chcem sa opytat mate s tym niekto skusenosti ?? Snazil som sa to rozbehat, no bez uspechu. V lokalnej sieti mi zapnutie compov fici v pohode (pouzivam na to softik MagicWake), no cez net to ani za boha nejde. Skusal som pouzit vecicku z http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx no opat bez uspechu. Pouzivam router SpeedToouch 501 a cez neho sa napajam na net. pomoze niekto ??
Wake on lan over internet
Wake on lan over internet
Zdar,
chcem sa opytat mate s tym niekto skusenosti ?? Snazil som sa to rozbehat, no bez uspechu. V lokalnej sieti mi zapnutie compov fici v pohode (pouzivam na to softik MagicWake), no cez net to ani za boha nejde. Skusal som pouzit vecicku z http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx no opat bez uspechu. Pouzivam router SpeedToouch 501 a cez neho sa napajam na net. pomoze niekto ??
Takze este raz. Chcem zapnut PC cez internet, napr. cez vysie zmienovanu stranku (popripade iny soft). Samozrejme comp to podporuje pretoze v lokalnej sieti to funguje. Testovane cez soft. MagicWake. Poznam MAC adresu sietovej karty, IP adresu routra. Chcem na to pouzit trebars UDP port cislo 7 ! V routry mam nastaveny port UDP cislo 7 aby sa forwardol na IP adresu ktoru dostane moj comp vzdy ked sa zapne. Moja otazka znie je to spravne ak mam ten port forwardnuty na IP adresu mojho compu ?? Podla mna to je jedno pretoze ked je comp vypnuty nema predsa ziadnu IP adresu.

jo, ale router, resp. dhcp vie, kto ho mal posledne pridelenu. videl by som to skor tak, ze cez router neprejdu pakety, ktore smeruju data na mac adresu sietovky. je to kvoli bezpecnosti a neviem, ci toto nie je default zakazane na vsetkych routroch. este je tu moznost, ze toto priamo blokuje tvoj provider (resp. provider pripojenia pre koncovy bod)... moznosti je vela...
A asi ani nenajdes. No kazdopadne je to routrom lebo je som sa o to ties pokusal z vonkajsej strany routra teda z WAN siete zapnut PC v LAN sieti za routrom a neslo to. Este mozno by trebalo skusit dat forwardovat dajaky port na routry na dany PC a do WOL programu zadat ten isty port no MAC routra co to urobi ale pravdepodobne nic.
router blokuje pakety na zaklade obsahu a nie na zaklade cieloveho portu. mozes mat kludne povoleny port 389 (LDAP) a bude ti na nom betaz HTTP, ale telnet na neho nespustis.... speedtouch je dummy router, ale zakladne konfiguracie to ma.... ale ako na wake on lan to netusim... mozem s urcitostou povedat, ze to bude u poskytovatela, nakolko toto je vazny bezpecnostny problem v sieti ako takej (vo verejnej aj WAN sieti).... a pochybujem ze by toto niekto aj povolil....
v tvojej sieti, sak ten paket nedorazi k tebe do LAN-ky, je zastaveny bud tvojim routrom alebo routrom tvojho poskytovatela...izy ne?Imperator napísal:Mimochodom skusal uz niekto tie utility co su na tej stranke. Mne to nefunguje ani lokalne. Je tam aj WOL monitor a je v nom vidiet ze magic paket bol poslany ale nech robim co robim v lokalnej sieti mi to pocitac nikdy neprebudi. Takze neviem ci je problem v ich programoch alebo v mojej sieti
jo a mas verejnu IP-cku?
Verejnu IP-cku mam takze to je v pohode.trizzo napísal:v tvojej sieti, sak ten paket nedorazi k tebe do LAN-ky, je zastaveny bud tvojim routrom alebo routrom tvojho poskytovatela...izy ne?
jo a mas verejnu IP-cku?
Asi si ma nepochopil, maju tam aj utilitu ktora by mala fungovat aj v lokalnej sieti, ale ani nou sa mi nepodarilo prebrat k zivotu ziaden comp. Pritom ako som uz spominal utilitou MagicWake to funguje uplne paradne.
Aby ste mali predstavu o co mi ide. Za tym routrom je server na ktory sa ja viem bez problem pripojit a zobudit si comp ktory chcem.
Jedine co neviem ako vyriesit je, ako si bezny uzivatel spusti svoj comp na dialku bez toho aby sa musel pripojit na server. (Pod tym pripojit na server mam na mysli Remote Desktop) ! Ak mate nejake riesenie tak budem velmi vdacny ak mi ho prezradite. Vopred dakujem
Jedine co neviem ako vyriesit je, ako si bezny uzivatel spusti svoj comp na dialku bez toho aby sa musel pripojit na server. (Pod tym pripojit na server mam na mysli Remote Desktop) ! Ak mate nejake riesenie tak budem velmi vdacny ak mi ho prezradite. Vopred dakujem
Ja osm mal taky isty problem - NAT nastavene a ked som to robil s PC ktory bol v sieti tak to islo , z vonku nie.(a popritom som pouzival toto :
http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx )
Vyriesil som to v konfiguracii sietovej karty pri wake up capabilities som nastavil wake up Frame a uz mi to chodi
http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx )
Vyriesil som to v konfiguracii sietovej karty pri wake up capabilities som nastavil wake up Frame a uz mi to chodi