VIP
VIP

router blokuje pakety na zaklade obsahu a nie na zaklade cieloveho portu. mozes mat kludne povoleny port 389 (LDAP) a bude ti na nom betaz HTTP, ale telnet na neho nespustis.... speedtouch je dummy router, ale zakladne konfiguracie to ma.... ale ako na wake on lan to netusim... mozem s urcitostou povedat, ze to bude u poskytovatela, nakolko toto je vazny bezpecnostny problem v sieti ako takej (vo verejnej aj WAN sieti).... a pochybujem ze by toto niekto aj povolil....
Imperator
Amateur
Amateur

Mimochodom skusal uz niekto tie utility co su na tej stranke. Mne to nefunguje ani lokalne. Je tam aj WOL monitor a je v nom vidiet ze magic paket bol poslany ale nech robim co robim v lokalnej sieti mi to pocitac nikdy neprebudi. Takze neviem ci je problem v ich programoch alebo v mojej sieti :x
trizzo
VIP
VIP

Imperator napísal:Mimochodom skusal uz niekto tie utility co su na tej stranke. Mne to nefunguje ani lokalne. Je tam aj WOL monitor a je v nom vidiet ze magic paket bol poslany ale nech robim co robim v lokalnej sieti mi to pocitac nikdy neprebudi. Takze neviem ci je problem v ich programoch alebo v mojej sieti :x
v tvojej sieti, sak ten paket nedorazi k tebe do LAN-ky, je zastaveny bud tvojim routrom alebo routrom tvojho poskytovatela...izy ne?

jo a mas verejnu IP-cku?
Imperator
Amateur
Amateur

trizzo napísal:v tvojej sieti, sak ten paket nedorazi k tebe do LAN-ky, je zastaveny bud tvojim routrom alebo routrom tvojho poskytovatela...izy ne?

jo a mas verejnu IP-cku?
Verejnu IP-cku mam takze to je v pohode.
Asi si ma nepochopil, maju tam aj utilitu ktora by mala fungovat aj v lokalnej sieti, ale ani nou sa mi nepodarilo prebrat k zivotu ziaden comp. Pritom ako som uz spominal utilitou MagicWake to funguje uplne paradne.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Nie nadarmo sa to nazyva Wake on LAN a nie Wake on WAN. Riesi sa to medzi-hopom na router, resp ine zariadenia a odtial sa zobudzaju compy na lokalke. Mozes akurat vymenit router za lepsi, postavit novy za stavajuci router a forwardnut si remote. Na softwarove <>viny zabudni cez internet
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

...a nemas moznost pripojit na LANku nejaky server? (stary komp ktory trci v skrini a nic ine sa ani neda pouzit) ..na neho sa telnetnes a cezen spustis svoj komp :)
Imperator
Amateur
Amateur

Aby ste mali predstavu o co mi ide. Za tym routrom je server na ktory sa ja viem bez problem pripojit a zobudit si comp ktory chcem.
Jedine co neviem ako vyriesit je, ako si bezny uzivatel spusti svoj comp na dialku bez toho aby sa musel pripojit na server. (Pod tym pripojit na server mam na mysli Remote Desktop) ! Ak mate nejake riesenie tak budem velmi vdacny ak mi ho prezradite. Vopred dakujem :D
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

no asi koli tomu ze sa to neda sa zriaduje servery, ktore sluzia na zobudzanie kompov v ramci LAN ....takto na dialku by to fungovalo jedine zeby si presvedcil nejakych blaznov (spravcov siete) aby nastavili povolenie magic packetov cez ich routre
djradiak
Novice
Novice

Príspevok od používateľa djradiak »

Ja osm mal taky isty problem - NAT nastavene a ked som to robil s PC ktory bol v sieti tak to islo , z vonku nie.(a popritom som pouzival toto :
http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx )

Vyriesil som to v konfiguracii sietovej karty pri wake up capabilities som nastavil wake up Frame a uz mi to chodi
Napísať odpoveď